Courgette burgers met Parmezaanse kaas

Courgette burgers met Parmezaanse kaas

door | aug 27, 2019 | Hoofdgerecht, Recepten, Vega | 48 reacties

Courgette burgers met Parmezaanse kaas, Vegetarische burgers, Vegetarisch avondeten, Gezonde hamburgers maken, Hamburgers van courgette, Beaufood recepten, Gezond avondeten, Gezonde foodblogs, Voedzame burgers, Groentenburgers recept

Ik ben gek op groene groenten. Spinazie, broccoli, doperwten, boontjes, courgette. Gek genoeg minder gek op wortels, paprika of bieten. Nu lust ik eigenlijk alles, maar het viel me laatst toevallig op dat ik het liefst voor groene groenten ga. Dus! Bij deze een ode aan de groene courgette in de vorm van deze voedzame en vegetarische burgers :D Met Parmezaanse kaas erdoor, citroenrasp voor een frisse touch en havermout als bindmiddel. Kortom: voedzaam én super lekker. Kijk onderaan deze pagina voor serveertips!

Courgette burgers met Parmezaanse kaas, Vegetarische burgers, Vegetarisch avondeten, Gezonde hamburgers maken, Hamburgers van courgette, Beaufood recepten, Gezond avondeten, Gezonde foodblogs, Voedzame burgers, Groentenburgers recept

Dit heb je nodig voor deze courgette burgers met Parmezaanse kaas / 4 stuks voor 4 personen

  • 2 courgettes – 600 gr totaal
  • 1 ei
  • 100 havermout
  • 40 gr Parmezaanse kaas
  • 1 knoflookteentje
  • rasp van 1/2 citroen
  • klein kopje paneermeel

 

Courgette burgers met Parmezaanse kaas, Vegetarische burgers, Vegetarisch avondeten, Gezonde hamburgers maken, Hamburgers van courgette, Beaufood recepten, Gezond avondeten, Gezonde foodblogs, Voedzame burgers, Groentenburgers recept

Courgette burgers met Parmezaanse kaas, Vegetarische burgers, Vegetarisch avondeten, Gezonde hamburgers maken, Hamburgers van courgette, Beaufood recepten, Gezond avondeten, Gezonde foodblogs, Voedzame burgers, Groentenburgers recept

Zo maak je het

Rasp de courgettes met een grove rasp. Leg de geraspte courgette in een vergiet en strooi er flink wat zout over. Hierdoor onttrek je het overtollige vocht en krijg je straks mooie burgers. Laat de courgette tien minuutjes uitlekken en knijp daarna het vocht er met de hand uit. En dan bedoel ik echt stevig knijpen zodat je zoveel mogelijk vocht eruit haalt.

Meng in een kom de uitgelekte courgette samen met het ei, de havermout, geperste knoflook en Parmezaanse kaas. Breng het geheel op smaak met een flinke snuf peper, zout en de citroenrasp.

Vorm met de hand vier burgers. Wentel ze voorzichtig (de burgers zijn nu nog vrij flexibel) in een laagje paneermeel voor een knapperig laagje. Verhit een scheut zonnebloemolie in een grote koekenpan en bak de courgette burgers op laag/medium vuur aan beide kanten goudbruin.

Courgette burgers met Parmezaanse kaas, Vegetarische burgers, Vegetarisch avondeten, Gezonde hamburgers maken, Hamburgers van courgette, Beaufood recepten, Gezond avondeten, Gezonde foodblogs, Voedzame burgers, Groentenburgers recept

Serveer de burgers op een hamburgerbroodje met plakjes avocado, rucola een plak gesmolten geitenkaas of eet ze bij een portie gebakken aardappeltjes en een salade als avondeten.

Print Friendly, PDF & Email

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Biet in zoutkorst met burrata en geroosterde amandelen

Biet in zoutkorst met burrata en geroosterde amandelen

Je weet het: ik maak gráág indruk op mijn gasten. Hoe goed ik ze ook ken (en hoe goed ze mij ook kennen, vooral) - ik ben graag de veroorzaker van openvallende monden tijdens een diner. Eén gerecht waarmee ik altijd punten scoor, is biet in zoutkorst. In theorie is...

Lees meer
Whipped geitenkaasdip met honing-olijven

Whipped geitenkaasdip met honing-olijven

Ik ben gek op borrelen. Toch laat ik het favoriete borrelhapje van de gemiddelde Nederlander meestal achterwege: bittergarnituur is niet aan mij besteed. En niet omdat ik het niet lekker vind (hallo, wie houdt er niet van zo'n gloeiendhete bitterbal of...

Lees meer
Zalm sashimi met hoisinmayonaise

Zalm sashimi met hoisinmayonaise

Zeg je 'ultieme luxe', dan zeg je 'zalm sashimi'. (Of kaviaar, oesters, champagne, oké oké...) Ik vind zalm sashimi zo fantastisch lekker. Zoals ik al zei: het is heel chique en luxueus, maar niet onbereikbaar. Des te leuker! Met een goede zalmfilet en een paar hele...

Lees meer

48 Comments

48 Reacties

  1. Elles

    Heerlijk…. deze burgers.. vult goed… gewoon gegeten als lunch
    Door de burgers nog een handje paprikavlokken gedaan en de paneermeel vervangen door gemalen knabbelspek met een handje
    parmezaanse kaas erdoor…

    Voor herhaling vatbaar

    Antwoord
  2. Elise J

    ik heb ipv paneermeel, knabbelspek in keukenmachine klein gemalen.. wel wat plakkerig om aan te brengen op de burgers, maar oh, zo lekker!
    En koolhydraat vrij!

    Antwoord
  3. Marianne

    Hoi Samen,
    Heerlijk deze burgers en bedankt voor de aanvullende tips.
    Ik heb ook een tip;
    Als de geraspte courgette met zout in het vergiet ligt er een schone doek op leggen en dan een volle fluitketel, zodat het vocht er vanzelf goed uit gaat.
    Het vocht vang ik op en gebruik ik als ‘bouillon’ in soep of andere gerechten.

    Antwoord
    • Bo

      Goede tip dit!

      Antwoord
  4. Sven

    Een prachtig recept dankjewel hiervoor!

    Antwoord
  5. Kim Coelho

    Heb dit recept al meerdere keren gemaakt, zo lekker! Zijn de burgers eigenlijk ook in te vriezen?

    Antwoord
  6. Ann

    Kan de burger koud worden gegeten ?

    Antwoord
  7. Annelotte

    Ik ga ze vanavond maken. Ik maak er een couscous salade bij, ben benieuwd!

    Antwoord
    • Bo

      Eet smakelijk alvast!

      Antwoord
  8. Nathalie

    Ik ga ze vanavond eten, maar las weer is niet goed en heb de paneermeel doorheen gegooid 🤣. Ik ga ze toch maar bakken want ben wel nieuwsgierig of dat dat gaat.

    Antwoord
    • Bo

      Haha.. ennn? Hoe zijn ze geworden?

      Antwoord
  9. Roelof

    Ze zijn echt heerlijk! Ik eet ze samen met gebakken zalm. Lekkere en gezonde Maaltijd🍽😋

    Antwoord
    • Ingrid

      Heb ze net gemaakt , maar ipv paneermeel gebruik ik gemalen havermout , kleurt net zo mooi , houd de koekjes ook samen .
      Nu ook mijn pladijs erdoor gehaald . Lekker samen .. net koekje geproefd en lekker bevonden had ook nog extra teentje knoflook erbij , maar dat is persoonlijke smaak

      Antwoord
      • Bo

        Leuke tip om havermout te gebruiken! Fijn dat ze gesmaakt hebben.

        Antwoord
  10. Daisy

    De burger is mega lekker. Ga hem zo weer maken voor de zoveelste keer! I love it!!! Ook een echte vlees eter vindt m geweldig en zegt er zeker geen nee tegen!

    Ik gebruik polenta als paneermeel aangezien ik geen gluten kan verdragen🤗

    Dikke 10 dus!!😍

    Antwoord
  11. Marjolein Evelien

    Hoi Bo, we hebben vanavond deze courgette burgers gegeten. Tijdens het mixen nog een paar favoriete kruiden toegevoegd zoals kurkuma en chili. En ook wat peper en zout. Uit het recept kwamen 6 flinke burgers dus we hebben morgen ook nog wat 😊 bedankt voor het leuke recept! Xx

    Antwoord
  12. Tessa

    Is het mogelijk om de burgers in te vriezen? Ik woon op mezelf en het zou handig zijn als ik de overige 3 burgers in de vriezer kan bewaren.

    Antwoord
    • Bo

      Zeker! Dit zou ik dan na het bakken doen.

      Antwoord
  13. Ricardo

    Heel erg lekker genoten. Tip: courgette met aardappelpuree perser uitknijpen. Voldoende peper en zout en rustig een teentje knoflook meer mag wel ! En paneer met Japanse broodkruimel parade Panko. Nog meer crispy genot !

    Antwoord
  14. Ellen

    Ik lees wel vaker dat je flink wat zout over courgettes moet gooien om het vocht te onttrekken. Maar ik ben altijd bang dat het eindresultaat te zout wordt. Hoeveel zout is flink veel?

    Antwoord
  15. Daisy

    WAUW! Deze waren heeeeeerlijk! Wat een fijne burgers! 🤩🤩🤩

    Antwoord
  16. Hellen

    Goddelijk zijn deze burgers! Vanmiddag gemaakt als lunchgerechtje. Ik heb er nog wat extra kruiden door gedaan; kerriepoeder, wat Italiaanse kruiden en kurkuma. En i.p.v geraspte kaas een zakje Pardano, dat had ik nog liggen in de koelkast. Ik had geen broodjes in huis, wel wraps. De wrap besmeerd met een laagje crème fraiche, wat fijn gesneden ijsbergsla en dan de burger er bovenop, een beetje plat drukken en dan in de wrap wikkelen. Verrassend lekker en zéker voor herhaling vatbaar!

    Antwoord
    • Bo

      Klinkt heerlijk!:D

      Antwoord
    • Alyssa

      Ik heb ze net gemaakt en ze zijn inderdaad heerlijk. Dat krokante laagje met de kaas erin maakt hem echt af. Thnx voor het recept, trouwens gevonden via Pinterest.👍

      Antwoord
      • Bo

        Leuk om te horen!:)

        Antwoord
  17. Martine

    Wij vonden ze heerlijk! Onze tip voor het maken van de burgers: een flinke lepel van het mengsel in een kookring (wij hebben die ooit zelfgemaakt door een pvc-buis uit de bouwmarkt in stukken te zagen, maar je kunt natuurlijk ook voor €5-10 per stuk “echte” kopen) en dan aanstampen met een tonicstamper. Als je de kookring dan meteen op een laagje paneermeel zet ben je al een heel eind met het paneren :-)
    We willen ze ook eens proberen met knolselderij (daar is nog een halve van over in de koelkast van een andere dag), ik denk dat we de knolselderij dan wel eerst even moeten bakken of koken, wat denk jij?

    Antwoord
    • Bo

      Yes dat werkt ook top Martine! In principe hoef je de knolselderij niet voor te koken, maar indien je die gaat gebruiken zou ik hem wel in hele kleine stukjes snijden zodat alles goed kan garen. Eet smakelijk!

      Antwoord
      • Tonnie

        Kan de havermout vervangen worden door iets koolhydraatarm zoals amandelmeel?

        Antwoord
        • Bo

          Dit heb ik zelf nog niet geprobeerd.. :)

    • Fem

      Lijkt me een prima burger voor mijn veggie dochter en schoondochter. Ga ze morgen meteen uitproberen en gooi ze op de bbq. Is altijd zoeken naar iets lekkers voor hen. Ik laat het je wel weten :-)

      Antwoord
  18. Jolina

    Wat een heerlijke burger, je zou er vegetariër van worden.

    Antwoord
    • Bo

      Haha! Hij is bij ons thuis ook helemaal goedgekeurd door de vleeseter ;)

      Antwoord
  19. Jeannette Vos

    taalfoutjes op de webiste, zie de woorden DE en In in hoofdletters.

    Rasp de courgettes met een grove rasp. Leg DE geraspte courgette in een vergiet en strooi er flink wat zout over.
    Meng IN een kom de uitgelekte courgette samen met het ei,

    Antwoord
    • Bo

      Ik ben beter in koken dan in schrijven hahaha!

      Antwoord
      • Anja

        Toch grappig als je iemand wijst op een taalfout en dan zelf ‘webiste’ schrijft i.p.v. website😇. Lijkt me trouwens een heerlijk recept.

        Antwoord
        • Bo

          Haha inderdaad, ik zie het!😂

  20. Ellen de Jong

    Kan je ook courgetti gebruiken ?

    Antwoord
    • Bo

      Oehh goeie! Yes dat kan denk ik wel :D Ook de courgetti wel even goed met zout bestrooien en vervolgens het overtollige vocht eruit knijpen.

      Antwoord
      • Saskia

        Hoi,
        ziet er lekker uit. Wat kan je gebruiken ipv paneermeel? Ben moet glutenvrij eten.

        Antwoord
        • Bo

          Glutenvrij paneermeel :) Dit kun je bijvoorbeeld kopen bij Ekoplaza!

  21. Nico Horvat

    Mij lijken ze lekker en ik ga die maken als ik weer geld heb voor de boodschappen hier voor.
    Bedankt voor het recept

    Antwoord
  22. Plien

    Kunt u aangeven hoeveel calorieën deze burger ongeveer bevat? Alvast bedankt!

    Antwoord
    • Bo

      Nope helaas niet, ik tel geen calorieën :)

      Antwoord
      • Josje

        Hi Bo,

        Vraagje. Je geeft aan de geraspte courgette met veel zout te bestrooien en vervolgens het overtollige vocht eruit te knijpen. Maar wordt het dan niet erg zout? Of begrijp ik het verkeerd. Hoor het graag, ziet er erg lekker uit namelijk!

        Antwoord
        • Bo

          Nope, dit zout knijp je er voor het grootste gedeelte er samen met het vocht uit!

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.