Coquilles met bieten sabayon en tuinkers

Het Foodbloggers Kerstmenu 2015

Het is nu dan toch echt bijnaaa kerst! En ik ben ook nog eens jarig woensdag. Ik HOUD van deze dagen. Ik heb het zaterdag al gevierd en ik ben ontzettend verwend door mijn lover en lieve vrienden. Ik ben zielsgelukkig met mijn nieuwe camera.. Alleen heb ik iets teveel wijn gedronken, waarvan ik dus steeds meer last krijg naarmate ik ouder word, oeps! Ik heb gister dus maar een extra groot glas groentesap op en ik kan je vertellen dat dat echt helpt. Ik ben al weer helemaal klaar voor woensdag. Dan vier ik mijn birthday met mijn familie en zet ik een overheerlijke (en verantwoorde) cheesecake op tafel. Maar vandaag heb ik eerst een ander recept voor jullie!

Samen met Suzanne, Linda, Reny en Betty, mijn lieve mede foodies, stelde ik een Foodbloggers Kerstmenu samen en ik maakte het tussengerecht. Al kun je dit ook zeker maken als voorgerecht. Ik ben gek op coquilles, ik vind dit zó’n feestelijk ingrediënt. Perfect voor in dit kerstmenu. Nu moet ik zeggen dat het misschien ingewikkeld klinkt, coquilles met bietensabayon en tuinkers, maar het is een eenvoudig gerecht met een beknopt ingrediëntenlijstje.  Sabayon is iets waar je eindeloos mee kunt variëren. Je neemt twee eidooiers, een lekkere likeur en je hebt a little piece of creamy heaven. Dit keer maakte ik een hartige variant met rode wijn en biet. Volg mijn instructies en je zult een plaatje op tafel zetten :) De schelpen waarin de coquilles liggen kocht ik op een marktje in Polen afgelopen zomer, maar je kunt de coquilles ook op een klein wit bord of schaaltje serveren. Onderaan deze blog vind je het recept, maar nu eerst.. ons kerstmenu!

Foodbloggers Kerstmenu 2015

Amuse van Mind Your Feed

Zalmrillete op toast

Zalmrillete op toast

Voorgerecht van Lekker Eten Met Linda

Carpaccio van courgette en biet

Carpaccio%20van%20biet%20en%20courgette%20met%20Parmezaanse%20kaas

Tussengerecht van Beaufood

Coquilles met bieten sabayon en tuinkers

(het recept daarvan vind je onderaan deze pagina)

Coquilles met bieten sabayon en tuinkers

Hoofdgerecht van Betty’s Kitchen

Belgisch stoofvlees met bier en ontbijtkoek

Het Foodbloggers Kerstmenu 2015

Nagerecht van Puur Suzanne

Toetje met stoofperen

Toetje met stoofperen

 

***

Het recept voor coquilles met bieten sabayon en tuinkers

Dit heb je nodig voor vier personen

  • 8 coquilles
  • 3 eidooiers
  • 1 dl rode wijn – merlot
  • 1.5 dl bietensap
  • klein klontje roomboter
  • snuf peper & zout
  • plukje tuinkers
  • 4 kokkkels – hoeft niet perse, maar ze maken dit gerecht wel helemaal af!

 

Coquilles met bieten sabayon en tuinkers

Zo maak je het

Maak eerst de sabayon. Meng het bietensap met de wijn. Zet een pan met water op het vuur en breng aan de kook. Zet zodra het water kookt een schaal in de pan die net niet de bodem raakt en doe hier de eidooiers in met een klein scheutje van het vocht. Nu is de enige kunst om de hele tijd goed te blijven kloppen met een garde. Doe je dit niet dan zul je roerei krijgen en dat willen we niet. Het mengsel zal gaan stijven en als dat gebeurt  giet je er steeds al kloppend een scheutje vocht bij. Ga door tot je al het vocht gebruikt hebt en klop door tot je de gewenste dikte hebt. Dit duurt zo’n 8 minuutjes. Schep er als laatste een klontje boter bij, breng op smaak met zout & peper en haal de schaal daarna uit de pan.

Bak de coquilles in een koekenpan in een klontje boter aan beide kanten gaar. Ongeveer 1 minuut per kant. Ze mogen nog een beetje rauw zijn van binnen. Breng op smaak met een snufje zout & peper.

Stoof de kokkels in een laagje water met de deksel op de pan in 3 minuten gaar.

Neem een paar kleine borden of schelpen en schep er een beetje sabayon in. Leg op elk bord 2 coquilles, een kokkel en wat tuinkers.

5 Comments

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!

Nieuw: Gezonde weekmenu’s!
Gezond weekmenu 8, Gezond eten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, gezond avondeten, Voedzame hoofdgerechten

Gezond weekmenu #8

Sinds een paar weken publiceer ik elke maandag een vegetarisch…

Gezond en vegetarisch weekmenu, Beaufood recepten, Gezond eten, Vegetarisch avondeten, Gezonde recepten

Gezond en vegetarisch weekmenu #7

Het belooft een zonnige week te worden :D Misschien klinkt…

Gezond en vegetarisch weekmenu #6

Vandaag heb ik weer een nieuw weekmenu voor je. Vol…

Gezond en vegetarisch weekmenu #5

Maandag: Vega burrito’s met falafel en Gruyère We beginnen de…

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start en…

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Alstublieft! Een nieuw en gezond weekmenu vol vegetarische gerechten. Perfect…

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!