Chocolade ganache taart met frambozen

Chocolade ganache taart met frambozen, Makkelijk taart recepten, Beaufood recepten, Chocoladetaart recepten, Floww kraan review, Koken met heetwaterkraan, Floww recepten, Makkelijke taarten chocolade

Oeps! Deze taart hoort eigenlijk helemáál niet thuis op Beaufood.nl. Zoals jullie weten vermijd ik suikers en gluten namelijk zoveel mogelijk (ik vind het fijn als ik mijn broeken blijf passen ook al leef ik mezelf dagelijks uit in de keuken), maar deze taart smaakte zó goddelijk dat ik hem op Insta gooide en jullie vroeg het recept wel of niet te plaatsen. Healthy foodie of niet, ik kreeg van iedereen een dikke JA. Haha.. En dat vind ik fijn! Want dat is precies wat mijn 80/20 regel inhoudt. Tachtig procent van de tijd eet ik gezond en in die overige twintig procent trakteer ik mezelf op iets lekkers. Durf te genieten!

Chocolade, chocolade, chocolade!

Dat lekkers komt vandaag in de vorm van deze chocolade ganache taart met frambozen. Ik maakte deze taart een week geleden tijdens een opnamedag voor floww. Floww heeft een prachtige kraan op de markt gebracht waar naast koud en warm ook kokend of ijskoud gezuiverd water uitkomt. De kokend waterkraan kende je misschien al, maar hoe chill is het als je ook kunt kiezen voor een glas ijskoud gezuiverd water? Naast dat het lekker is om te drinken, is het ook super handig tijdens het koken of bakken. Om dat te demonstreren ontwikkelde ik een aantal recepten voor floww waaronder deze taart. Hij was binnen tien minuten op, geen grap! De bordjes waren brandschoon en ik durf je te beloven dat deze taart het érg goed zal doen op verjaardagen. Of heb je binnenkort een babyshower? Bedek de bovenkant van de taart dan met roze of blauwe muisjes. Smaakt heerlijk en het ziet er prachtig uit. Net als ik zijn de makers van floww gek op lekker en gezond eten, met hier en daar een ongezonde uitschieter, en brachten zij voor het gemak tijdens het koken deze kraan op de markt. Ik vind de kraan een ware must have in de keuken, omdat hij naast een onwijs mooi design ook een mooie prijs-kwaliteit verhouding heeft. Win-win! Dus ben jij bezig met het uitzoeken van een nieuwe keuken of is je oude toe aan vernieuwing? En heb jij ook wel oren naar een kraan van floww? Via deze link vind je meer info inclusief prijzen.

Hieronder vind je het recept voor de chocolade ganache taart met frambozen. Kun je niet aan frambozen komen? Dan doen aardbeien, blauwe bessen of plakjes perzik het ook altijd goed. Een andere tip is een snuf zeezout en gehakte pistachenootjes on top (zie foto onderaan de pagina). Allemaal even lekker! Laat je me weten hoe de taart je smaakte?

 

Chocolade ganache taart met frambozen, Makkelijk taart recepten, Beaufood recepten, Chocoladetaart recepten, Floww kraan review, Koken met heetwaterkraan, Floww recepten, Makkelijke taarten chocolade

Chocolade ganache taart met frambozen, Makkelijk taart recepten, Beaufood recepten, Chocoladetaart recepten, Floww kraan review, Koken met heetwaterkraan, Floww recepten, Makkelijke taarten chocolade

Chocolade ganache taart met frambozen, Makkelijk taart recepten, Beaufood recepten, Chocoladetaart recepten, Floww kraan review, Koken met heetwaterkraan, Floww recepten, Makkelijke taarten chocolade

 

Dit heb je nodig voor deze chocolade ganache taart met frambozen / zo’n 12 puntjes

  • 300 gr chocolade – zo puur mogelijk
  • 300 ml slagroom
  • 50 gr mascarpone
  • 220 gr digestive koekjes
  • 100 gr roomboter – ongezouten
  • handje verse frambozen

 

Zo maak je het

Bekleed de bodem van een ronde taartvorm (20 cm) met bakpapier.

Begin met de bodem. Vul een pannetje met kokend water en zet er een (liefst metalen) schaaltje in. Doe de boter erin en laat rustig au bain marie smelten. Verkruimel de koekjes tot een fijne substantie. Dit kan met je handen of met een keukenmachine. Haal het kommetje uit de pan zodra de boter gesmolten is en schep het koekjesmengsel er doorheen. Roer door elkaar totdat alles met elkaar vermengd ik en stort het in de vorm. Druk de bodem plat met de bolle kant van een lepel en zet de vorm even in de koelkast.

Schenk de slagroom in een pannetje en verwarm dit al roerend op medium vuur. De slagroom mag niet koken.

Breek de chocolade in stukken. Voeg de stukken chocolade aan de slagroom toe wanneer deze bijna begint te borrelen. Zet het vuur direct uit en roer de chocolade door de hete room. Roer door tot je een egale, dikke substantie hebt. Haal de vorm uit de koelkast en schenk hier de chocolade in.

Vul een pannetje met kokend water, zet er weer een schaaltje in en schep de mascarpone erin. Roer na twee minuutjes even door. Schep wanneer de mascarpone vloeibaar is geworden kleine beetjes op de taart. Maak met een satéprikker of met de achterkant van een lepel draaiende bewegingen in de taart zodat je een mooie marmering krijgt. Zet de vorm voor minimaal twee uur in de koelkast of tot de taart stevig is. Je kunt dit proces versnellen door de taart in de vriezer te zetten.

En nu komt het moeilijkste.. Wachten!

Is de taart stevig? Dan kun je er mooie punten van snijden. Garneer met frambozen en genieten maar!

 

Chocolade ganache taart met frambozen, Makkelijk taart recepten, Beaufood recepten, Chocoladetaart recepten, Floww kraan review, Koken met heetwaterkraan, Floww recepten, Makkelijke taarten chocolade

 

Klik hier om dit recept uit te printen.
Bo

Bo / 28 / Wonend in het gezellige Utrecht / Liefde voor gezond eten, lekker koken en wijn / You don't have to cook fancy or complicated masterpieces, just good food from fresh ingredients.

7 Comments

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.