Chocolade hummus

Chocolade hummus

Chocolade hummus, Suikervrij broodbeleg, Gezond broodbeleg, Gezonde tussendoortjes, Beaufood recepten, gezonde foodblogs, leuke foodblog, Gezonde chocolade pasta, Suikervrije chocolade pasta

WAUW. Chocolade en hummus in één zin. Ik had kunnen weten dat dit een topcombi zou zijn en ik vind het jammer dat ik er zelf niet op gekomen ben ;) Andere foodies waren wel zo scherp en sindsdien zijn er redelijk wat varianten te vinden. De hoofdingrediënten zijn kikkererwten en cacao. De hummus zoet je met je favoriete zoetstof en in mijn geval zijn dat grote zachte dadels en ahornsiroop. Ik voegde een theelepel roomboter toe voor net dat tikkeltje extra smeuïgheid, maar dit kun je ook weg laten. Maar van een tikkeltje roomboter ging nog nooit iemand dood en het geeft nét dat beetje extra.

Met deze hummus kun je, net zoals met de originele hummus, alle kanten op. Besmeer je boterham ermee, een knapperige cracker met een paar schijfjes banaan of serveer de hummus als dip met kleine soepstengels en appelpartjes. Geloof mij, dit recept is er eentje voor in de (kook)boeken :D

Chocolade hummus, Suikervrij broodbeleg, Gezond broodbeleg, Gezonde tussendoortjes, Beaufood recepten, gezonde foodblogs, leuke foodblog, Gezonde chocolade pasta, Suikervrije chocolade pasta

Chocolade hummus, Suikervrij broodbeleg, Gezond broodbeleg, Gezonde tussendoortjes, Beaufood recepten, gezonde foodblogs, leuke foodblog, Gezonde chocolade pasta, Suikervrije chocolade pasta

Chocolade hummus, Suikervrij broodbeleg, Gezond broodbeleg, Gezonde tussendoortjes, Beaufood recepten, gezonde foodblogs, leuke foodblog, Gezonde chocolade pasta, Suikervrije chocolade pasta

Dit heb je nodig voor deze chocolade hummus

  • 265 gr gekookte kikkererwten – een blik van 400 gr
  • 4 grote en zachte dadels – ontpit
  • 3 flinke el cacaopoeder – zonder suiker 
  • 75 to 95 ml havermelk – of ander soort melk
  • 1 tl boter

Toppings

  • pindakaas
  • koffie crunch – dit maak je door 2 el koffie bonen en 2 el noten naar keuze fijn te vijzelen 
  • sesamzaadjes
  • scheutje walnootolie

 

Zo maak je het

Giet de kikkererwten af en spoel ze na met water. Stop alle ingrediënten in je keukenmachine en schenk daar 40 ml havermelk bij. Mix totdat het een mooie egale massa is. Schenk daar beetje bij beetje meer havermelk bij tot je de juiste dikte hebt.

Borrelen? Schep de hummus op een bord en garneer met je favoriete toppings. Serveer er partjes fruit of soepstengeltjes bij.

Lunchen? Besmeer een cracker lekker dik met hummus en maak af met plakjes banaan. JIUM!

Chocolade hummus, Suikervrij broodbeleg, Gezond broodbeleg, Gezonde tussendoortjes, Beaufood recepten, gezonde foodblogs, leuke foodblog, Gezonde chocolade pasta, Suikervrije chocolade pasta

Bewaar de chocolade hummus in een afgesloten bakje maximaal een week in de koelkast

Print Friendly, PDF & Email

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Biet in zoutkorst met burrata en geroosterde amandelen

Biet in zoutkorst met burrata en geroosterde amandelen

Je weet het: ik maak gráág indruk op mijn gasten. Hoe goed ik ze ook ken (en hoe goed ze mij ook kennen, vooral) - ik ben graag de veroorzaker van openvallende monden tijdens een diner. Eén gerecht waarmee ik altijd punten scoor, is biet in zoutkorst. In theorie is...

Lees meer
Whipped geitenkaasdip met honing-olijven

Whipped geitenkaasdip met honing-olijven

Ik ben gek op borrelen. Toch laat ik het favoriete borrelhapje van de gemiddelde Nederlander meestal achterwege: bittergarnituur is niet aan mij besteed. En niet omdat ik het niet lekker vind (hallo, wie houdt er niet van zo'n gloeiendhete bitterbal of...

Lees meer
Zalm sashimi met hoisinmayonaise

Zalm sashimi met hoisinmayonaise

Zeg je 'ultieme luxe', dan zeg je 'zalm sashimi'. (Of kaviaar, oesters, champagne, oké oké...) Ik vind zalm sashimi zo fantastisch lekker. Zoals ik al zei: het is heel chique en luxueus, maar niet onbereikbaar. Des te leuker! Met een goede zalmfilet en een paar hele...

Lees meer

9 Comments

9 Reacties

  1. Saskia

    Kan dit ook zonder dadels.mag geen suiker!!!
    Saskia

    Antwoord
    • Bo

      Dit zou in theorie kunnen, maar de dadels zorgen in dit geval voor de smaak dus de hummus wordt dan wel een beetje smaakloos..

      Antwoord
  2. Sharon

    Kan dit ook me Amandelmelk ipv Havermelk?

    Antwoord
  3. Quirina

    Zou het ook gemaakt kunnen worden met koemelk? Alvast bedankt!

    Antwoord
  4. Charlotte

    Dit was echt héerlijk! Gisteren tijdens de brunch ontzettend van genoten. Er is (gelukkig ;-)) nog wat over dus ik geniet er deze week nog van! Ps we hebben het gecombineerd met jouw recept van het bananenbrood ??

    Antwoord
    • Bo

      Wat super leuk om te horen :D En inderdaad heeel lekker op een dikke plak bananenbrood..

      Antwoord
  5. Marja

    Ziet er erg lekker uit! Ik ga dit zeker een keer maken!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.