Chocolade pindakaas bites

Chocolade pindakaas bites

door | jan 27, 2019 | Recepten, Tussendoor, Zoetigheden | 27 reacties

Chocolade pindakaas bites, Glutenvrije tussendoortjes, Gezonde tussendoortjes, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Chocolade tussendoortjes, Pindakaas tussendoortjes, Makkelijke tussendoortjes

Zoals elke zondag staat er weer een lekker en gezond tussendoortje voor je klaar. Zondag staat bij 90% van de foodies in het teken van Zondag Bakdag, maar bij mij is dat meer Zondag Tussendoortjes Die Je Niet Hoeft Te Bakken Dag ;) Zoals deze chocolade pindakaas bites bijvoorbeeld! Gezoet met natuurlijk suikers, vol met goede vetten uit pindakaas en met een knapperig laagje pure chocolade erop. Ook koos ik weer eens voor kokosmeel in plaats van mijn geliefde havermout. Kokosmeel geeft een heerlijke smaak aan deze bites en deze meelsoort zit ook nog een bomvol goede vezels. Je kneed de ingrediënten simpelweg met de hand tot een mooi deeg en je rolt het daaruit uit tot een vierkant. Chocolade erover, even de vriezer in en klaar is kees! Het voordeel van deze repen is dat je ze eindeloos kunt bewaren in de vriezer, wat handig is want zo heb je altijd een tussendoortje bij de hand. Ik vond ze zelfs zo lekker dat ik een driedubbele portie maakte, dus in mijn vriezer staat nu een propvolle bak met deze pindakaas bites. LOVE IT!

Chocolade pindakaas bites, Glutenvrije tussendoortjes, Gezonde tussendoortjes, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Chocolade tussendoortjes, Pindakaas tussendoortjes, Makkelijke tussendoortjes

Chocolade pindakaas bites, Glutenvrije tussendoortjes, Gezonde tussendoortjes, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Chocolade tussendoortjes, Pindakaas tussendoortjes, Makkelijke tussendoortjes

Chocolade pindakaas bites, Glutenvrije tussendoortjes, Gezonde tussendoortjes, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Chocolade tussendoortjes, Pindakaas tussendoortjes, Makkelijke tussendoortjes

Zin in een pindakaas bite? Eenmaal uit de vriezer kun je binnen vijf minuutjes eten. Je kunt ze ook prima meenemen voor onderweg!

Dit heb je nodig voor deze chocolade pindakaas bites / 16 stuks

  • 200 gr cashewnoten
  • 200 gr dadels – gebruik het liefst van die kleine, zachte dadels. Die zijn makkelijk fijn te prakken.
  • 100 gr pindakaas
  • 75 gr kokosmeel – kokosmeel gebruiken hoor! Dit geeft deze pindakaas bites extra veel smaak. Tevens is kokosmeel glutenvrij én het bomvol goede vezels. Je koopt kokosmeel in de grotere supermarkt, toko, Turkse winkel of biologische supermarkt. Je kunt er bijvoorbeeld ook deze heerlijke peren muffins van bakken!
  • 40 gr ahornsiroop – honing kan ook 
  • 120 gr pure chocolade
  • 1/2 tl vanille extract
  • snuf zeezout

 

Chocolade pindakaas bites, Glutenvrije tussendoortjes, Gezonde tussendoortjes, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Chocolade tussendoortjes, Pindakaas tussendoortjes, Makkelijke tussendoortjes

Chocolade pindakaas bites, Glutenvrije tussendoortjes, Gezonde tussendoortjes, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Chocolade tussendoortjes, Pindakaas tussendoortjes, Makkelijke tussendoortjes

Zo maak je het

Ontpit de dadels. Doe de cashewnoten in je keukenmachine en hak de noten heel fijn.

Verzamel alle ingrediënten, behalve de chocolade, in een grote kom en kneden maar! Indien je een sterke keukenmachine hebt kun je deze ook gebruiken voor het deeg, maar die van mij werd er niet heel vrolijk van en met de hand lukt het ook prima. Zorg dat alle ingrediënten goed gemengd zijn en vorm er een bal van.

Rol de bal met een deegroller op een plank (die in de vriezer past) uit tot een ovale vorm. Of vierkant. Een hartje. Het is jouw feestje!

Smelt de chocolade au bain marie en schenk de gesmolten chocolade over de pindakaasbodem. Smeer uit met een lepel. Strooi een snuf zeezout over de chocolade en leg het geheel minimaal vier uur in de vriezer.

Snijd er vervolgens 16 blokjes van en genieten maar! Bewaar de chocolade pindakaas bites in een bakje in de vriezer. Je kunt ze direct uit de vriezer eten of ze in een zakje meenemen voor onderweg.

Chocolade pindakaas bites, Glutenvrije tussendoortjes, Gezonde tussendoortjes, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Chocolade tussendoortjes, Pindakaas tussendoortjes, Makkelijke tussendoortjes

Print Friendly, PDF & Email

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Crostini van de barbecue met burrata en biefstuk

Crostini van de barbecue met burrata en biefstuk

Barbecueliefhebbers, eat your heart out! Dit is weer een párel van een barbecuerecept. Bij een barbecue denk je vast al snel aan grote stukken vlees, kipsateetjes, gepofte aardappelen en andere grote gerechten. Maar je kan natuurlijk ook prima borrelhapjes klaarmaken...

Lees meer
Poké bowl met sticky spicy tofu

Poké bowl met sticky spicy tofu

Het zal een jaar of 5, 6 geleden zijn dat poké bowls ineens raaaazend populair werden in Nederland. Daarvoor had ik geen idee wat dat was. Hoeveel ik er sindsdien heb gegeten? VEEL. Heel veel. Soms bestel ik ze, maar nog liever stel ik er zelf eentje samen, zoals deze...

Lees meer
Ananas van de barbecue met dulce de leche

Ananas van de barbecue met dulce de leche

You love it or you hate it: warm fruit. Zeker als het over ananas gaat, zijn er twee kampen. Dus we kunnen nu dus twee dingen doen: we kunnen een eindeloze discussie voeren met argumenten vóór en tegen heen en weer, óf ik ga gewoon dit fan-tas-tische dessert met je...

Lees meer

27 Comments

27 Reacties

  1. Yvo

    Nou, ik heb ze ook eindelijk in de vriezer. Het was moeilijk om er af te blijven! Ik doe namelijk periodiek vasten. Maar morgen om 12.00 u ga ik mijn vingers er bij aflikken….!

    Antwoord
  2. Yvo

    Met amandelmeel of hazelnotenmeel kan ook als je niet van cocos houdt.

    Antwoord
  3. Mar

    Oh jeetje, deze zijn echt mega lekker. Te lekker eigenlijk want, ik moet me inhouden niet te veel te eten. Thanks

    Antwoord
  4. A

    Staat in de vriezer; pareltje van een recept weer! Het was een beetje teveel deeg voor het bakblik, dus heb ik van de rest balletjes gedraaid met nog wat speculaaskruiden erdoor. Die hebben geen wachttijd ;)

    Antwoord
    • Bo

      Haha precies! Iets om van te genieten tijdens het wachten :D

      Antwoord
      • Yvo

        O, o, o, wat lekker! Ik heb de bites al zeker 10 x gemaakt. Verander ook wel eens de samenstelling en de grootte van de blokjes. Te klein? Dan nemen we er twee of….meer! En zó op!

        Antwoord
  5. Judith Van Beek

    Kun je vertellen hoeveel kcal er in een blokje zitten?

    Antwoord
    • petronilla Willems

      ik heb het uitgerekend voor je. Het komt op ongeveer 205 Kcal per stukje als je er 16 stukjes van maakt. ligt er beetje aan welk mer je neemt van pindakaas en chocolade.

      Antwoord
  6. Levinia

    Hoi,

    Wat bedoel je met 100 pindakaas= dit 100 gram of bedoel je wat anders?

    Antwoord
    • Bo

      Haha yes! Ik heb het aangepast.

      Antwoord
      • Aletta

        Ziet er erg lekker uit! Ik ga ze binnenkort uitproberen..!

        Antwoord
  7. Irit

    Hoi, kun je de dadels en ahornsiroop weglaten? Ik eet kha, en t lijkt me heerlijk. Thanks!

    Antwoord
    • Bo

      Hmm ik gok dat je de dadels echt nodig hebt voor de structuur. Deze houden de boel namelijk een beetje bij elkaar :)

      Antwoord
      • Hanna

        Zou je dit ook kunnen laten opstijven in de koelkast een nachtje? Vanwege een overvolle diepvries haha

        Antwoord
        • Bo

          Ze worden het meest stevig in de vriezer :)

  8. Ethel

    Ik ga hem vanavond voor de zoveelste keer maken. Zo lekker….ook leuk als cadeautje weg te geven. Dank je wel voor dit heerlijke recept.

    Antwoord
    • Bo

      Wat leuk om te horen! Graag gedaan :)

      Antwoord
  9. Tanja

    Jeetje Beau wat is dat lekker zeg…. Ik heb vandaag weer een nieuwe voorraad in de vriezer liggen..
    Bedankt voor dit heerlijke recept…

    Antwoord
    • Bo

      Leuk om te horen :D

      Antwoord
  10. Larissa Bollema

    Kan de kokosmeel ook worden vervangen? Ik hou niet van cocos.

    Antwoord
    • Bo

      Ik heb het nog niet geprobeerd met andere meelsoorten, maar kokosmeel heeft niet die typische kokossmaak dus ik zou wel gewoon kokosmeel gebruiken voor het lekkerste resultaat :D

      Antwoord
      • M

        Welke cashewnoten heb je gebruikt? Ongebrand of ongezouten?

        Antwoord
        • Bo

          Kan beide! Gebrand of ongebrand. Het liefst geen gezouten cashewnoten ;)

  11. Charissa IJzendoorn

    OMG!! Deze ga ik zeker maken! Word altijd zo blij van jouw recepten.

    Antwoord
    • Bo

      Ahhh lief!!:)

      Antwoord
  12. Joëlle

    Kun je de cashewnoten ook door iets anders vervangen? Ze zien er heel lekker uit, maar heb een notenallergie!

    Antwoord
    • Bo

      Kun je wel tegen pinda’s? In dat geval zou je de cashewnoten door pinda’s kunnen vervangen :)

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.