...

Chocolade havermout met sinaasappel (lactose vrij)

Chocolade havermout met sinaasappel (lactose vrij)

door | mei 18, 2015 | Ontbijt, Recepten | 0 Reacties

Een bord warme havermout vind ik heerlijk in de morgen. En dan helemaal als het chocolade havermout met sinaasappel is. Ik ontbijt vaak met havermout als ik weet dat ik een drukke dag tegemoet ga en dus wel de nodige energie en een langdurig verzadigd gevoel kan gebruiken. Wat ik alleen echt nooit in huis heb is melk.. Ik ben zooo onregelmatig thuis en als ik een pak melk (vaak amandel of soja) koop neem ik een glaasje en staat de rest gerust een week te vergaan in de koelkast. Beetje zonde! Maar havermout met water is geen optie want hoe smakeloos is dat?  Nope, i like it creamy and tasty. En daar heb ik wat op gevonden :)

Een eiwit en een banaan doen namelijk wonderen. Ik beloof je een suuuuper romig bordje havermout waarvan je achteraf bommetjevol zit. Zo vol dat ik de mijne niet eens op kreeg ;)

Nodig voor 1 persoon

  • 40 gram havermout
  • 300 ml water
  • 1 banaantje (niet al te groot)
  • 1 eiwit
  • 1 tl honing
  • 1 tl cacao poeder
  • 2 schijfjes sinaasappel


Zo maak je het

Verwarm het water in een pan en voeg al roerend de havermout toe.

Prak de banaan, splits het eiwit en voeg wederom roerend aan de havermout toe. Blijf goed roeren zodat je geen klontjes krijgt.

Breng op smaak met de honing en cacao. Schep alles in een diep bord en top af met de schijfjes sinaasappel.

De rest van de sinaasappel kun je uitknijpen over de havermout. Vers sinaasappelsap is echt super lekker in combinatie met chocolade!

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus. Zomerser dan dit wordt het vandaag niet lieve mensen! Botermals gebakken kabeljauw, zwemmend in een smaakvolle saus gemaakt van witte wijn, verse basilicum en honingtomaatjes. Of gewoon cherry tomaatjes, maar honingtomaatjes...

Lees meer
Tonijn tataki met hoisinsaus

Tonijn tataki met hoisinsaus

Tonijn tataki met hoisinsaus. Heerlijk als side dish bij sushi, als luxe borrelhap óf gewoon lekker als gezonde avondmaaltijd met een portie rijst en gestoomde broccoli erbij! Tataki is een bereidingswijze waarbij je tonijn (of een ander soort vis of vlees) kort...

Lees meer
Prei van de barbecue met ansjovis en hüttenkäse

Prei van de barbecue met ansjovis en hüttenkäse

Ik heb weer een barbecue topper hoor lieve mensen! Ik ben enorm fan van makkelijk te bereiden barbecue gerechten die er tóch lekker culinair uitzien. Vaak is het een kwestie van het gerecht een beetje gezellig opmaken en het combineren van een paar eenvoudige...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *