Chocolade havermout muffins

Chocolade havermout muffins , Glutenvrije muffins, Gezonde muffins, Gezonde bakrecepten, Gezonde foodblogs, Suikervrije tussendoortjes, Suikervrije muffins, Beaufood recepten

Vandaag heb ik weer een nieuw bakrecept voor je met mijn grote liefde havermout als ingrediënt. Lekker gezond dus en extra vullend. Wel zo handig, want dan eet je niet direct je hele voorraad op ;) Deze chocolade havermout muffins heb je binnen no time gemaakt en zijn heerlijk als tussendoortje of als toetje voor na het eten met een klodder kokosroom!

 

Chocolade havermout muffins , Glutenvrije muffins, Gezonde muffins, Gezonde bakrecepten, Gezonde foodblogs, Suikervrije tussendoortjes, Suikervrije muffins, Beaufood recepten

Chocolade havermout muffins , Glutenvrije muffins, Gezonde muffins, Gezonde bakrecepten, Gezonde foodblogs, Suikervrije tussendoortjes, Suikervrije muffins, Beaufood recepten

Dit heb je nodig voor deze chocolade havermout muffins / 8 stuks

  • 80 gr havermout
  • 150 gr glutenvrij zelfrijzend bakmeel
  • 200 ml melk
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 eieren
  • 1 peer – zorg dat je een rijpe en zoete peer gebruikt
  • 80 gr chocolade – zo puur mogelijk 
  • 25 gr roomboter
  • honing naar smaak

 

Chocolade havermout muffins , Glutenvrije muffins, Gezonde muffins, Gezonde bakrecepten, Gezonde foodblogs, Suikervrije tussendoortjes, Suikervrije muffins, Beaufood recepten

Chocolade havermout muffins , Glutenvrije muffins, Gezonde muffins, Gezonde bakrecepten, Gezonde foodblogs, Suikervrije tussendoortjes, Suikervrije muffins, Beaufood recepten

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 180 graden en vet acht holtes van een muffinvorm in.

Klop de eieren, boter en honing met een handmixer door elkaar. Ik gebruikte zo’n 4 eetlepels honing. Wil je de muffins wat zoeter? Dan gebruik je meer. Voeg de havermout, meel, bakpoeder en melk toe en mix alles tot een mooi beslag.

Snijd de peer in kleine blokjes (verwijder de pitjes) en schep dit door het beslag. Hak de chocolade fijn en schep de helft hiervan ook door het beslag. Verdeel alles over acht muffinvormpjes en strooi de overgebleven chocolade erop.

Schuif de vorm voor 30 tot 40 minuten in het midden van de oven.

Laat de muffins even afkoelen voordat je ze uit de vorm haal. Eet smakelijk!

4 Comments

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.