...

Coquilles met bieten sabayon en tuinkers

Coquilles met bieten sabayon en tuinkers

door | dec 20, 2015 | Recepten, Vis, Voorafjes | 4 reacties

Het Foodbloggers Kerstmenu 2015

Het is nu dan toch echt bijnaaa kerst! En ik ben ook nog eens jarig woensdag. Ik HOUD van deze dagen. Ik heb het zaterdag al gevierd en ik ben ontzettend verwend door mijn lover en lieve vrienden. Ik ben zielsgelukkig met mijn nieuwe camera.. Alleen heb ik iets teveel wijn gedronken, waarvan ik dus steeds meer last krijg naarmate ik ouder word, oeps! Ik heb gister dus maar een extra groot glas groentesap op en ik kan je vertellen dat dat echt helpt. Ik ben al weer helemaal klaar voor woensdag. Dan vier ik mijn birthday met mijn familie en zet ik een overheerlijke (en verantwoorde) cheesecake op tafel. Maar vandaag heb ik eerst een ander recept voor jullie!

Samen met Suzanne, Linda, Reny en Betty, mijn lieve mede foodies, stelde ik een Foodbloggers Kerstmenu samen en ik maakte het tussengerecht. Al kun je dit ook zeker maken als voorgerecht. Ik ben gek op coquilles, ik vind dit zó’n feestelijk ingrediënt. Perfect voor in dit kerstmenu. Nu moet ik zeggen dat het misschien ingewikkeld klinkt, coquilles met bietensabayon en tuinkers, maar het is een eenvoudig gerecht met een beknopt ingrediëntenlijstje.  Sabayon is iets waar je eindeloos mee kunt variëren. Je neemt twee eidooiers, een lekkere likeur en je hebt a little piece of creamy heaven. Dit keer maakte ik een hartige variant met rode wijn en biet. Volg mijn instructies en je zult een plaatje op tafel zetten :) De schelpen waarin de coquilles liggen kocht ik op een marktje in Polen afgelopen zomer, maar je kunt de coquilles ook op een klein wit bord of schaaltje serveren. Onderaan deze blog vind je het recept, maar nu eerst.. ons kerstmenu!

Foodbloggers Kerstmenu 2015

Amuse van Mind Your Feed

Zalmrillete op toast

Zalmrillete op toast

Voorgerecht van Lekker Eten Met Linda

Carpaccio van courgette en biet

Carpaccio%20van%20biet%20en%20courgette%20met%20Parmezaanse%20kaas

Tussengerecht van Beaufood

Coquilles met bieten sabayon en tuinkers

(het recept daarvan vind je onderaan deze pagina)

Coquilles met bieten sabayon en tuinkers

Hoofdgerecht van Betty’s Kitchen

Belgisch stoofvlees met bier en ontbijtkoek

Het Foodbloggers Kerstmenu 2015

Nagerecht van Puur Suzanne

Toetje met stoofperen

Toetje met stoofperen

 

***

Het recept voor coquilles met bieten sabayon en tuinkers

Dit heb je nodig voor vier personen

 • 8 coquilles
 • 3 eidooiers
 • 1 dl rode wijn – merlot
 • 1.5 dl bietensap
 • klein klontje roomboter
 • snuf peper & zout
 • plukje tuinkers
 • 4 kokkkels – hoeft niet perse, maar ze maken dit gerecht wel helemaal af!

 

Coquilles met bieten sabayon en tuinkers

Zo maak je het

Maak eerst de sabayon. Meng het bietensap met de wijn. Zet een pan met water op het vuur en breng aan de kook. Zet zodra het water kookt een schaal in de pan die net niet de bodem raakt en doe hier de eidooiers in met een klein scheutje van het vocht. Nu is de enige kunst om de hele tijd goed te blijven kloppen met een garde. Doe je dit niet dan zul je roerei krijgen en dat willen we niet. Het mengsel zal gaan stijven en als dat gebeurt  giet je er steeds al kloppend een scheutje vocht bij. Ga door tot je al het vocht gebruikt hebt en klop door tot je de gewenste dikte hebt. Dit duurt zo’n 8 minuutjes. Schep er als laatste een klontje boter bij, breng op smaak met zout & peper en haal de schaal daarna uit de pan.

Bak de coquilles in een koekenpan in een klontje boter aan beide kanten gaar. Ongeveer 1 minuut per kant. Ze mogen nog een beetje rauw zijn van binnen. Breng op smaak met een snufje zout & peper.

Stoof de kokkels in een laagje water met de deksel op de pan in 3 minuten gaar.

Neem een paar kleine borden of schelpen en schep er een beetje sabayon in. Leg op elk bord 2 coquilles, een kokkel en wat tuinkers.

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

De allerlekkerste zelfgemaakte mayonaise

De allerlekkerste zelfgemaakte mayonaise

De allerlekkerste mayonaise maak je natuurlijk zelf! En met een eenvoudig trucje is dit ook nog eens zó gepiept. Zelfgemaakte mayonaise is niet alleen lekkerder, maar ook nog eens een stuk gezonder. De kant en klare mayonaise uit de supermarkt is namelijk gemaakt van...

Lees meer
Mijn favoriete gezonde ontbijtrecepten!

Mijn favoriete gezonde ontbijtrecepten!

Gezonde ontbijtrecepten. Love it! Al moet ik héél eerlijk bekennen dat sinds ik moeder ben ik het een iets grotere uitdaging vind om elke ochtend gezond te ontbijten.. (hallo ochtendrun). Maar omdat ik gewoon echt zóveel lekker ga op een voedzaam ontbijt dan op een...

Lees meer
Gezonde appeltaart pannenkoek

Gezonde appeltaart pannenkoek

Appeltaart pannenkoek met rozijnen en kaneel. Een van mijn (en zéker ook die van Louen) favoriete ontbijtrecepten van de laatste tijd. Eigenlijk is het meer een soort zoete omelet. Het beslag bestaat namelijk uit eieren met daarin een flinke eetlepel volkorenmeel....

Lees meer

4 Comments

4 Reacties

 1. Angelique Brouwers

  Hoi,
  Ziet er heerlijk en mooi uit. Wil het graag uitproberen, maar uh
  ik zie het recept niet!!

  Antwoord
  • Bo

   Hoe bedoel je Angelique? Het recept van de coquilles staat onder het menu :)

   Antwoord
 2. Stefanie

  Lijkt me mega lekker lieve Bo! I love coquilles! xx

  Antwoord
  • Bo

   Jaaa ik ook lieverd :) En zo lekker makkelijk te bereiden ook!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *