...

Citroen yoghurt cakejes met havermout

Citroen yoghurt cakejes met havermout

door | aug 25, 2019 | Recepten, Tussendoor, Zoetigheden | 5 reacties

Citroen yoghurt cakejes met havermout, Voedzame cakejes, Gezonde cakejes, Voedzame tussendoortjes, Voedzaam bakken, Bakken met havermout, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Cakejes met havermout

Soms kom je van die recepten tegen waarvan je denkt, dit wil ik echt DIRECT maken. Dat had ik bijvoorbeeld met de citroen yoghurt muffins van Pauline. Ik paste het recept wel ietsje aan. Zo gebruikte ik geitenyoghurt in plaats van gewone yoghurt (al kun je natuurlijk ook gewone yoghurt gebruiken), verving het speltmeel door havermout en koos ik voor kokosbloesemsuiker. Het resultaat zijn deze heerlijke frisse muffins vol met vezels. Al vind ik het persoonlijk meer een cakeje, dus doop ik ze bij  deze om tot citroen yoghurt cakejes van havermout :D Ze zijn super simpel te maken, hoeven maar twintig minuutjes in de oven en zijn heerlijk als tussendoortje!

Citroen yoghurt cakejes met havermout, Voedzame cakejes, Gezonde cakejes, Voedzame tussendoortjes, Voedzaam bakken, Bakken met havermout, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Cakejes met havermout

Citroen yoghurt cakejes met havermout, Voedzame cakejes, Gezonde cakejes, Voedzame tussendoortjes, Voedzaam bakken, Bakken met havermout, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Cakejes met havermout

Dit heb je nodig voor deze citroen yoghurt cakejes met havermout / 10 stuks

  • 100 gr bloem
  • 60 gr havermout
  • 150 gr (geiten)yoghurt
  • 50 gr kokosbloesemsuiker
  • 1 groot ei – of twee hele kleintjes
  • 1 biologische citroen
  • 90 ml zonnebloemolie
  • 2 tl bakpoeder
  • 15 gr maanzaad

 

Citroen yoghurt cakejes met havermout, Voedzame cakejes, Gezonde cakejes, Voedzame tussendoortjes, Voedzaam bakken, Bakken met havermout, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Cakejes met havermout

Citroen yoghurt cakejes met havermout, Voedzame cakejes, Gezonde cakejes, Voedzame tussendoortjes, Voedzaam bakken, Bakken met havermout, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Cakejes met havermout

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden en zet een muffinvorm en tien papieren vormpjes klaar.

Meng in een grote kom de yoghurt met de zonnebloemolie, het ei, citroensap en rasp van een citroen met een garde door elkaar.

Voeg daarna de bloem, havermout, maanzaad, kokosbloesemsuiker, bakpoeder en een snuf zout toe. Roer het geheel goed door en verdeel het beslag over de papieren vormpjes.

Schuif de vorm voor 20 tot 25 minuten in het midden van de oven. Laat de muffins afkoelen en eet smakelijk maar! Je kunt ze eventueel ook invriezen.

Citroen yoghurt cakejes met havermout, Voedzame cakejes, Gezonde cakejes, Voedzame tussendoortjes, Voedzaam bakken, Bakken met havermout, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Cakejes met havermout

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Whipped tahin (luchtig opgeklopte sesampasta)

Whipped tahin (luchtig opgeklopte sesampasta)

Move over whipped feta, hallo whipped tahin! Oftewel: luchtig opgeklopte sesampasta. Sesampasta wordt ook wel tahin of tahini genoemd en wordt gemaakt van (je raadt het al) sesamzaadjes. Wist je dat je sesampasta op kunt kloppen tot een luchtige dip? Héérlijk als...

Lees meer
Rogge toastjes met mousse van kabeljauwlever

Rogge toastjes met mousse van kabeljauwlever

Dit lieve mensen, is het ultieme hapje voor echte visliefhebbers. Rogge toastjes met mousse van kabeljauwlever. Ik weet het, dit klinkt wellicht een beetje vreemd maar geloof mij, wil je proeven! In een vorig artikel vertelde ik je al dat ik kabeljauwlever ontdekte....

Lees meer
Coq au vin met witte wijn

Coq au vin met witte wijn

Herinneren jullie je mijn Chef's Line avontuur op tv nog? In deze kookwedstrijd nam ik het op tegen de chefs van Frans restaurant Bistrot Neuf. Één van de gerechten die ik maakte was coq au vin met witte wijn. Súper malse kip in een kruidige saus van witte wijn, verse...

Lees meer

5 Comments

5 Reacties

  1. Sanne Verschuren

    Super lekkere cakejes!
    Heb ze gemaakt met lijnzaad ipv eieren en plantaardige yoghurt!

    Antwoord
  2. M

    lekker!Bij gebrek aan maanzaad, lijnzaad toegevoegd.
    volgende keer doe ik er nog nootjes door (pecan ofzo) .
    Suiker vervangen door honing. Bloem vervangen door speltmeel
    ga ze zeker vaker maken! THANKS

    Antwoord
    • Bo

      Leuk om te horen en thanks voor het delen van je tips :D

      Antwoord
  3. Aatje

    Amandelmeel is erg lekker.

    Antwoord
  4. Laura

    Welk glutenvrij meel kan ik gebruiken in plaats van bloem?
    Het lijkt me namelijk een heel lekker recept.
    Alvast bedankt voor je reactie

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *