...

Chocolade kokos popcorn

Chocolade kokos popcorn

door | feb 27, 2016 | Recepten, Tussendoor, Zoetigheden | 2 reacties

Chocolade kokos popcorn

Dat de popcorn uit de winkel of bioscoop slecht voor je is hoef ik je natuurlijk niet te vertellen. Er zit of een kilo zout óf een overdosis aan suiker overheen. Maar goed nieuws! Want popcorn maak je heel makkelijk zelf waardoor hij veel gezonder is en nog lekkerder ook. Minder zoet en stukken minder zout, maar als je er eenmaal aan gewend bent wil je niet anders.

Hoe makkelijk zelf popcorn maken ook is, zelf zag ik er altijd een beetje tegenop. Mijn pan brandde ALTIJD aan. Super zonde want ik heb er zelfs een keer een pan door weg moeten gooien. Maar pas las ik in het nieuwe boek van Jamie Oliver (Jamie’s Superfood) dat je popcorn ook gewoon in een koekenpan kunt bakken. Zonder olie. Serious?! Top dit, want ik heb het nu twee keer gemaakt en beide keren zat ik met een gelukzalige grijns en een bak homemade popcorn op de bank. En twee afleveringen van Pretty Little Liars :D

Ik heb verschillende versies uitgeprobeerd (hartig en zoet) en tot nu is de chocolade popcorn met kokos de grote winnaar. Ik heb de smaak te pakken en je kunt binnenkort dus nog meer lekkere popcorn recepten verwachten. En een review van Jamie’s Superfood natuurlijk!

Serveertip: geen fan van kokos? Vervang dit dan door een snuf zeezout.

 

Chocolade kokos popcorn

 

Dit heb je nodig voor 2 personen

 • 100 gr popcorn mais
 • 60 gr chocolade – zo puur mogelijk 
 • 3 el kokosrasp – suikervrij

 

Zo maak je het

Neem een koekenpan en zet hem op laag vuur. Schep de mais in de pan en leg er een deksel af zodat je de pan afsluit.

Wachten maar! Schud de pan af en toe zodra hij begint te poppen. Wacht net zolang tot er nog maar heel weinig maisjes poppen. Het poppen zal na ongeveer 4 minuten beginnen.

Schep de popcorn in een grote kom. Smelt de chocolade au bain marie en schenk het vervolgens over de popcorn. Dit kun je op twee manieren doen: 1. je giet het er sierlijk overheen zoals op de foto of 2. je schept met je handen de chocolade erdoor zodat elk stukje met chocolade is bedekt. Sluit af met kokosrasp.

Eet de popcorn direct op (pak er dan wel even een servet bij voor vieze handen) of zet hem even in de koelkast om uit te harden.

 

Chocolade kokos popcorn

 

Leuk om te weten: popcorn die je op de droge manier klaarmaakt (volgens dit recept dus) is de meest gezonde popcorn die je kunt eten. Het is laag in calorieën en daarom een gezond tussendoortje! Wat popcorn normaliter zo ongezond maakt is de bereidingswijze (veel olie en dus slechte verzadigde vetten, zout, suiker etc), maar als je popcorn op de juiste manier klaar maakt en met de juiste ingrediënten kun je met een gerust hart genieten van een fijne portie

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Mijn favoriete gezonde ontbijtrecepten!

Mijn favoriete gezonde ontbijtrecepten!

Gezonde ontbijtrecepten. Love it! Al moet ik héél eerlijk bekennen dat sinds ik moeder ben ik het een iets grotere uitdaging vind om elke ochtend gezond te ontbijten.. (hallo ochtendrun). Maar omdat ik gewoon echt zóveel lekker ga op een voedzaam ontbijt dan op een...

Lees meer
Gezonde appeltaart pannenkoek

Gezonde appeltaart pannenkoek

Appeltaart pannenkoek met rozijnen en kaneel. Een van mijn (en zéker ook die van Louen) favoriete ontbijtrecepten van de laatste tijd. Eigenlijk is het meer een soort zoete omelet. Het beslag bestaat namelijk uit eieren met daarin een flinke eetlepel volkorenmeel....

Lees meer
Loaded eiersalade met avocado en gerookte zalm

Loaded eiersalade met avocado en gerookte zalm

Loaded eiersalade met avocado en gerookte zalm. Een super de luxe gezonde eiersalade met allerlei voedzame toppings. Oké, die gebakken uitjes erop zijn misschien niet súper voedzaam, maar ik ben nog steeds niet over mijn gebakken uitjes verslaving heen ;) Zo'n kruidig...

Lees meer

2 Comments

2 Reacties

 1. Sanne

  Heerlijk! Ik maak ook graag gezonde popcorn, in een super fijne Tefal van Jamie Oliver, waar dus ook geen olie in hoeft. En het is leuk om daarmee te experimenteren, dus ik ben blij met je recept want met chocola had ik nog niet geprobeerd!
  Liefs

  Antwoord
  • Bo

   Graag gedaan Sanne! Liefs en geniet ervan.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *