Chocolade kwark / Perfecte snack voor na een workout

Chocolade kwark / Perfecte snack voor na een workout

door | feb 8, 2016 | Desserts, Recepten, Tussendoor, Zoetigheden | 6 reacties

Chocolade kwark / Perfecte snack voor na een workout

Heb ik al eens gezegd hoe gek ik op maandagen ben? De maandag is voor mij een beetje een zondag, waarop ik de tijd heb om nieuwe recepten te bedenken, te maken en fotograferen. Sinds kort ben ik aan het sporten geslagen en ik gebruik my lovely monday ook graag om een les te volgen of om te fitnessen. Maaar ondanks mijn ijzersterke immuunsysteem moet ook ik sinds gister aan een klein griepje geloven. Stom! Soms is het goed om uit te zieken, maar beweging en frisse lucht kan ook zeker bijdragen aan een snel herstel. Dus.. lekker bloggen vandaag, een litertje slowjuice wegwerken en daarna even los in de sportschool (én chillen in de sauna).

Hebben jullie na het sporten trouwens ook vaak honger? Misschien ligt het aan mij, maar ik móet echt wat eten na een training ’s avonds en dan het liefst iets zoets. En daar heb ik nu het perfecte recept voor! Eentje die bijdraagt aan het herstel van je spieren en je brandstof aanvult. Healthy chocolate quark it is :)

 

Dit heb je nodig voor deze chocolade kwark / 2 personen

 • 200 gr magere kwark
 • 1 avocado
 • 2 el rauwe cacao
 • 1 banaan
 • optioneel: honing naar smaak

 

Chocolade kwark / Perfecte snack voor na een workout

Zo maak je het

Pureer of blend de ingrediënten tot een luchtige mousse.

Ikzelf voeg maar een theelepel honing toe, maar proef zelf even hoe jij hem het lekkerst vindt en voeg naar smaak wat meer toe.

Ik maak dit recept altijd voor twee personen, ook wanneer ik alleen ben. Ik bewaar de tweede portie in de koelkast als ontbijt of tussendoortje voor de volgende dag. Oh, en ik ben fan van lege potjes waar bijvoorbeeld appelmoes in heeft gezeten! Het zijn perfecte potjes om chocolade mouse of deze garnalen salade in te bewaren

Print Friendly, PDF & Email

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Biet in zoutkorst met burrata en geroosterde amandelen

Biet in zoutkorst met burrata en geroosterde amandelen

Je weet het: ik maak gráág indruk op mijn gasten. Hoe goed ik ze ook ken (en hoe goed ze mij ook kennen, vooral) - ik ben graag de veroorzaker van openvallende monden tijdens een diner. Eén gerecht waarmee ik altijd punten scoor, is biet in zoutkorst. In theorie is...

Lees meer
Whipped geitenkaasdip met honing-olijven

Whipped geitenkaasdip met honing-olijven

Ik ben gek op borrelen. Toch laat ik het favoriete borrelhapje van de gemiddelde Nederlander meestal achterwege: bittergarnituur is niet aan mij besteed. En niet omdat ik het niet lekker vind (hallo, wie houdt er niet van zo'n gloeiendhete bitterbal of...

Lees meer
Zalm sashimi met hoisinmayonaise

Zalm sashimi met hoisinmayonaise

Zeg je 'ultieme luxe', dan zeg je 'zalm sashimi'. (Of kaviaar, oesters, champagne, oké oké...) Ik vind zalm sashimi zo fantastisch lekker. Zoals ik al zei: het is heel chique en luxueus, maar niet onbereikbaar. Des te leuker! Met een goede zalmfilet en een paar hele...

Lees meer

6 Comments

6 Reacties

 1. jozefien

  Hey!

  Hoelang kan je dit receptje bewaren? Vind het altijd zo leuk om zelf dingen te maken, maar vind het ook moeilijk om in te schatten hoe lang je iets mag bewaren.

  Groetjes Jozefien

  Antwoord
  • Bo

   Dat verschilt ook ontzettend per recept dus ik snap je helemaal! Wat betreft de chocolade kwark, die zou ik niet langer dan een dag bewaren omdat er avocado in zit.

   Antwoord
 2. Joke Fisscher

  Goedemiddag,
  Ik heb afgelopen zondag voor mijn gasten die koosjer eten het vis tartaartje gemaakt als voorgerecht. Ik moest ivm het geloof de garnaaltjes vervangen voor gerookte zalm. Het was net zo lekker als het recept met de garnaaltjes. Mijn gasten vonden het heerlijk. Het is zo makkelijk te maken dat ik het zeker meer ga presenteren.
  Vr.gr.

  Antwoord
  • Bo

   Leuk om te horen Joke! Goed idee om de garnalen te vervangen door gerookte zalm :) Dit zal ik zelf ook eens proberen. Liefs, Bo

   Antwoord
 3. Esther

  Heerlijk deze mousse, ik maak het regelmatig in het weekend als ontbijt met wat noten erbij. Alleen doe ik het dan net iets anders; 1 banaan, 1/5 avocado, 2 el cacao en 3 el kokosmelk in de blender en smullen maar! Maar deze variant met kwark ga ik zeker eens proberen, ook heerlijk na het sporten voor extra eiwitten ;)

  Antwoord
  • Bo

   Goed idee om er kokosmelk bij te doen Esther :D Lijkt me ook erg lekker.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.