Courgette burgers met Parmezaanse kaas

Courgette burgers met Parmezaanse kaas, Vegetarische burgers, Vegetarisch avondeten, Gezonde hamburgers maken, Hamburgers van courgette, Beaufood recepten, Gezond avondeten, Gezonde foodblogs, Voedzame burgers, Groentenburgers recept

Ik ben gek op groene groenten. Spinazie, broccoli, doperwten, boontjes, courgette. Gek genoeg minder gek op wortels, paprika of bieten. Nu lust ik eigenlijk alles, maar het viel me laatst toevallig op dat ik het liefst voor groene groenten ga. Dus! Bij deze een ode aan de groene courgette in de vorm van deze voedzame en vegetarische burgers :D Met Parmezaanse kaas erdoor, citroenrasp voor een frisse touch en havermout als bindmiddel. Kortom: voedzaam én super lekker. Kijk onderaan deze pagina voor serveertips!

Courgette burgers met Parmezaanse kaas, Vegetarische burgers, Vegetarisch avondeten, Gezonde hamburgers maken, Hamburgers van courgette, Beaufood recepten, Gezond avondeten, Gezonde foodblogs, Voedzame burgers, Groentenburgers recept

Dit heb je nodig voor deze courgette burgers met Parmezaanse kaas / 4 stuks voor 4 personen

  • 2 courgettes – 600 gr totaal
  • 1 ei
  • 100 havermout
  • 40 gr Parmezaanse kaas
  • 1 knoflookteentje
  • rasp van 1/2 citroen
  • klein kopje paneermeel

 

Courgette burgers met Parmezaanse kaas, Vegetarische burgers, Vegetarisch avondeten, Gezonde hamburgers maken, Hamburgers van courgette, Beaufood recepten, Gezond avondeten, Gezonde foodblogs, Voedzame burgers, Groentenburgers recept

Courgette burgers met Parmezaanse kaas, Vegetarische burgers, Vegetarisch avondeten, Gezonde hamburgers maken, Hamburgers van courgette, Beaufood recepten, Gezond avondeten, Gezonde foodblogs, Voedzame burgers, Groentenburgers recept

Zo maak je het

Rasp de courgettes met een grove rasp. Leg de geraspte courgette in een vergiet en strooi er flink wat zout over. Hierdoor onttrek je het overtollige vocht en krijg je straks mooie burgers. Laat de courgette tien minuutjes uitlekken en knijp daarna het vocht er met de hand uit. En dan bedoel ik echt stevig knijpen zodat je zoveel mogelijk vocht eruit haalt.

Meng in een kom de uitgelekte courgette samen met het ei, de havermout, geperste knoflook en Parmezaanse kaas. Breng het geheel op smaak met een flinke snuf peper, zout en de citroenrasp.

Vorm met de hand vier burgers. Wentel ze voorzichtig (de burgers zijn nu nog vrij flexibel) in een laagje paneermeel voor een knapperig laagje. Verhit een scheut zonnebloemolie in een grote koekenpan en bak de courgette burgers op laag/medium vuur aan beide kanten goudbruin.

Courgette burgers met Parmezaanse kaas, Vegetarische burgers, Vegetarisch avondeten, Gezonde hamburgers maken, Hamburgers van courgette, Beaufood recepten, Gezond avondeten, Gezonde foodblogs, Voedzame burgers, Groentenburgers recept

Serveer de burgers op een hamburgerbroodje met plakjes avocado, rucola een plak gesmolten geitenkaas of eet ze bij een portie gebakken aardappeltjes en een salade als avondeten.

11 Comments
  1. taalfoutjes op de webiste, zie de woorden DE en In in hoofdletters.

    Rasp de courgettes met een grove rasp. Leg DE geraspte courgette in een vergiet en strooi er flink wat zout over.
    Meng IN een kom de uitgelekte courgette samen met het ei,

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.