Chocolade havermout broodjes met aardbeien

Chocolade havermout broodjes met aardbeien

door | jun 28, 2016 | Ontbijt, Recepten, Zoetigheden | 8 reacties

Chocolade havermout broodjes met aardbeien, Gezonde ontbijtjes, Glutenvrije ontbijt recepten, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten, Havermout ontbijtjes, Suikervrije ontbijtrecepten

Kennen jullie deze glutenvrije broodjes van havermout nog? Een vriendinnetje vertelde mij afgelopen weekend dat ze een eigen variant had gemaakt met chocolade en aardbeien. En dat is natuurlijk een waanzinnig idee! Helemaal omdat ik weet dan veel van jullie gek zijn op chocolade en aardbei.. Deze chocolade havermout broodjes met aardbeien zijn gezond, glutenvrij, bizár makkelijk te maken en vooral heel erg lekker. Hieronder vinden jullie het recept!

 

Dit heb je nodig voor deze chocolade havermout broodjes met aardbeien  a twee personen / 4 broodjes

  • 100 gr havermout
  • 2 eieren
  • 2 bananen
  • 1.5 el cacao poeder
  • 1 el ahorn siroop – honing kan ook

Voor erop

  • stuk of 6 aardbeien
  • plakjes banaan
  • snuf kaneel
  • 2 el kwark

 

Chocolade havermout broodjes met aardbeien, Gezonde ontbijtjes, Glutenvrije ontbijt recepten, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten, Havermout ontbijtjes, Suikervrije ontbijtrecepten

 

Zo maak je ze

Verwarm de oven voor op 180 graden en leg een vel bakpapier op de bakplaat.

Mix de ingrediënten in een kom met een staafmixer door elkaar. Schep vier hoopjes van het beslag op de bakplaat en smeer ze met een lepel uit tot mooie rondjes.

Zet de plaat voor 15 tot 20 minuten in het midden van de oven.

Laat de broodjes even afkoelen en beleg ze met aardbeien, banaan, kaneel en kwark.

 

 


Heb je dit recept gemaakt? Ik ben súper benieuwd naar wat je ervan vindt dus laat het mij vooral weten met een reactie hieronder, op Facebook of Instagram met de hashtag #beaufood

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Watermeloenijs (slush puppy)

Watermeloenijs (slush puppy)

Als ik aan de zomer denk, dan denk ik aan watermeloen en aan ijs. Twee ingrediënten die zon, zee, strand schrééuwen. Een combinatie van die twee kan niet ontbreken op Beaufood, dus zie hier: een heerlijk recept voor watermeloenijs! Maar dan een beetje leuker, want ik...

Lees meer
Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Huh, een lasagneschotel midden in de zomer? Oh jazeker. Sterker nog: ik maakte 'm toen de mussen van het dak vielen en de thermometer in de tuin bijna 40 graden aantikte. En daar smaakten deze lasagnerolletjes absoluut niet minder om! In de winter is zo'n goedgevulde,...

Lees meer
Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Iedereen heeft wel eens zin in een ultraromig, koud en smaakvol ijsje. Wat niet iedereen heeft: een ijsmachine. Maarrrr dat hoeft de pret niet te bederven deze zomer! Ik heb laatst namelijk een bak ijs gemaakt die niet onder doet voor the real deal. Aardbeienijs...

Lees meer

8 Comments

8 Reacties

  1. Lien

    Zijn ze de ochtend erna nog lekker als je ze gewoon de avond ervoor bakt en ze op een rooster laat afkoelen? Hoe bewaar je ze dan best die nacht? Ik wil deze zo graag uittesten maar heb s morgens gewoon geen tijd om te bakken 🙈

    Antwoord
    • Bo

      Ja hoor! Gewoon de avond van te voren bakken, laten afkoelen en bewaren in een bakje buiten de koelkast. Je zou ze ook kunnen invriezen zodat je ze nog langer kunt bewaren alleen worden ze daardoor wel ietsje droger :)

      Antwoord
  2. Sharon

    En gelijk nadat ik het verstuur bedenk ik me dat ik gewoon (slecht) chocola kan gebruiken…

    Antwoord
    • Bo

      Klopt Sharon, je kunt de banaan gewoon weglaten als je dit niet lust/wilt/in huis hebt :)

      Antwoord
  3. Sharon

    Hai hai, dit ziet er ook weer heerlijk uit! Ik heb alleen wel een vraagje, kan je de banaan ook vervangen door iets anders? Groetjes

    Antwoord
  4. Lianne

    Oehhh! Chocoladebroodjes, klinkt lekker! :)

    Antwoord
    • Bo

      Dat dacht ik nou ook :D

      Antwoord
  5. Charelle

    Ooh klinkt goed, chocoladebroodjes! En heel veel plezier op Ibiza Beau, echt even lekker genieten! Liefs!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.