Chocolade pizza met appel en bosbessen

Chocolade pizza met appel en bosbessen

HAPPY VALENTINE! I love Valentine’s day. Op Valentijn verwen je elkaar met extra liefde, lekker eten en in mijn geval gezelligheid in de bios met mijn vriendinnen.  Daarvoor eten we eerst een bende tapashapjes weg en daarna gaan we naar How to be single. Het schijnt een geweldige film te zijn dus ik ben benieuwd..

Helaas moet mijn lover werken vandaag dus doen we gewoon alsof het morgen Valentijn is. Dubbel feest dus! En gister was ook al zo leuk want ik heb uren rondgehobbeld op de Taste of Holland. De sfeer was fijn, de wijn was goed en er was een overvloed aan lekker eten. Ik at de bieterbal (een vegetarische bitterbal met biet), rundvlees uit de Big green egg gemaakt door Julius Jaspers, eendenborst van Masterchef winnaar Bart van Berkel en volgde een Nederlandse wijnproeverij bij Marco van wijncafé Lefebvre. Het was een heerlijke dag en volgend jaar ben ik er zéker weer bij.

Even terug naar Valentijn en mijn Valentijn ontbijt. Deze pizza. Geen woorden voor. Hij is gezond, voedzaam, waanzinnig lekker EN VAN CHOCOLADE. Een perfect ontbijt voor een dag als vandaag. Al denk ik dat hij zeker vaker op onze ontbijttafel zal belanden..

 

Chocolade pizza met appel en bosbessen

 

Nodig voor 1 pizza

Voor de bodem

  • 150 gr havermout
  • 160 magere kwark
  • 3 eitjes

Voor erop

  • 1 avocado
  • 1/2 banaan
  • 1 el rauwe cacao
  • 1 appel
  • handje bosbessen

 

Chocolade pizza met appel en bosbessen

 

Zo maak je hem

Bekleed je bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 180 graden. Maak de bodem door de ingrediënten te mixen tot een deeg en smeer dit uit tot een ronde bodem. Zet een half uurtje in de oven.

Laat de bodem afkoelen en maak ondertussen de chocolade topping. Pureer met een staafmixer de avocado, banaan en cacao tot puree. Spatel dit vervolgens over de bodem en sluit af met plakjes appel en bosbessen.

 

De vezels in deze pizza dragen bij aan goedwerkende darmflora en de bosbessen zorgen voor een fijne dosis antioxidanten. Gezond begin van je dag dus! Je zit er ook nog eens lekker lang vol van

 

2 Comments

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!

Nieuw: Gezonde weekmenu’s!
Gezond weekmenu 8, Gezond eten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, gezond avondeten, Voedzame hoofdgerechten

Gezond weekmenu #8

Sinds een paar weken publiceer ik elke maandag een vegetarisch…

Gezond en vegetarisch weekmenu, Beaufood recepten, Gezond eten, Vegetarisch avondeten, Gezonde recepten

Gezond en vegetarisch weekmenu #7

Het belooft een zonnige week te worden :D Misschien klinkt…

Gezond en vegetarisch weekmenu #6

Vandaag heb ik weer een nieuw weekmenu voor je. Vol…

Gezond en vegetarisch weekmenu #5

Maandag: Vega burrito’s met falafel en Gruyère We beginnen de…

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start en…

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Alstublieft! Een nieuw en gezond weekmenu vol vegetarische gerechten. Perfect…

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!