Soms kom je van die recepten tegen waarvan je denkt, dit wil ik echt DIRECT maken. Dat had ik bijvoorbeeld met de citroen yoghurt muffins van Pauline. Ik paste het recept wel ietsje aan. Zo gebruikte ik geitenyoghurt in plaats van gewone yoghurt (al kun je natuurlijk ook gewone yoghurt gebruiken), verving het speltmeel door havermout en koos ik voor kokosbloesemsuiker. Het resultaat zijn deze heerlijke frisse muffins vol met vezels. Al vind ik het persoonlijk meer een cakeje, dus doop ik ze bij deze om tot citroen yoghurt cakejes van havermout :D Ze zijn super simpel te maken, hoeven maar twintig minuutjes in de oven en zijn heerlijk als tussendoortje!
Dit heb je nodig voor deze citroen yoghurt cakejes met havermout / 10 stuks
- 100 gr bloem
- 60 gr havermout
- 150 gr (geiten)yoghurt
- 50 gr kokosbloesemsuiker
- 1 groot ei – of twee hele kleintjes
- 1 biologische citroen
- 90 ml zonnebloemolie
- 2 tl bakpoeder
- 15 gr maanzaad
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden en zet een muffinvorm en tien papieren vormpjes klaar.
Meng in een grote kom de yoghurt met de zonnebloemolie, het ei, citroensap en rasp van een citroen met een garde door elkaar.
Voeg daarna de bloem, havermout, maanzaad, kokosbloesemsuiker, bakpoeder en een snuf zout toe. Roer het geheel goed door en verdeel het beslag over de papieren vormpjes.
Schuif de vorm voor 20 tot 25 minuten in het midden van de oven. Laat de muffins afkoelen en eet smakelijk maar! Je kunt ze eventueel ook invriezen.
Super lekkere cakejes!
Heb ze gemaakt met lijnzaad ipv eieren en plantaardige yoghurt!
lekker!Bij gebrek aan maanzaad, lijnzaad toegevoegd.
volgende keer doe ik er nog nootjes door (pecan ofzo) .
Suiker vervangen door honing. Bloem vervangen door speltmeel
ga ze zeker vaker maken! THANKS
Leuk om te horen en thanks voor het delen van je tips :D
Amandelmeel is erg lekker.
Welk glutenvrij meel kan ik gebruiken in plaats van bloem?
Het lijkt me namelijk een heel lekker recept.
Alvast bedankt voor je reactie