...

Chocolade havermoutkoeken

Chocolade havermoutkoeken

door | jul 27, 2017 | Recepten, Tussendoor, Zoetigheden | 18 reacties

Beaufood recepten, Chocolade boekweit boeken, Chocolade havermoutkoeken, Glutenvrije chocoladekoeken, Glutenvrije foodblogs, Glutenvrije koekjes bakken, Glutenvrije tussendoortjes, Koekjes boekweit, Recepten met boekweit

Omdat ik afgelopen zondag gespijbeld heb met Zondag Bakdag heb ik vandaag als goedmakertje een HEEL lekker, gezond en super easy koekjesrecept voor je. Deze chocolade havermoutkoeken zijn vrij van gluten en gezoet met stroop van dadels. Eigenlijk zijn er twee zoetmakers die ik standaard in de keuken heb: honing en dadelstroop. Dadelstroop kocht ik altijd bij de natuurwinkel maar lang leve de gezonde voeding trend (geloof mij, deze trend gaat nooooit meer over), want tegenwoordig koop je deze lekkere stroop gewoon bij de Appie voor een leuk prijsje. Geweldig in koekjes, fantastisch over pannenkoeken en heerlijk door je yoghurt. Kortom: moeite waard om een grote pot aan te schaffen.

Zoals ik al zei zijn deze koekjes super makkelijk te maken en het enige wat je nodig hebt is een kom, een lepel, stukje bakpapier en een oven. En de ingrediënten natuurlijk. Eet de havermoutkoeken als tussendoortje, bij de koffie of verkruimel er eentje bij het ontbijt over je yoghurt met fruit. Jummm!

Chocolade havermoutkoeken, Glutenvrije koekjes bakken, Glutenvrije tussendoortjes, Glutenvrije chocoladekoeken, Koekjes boekweit, Chocolade boekweit boeken, Glutenvrije foodblogs, Recepten met boekweit, Beaufood recepten

 

Dit heb je nodig voor 8 chocolade havermoutkoeken

  • 80 gr havermout – voor echt glutenvrije koeken gebruik je glutenvrije havermout
  • 50 gr boekweitmeel
  • 65 gr kokosvet – gesmolten
  • 30 ml amandelmelk – of rijstmelk, sojamelk, gewone melk etc.
  • 1 flinke el cacao poeder
  • 2 el dadelstroop –
  • 1 tl bakpoeder
  • 15 gr chocolade – gehakt en zo puur mogelijk

 

Chocolade havermoutkoeken, Glutenvrije koekjes bakken, Glutenvrije tussendoortjes, Glutenvrije chocoladekoeken, Koekjes boekweit, Chocolade boekweit boeken, Glutenvrije foodblogs, Recepten met boekweit, Beaufood recepten

Chocolade havermoutkoeken, Glutenvrije koekjes bakken, Glutenvrije tussendoortjes, Glutenvrije chocoladekoeken, Koekjes boekweit, Chocolade boekweit boeken, Glutenvrije foodblogs, Recepten met boekweit, Beaufood recepten

 

Zo maak je ze

Verwarm je oven voor op 160 graden en bekleed de bakplaat met een stuk bakpapier.

Neem een grote kom en doe hierin de amandelmelk, gesmolten kokosvet en dadelstroop. Roer even door en voeg daarna de overige ingrediënten, behalve de chocolade, toe. Prak alles met een lepel of vork door elkaar en vorm vervolgens met de hand een bal van het beslag.

Vorm 8 balletjes van het beslag, leg ze op de bakplaat en druk ze plat. Bestrooi elk koekje met wat gehakte chocolade en schuif de plaat voor een kwartiertje in de oven.

Laat de koeken goed afkoelen en eet smakelijk!

De koeken zijn het lekkerst wanneer je ze binnen drie a vier dagen eet. Je bewaart ze buiten de koelkast in een luchtdichte trommel

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade. Hoera, het is weer een uurtje langer licht! En dat betekend dat als ik gehéél onverwacht een knaller van een gerecht op tafel tover, ik er nog snel een foto van kan maken voor hier op de blog.. Want wauw, wat was deze...

Lees meer
Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Daar gaan we dan. Voor het eerst in mijn leven (moet ik me als foodblogger schamen als ik dit zeg?) ga ik zelf een paasstol maken! En geen gewone paasstol, maar een hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter, gevuld met gekaramelliseerde sjalot.. Het...

Lees meer
Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (oftewel een hartige Japanse pannenkoek), waar was je heel mijn leven. Althans in mijn eigen keuken dan, want in restaurants eet ik okonomiyaki regelmatig. Alleen zelf maken had ik nog nooit gedaan, tot afgelopen weekend! Mike en ik vind het heerlijk om op...

Lees meer

18 Comments

18 Reacties

  1. Fenna

    Ze zijn erg lekker maar volgende keer doe ik er een beetje zout in.. appelstroop kun je trouwens ook wel gebruiken i.p.v dadelstroop

    Antwoord
  2. Tess

    Kan je ook honing gebruiken ipv dadelstroop?

    Antwoord
  3. Tanja

    Gemaakt en ze zijn Heerlijk!
    Bedankt weer voor dit recept.

    Antwoord
  4. Lisan

    Kan je het boekweitmeel ook vervangen voor een ander soort meel?

    Antwoord
  5. Yvonne

    Goedemorgen Bo,
    Ik heb gisteren deze heeeerlijke koeken gemaakt.
    De smaak is echt geweldig alleen ze zijn helemaal zacht en vallen uit elkaar. Ik heb alles zo gedaan als beschreven. Heb jij een idee hoe dit kan ?
    Groetjes Yvonne

    Antwoord
    • Bo

      Hoi Yvonne, fijn dat ze je smaken :D Als je het recept hebt gevolgd weet ik niet precies waarom jouw koeken uit elkaar vallen.. Maar voor extra stevigheid kun je de volgende keer het beste wat dadels door het deeg doen. Liefs, Bo

      Antwoord
    • Eva

      Ik laat de koekjes 10 min afkoelen op de plaat. Zo worden ze steviger dan onmiddellijk van de plaat halen. Ik hoop dat dit jou kan helpen.

      Antwoord
  6. Linda

    Zien er heerlijk uit! Ik ga meteen op zoek naar die dadelstroop, deze lijkt me ook heerlijk over m’n kwark met granola! Dank voor de tip!

    Antwoord
    • Bo

      Jaaa doen hoor!:D

      Antwoord
  7. Karen

    Kan je eventueel de dadelstroop ook door iets anders vervangen?

    Antwoord
    • Bo

      Je kunt ook honing gebruiken! Maar de smaak van de koekjes zal daar wel iets door veranderen. Dadelstroop smaakt een beetje naar karamel en honing is meer zoet :)

      Antwoord
  8. Kelly

    Ziet er heerlijk uit! Ik heb geen dadelstroop in huis, zouden gewone dadels (en dan hoe veel) of ahornsiroop ook zijn werk doen? Het is toch gewoon om te zoeten? :)

    Antwoord
    • Bo

      Yes, is gewoon om te zoeten! Ik zou dan gaan voor ahornsiroop. Als het deeg te dun wordt (ahornsiroop is dunner dan dadelstroop) kun je gewoon nog wat boekweit of haver toevoegen. Geniet ervan!

      Antwoord
  9. Lisette

    Hi Beau,

    Een vraagje. Is Kokosvet ook door iets anders te vervangen? Gewone boter oid?

    Antwoord
    • Bo

      Jazeker, je kunt ook gewoon roomboter gebruiken! Ik twijfelde zelf om dat ook te doen maar ik had op dat moment alleen kokosvet in huis dus toen was de keuze snel gemaakt ;)

      Antwoord
      • Lisette

        Top! Dank je wel.
        Ze zien er echt heerlijk uit!
        Ik ga ze testen!

        Antwoord
    • Jolanda

      Ow jammie jammie vandaag gemaakt met ongezouten roomboter en ahornsiroop Is een blijvertje deze heerlijke koeken bedankt voor dit recept

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *