Het is nu dan toch echt bijnaaa kerst! En ik ben ook nog eens jarig woensdag. Ik HOUD van deze dagen. Ik heb het zaterdag al gevierd en ik ben ontzettend verwend door mijn lover en lieve vrienden. Ik ben zielsgelukkig met mijn nieuwe camera.. Alleen heb ik iets teveel wijn gedronken, waarvan ik dus steeds meer last krijg naarmate ik ouder word, oeps! Ik heb gister dus maar een extra groot glas groentesap op en ik kan je vertellen dat dat echt helpt. Ik ben al weer helemaal klaar voor woensdag. Dan vier ik mijn birthday met mijn familie en zet ik een overheerlijke (en verantwoorde) cheesecake op tafel. Maar vandaag heb ik eerst een ander recept voor jullie!
Samen met Suzanne, Linda, Reny en Betty, mijn lieve mede foodies, stelde ik een Foodbloggers Kerstmenu samen en ik maakte het tussengerecht. Al kun je dit ook zeker maken als voorgerecht. Ik ben gek op coquilles, ik vind dit zó’n feestelijk ingrediënt. Perfect voor in dit kerstmenu. Nu moet ik zeggen dat het misschien ingewikkeld klinkt, coquilles met bietensabayon en tuinkers, maar het is een eenvoudig gerecht met een beknopt ingrediëntenlijstje. Sabayon is iets waar je eindeloos mee kunt variëren. Je neemt twee eidooiers, een lekkere likeur en je hebt a little piece of creamy heaven. Dit keer maakte ik een hartige variant met rode wijn en biet. Volg mijn instructies en je zult een plaatje op tafel zetten :) De schelpen waarin de coquilles liggen kocht ik op een marktje in Polen afgelopen zomer, maar je kunt de coquilles ook op een klein wit bord of schaaltje serveren. Onderaan deze blog vind je het recept, maar nu eerst.. ons kerstmenu!
Amuse van Mind Your Feed
Voorgerecht van Lekker Eten Met Linda
Carpaccio van courgette en biet
Tussengerecht van Beaufood
Coquilles met bieten sabayon en tuinkers
(het recept daarvan vind je onderaan deze pagina)
Hoofdgerecht van Betty’s Kitchen
Belgisch stoofvlees met bier en ontbijtkoek
Nagerecht van Puur Suzanne
***
Het recept voor coquilles met bieten sabayon en tuinkers
Dit heb je nodig voor vier personen
- 8 coquilles
- 3 eidooiers
- 1 dl rode wijn – merlot
- 1.5 dl bietensap
- klein klontje roomboter
- snuf peper & zout
- plukje tuinkers
- 4 kokkkels – hoeft niet perse, maar ze maken dit gerecht wel helemaal af!
Zo maak je het
Maak eerst de sabayon. Meng het bietensap met de wijn. Zet een pan met water op het vuur en breng aan de kook. Zet zodra het water kookt een schaal in de pan die net niet de bodem raakt en doe hier de eidooiers in met een klein scheutje van het vocht. Nu is de enige kunst om de hele tijd goed te blijven kloppen met een garde. Doe je dit niet dan zul je roerei krijgen en dat willen we niet. Het mengsel zal gaan stijven en als dat gebeurt giet je er steeds al kloppend een scheutje vocht bij. Ga door tot je al het vocht gebruikt hebt en klop door tot je de gewenste dikte hebt. Dit duurt zo’n 8 minuutjes. Schep er als laatste een klontje boter bij, breng op smaak met zout & peper en haal de schaal daarna uit de pan.
Bak de coquilles in een koekenpan in een klontje boter aan beide kanten gaar. Ongeveer 1 minuut per kant. Ze mogen nog een beetje rauw zijn van binnen. Breng op smaak met een snufje zout & peper.
Stoof de kokkels in een laagje water met de deksel op de pan in 3 minuten gaar.
Neem een paar kleine borden of schelpen en schep er een beetje sabayon in. Leg op elk bord 2 coquilles, een kokkel en wat tuinkers.
Hoi,
Ziet er heerlijk en mooi uit. Wil het graag uitproberen, maar uh
ik zie het recept niet!!
Hoe bedoel je Angelique? Het recept van de coquilles staat onder het menu :)
Lijkt me mega lekker lieve Bo! I love coquilles! xx
Jaaa ik ook lieverd :) En zo lekker makkelijk te bereiden ook!