...

Cilbir bagel (bagel met gepocheerd eitje en crispy chili olie)

Cilbir bagel (bagel met gepocheerd eitje en crispy chili olie)

door | mrt 8, 2024 | Lunch, Ontbijt, Paasrecepten, Recepten | 0 Reacties

cilbir-bagel

Cilbir bagel :D Het is bijna Pasen! Tijd om los te gaan met overheerlijke ontbijt, brunch,- en lunch recepten. De brunch en lunch zijn mijn favoriete paasmomenten. Een tafel vol met heerlijke gerechten, een feestelijk glas bubbels erbij en natuurlijk een mooi versierde paastak in het midden van de tafel. En niet vergeten de gezelligheid van vrienden en familie om je heen. Vandaag heb ik een heerlijk recept voor de paasbrunch,- of lunch voor je: cilbir bagels! Een combinatie van twee van mijn favoriete lunchgerechten, namelijk bagels en Turkse eieren. Bagels behoeven geen uitleg, cilbir daarentegen misschien wel. Cilbir is een heerlijk gerecht bestaande uit zacht gepocheerde eieren, romige Turkse yoghurt, verse kruiden en chili boter. Al gebruik ik graag crispy chili olie. want ja: dit is nu eenmaal mijn culi verslaving van de laatste tijd. Waarom deze combinatie zo goddelijk is vertel ik je hieronder!

cilbir-bagel

Çılbır bagel: bagels met gepocheerd eitje

Je kent me, ik ben gek op niet alledaagse goddelijke smaakcombinaties en daar is Çılbır (spreek uit als ‘tjulbur’) er zeker één van. Zacht gepocheerde eitjes geserveerd op een bedje van romige yoghurt, verse dille en crispy chili olie. Echt heer-lijk. Ik eet deze Turkse eieren graag met toast, maar speciaal voor Pasen ging ik aan de slag met een cilbir bagel! Serveer de bagels kant en klaar aan tafel óf maak een groot bord met Turkse eieren en serveer de bagels er los bij. Hoe je ze ook serveert, ik weet zeker dat iedereen zal smullen van deze bagels met Turkse eieren..

cilbir-bagel

cilbir-bagel

Deze gerechten zijn ook perfect voor bij de paasbrunch of lunch:

cilbir-bagel

Cilbir bagel (bagel met gepocheerde eieren en crispy chili olie)

Cilbir bagel! Een versgebakken bagel met daarop romige kruiden-yoghurt, een perfect gepocheerd eitje en crispy chili olie..
5 van 1 stem
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 bagels - vers of afbak
  • 2 eieren
  • 200 gr Turkse yoghurt
  • 2 el fijngehakte verse dille + extra ter garnering
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl citroenrasp
  • 1 el crispy chili olie - bijvoorbeeld mijn zelfgemaakte crispy chili olie!

Instructies
 

  • Bak de bagels in de oven volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Doe de Turkse yoghurt in een kommetje. Pers de knoflook en hak de dille fijn. Houd wat dille achter ter garnering. Meng de knoflook, dille en citroenrasp door de yoghurt. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en zout.
  • Breng een kleine pan met water aan de kook. Voeg een scheutje azijn toe. Zet als het water kookt het vuur laag, zodat het water zo zacht mogelijk borrelt. Anders schieten je eieren straks alle kanten op en we willen perféct gepocheerde eitjes! Breek het ei in een klein kommetje, maak een draaikolkje in de pan en laat het ei er zachtjes in glijden.
  • Pocheer het ei 3 minuten. Haal voorzichtig uit de pan en herhaal met het tweede ei.
  • Snijd de bagels open en besmeer één kant royaal met de kruidige yoghurt. Leg het gepocheerde ei erop. Garneer met crispy chili olie en verse dille.
Recept gemaakt? Deel hem op Instagram of Facebook@beaufood of gebruik #beaufood

cilbir-bagel

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade. Hoera, het is weer een uurtje langer licht! En dat betekend dat als ik gehéél onverwacht een knaller van een gerecht op tafel tover, ik er nog snel een foto van kan maken voor hier op de blog.. Want wauw, wat was deze...

Lees meer
Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Daar gaan we dan. Voor het eerst in mijn leven (moet ik me als foodblogger schamen als ik dit zeg?) ga ik zelf een paasstol maken! En geen gewone paasstol, maar een hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter, gevuld met gekaramelliseerde sjalot.. Het...

Lees meer
Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (oftewel een hartige Japanse pannenkoek), waar was je heel mijn leven. Althans in mijn eigen keuken dan, want in restaurants eet ik okonomiyaki regelmatig. Alleen zelf maken had ik nog nooit gedaan, tot afgelopen weekend! Mike en ik vind het heerlijk om op...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept