...

Chocolade ganache taart met frambozen

Chocolade ganache taart met frambozen

door | okt 20, 2017 | Recepten, Zoetigheden | 7 reacties

Chocolade ganache taart met frambozen, Makkelijk taart recepten, Beaufood recepten, Chocoladetaart recepten, Floww kraan review, Koken met heetwaterkraan, Floww recepten, Makkelijke taarten chocolade

Oeps! Deze taart hoort eigenlijk niet helemaal thuis op Beaufood.nl ;) Zoals jullie weten vermijd ik suikers en gluten namelijk zoveel mogelijk, maar deze chocolade ganache taart met frambozen smaakte zó goddelijk, dat ik hem op Insta gooide en jullie vroeg het recept wel of niet te plaatsen. En ik kreeg van iedereen een dikke JA. Haha.. En dat vind ik fijn! Want dat is precies wat mijn 80/20 regel inhoudt. Tachtig procent van de tijd eet ik gezond en in die overige twintig procent trakteer ik mezelf op iets lekkers.

Hieronder vind je het recept voor deze chocolade ganache taart met frambozen. Kun je niet aan frambozen komen? Dan doen aardbeien, blauwe bessen of plakjes perzik het ook altijd goed. Een andere tip is een snuf zeezout en gehakte pistachenootjes on top (zie foto onderaan de pagina). Allemaal even lekker! Laat je me weten hoe de taart je smaakte?

Chocolade ganache taart met frambozen, Makkelijk taart recepten, Beaufood recepten, Chocoladetaart recepten, Floww kraan review, Koken met heetwaterkraan, Floww recepten, Makkelijke taarten chocolade

Dit heb je nodig voor deze chocolade ganache taart met frambozen / zo’n 12 puntjes

  • 300 gr chocolade – zo puur mogelijk
  • 300 ml slagroom
  • 50 gr mascarpone
  • 220 gr digestive koekjes
  • 100 gr roomboter – ongezouten
  • handje verse frambozen

 

Zo maak je het

Bekleed de bodem van een ronde taartvorm (20 cm) met bakpapier.

Begin met de bodem. Vul een pannetje met kokend water en zet er een (liefst metalen) schaaltje in. Doe de boter erin en laat rustig au bain marie smelten. Verkruimel de koekjes tot een fijne substantie. Dit kan met je handen of met een keukenmachine. Haal het kommetje uit de pan zodra de boter gesmolten is en schep het koekjesmengsel er doorheen. Roer door elkaar totdat alles met elkaar vermengd ik en stort het in de vorm. Druk de bodem plat met de bolle kant van een lepel en zet de vorm even in de koelkast.

Schenk de slagroom in een pannetje en verwarm dit al roerend op medium vuur. De slagroom mag niet koken.

Breek de chocolade in stukken. Voeg de stukken chocolade aan de slagroom toe wanneer deze bijna begint te borrelen. Zet het vuur direct uit en roer de chocolade door de hete room. Roer door tot je een egale, dikke substantie hebt. Haal de vorm uit de koelkast en schenk hier de chocolade in.

Vul een pannetje met kokend water, zet er weer een schaaltje in en schep de mascarpone erin. Roer na twee minuutjes even door. Schep wanneer de mascarpone vloeibaar is geworden kleine beetjes op de taart. Maak met een satéprikker of met de achterkant van een lepel draaiende bewegingen in de taart zodat je een mooie marmering krijgt. Zet de vorm voor minimaal twee uur in de koelkast of tot de taart stevig is. Je kunt dit proces versnellen door de taart in de vriezer te zetten.

En nu komt het moeilijkste.. Wachten!

Is de taart stevig? Dan kun je er mooie punten van snijden. Garneer met frambozen en genieten maar!

Chocolade ganache taart met frambozen, Makkelijk taart recepten, Beaufood recepten, Chocoladetaart recepten, Floww kraan review, Koken met heetwaterkraan, Floww recepten, Makkelijke taarten chocolade

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue. Ik vind dit altijd zó'n prachtig gerecht voor op de barbecue, zo'n super grote verse zalmfilet op de huid. Door de zalm op de huid te bakken blijft hij zo lekker sappig. Ik maakte er een frisse marinade bij gemaakt van...

Lees meer
Aziatische miso garnalen van de barbecue

Aziatische miso garnalen van de barbecue

Als je bij een van mijn barbecue avondjes belandt, dan zal dit gerecht sowieso op je bord belanden: Aziatische miso garnalen van de barbecue! Zó lekker. Echt een van mijn lievelings barbecue recepten. Gemaakt met een eenvoudige, maar super smaakvolle marinade gemaakt...

Lees meer
Griekse borrelbroodjes van croissantdeeg

Griekse borrelbroodjes van croissantdeeg

Vandaag heb ik een súper lekker en makkelijk recept voor je voor bij je eerstvolgende borrel: Griekse borrelbroodjes van croissantdeeg! Vorige week hadden we een basisschool speeltuinborrel met alle ouders van Louen (4) zijn klas. En ik zou mezelf natuurlijk niet zijn...

Lees meer

7 Comments

7 Reacties

  1. Shirley

    Heb je toevallig een vervangbaar bodempje ipv koek en roomboter????en ipv mascarpone?

    Antwoord
    • Bo

      Hoi Shirley, je kunt de taart ook met de bodem uit onderstaand recept maken. Volg in dat geval de instructies uit het recept en bak de bodem zo’n 10 tot 15 minuutjes in de oven. Daarna vul je de taartvorm gewoon met de chocolade ganache vulling en laat je hem opstijven in de koelkast. De Mascarpone kun je gewoon weglaten. Liefs, Bo

      https://beaufood.nl/nutella-cheesecake-haverbodem/

      Antwoord
  2. Mirjam

    Heb ik gedaan!! Dank je!

    Antwoord
  3. Kim

    Dit lijkt me een fantastisch taartje. Best niet te vaak maken, denk ik zo ;-)

    Antwoord
    • Bo

      Neee inderdaad, balans is het geheim :D

      Antwoord
  4. Mirjam

    Taart is goddelijk!!! Echt een topper!
    Hoe kan ik ‘m als beste bewaren?

    Antwoord
    • Bo

      Leuk om te horen Mirjam :D Je kunt de taart het beste afgedekt in de koelkast bewaren. Liefs

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *