...

Chocolade noten cake

Chocolade noten cake

door | feb 24, 2016 | Recepten, Tussendoor, Zoetigheden | 23 reacties

Chocolade noten cake

De cakes waren een tijdje uit mijn keuken verdwenen, but they are back! Zie hier: een simpel en heerlijk recept voor een voedzame chocolade noten cake. Sinds ik weer lange dagen weg ben weet ik weer hoe handig het is om gezonde en vullende tussendoortjes bij me te hebben. Er komt een tijd waarin suiker- en glutenvrije tussendoortjes standaard overal in het schap liggen en die tijd kan me niet snel genoeg komen. Oh, en de AH to go heeft trouwens wel heel veel lef om schaamteloos  €1.20 voor één banaan te vragen terwijl ik normaal een zak van zes banaantjes koop voor een euro. Hoe dan? Moet je nagaan hoeveel geld je kwijt bent voor een healthy snack. Ik weet dat amandelmeel ook niet goedkoop is, maar het is alsnog voordeliger dan elke dag peperdure tussendoortjes kopen. En ik stem voor meer Smoothie Company’s :D Als ik er eentje tegenkom koop ik altijd een powerjuice met heel veel veggies. Laatst nam ik er een met boerenkool, broccoli, courgette en sinaasappel. Hallo stralende huid en energie!

Voor mijn cakes gebruik ik meestal een mix van twee soorten meel. Havermout op nummer een omdat dat lekker voedzaam is en amandelmeel voor de smaak en structuur. Heb je geen amandelmeel in huis? Dan kun je dat ook vervangen door een ander soort meel als boekweit, rijst, mais of meel van quinoa. Spelt kan natuurlijk ook alleen is hij dan niet meer glutenvrij. Op verzoek van mijn lieve vriendinnetje M. met noten, banaan en chocolade erdoor. O hello, peace of heaven!

 

Dit heb je nodig

 • 100 gr havermout
 • 100 gr amandelmeel – of een ander soort meel
 • 3 eieren
 • 2 bananen
 • 100 gr gemengde noten
 • 1 tl bakpoeder
 • honing naar smaak
 • 60 gr chocolade – zo puur mogelijk 

 

Chocolade noten cake

 

Zo maak je hem

Verwarm je oven voor op 180 graden en bekleed een cakevorm met een stuk bakpapier. Dit is belangrijk om de cake er mooi in zijn geheel uit te krijgen.

Mix de havermout, amandelmeel, eieren, bakpoeder en bananen tot een beslag. Breng op smaak met honing.

Snijd de noten en chocolade in stukken en schep dit door het beslag. Schenk het beslag in de cakevorm en zet hem 40 tot 50 minuten in het midden van de oven.

Laat de cake goed afkoelen alvorens je hem uit de vorm haalt. I know, erg lastig ;)

 

Tip! Smeer een beetje pindakaas op een plakje.. Of serveer een stuk cake als dessert met bevroren fruit en een eetlepel kwark!

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

De allerlekkerste zelfgemaakte mayonaise

De allerlekkerste zelfgemaakte mayonaise

De allerlekkerste mayonaise maak je natuurlijk zelf! En met een eenvoudig trucje is dit ook nog eens zó gepiept. Zelfgemaakte mayonaise is niet alleen lekkerder, maar ook nog eens een stuk gezonder. De kant en klare mayonaise uit de supermarkt is namelijk gemaakt van...

Lees meer
Mijn favoriete gezonde ontbijtrecepten!

Mijn favoriete gezonde ontbijtrecepten!

Gezonde ontbijtrecepten. Love it! Al moet ik héél eerlijk bekennen dat sinds ik moeder ben ik het een iets grotere uitdaging vind om elke ochtend gezond te ontbijten.. (hallo ochtendrun). Maar omdat ik gewoon echt zóveel lekker ga op een voedzaam ontbijt dan op een...

Lees meer
Gezonde appeltaart pannenkoek

Gezonde appeltaart pannenkoek

Appeltaart pannenkoek met rozijnen en kaneel. Een van mijn (en zéker ook die van Louen) favoriete ontbijtrecepten van de laatste tijd. Eigenlijk is het meer een soort zoete omelet. Het beslag bestaat namelijk uit eieren met daarin een flinke eetlepel volkorenmeel....

Lees meer

23 Comments

23 Reacties

 1. Chantal de Wit

  Ik wil deze cake graag proberen alleen is het enige probleem dat ik geen mixer heb. Kan het ook met een garde?

  Antwoord
 2. Marissa Meindertsma

  Lekker en makkelijk recept! Hoe laat je de cake altijd afkoelen? Ik heb nu 15 min in de vorm en daarna in blik laten afkoelen! Ik hoor het wel😊

  Antwoord
  • Bo

   Ik haal hem altijd na een minuut of tien uit de vorm en laat hem dan verder afkoelen op een rooster (dit kan ook gewoon het rooster uit je oven zijn), zodat de onderkant ook kan afkoelen :)

   Antwoord
 3. Liesbeth Hoorens

  Is bakpoeder wel glutenvrij?

  Antwoord
  • Bo

   De bakpoeder die ik gebruik (van Dr. Oetker) wel, maar indien je een andere bakpoeder gebruikt altijd even checken als je een glutenvrije cake wilt :)

   Antwoord
 4. lisa

  Kun je hem ook in de vriezer bewaren? en past walnoten er ook goed bij ipv notenmix?

  Antwoord
  • Bo

   Hoi lisa, je kunt hem zeker in de vriezer bewaren. Laat hem van te voren wel goed afkoelen voordat je hem erin zet. Walnoten smaken er ook heerlijk bij!

   Antwoord
 5. Silke

  Lang gezocht naar een lekker en redelijk gezonde traktatie voor mij’n collega’s. Mijn oog viel op deze cake, wel amandelmeel vervangen door speltmeel. Wat een overheerlijk recept! De cake was in een mum van tijd verdwenen. Voor herhaling vatbaar, dankje!

  Antwoord
  • Bo

   Wat leuk om te horen Silke! En een goede tip alle anderen (die bijvoorbeeld allergisch zijn voor noten) om het amandelmeel te vervangen door speltmeel. Bedankt voor het delen :D Liefs, Bo

   Antwoord
 6. mieke

  Eindelijk een glutenvrij en suikervrij recept dat makkelijk is uit te voeren (zonder toeters en bellen zoals bicarbonaat, kokosbloemsuiker of andere zoetstof). En het belangrijkste; het resultaat is superlekker! Dank!

  Antwoord
  • Bo

   Leuk om te horen Mieke! Ik probeer mijn recepten altijd zo eenvoudig mogelijk te houden :)

   Antwoord
 7. Bianca

  Heb hem vanmorgen gemaakt en kon inderdaad niet wachten tot hij helemaal was afgekoeld ;-) hij is heerlijk!

  Antwoord
  • Bo

   Fijn om te horen Bianca. Liefs, Bo

   Antwoord
 8. Suus

  Mooi recept! Bedoel je hier havermout in vlokken? Of echt ? Ik heb een pak havermout hier liggen met rozijntjes erdoorheen. Zou dat misschien ook kunnen?

  Antwoord
  • Suus

   *Of gemalen
   (Ik zie dat ik dat perongeluk ben vergeten)

   Antwoord
  • Bo

   Beiden kan Suus, havervlokken of gemalen. Je kunt de havermout met rozijnen ook prima gebruiken :D Eet smakelijk!

   Antwoord
 9. Sharona

  Ziet er heerlijk uit! Weet je ook hoeveel calorieën de cake heeft?

  Antwoord
  • Bo

   Bedankt Sharona! En nee geen idee.. Ik doe niet aan calorieën tellen :)

   Antwoord
 10. Willemieke

  Hoi Bo,

  ik ben heel erg fan van cakes, muffins en andere zoete etenswaren om zelf te maken.
  maar in heel veel dingen zit banaan, deze cake dus ook ;O, maar kan ik dat door iets anders vervangen? Ik ben dol op fruit, maar zodra het ergens doorheen gaat vind ik het heel smerig!
  TIPS? graag!!!

  Groetjes Willemieke

  Antwoord
  • Bo

   Je kunt de banaan weglaten Willemieke. Voeg dan wel een extra ei toe en 50 tot 80 gram yoghurt. Geniet ervan!

   Antwoord
   • Willemieke

    Super dankjewel! Ga m zo snel mogelijk uitproberen :-)

    Antwoord
 11. Aniek

  Hoihoi,

  Ziet er lekker uit! Hoe lang kun je ‘m bewaren? En bewaar je ‘m in de koelkast of gewoon in een afgesloten trommel?

  Groetjes,
  Aniek

  Antwoord
  • Bo

   Je kunt hem ongeveer een weekje bewaren in een afgesloten trommel. Ik bewaar hem zelf buiten de koelkast maar erin kan natuurlijk ook!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *