Chocolade havermoutkoeken

Beaufood recepten, Chocolade boekweit boeken, Chocolade havermoutkoeken, Glutenvrije chocoladekoeken, Glutenvrije foodblogs, Glutenvrije koekjes bakken, Glutenvrije tussendoortjes, Koekjes boekweit, Recepten met boekweit

Omdat ik afgelopen zondag gespijbeld heb met Zondag Bakdag heb ik vandaag als goedmakertje een HEEL lekker, gezond en super easy koekjesrecept voor je. Deze chocolade havermoutkoeken zijn vrij van gluten en gezoet met stroop van dadels. Eigenlijk zijn er twee zoetmakers die ik standaard in de keuken heb: honing en dadelstroop. Dadelstroop kocht ik altijd bij de natuurwinkel maar lang leve de gezonde voeding trend (geloof mij, deze trend gaat nooooit meer over), want tegenwoordig koop je deze lekkere stroop gewoon bij de Appie voor een leuk prijsje. Geweldig in koekjes, fantastisch over pannenkoeken en heerlijk door je yoghurt. Kortom: moeite waard om een grote pot aan te schaffen.

Zoals ik al zei zijn deze koekjes super makkelijk te maken en het enige wat je nodig hebt is een kom, een lepel, stukje bakpapier en een oven. En de ingrediënten natuurlijk. Eet de havermoutkoeken als tussendoortje, bij de koffie of verkruimel er eentje bij het ontbijt over je yoghurt met fruit. Jummm!

Chocolade havermoutkoeken, Glutenvrije koekjes bakken, Glutenvrije tussendoortjes, Glutenvrije chocoladekoeken, Koekjes boekweit, Chocolade boekweit boeken, Glutenvrije foodblogs, Recepten met boekweit, Beaufood recepten

 

Dit heb je nodig voor 8 chocolade havermoutkoeken

  • 80 gr havermout – voor echt glutenvrije koeken gebruik je glutenvrije havermout
  • 50 gr boekweitmeel
  • 65 gr kokosvet – gesmolten
  • 30 ml amandelmelk – of rijstmelk, sojamelk, gewone melk etc.
  • 1 flinke el cacao poeder
  • 2 el dadelstroop –
  • 1 tl bakpoeder
  • 15 gr chocolade – gehakt en zo puur mogelijk

 

Chocolade havermoutkoeken, Glutenvrije koekjes bakken, Glutenvrije tussendoortjes, Glutenvrije chocoladekoeken, Koekjes boekweit, Chocolade boekweit boeken, Glutenvrije foodblogs, Recepten met boekweit, Beaufood recepten

Chocolade havermoutkoeken, Glutenvrije koekjes bakken, Glutenvrije tussendoortjes, Glutenvrije chocoladekoeken, Koekjes boekweit, Chocolade boekweit boeken, Glutenvrije foodblogs, Recepten met boekweit, Beaufood recepten

 

Zo maak je ze

Verwarm je oven voor op 160 graden en bekleed de bakplaat met een stuk bakpapier.

Neem een grote kom en doe hierin de amandelmelk, gesmolten kokosvet en dadelstroop. Roer even door en voeg daarna de overige ingrediënten, behalve de chocolade, toe. Prak alles met een lepel of vork door elkaar en vorm vervolgens met de hand een bal van het beslag.

Vorm 8 balletjes van het beslag, leg ze op de bakplaat en druk ze plat. Bestrooi elk koekje met wat gehakte chocolade en schuif de plaat voor een kwartiertje in de oven.

Laat de koeken goed afkoelen en eet smakelijk!

De koeken zijn het lekkerst wanneer je ze binnen drie a vier dagen eet. Je bewaart ze buiten de koelkast in een luchtdichte trommel

16 Comments
  1. Goedemorgen Bo,
    Ik heb gisteren deze heeeerlijke koeken gemaakt.
    De smaak is echt geweldig alleen ze zijn helemaal zacht en vallen uit elkaar. Ik heb alles zo gedaan als beschreven. Heb jij een idee hoe dit kan ?
    Groetjes Yvonne

    1. Hoi Yvonne, fijn dat ze je smaken :D Als je het recept hebt gevolgd weet ik niet precies waarom jouw koeken uit elkaar vallen.. Maar voor extra stevigheid kun je de volgende keer het beste wat dadels door het deeg doen. Liefs, Bo

    2. Ik laat de koekjes 10 min afkoelen op de plaat. Zo worden ze steviger dan onmiddellijk van de plaat halen. Ik hoop dat dit jou kan helpen.

    1. Je kunt ook honing gebruiken! Maar de smaak van de koekjes zal daar wel iets door veranderen. Dadelstroop smaakt een beetje naar karamel en honing is meer zoet :)

  2. Ziet er heerlijk uit! Ik heb geen dadelstroop in huis, zouden gewone dadels (en dan hoe veel) of ahornsiroop ook zijn werk doen? Het is toch gewoon om te zoeten? :)

    1. Yes, is gewoon om te zoeten! Ik zou dan gaan voor ahornsiroop. Als het deeg te dun wordt (ahornsiroop is dunner dan dadelstroop) kun je gewoon nog wat boekweit of haver toevoegen. Geniet ervan!

    1. Jazeker, je kunt ook gewoon roomboter gebruiken! Ik twijfelde zelf om dat ook te doen maar ik had op dat moment alleen kokosvet in huis dus toen was de keuze snel gemaakt ;)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!

Nieuw: Gezonde weekmenu’s!
Gezond weekmenu 8, Gezond eten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, gezond avondeten, Voedzame hoofdgerechten

Gezond weekmenu #8

Sinds een paar weken publiceer ik elke maandag een vegetarisch…

Gezond en vegetarisch weekmenu, Beaufood recepten, Gezond eten, Vegetarisch avondeten, Gezonde recepten

Gezond en vegetarisch weekmenu #7

Het belooft een zonnige week te worden :D Misschien klinkt…

Gezond en vegetarisch weekmenu #6

Vandaag heb ik weer een nieuw weekmenu voor je. Vol…

Gezond en vegetarisch weekmenu #5

Maandag: Vega burrito’s met falafel en Gruyère We beginnen de…

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start en…

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Alstublieft! Een nieuw en gezond weekmenu vol vegetarische gerechten. Perfect…

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!