Citroen-yoghurttaart met pecanbodem

Citroen-yoghurttaart met pecanbodem, Gezonde taarten, Beaufood recepten, Glutenvrije taarten, Suikervrije taarten, Gezonde kwarktaart, Gezonde foodblogs

Bakken helpt me altijd ontspannen, maar toch doe ik het te weinig. De afgelopen week was redelijk hectisch en net op het punt dat ik op ontploffen stond besloot ik deze taart te bakken. Of liever gezegd maken, want er komt geen oven aan te pas. Het is al 32 graden in huis dus de oven aanzetten leek me wat onnodig in deze hitte ;) Deze citroen-yoghurttaart heeft een romige vulling van yoghurt en citroen en een heerlijke bodem van havermout en pecannoten. Ik kocht per ongeluk gezouten pecannoten waar ik in de eerste instantie natuurlijk een beetje van baalde. Maar hee, zeezout en chocolade zijn ook dikke vrienden dus ik besloot de bodem te maken met gezouten noten. En dat was LEKKER.. OMG. De taart is naast dat hij lekker is ook nog eens verantwoord en je kunt er met gerust hart een lekker groot stuk van nemen. De taart is gemaakt van natuurlijk ingrediënten en gezoet met ahornsiroop met vers fruit on top. Op social media vroegen jullie mij of deze taart makkelijk te maken is. Well let me tell you, hij is súper makkelijk te maken :D

Citroen-yoghurttaart met pecanbodem, Gezonde taarten, Beaufood recepten, Glutenvrije taarten, Suikervrije taarten, Gezonde kwarktaart, Gezonde foodblogs

Citroen-yoghurttaart met pecanbodem, Gezonde taarten, Beaufood recepten, Glutenvrije taarten, Suikervrije taarten, Gezonde kwarktaart, Gezonde foodblogs

Citroen-yoghurttaart met pecanbodem, Gezonde taarten, Beaufood recepten, Glutenvrije taarten, Suikervrije taarten, Gezonde kwarktaart, Gezonde foodblogs

Dit heb je nodig voor deze citroen-yoghurttaart met pecanbodem / ongeveer 6 stukken

Voor de bodem

  • 150 gr havermout
  • 75 gr gezouten pecannoten
  • 45 gr lijnzaad
  • 8 grote en zachte dadels
  • 3 el kokosvet – gesmolten 
  • 2 el ahornsiroop

Voor de vulling

  • 500 gr volle yoghurt – kwark kan ook
  • 4 blaadjes gelatine – of 4 gr agar agar
  • sap van 1/2 citroen

Voor erop

  • fruit in alle soorten kleuren en maten. Ik koos voor blauwe bessen, rode besjes en aardbeien
  • pure chocolade
  • gepofte quinoa
  • verse munt
  • maak er een feestje van!

 

Citroen-yoghurttaart met pecanbodem, Gezonde taarten, Beaufood recepten, Glutenvrije taarten, Suikervrije taarten, Gezonde kwarktaart, Gezonde foodblogs
Citroen-yoghurttaart met pecanbodem, Gezonde taarten, Beaufood recepten, Glutenvrije taarten, Suikervrije taarten, Gezonde kwarktaart, Gezonde foodblogs

Citroen-yoghurttaart met pecanbodem

 

Zo maak je het

Begin met de bodem. Doe de havermout, pecannoten en lijnzaad in je keukenmachine en blend tot een zanderig geheel. Voeg de ontpitte dadels, ahornsiroop en het gesmolten kokosvet toe. Zet de keukenmachine aan tot het deeg de substantie heeft van nat zand. Als het nog te droog is voeg dan nog wat dadels toe.

Vet een langwerpige taartvorm in met kokosvet. Stort het deeg in de vorm en druk met de bolle kant van een lepel plat. Vorm het deeg met je handen tot de randjes van de vorm tot boven bedekt zijn. Zet even in de koelkast.

Ga verder met de vulling. Schep de volle yoghurt of kwark in een grote kom en roer het citroensap erdoor.

Leg de velletjes gelatine een voor een in een pannetje met koud water en week vijf minuten. Knijp ze daarna uit en verwarm de blaadjes met twee eetlepels water tot de gelatine is opgenomen. Kijk uit dat je het geheel niet laat koken. Haal de pan van het vuur en roer ongeveer vier eetlepels van het yoghurtmengsel erdoor. Schep daarna alles bij elkaar en roer goed om. Schenk de vulling in de taartvorm en laat minimaal twee uur opstijven.

Ik vond het leuk om een swirl te maken van ahornsiroop. Druppel daarvoor een eetlepel ahornsiroop over de taart en maak swirls met behulp van een satéprikker

Haal de taart uit de koelkast en versier hem met vers fruit, muntblaadjes, gehakte chocolade en gepofte quinoa. Serveer direct. Je kunt de taart prima een dag van te voren maken en garneren voordat je hem opdient!

 

Citroen-yoghurttaart met pecanbodem, Gezonde taarten, Beaufood recepten, Glutenvrije taarten, Suikervrije taarten, Gezonde kwarktaart, Gezonde foodblogs

Bo

Bo / 28 / Wonend in het gezellige Utrecht / Liefde voor gezond eten, lekker koken en wijn / You don't have to cook fancy or complicated masterpieces, just good food from fresh ingredients.

6 Comments
  1. Hoii! Als je de pecan weg zou laten kun je die vervangen door cashew of iets anders wat geen noot is? De taart was heerlijk, maar ivm allergie vraag ik me af wat een alternatief kan zijn, wil m zeker nog een keer maken!! Thx!

    1. Je kunt de pecan vervangen voor cashewnoten. Je kunt eventueel ook de bodem van deze taart gebruiken: https://beaufood.nl/nutella-cheesecake-haverbodem/ . Bereid de bodem volgends de bereidingswijze in het recept voor de Nutella cheesecake en bak hem 20 minuten in de oven af in plaats van 40. Laat de bodem even afkoelen, schenk daarna de vulling voor de citroen-yoghurttaart erin en zet de taart in de koelkast! Liefs, Bo

    1. Indien je agar agar gebruikt meng je dit met een paar eetlepels water waarna je het twee minuten kookt in een pannetje. Roer vervolgens het yoghurtmengsel erdoor en verwarm al roerend nog een paar minuten tot de agar agar gebonden is! Liefs, Bo

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.