Chocolade kokos popcorn

Chocolade kokos popcorn

Dat de popcorn uit de winkel of bioscoop slecht voor je is hoef ik je natuurlijk niet te vertellen. Er zit of een kilo zout óf een overdosis aan suiker overheen. Maar goed nieuws! Want popcorn maak je heel makkelijk zelf waardoor hij veel gezonder is en nog lekkerder ook. Minder zoet en stukken minder zout, maar als je er eenmaal aan gewend bent wil je niet anders.

Hoe makkelijk zelf popcorn maken ook is, zelf zag ik er altijd een beetje tegenop. Mijn pan brandde ALTIJD aan. Super zonde want ik heb er zelfs een keer een pan door weg moeten gooien. Maar pas las ik in het nieuwe boek van Jamie Oliver (Jamie’s Superfood) dat je popcorn ook gewoon in een koekenpan kunt bakken. Zonder olie. Serious?! Top dit, want ik heb het nu twee keer gemaakt en beide keren zat ik met een gelukzalige grijns en een bak homemade popcorn op de bank. En twee afleveringen van Pretty Little Liars :D

Ik heb verschillende versies uitgeprobeerd (hartig en zoet) en tot nu is de chocolade popcorn met kokos de grote winnaar. Ik heb de smaak te pakken en je kunt binnenkort dus nog meer lekkere popcorn recepten verwachten. En een review van Jamie’s Superfood natuurlijk!

Serveertip: geen fan van kokos? Vervang dit dan door een snuf zeezout.

 

Chocolade kokos popcorn

 

Dit heb je nodig voor 2 personen

  • 100 gr popcorn mais
  • 60 gr chocolade – zo puur mogelijk 
  • 3 el kokosrasp – suikervrij

 

Zo maak je het

Neem een koekenpan en zet hem op laag vuur. Schep de mais in de pan en leg er een deksel af zodat je de pan afsluit.

Wachten maar! Schud de pan af en toe zodra hij begint te poppen. Wacht net zolang tot er nog maar heel weinig maisjes poppen. Het poppen zal na ongeveer 4 minuten beginnen.

Schep de popcorn in een grote kom. Smelt de chocolade au bain marie en schenk het vervolgens over de popcorn. Dit kun je op twee manieren doen: 1. je giet het er sierlijk overheen zoals op de foto of 2. je schept met je handen de chocolade erdoor zodat elk stukje met chocolade is bedekt. Sluit af met kokosrasp.

Eet de popcorn direct op (pak er dan wel even een servet bij voor vieze handen) of zet hem even in de koelkast om uit te harden.

 

Chocolade kokos popcorn

 

Leuk om te weten: popcorn die je op de droge manier klaarmaakt (volgens dit recept dus) is de meest gezonde popcorn die je kunt eten. Het is laag in calorieën en daarom een gezond tussendoortje! Wat popcorn normaliter zo ongezond maakt is de bereidingswijze (veel olie en dus slechte verzadigde vetten, zout, suiker etc), maar als je popcorn op de juiste manier klaar maakt en met de juiste ingrediënten kun je met een gerust hart genieten van een fijne portie

2 Comments
  1. Heerlijk! Ik maak ook graag gezonde popcorn, in een super fijne Tefal van Jamie Oliver, waar dus ook geen olie in hoeft. En het is leuk om daarmee te experimenteren, dus ik ben blij met je recept want met chocola had ik nog niet geprobeerd!
    Liefs

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.