...

Chocolade kwark / Perfecte snack voor na een workout

Chocolade kwark / Perfecte snack voor na een workout

door | feb 8, 2016 | Desserts, Recepten, Tussendoor, Zoetigheden | 6 reacties

Chocolade kwark / Perfecte snack voor na een workout

Heb ik al eens gezegd hoe gek ik op maandagen ben? De maandag is voor mij een beetje een zondag, waarop ik de tijd heb om nieuwe recepten te bedenken, te maken en fotograferen. Sinds kort ben ik aan het sporten geslagen en ik gebruik my lovely monday ook graag om een les te volgen of om te fitnessen. Maaar ondanks mijn ijzersterke immuunsysteem moet ook ik sinds gister aan een klein griepje geloven. Stom! Soms is het goed om uit te zieken, maar beweging en frisse lucht kan ook zeker bijdragen aan een snel herstel. Dus.. lekker bloggen vandaag, een litertje slowjuice wegwerken en daarna even los in de sportschool (én chillen in de sauna).

Hebben jullie na het sporten trouwens ook vaak honger? Misschien ligt het aan mij, maar ik móet echt wat eten na een training ‘s avonds en dan het liefst iets zoets. En daar heb ik nu het perfecte recept voor! Eentje die bijdraagt aan het herstel van je spieren en je brandstof aanvult. Healthy chocolate quark it is :)

 

Dit heb je nodig voor deze chocolade kwark / 2 personen

 • 200 gr magere kwark
 • 1 avocado
 • 2 el rauwe cacao
 • 1 banaan
 • optioneel: honing naar smaak

 

Chocolade kwark / Perfecte snack voor na een workout

Zo maak je het

Pureer of blend de ingrediënten tot een luchtige mousse.

Ikzelf voeg maar een theelepel honing toe, maar proef zelf even hoe jij hem het lekkerst vindt en voeg naar smaak wat meer toe.

Ik maak dit recept altijd voor twee personen, ook wanneer ik alleen ben. Ik bewaar de tweede portie in de koelkast als ontbijt of tussendoortje voor de volgende dag. Oh, en ik ben fan van lege potjes waar bijvoorbeeld appelmoes in heeft gezeten! Het zijn perfecte potjes om chocolade mouse of deze garnalen salade in te bewaren

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Geroosterde pompoen met miso roomsaus

Geroosterde pompoen met miso roomsaus

Gezonde avondmaaltijd: geroosterde pompoen met miso roomsaus.. Haal de pompoenen maar in huis lieve mensen, want het is HERFST! Ik hou van de herfst. En dan met name de herfstzon, goudoranje kleuren, rode wijn en alle soorten groenten en fruit die verkrijgbaar zijn in...

Lees meer
Gebakken feta met honing en vijgen uit de oven

Gebakken feta met honing en vijgen uit de oven

Gebakken feta met vijgen en honing uit de oven! Een warme borrelhap met zoutige feta, zoete vijgen, honing en knapperige pistachenoten. De perfécte borrelhap als je het mij vraagt voor op een herfstige namiddag. Lees: een lange wandeling door het bos in de frisse zon...

Lees meer
Stracciatella met geroosterde tomaten en basilicum-salsa

Stracciatella met geroosterde tomaten en basilicum-salsa

Stracciatella kaas met geroosterde tomaten en basilicum-salsa. Ik weet niet wat het is, maar deze nazomerse temperaturen halen de Italiaanse chef in mij naar boven! De zon schijnt, mijn olijfboompjes staan er uiterst tevreden bij en ik heb spontaan zin om een...

Lees meer

6 Comments

6 Reacties

 1. jozefien

  Hey!

  Hoelang kan je dit receptje bewaren? Vind het altijd zo leuk om zelf dingen te maken, maar vind het ook moeilijk om in te schatten hoe lang je iets mag bewaren.

  Groetjes Jozefien

  Antwoord
  • Bo

   Dat verschilt ook ontzettend per recept dus ik snap je helemaal! Wat betreft de chocolade kwark, die zou ik niet langer dan een dag bewaren omdat er avocado in zit.

   Antwoord
 2. Joke Fisscher

  Goedemiddag,
  Ik heb afgelopen zondag voor mijn gasten die koosjer eten het vis tartaartje gemaakt als voorgerecht. Ik moest ivm het geloof de garnaaltjes vervangen voor gerookte zalm. Het was net zo lekker als het recept met de garnaaltjes. Mijn gasten vonden het heerlijk. Het is zo makkelijk te maken dat ik het zeker meer ga presenteren.
  Vr.gr.

  Antwoord
  • Bo

   Leuk om te horen Joke! Goed idee om de garnalen te vervangen door gerookte zalm :) Dit zal ik zelf ook eens proberen. Liefs, Bo

   Antwoord
 3. Esther

  Heerlijk deze mousse, ik maak het regelmatig in het weekend als ontbijt met wat noten erbij. Alleen doe ik het dan net iets anders; 1 banaan, 1/5 avocado, 2 el cacao en 3 el kokosmelk in de blender en smullen maar! Maar deze variant met kwark ga ik zeker eens proberen, ook heerlijk na het sporten voor extra eiwitten ;)

  Antwoord
  • Bo

   Goed idee om er kokosmelk bij te doen Esther :D Lijkt me ook erg lekker.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *