Chocolade noten repen

Chocolade noten repen, Glutenvrije repen, Gezonde snackrepen, Gezonde noten repen, Glutenvrije tussendoortjes, Suikervrije repen, Suikervrije tussendoortjes, Beaufood recepten, Glutenvrije foodblogs, Suikervrije foodblogs, Gezonde foodblogs

De inspiratie voor deze heerlijke chocolade noten repen komt van de winactie van Bio Today die ik twee weken geleden postte op mijn Facebookpagina. In het filmpje maakte Jet super makkelijke en gezonde repen van noten en die zagen er zó lekker uit dat ik meteen aan de slag ging. Ik gaf er een eigen twist aan met chocolade (natúúrlijk) en at ze daarna bijna allemaal in een keer op. Nee grapje, dat lukte niet want ze zijn best wel machtig. De helft ligt in de vriezer als voorraadje voor volgende week en de andere helft is voor iedereen die op de koffie komt en zin heeft in iets lekkers. Je kunt de repen dus invriezen en maak daarom vooral een dubbele portie zodat je een voorraadje gezonde tussendoortje voor langere tijd hebt!

 

Dit heb je nodig voor 12 repen

  • 250 gr ongebrande noten – ik nam een mix van walnoten en cashewnoten 
  • 120 gr kleine zachte dadels – zo’n 12 stuks 
  • 2 eieren
  • snuf kaneel
  • 50 gr kokosrasp
  • 50 gr rozijnen
  • 40 gr chocolade – zo puur mogelijk

 

Chocolade noten repen, Glutenvrije repen, Gezonde snackrepen, Gezonde noten repen, Glutenvrije tussendoortjes, Suikervrije repen, Suikervrije tussendoortjes, Beaufood recepten, Glutenvrije foodblogs, Suikervrije foodblogs, Gezonde foodblogs

 

Zo maak je ze

Verwarm je oven voor op 170 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Ontpit de dadels en laat ze even weken in een laagje warm water tot ze zacht zijn. Hak de noten fijn en de chocolade fijn.

Doe alle ingrediënten in een kom en kneed alles met de hand door elkaar tot een (plakkerig) deeg. Leg het deeg op de bakplaat en druk (wederom met je handen) plat tot een vierkante vorm. De koek moet ongeveer één centimeter dik zijn. Zorg dat je het deeg goed aandrukt.

Schuif de plaat voor 25 tot 30 minuten in het midden van de oven.

Laat de koek goed afkoelen en snijd hem vervolgens in 12 repen. Of snijd er 24 vierkantjes van.

Chocolade noten repen, Glutenvrije repen, Gezonde snackrepen, Gezonde noten repen, Glutenvrije tussendoortjes, Suikervrije repen, Suikervrije tussendoortjes, Beaufood recepten, Glutenvrije foodblogs, Suikervrije foodblogs, Gezonde foodblogs

 


Heb je dit recept gemaakt? Ik ben súper benieuwd wat je ervan vindt dus laat het mij vooral weten met een reactie hieronder, op Facebook of Instagram met de hashtag #beaufood
Bo

Bo / 28 / Wonend in het gezellige Utrecht / Liefde voor gezond eten, lekker koken en wijn / You don't have to cook fancy or complicated masterpieces, just good food from fresh ingredients.

1 Comment

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.