Chocolade noten cake

Chocolade noten cake

De cakes waren een tijdje uit mijn keuken verdwenen, but they are back! Zie hier: een simpel en heerlijk recept voor een voedzame chocolade noten cake. Sinds ik weer lange dagen weg ben weet ik weer hoe handig het is om gezonde en vullende tussendoortjes bij me te hebben. Er komt een tijd waarin suiker- en glutenvrije tussendoortjes standaard overal in het schap liggen en die tijd kan me niet snel genoeg komen. Oh, en de AH to go heeft trouwens wel heel veel lef om schaamteloos  €1.20 voor één banaan te vragen terwijl ik normaal een zak van zes banaantjes koop voor een euro. Hoe dan? Moet je nagaan hoeveel geld je kwijt bent voor een healthy snack. Ik weet dat amandelmeel ook niet goedkoop is, maar het is alsnog voordeliger dan elke dag peperdure tussendoortjes kopen. En ik stem voor meer Smoothie Company’s :D Als ik er eentje tegenkom koop ik altijd een powerjuice met heel veel veggies. Laatst nam ik er een met boerenkool, broccoli, courgette en sinaasappel. Hallo stralende huid en energie!

Voor mijn cakes gebruik ik meestal een mix van twee soorten meel. Havermout op nummer een omdat dat lekker voedzaam is en amandelmeel voor de smaak en structuur. Heb je geen amandelmeel in huis? Dan kun je dat ook vervangen door een ander soort meel als boekweit, rijst, mais of meel van quinoa. Spelt kan natuurlijk ook alleen is hij dan niet meer glutenvrij. Op verzoek van mijn lieve vriendinnetje M. met noten, banaan en chocolade erdoor. O hello, peace of heaven!

 

Dit heb je nodig

 • 100 gr havermout
 • 100 gr amandelmeel – of een ander soort meel
 • 3 eieren
 • 2 bananen
 • 100 gr gemengde noten
 • 1 tl bakpoeder
 • honing naar smaak
 • 60 gr chocolade – zo puur mogelijk 

 

Chocolade noten cake

 

Zo maak je hem

Verwarm je oven voor op 180 graden en bekleed een cakevorm met een stuk bakpapier. Dit is belangrijk om de cake er mooi in zijn geheel uit te krijgen.

Mix de havermout, amandelmeel, eieren, bakpoeder en bananen tot een beslag. Breng op smaak met honing.

Snijd de noten en chocolade in stukken en schep dit door het beslag. Schenk het beslag in de cakevorm en zet hem 40 tot 50 minuten in het midden van de oven.

Laat de cake goed afkoelen alvorens je hem uit de vorm haalt. I know, erg lastig ;)

 

Tip! Smeer een beetje pindakaas op een plakje.. Of serveer een stuk cake als dessert met bevroren fruit en een eetlepel kwark!

Print Friendly, PDF & Email
22 Comments
 1. Lekker en makkelijk recept! Hoe laat je de cake altijd afkoelen? Ik heb nu 15 min in de vorm en daarna in blik laten afkoelen! Ik hoor het wel😊

  1. Ik haal hem altijd na een minuut of tien uit de vorm en laat hem dan verder afkoelen op een rooster (dit kan ook gewoon het rooster uit je oven zijn), zodat de onderkant ook kan afkoelen :)

  1. De bakpoeder die ik gebruik (van Dr. Oetker) wel, maar indien je een andere bakpoeder gebruikt altijd even checken als je een glutenvrije cake wilt :)

  1. Hoi lisa, je kunt hem zeker in de vriezer bewaren. Laat hem van te voren wel goed afkoelen voordat je hem erin zet. Walnoten smaken er ook heerlijk bij!

 2. Lang gezocht naar een lekker en redelijk gezonde traktatie voor mij’n collega’s. Mijn oog viel op deze cake, wel amandelmeel vervangen door speltmeel. Wat een overheerlijk recept! De cake was in een mum van tijd verdwenen. Voor herhaling vatbaar, dankje!

  1. Wat leuk om te horen Silke! En een goede tip alle anderen (die bijvoorbeeld allergisch zijn voor noten) om het amandelmeel te vervangen door speltmeel. Bedankt voor het delen :D Liefs, Bo

 3. Eindelijk een glutenvrij en suikervrij recept dat makkelijk is uit te voeren (zonder toeters en bellen zoals bicarbonaat, kokosbloemsuiker of andere zoetstof). En het belangrijkste; het resultaat is superlekker! Dank!

 4. Mooi recept! Bedoel je hier havermout in vlokken? Of echt ? Ik heb een pak havermout hier liggen met rozijntjes erdoorheen. Zou dat misschien ook kunnen?

 5. Hoi Bo,

  ik ben heel erg fan van cakes, muffins en andere zoete etenswaren om zelf te maken.
  maar in heel veel dingen zit banaan, deze cake dus ook ;O, maar kan ik dat door iets anders vervangen? Ik ben dol op fruit, maar zodra het ergens doorheen gaat vind ik het heel smerig!
  TIPS? graag!!!

  Groetjes Willemieke

 6. Hoihoi,

  Ziet er lekker uit! Hoe lang kun je ‘m bewaren? En bewaar je ‘m in de koelkast of gewoon in een afgesloten trommel?

  Groetjes,
  Aniek

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.