Chocolade havermout met sinaasappel (lactose vrij)

Een bord warme havermout vind ik heerlijk in de morgen. En dan helemaal als het chocolade havermout met sinaasappel is. Ik ontbijt vaak met havermout als ik weet dat ik een drukke dag tegemoet ga en dus wel de nodige energie en een langdurig verzadigd gevoel kan gebruiken. Wat ik alleen echt nooit in huis heb is melk.. Ik ben zooo onregelmatig thuis en als ik een pak melk (vaak amandel of soja) koop neem ik een glaasje en staat de rest gerust een week te vergaan in de koelkast. Beetje zonde! Maar havermout met water is geen optie want hoe smakeloos is dat?  Nope, i like it creamy and tasty. En daar heb ik wat op gevonden :)

Een eiwit en een banaan doen namelijk wonderen. Ik beloof je een suuuuper romig bordje havermout waarvan je achteraf bommetjevol zit. Zo vol dat ik de mijne niet eens op kreeg ;)

Nodig voor 1 persoon

  • 40 gram havermout
  • 300 ml water
  • 1 banaantje (niet al te groot)
  • 1 eiwit
  • 1 tl honing
  • 1 tl cacao poeder
  • 2 schijfjes sinaasappel


Zo maak je het

Verwarm het water in een pan en voeg al roerend de havermout toe.

Prak de banaan, splits het eiwit en voeg wederom roerend aan de havermout toe. Blijf goed roeren zodat je geen klontjes krijgt.

Breng op smaak met de honing en cacao. Schep alles in een diep bord en top af met de schijfjes sinaasappel.

De rest van de sinaasappel kun je uitknijpen over de havermout. Vers sinaasappelsap is echt super lekker in combinatie met chocolade!

Print Friendly, PDF & Email
Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.