...

Chocolade hummus

Chocolade hummus

Chocolade hummus, Suikervrij broodbeleg, Gezond broodbeleg, Gezonde tussendoortjes, Beaufood recepten, gezonde foodblogs, leuke foodblog, Gezonde chocolade pasta, Suikervrije chocolade pasta

WAUW. Chocolade en hummus in één zin. Ik had kunnen weten dat dit een topcombi zou zijn en ik vind het jammer dat ik er zelf niet op gekomen ben ;) Andere foodies waren wel zo scherp en sindsdien zijn er redelijk wat varianten te vinden. De hoofdingrediënten zijn kikkererwten en cacao. De hummus zoet je met je favoriete zoetstof en in mijn geval zijn dat grote zachte dadels en ahornsiroop. Ik voegde een theelepel roomboter toe voor net dat tikkeltje extra smeuïgheid, maar dit kun je ook weg laten. Maar van een tikkeltje roomboter ging nog nooit iemand dood en het geeft nét dat beetje extra.

Met deze hummus kun je, net zoals met de originele hummus, alle kanten op. Besmeer je boterham ermee, een knapperige cracker met een paar schijfjes banaan of serveer de hummus als dip met kleine soepstengels en appelpartjes. Geloof mij, dit recept is er eentje voor in de (kook)boeken :D

Chocolade hummus, Suikervrij broodbeleg, Gezond broodbeleg, Gezonde tussendoortjes, Beaufood recepten, gezonde foodblogs, leuke foodblog, Gezonde chocolade pasta, Suikervrije chocolade pasta

Chocolade hummus, Suikervrij broodbeleg, Gezond broodbeleg, Gezonde tussendoortjes, Beaufood recepten, gezonde foodblogs, leuke foodblog, Gezonde chocolade pasta, Suikervrije chocolade pasta

Chocolade hummus, Suikervrij broodbeleg, Gezond broodbeleg, Gezonde tussendoortjes, Beaufood recepten, gezonde foodblogs, leuke foodblog, Gezonde chocolade pasta, Suikervrije chocolade pasta

Dit heb je nodig voor deze chocolade hummus

  • 265 gr gekookte kikkererwten – een blik van 400 gr
  • 4 grote en zachte dadels – ontpit
  • 3 flinke el cacaopoeder – zonder suiker 
  • 75 to 95 ml havermelk – of ander soort melk
  • 1 tl boter

Toppings

  • pindakaas
  • koffie crunch – dit maak je door 2 el koffie bonen en 2 el noten naar keuze fijn te vijzelen 
  • sesamzaadjes
  • scheutje walnootolie

 

Zo maak je het

Giet de kikkererwten af en spoel ze na met water. Stop alle ingrediënten in je keukenmachine en schenk daar 40 ml havermelk bij. Mix totdat het een mooie egale massa is. Schenk daar beetje bij beetje meer havermelk bij tot je de juiste dikte hebt.

Borrelen? Schep de hummus op een bord en garneer met je favoriete toppings. Serveer er partjes fruit of soepstengeltjes bij.

Lunchen? Besmeer een cracker lekker dik met hummus en maak af met plakjes banaan. JIUM!

Chocolade hummus, Suikervrij broodbeleg, Gezond broodbeleg, Gezonde tussendoortjes, Beaufood recepten, gezonde foodblogs, leuke foodblog, Gezonde chocolade pasta, Suikervrije chocolade pasta

Bewaar de chocolade hummus in een afgesloten bakje maximaal een week in de koelkast

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Italiaanse steak tartaar met basilicummayonaise

Italiaanse steak tartaar met basilicummayonaise

Thuis kook ik eigenlijk bijna alleen maar vegetarisch, zoals je ook wel ziet aan de recepten die hier online komen. Maar buiten de deur maak je me helemaal gelukkig met een goede steak tartaar. Zo'n mooie klassieke, met zure augurk en kappertjes, uitjes en een...

Lees meer
Gebakken kabeljauw met venkel en karnemelk-dillesaus

Gebakken kabeljauw met venkel en karnemelk-dillesaus

Oké oké, het duurt nog even maar we gaan toch echt héél langzaam richting de feestdagen. Culinair gezien by far mijn lievelingstijd van het jaar! Bij de feestelijke diners tijdens de donkere wintermaanden mag alles toch een stuk spectaculairder en luxueuzer. I love...

Lees meer
Boerenkoolsalade met spicy tahindressing

Boerenkoolsalade met spicy tahindressing

Ik ging weer eens uit lunchen en jullie weten wat dat betekent: ik had meteen weer inspiratie voor een vét lekker recept! Als ik buiten de deur, in een restaurant, iets bestel waar ik écht over te spreken ben, maak ik eigenlijk meteen mentale notities. Voor thuis,...

Lees meer

9 Comments

9 Reacties

  1. Saskia

    Kan dit ook zonder dadels.mag geen suiker!!!
    Saskia

    Antwoord
    • Bo

      Dit zou in theorie kunnen, maar de dadels zorgen in dit geval voor de smaak dus de hummus wordt dan wel een beetje smaakloos..

      Antwoord
  2. Sharon

    Kan dit ook me Amandelmelk ipv Havermelk?

    Antwoord
  3. Quirina

    Zou het ook gemaakt kunnen worden met koemelk? Alvast bedankt!

    Antwoord
  4. Charlotte

    Dit was echt héerlijk! Gisteren tijdens de brunch ontzettend van genoten. Er is (gelukkig ;-)) nog wat over dus ik geniet er deze week nog van! Ps we hebben het gecombineerd met jouw recept van het bananenbrood ??

    Antwoord
    • Bo

      Wat super leuk om te horen :D En inderdaad heeel lekker op een dikke plak bananenbrood..

      Antwoord
  5. Marja

    Ziet er erg lekker uit! Ik ga dit zeker een keer maken!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *