Chocolade kwark / Perfecte snack voor na een workout

Chocolade kwark / Perfecte snack voor na een workout

Heb ik al eens gezegd hoe gek ik op maandagen ben? De maandag is voor mij een beetje een zondag, waarop ik de tijd heb om nieuwe recepten te bedenken, te maken en fotograferen. Sinds kort ben ik aan het sporten geslagen en ik gebruik my lovely monday ook graag om een les te volgen of om te fitnessen. Maaar ondanks mijn ijzersterke immuunsysteem moet ook ik sinds gister aan een klein griepje geloven. Stom! Soms is het goed om uit te zieken, maar beweging en frisse lucht kan ook zeker bijdragen aan een snel herstel. Dus.. lekker bloggen vandaag, een litertje slowjuice wegwerken en daarna even los in de sportschool (én chillen in de sauna).

Hebben jullie na het sporten trouwens ook vaak honger? Misschien ligt het aan mij, maar ik móet echt wat eten na een training ’s avonds en dan het liefst iets zoets. En daar heb ik nu het perfecte recept voor! Eentje die bijdraagt aan het herstel van je spieren en je brandstof aanvult. Healthy chocolate quark it is :)

 

Dit heb je nodig voor deze chocolade kwark / 2 personen

 • 200 gr magere kwark
 • 1 avocado
 • 2 el rauwe cacao
 • 1 banaan
 • optioneel: honing naar smaak

 

Chocolade kwark / Perfecte snack voor na een workout

Zo maak je het

Pureer of blend de ingrediënten tot een luchtige mousse.

Ikzelf voeg maar een theelepel honing toe, maar proef zelf even hoe jij hem het lekkerst vindt en voeg naar smaak wat meer toe.

Ik maak dit recept altijd voor twee personen, ook wanneer ik alleen ben. Ik bewaar de tweede portie in de koelkast als ontbijt of tussendoortje voor de volgende dag. Oh, en ik ben fan van lege potjes waar bijvoorbeeld appelmoes in heeft gezeten! Het zijn perfecte potjes om chocolade mouse of deze garnalen salade in te bewaren

Print Friendly, PDF & Email
6 Comments
 1. Hey!

  Hoelang kan je dit receptje bewaren? Vind het altijd zo leuk om zelf dingen te maken, maar vind het ook moeilijk om in te schatten hoe lang je iets mag bewaren.

  Groetjes Jozefien

  1. Dat verschilt ook ontzettend per recept dus ik snap je helemaal! Wat betreft de chocolade kwark, die zou ik niet langer dan een dag bewaren omdat er avocado in zit.

 2. Goedemiddag,
  Ik heb afgelopen zondag voor mijn gasten die koosjer eten het vis tartaartje gemaakt als voorgerecht. Ik moest ivm het geloof de garnaaltjes vervangen voor gerookte zalm. Het was net zo lekker als het recept met de garnaaltjes. Mijn gasten vonden het heerlijk. Het is zo makkelijk te maken dat ik het zeker meer ga presenteren.
  Vr.gr.

 3. Heerlijk deze mousse, ik maak het regelmatig in het weekend als ontbijt met wat noten erbij. Alleen doe ik het dan net iets anders; 1 banaan, 1/5 avocado, 2 el cacao en 3 el kokosmelk in de blender en smullen maar! Maar deze variant met kwark ga ik zeker eens proberen, ook heerlijk na het sporten voor extra eiwitten ;)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.