Courgette burgers met Parmezaanse kaas

Courgette burgers met Parmezaanse kaas, Vegetarische burgers, Vegetarisch avondeten, Gezonde hamburgers maken, Hamburgers van courgette, Beaufood recepten, Gezond avondeten, Gezonde foodblogs, Voedzame burgers, Groentenburgers recept

Ik ben gek op groene groenten. Spinazie, broccoli, doperwten, boontjes, courgette. Gek genoeg minder gek op wortels, paprika of bieten. Nu lust ik eigenlijk alles, maar het viel me laatst toevallig op dat ik het liefst voor groene groenten ga. Dus! Bij deze een ode aan de groene courgette in de vorm van deze voedzame en vegetarische burgers :D Met Parmezaanse kaas erdoor, citroenrasp voor een frisse touch en havermout als bindmiddel. Kortom: voedzaam én super lekker. Kijk onderaan deze pagina voor serveertips!

Courgette burgers met Parmezaanse kaas, Vegetarische burgers, Vegetarisch avondeten, Gezonde hamburgers maken, Hamburgers van courgette, Beaufood recepten, Gezond avondeten, Gezonde foodblogs, Voedzame burgers, Groentenburgers recept

Dit heb je nodig voor deze courgette burgers met Parmezaanse kaas / 4 stuks voor 4 personen

  • 2 courgettes – 600 gr totaal
  • 1 ei
  • 100 havermout
  • 40 gr Parmezaanse kaas
  • 1 knoflookteentje
  • rasp van 1/2 citroen
  • klein kopje paneermeel

 

Courgette burgers met Parmezaanse kaas, Vegetarische burgers, Vegetarisch avondeten, Gezonde hamburgers maken, Hamburgers van courgette, Beaufood recepten, Gezond avondeten, Gezonde foodblogs, Voedzame burgers, Groentenburgers recept

Courgette burgers met Parmezaanse kaas, Vegetarische burgers, Vegetarisch avondeten, Gezonde hamburgers maken, Hamburgers van courgette, Beaufood recepten, Gezond avondeten, Gezonde foodblogs, Voedzame burgers, Groentenburgers recept

Zo maak je het

Rasp de courgettes met een grove rasp. Leg de geraspte courgette in een vergiet en strooi er flink wat zout over. Hierdoor onttrek je het overtollige vocht en krijg je straks mooie burgers. Laat de courgette tien minuutjes uitlekken en knijp daarna het vocht er met de hand uit. En dan bedoel ik echt stevig knijpen zodat je zoveel mogelijk vocht eruit haalt.

Meng in een kom de uitgelekte courgette samen met het ei, de havermout, geperste knoflook en Parmezaanse kaas. Breng het geheel op smaak met een flinke snuf peper, zout en de citroenrasp.

Vorm met de hand vier burgers. Wentel ze voorzichtig (de burgers zijn nu nog vrij flexibel) in een laagje paneermeel voor een knapperig laagje. Verhit een scheut zonnebloemolie in een grote koekenpan en bak de courgette burgers op laag/medium vuur aan beide kanten goudbruin.

Courgette burgers met Parmezaanse kaas, Vegetarische burgers, Vegetarisch avondeten, Gezonde hamburgers maken, Hamburgers van courgette, Beaufood recepten, Gezond avondeten, Gezonde foodblogs, Voedzame burgers, Groentenburgers recept

Serveer de burgers op een hamburgerbroodje met plakjes avocado, rucola een plak gesmolten geitenkaas of eet ze bij een portie gebakken aardappeltjes en een salade als avondeten.

Print Friendly, PDF & Email
17 Comments
  1. Goddelijk zijn deze burgers! Vanmiddag gemaakt als lunchgerechtje. Ik heb er nog wat extra kruiden door gedaan; kerriepoeder, wat Italiaanse kruiden en kurkuma. En i.p.v geraspte kaas een zakje Pardano, dat had ik nog liggen in de koelkast. Ik had geen broodjes in huis, wel wraps. De wrap besmeerd met een laagje crème fraiche, wat fijn gesneden ijsbergsla en dan de burger er bovenop, een beetje plat drukken en dan in de wrap wikkelen. Verrassend lekker en zéker voor herhaling vatbaar!

  2. Wij vonden ze heerlijk! Onze tip voor het maken van de burgers: een flinke lepel van het mengsel in een kookring (wij hebben die ooit zelfgemaakt door een pvc-buis uit de bouwmarkt in stukken te zagen, maar je kunt natuurlijk ook voor €5-10 per stuk “echte” kopen) en dan aanstampen met een tonicstamper. Als je de kookring dan meteen op een laagje paneermeel zet ben je al een heel eind met het paneren :-)
    We willen ze ook eens proberen met knolselderij (daar is nog een halve van over in de koelkast van een andere dag), ik denk dat we de knolselderij dan wel eerst even moeten bakken of koken, wat denk jij?

    1. Yes dat werkt ook top Martine! In principe hoef je de knolselderij niet voor te koken, maar indien je die gaat gebruiken zou ik hem wel in hele kleine stukjes snijden zodat alles goed kan garen. Eet smakelijk!

  3. taalfoutjes op de webiste, zie de woorden DE en In in hoofdletters.

    Rasp de courgettes met een grove rasp. Leg DE geraspte courgette in een vergiet en strooi er flink wat zout over.
    Meng IN een kom de uitgelekte courgette samen met het ei,

      1. Toch grappig als je iemand wijst op een taalfout en dan zelf ‘webiste’ schrijft i.p.v. website😇. Lijkt me trouwens een heerlijk recept.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.