...

Chocolade fruitbowl met havervlokken

Chocolade fruitbowl met havervlokken

door | mrt 26, 2019 | Ontbijt, Recepten | 4 reacties

Chocolade fruitbowl met havervlokken, Gezonde ontbijtjes, Ontbijten zonder brood, Beaufood ontbijten, Koolhydraatarm ontbijten, Ontbijt voor onderweg, Gezonde foodblogs

Hallo daar! Vandaag heb ik weer eens een lekker en gezond ontbijtrecept voor je. Ik ben geen kei in ontbijten (want: ik ontbijt meestal staand aan het aanrecht, oeps!), dus ik maak deze fruitbowl vaak wanneer ik mijn ontbijt mee wil nemen voor onderweg of voor op kantoor. Beter gezegd, wanneer ik dus niet eens de tijd neem voor een aanrecht-ontbijt, maar nog wel net om een portie fruit in de blender te knallen zeg maar. Gooi daar een flinke eetlepel cacao en wat havermout door en je hebt een super gezond en vullend ontbijt. Een soort smoothie bowl, maar dan net even anders. Je kunt deze fruitbowl ook prima de avond van te voren maken!

Chocolade fruitbowl met havervlokken, Gezonde ontbijtjes, Ontbijten zonder brood, Beaufood ontbijten, Koolhydraatarm ontbijten, Ontbijt voor onderweg, Gezonde foodblogs

Chocolade fruitbowl met havervlokken, Gezonde ontbijtjes, Ontbijten zonder brood, Beaufood ontbijten, Koolhydraatarm ontbijten, Ontbijt voor onderweg, Gezonde foodblogs

Dit heb je nodig voor deze chocolade fruitbowl met havervlokken / 1 persoon

  • 100 gr mango – vers óf lekker makkelijk van die kant en klaar gesneden blokjes uit de vriezer
  • 1 kleine banaan
  • 1 kiwi
  • 50 ml plantaardige melk
  • 25 gr havervlokken + extra voor erop – of garneer je fruitbowl met granola!
  • 1 el pindakaas
  • 1 el rauwe cacaopoeder
  • snufje kaneel

 

Chocolade fruitbowl met havervlokken, Gezonde ontbijtjes, Ontbijten zonder brood, Beaufood ontbijten, Koolhydraatarm ontbijten, Ontbijt voor onderweg, Gezonde foodblogs

Zo maak je het

Schil de banaan en de kiwi. Pureer de banaan, kiwi, mango, plantaardige melk, cacao, een snufje kaneel en de havervlokken met een staafmixer of in je blender tot een romige massa.

Schenk alles in een kom en garneer met een eetlepel pindakaas, havervlokken of granola.

Eet smakelijk!

Je kent ze wel, die ochtenden waarop je nog net een ontbijtje in elkaar kunt flansen, maar niet de tijd hebt om het op te eten. Deze fruitbowl is perfect om mee te nemen voor onderweg. Mits je op de fiets gaat, dat eet wat lastig ;) Neem deze fruitbowl mee in een afsluitbaar bakje en vergeet je lepel niet!

Chocolade fruitbowl met havervlokken, Gezonde ontbijtjes, Ontbijten zonder brood, Beaufood ontbijten, Koolhydraatarm ontbijten, Ontbijt voor onderweg, Gezonde foodblogs

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met gerookte zalm, krokante uitjes en furikake. Oftewel, een overheerlijk Aziatisch gevuld eitje! Een culinaire knipoog naar een klassiek recept. Gevulde eieren blijven een populaire borrelhap dus hoog tijd om daar eens wat mee te variëren. Zo...

Lees meer
Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Op zoek naar een overheerlijk en origineel gerechtje met malse biefstuk? Dan is deze mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise echt wat voor jou. Door een groot focaccia brood in kleine vierkantjes te snijden, krijg je een soort mini broodjes....

Lees meer
Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Crispy gebakken kippendij in balsamico-roomsaus. En ja, dat smaakt nét zo goed als dat het klinkt lieve mensen! Normaliter gebruik ik kippendij zonder vel, maar laatst kocht ik een portie biologische kippendijen mét vel. Door de kip op het vel te bakken krijg je een...

Lees meer

4 Comments

4 Reacties

  1. Lisanne

    Je kan hier ook nog een espresso doorheen mixen voor een extra kick-start! Als eerst een espresso zetten en pas op het laatst toevoegen zodat deze al een beetje is afgekoeld. Heel lekker :)

    Antwoord
  2. Rachel

    Klinkt goed, ik ga ‘m eventjes opslaan! :)

    Antwoord
  3. Ineke Pancken

    Je bent de rauwe cacao vergeten. Mee onder de mixer/in de blender veronderstel ik?

    Klinkt super lekker! Ga ik zeker snel eens proberen.

    Groetjes,

    Ineke

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *