...

Citroen yoghurt cakejes met havermout

Citroen yoghurt cakejes met havermout

door | aug 25, 2019 | Recepten, Tussendoor, Zoetigheden | 5 reacties

Citroen yoghurt cakejes met havermout, Voedzame cakejes, Gezonde cakejes, Voedzame tussendoortjes, Voedzaam bakken, Bakken met havermout, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Cakejes met havermout

Soms kom je van die recepten tegen waarvan je denkt, dit wil ik echt DIRECT maken. Dat had ik bijvoorbeeld met de citroen yoghurt muffins van Pauline. Ik paste het recept wel ietsje aan. Zo gebruikte ik geitenyoghurt in plaats van gewone yoghurt (al kun je natuurlijk ook gewone yoghurt gebruiken), verving het speltmeel door havermout en koos ik voor kokosbloesemsuiker. Het resultaat zijn deze heerlijke frisse muffins vol met vezels. Al vind ik het persoonlijk meer een cakeje, dus doop ik ze bij  deze om tot citroen yoghurt cakejes van havermout :D Ze zijn super simpel te maken, hoeven maar twintig minuutjes in de oven en zijn heerlijk als tussendoortje!

Citroen yoghurt cakejes met havermout, Voedzame cakejes, Gezonde cakejes, Voedzame tussendoortjes, Voedzaam bakken, Bakken met havermout, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Cakejes met havermout

Citroen yoghurt cakejes met havermout, Voedzame cakejes, Gezonde cakejes, Voedzame tussendoortjes, Voedzaam bakken, Bakken met havermout, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Cakejes met havermout

Dit heb je nodig voor deze citroen yoghurt cakejes met havermout / 10 stuks

  • 100 gr bloem
  • 60 gr havermout
  • 150 gr (geiten)yoghurt
  • 50 gr kokosbloesemsuiker
  • 1 groot ei – of twee hele kleintjes
  • 1 biologische citroen
  • 90 ml zonnebloemolie
  • 2 tl bakpoeder
  • 15 gr maanzaad

 

Citroen yoghurt cakejes met havermout, Voedzame cakejes, Gezonde cakejes, Voedzame tussendoortjes, Voedzaam bakken, Bakken met havermout, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Cakejes met havermout

Citroen yoghurt cakejes met havermout, Voedzame cakejes, Gezonde cakejes, Voedzame tussendoortjes, Voedzaam bakken, Bakken met havermout, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Cakejes met havermout

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden en zet een muffinvorm en tien papieren vormpjes klaar.

Meng in een grote kom de yoghurt met de zonnebloemolie, het ei, citroensap en rasp van een citroen met een garde door elkaar.

Voeg daarna de bloem, havermout, maanzaad, kokosbloesemsuiker, bakpoeder en een snuf zout toe. Roer het geheel goed door en verdeel het beslag over de papieren vormpjes.

Schuif de vorm voor 20 tot 25 minuten in het midden van de oven. Laat de muffins afkoelen en eet smakelijk maar! Je kunt ze eventueel ook invriezen.

Citroen yoghurt cakejes met havermout, Voedzame cakejes, Gezonde cakejes, Voedzame tussendoortjes, Voedzaam bakken, Bakken met havermout, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Cakejes met havermout

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Geroosterde pompoen met miso roomsaus

Geroosterde pompoen met miso roomsaus

Gezonde avondmaaltijd: geroosterde pompoen met miso roomsaus.. Haal de pompoenen maar in huis lieve mensen, want het is HERFST! Ik hou van de herfst. En dan met name de herfstzon, goudoranje kleuren, rode wijn en alle soorten groenten en fruit die verkrijgbaar zijn in...

Lees meer
Gebakken feta met honing en vijgen uit de oven

Gebakken feta met honing en vijgen uit de oven

Gebakken feta met vijgen en honing uit de oven! Een warme borrelhap met zoutige feta, zoete vijgen, honing en knapperige pistachenoten. De perfécte borrelhap als je het mij vraagt voor op een herfstige namiddag. Lees: een lange wandeling door het bos in de frisse zon...

Lees meer
Stracciatella met geroosterde tomaten en basilicum-salsa

Stracciatella met geroosterde tomaten en basilicum-salsa

Stracciatella kaas met geroosterde tomaten en basilicum-salsa. Ik weet niet wat het is, maar deze nazomerse temperaturen halen de Italiaanse chef in mij naar boven! De zon schijnt, mijn olijfboompjes staan er uiterst tevreden bij en ik heb spontaan zin om een...

Lees meer

5 Comments

5 Reacties

  1. Sanne Verschuren

    Super lekkere cakejes!
    Heb ze gemaakt met lijnzaad ipv eieren en plantaardige yoghurt!

    Antwoord
  2. M

    lekker!Bij gebrek aan maanzaad, lijnzaad toegevoegd.
    volgende keer doe ik er nog nootjes door (pecan ofzo) .
    Suiker vervangen door honing. Bloem vervangen door speltmeel
    ga ze zeker vaker maken! THANKS

    Antwoord
    • Bo

      Leuk om te horen en thanks voor het delen van je tips :D

      Antwoord
  3. Aatje

    Amandelmeel is erg lekker.

    Antwoord
  4. Laura

    Welk glutenvrij meel kan ik gebruiken in plaats van bloem?
    Het lijkt me namelijk een heel lekker recept.
    Alvast bedankt voor je reactie

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *