WAUW. Chocolade en hummus in één zin. Ik had kunnen weten dat dit een topcombi zou zijn en ik vind het jammer dat ik er zelf niet op gekomen ben ;) Andere foodies waren wel zo scherp en sindsdien zijn er redelijk wat varianten te vinden. De hoofdingrediënten zijn kikkererwten en cacao. De hummus zoet je met je favoriete zoetstof en in mijn geval zijn dat grote zachte dadels en ahornsiroop. Ik voegde een theelepel roomboter toe voor net dat tikkeltje extra smeuïgheid, maar dit kun je ook weg laten. Maar van een tikkeltje roomboter ging nog nooit iemand dood en het geeft nét dat beetje extra.
Met deze hummus kun je, net zoals met de originele hummus, alle kanten op. Besmeer je boterham ermee, een knapperige cracker met een paar schijfjes banaan of serveer de hummus als dip met kleine soepstengels en appelpartjes. Geloof mij, dit recept is er eentje voor in de (kook)boeken :D
Dit heb je nodig voor deze chocolade hummus
- 265 gr gekookte kikkererwten – een blik van 400 gr
- 4 grote en zachte dadels – ontpit
- 3 flinke el cacaopoeder – zonder suiker
- 75 to 95 ml havermelk – of ander soort melk
- 1 tl boter
Toppings
- pindakaas
- koffie crunch – dit maak je door 2 el koffie bonen en 2 el noten naar keuze fijn te vijzelen
- sesamzaadjes
- scheutje walnootolie
Zo maak je het
Giet de kikkererwten af en spoel ze na met water. Stop alle ingrediënten in je keukenmachine en schenk daar 40 ml havermelk bij. Mix totdat het een mooie egale massa is. Schenk daar beetje bij beetje meer havermelk bij tot je de juiste dikte hebt.
Borrelen? Schep de hummus op een bord en garneer met je favoriete toppings. Serveer er partjes fruit of soepstengeltjes bij.
Lunchen? Besmeer een cracker lekker dik met hummus en maak af met plakjes banaan. JIUM!
Bewaar de chocolade hummus in een afgesloten bakje maximaal een week in de koelkast
Kan dit ook zonder dadels.mag geen suiker!!!
Saskia
Dit zou in theorie kunnen, maar de dadels zorgen in dit geval voor de smaak dus de hummus wordt dan wel een beetje smaakloos..
Kan dit ook me Amandelmelk ipv Havermelk?
Ja hoor!
Zou het ook gemaakt kunnen worden met koemelk? Alvast bedankt!
Zeker!
Dit was echt héerlijk! Gisteren tijdens de brunch ontzettend van genoten. Er is (gelukkig ;-)) nog wat over dus ik geniet er deze week nog van! Ps we hebben het gecombineerd met jouw recept van het bananenbrood ??
Wat super leuk om te horen :D En inderdaad heeel lekker op een dikke plak bananenbrood..
Ziet er erg lekker uit! Ik ga dit zeker een keer maken!