...

chocolade dadelcake

chocolade dadelcake

door | mei 14, 2017 | Recepten, Tussendoor, Zoetigheden | 4 reacties

chocolade dadelcake, Gezonde cake recepten, Glutenvrije cakes, Cakes zonder bloem bakken, Gezonde chocolade cake, Puur Suzanne recepten, Dadels cake recepten

Hoi lieve lezer! Op dit moment lig ik met mijn billen op de stranden van Bali. Hoogstwaarschijnlijk met een kokosnoot in mijn hand én mijn camera want ik ga alle heerlijke foodspots en toffe restaurantjes die ik tegenkom voor jullie vastleggen. Ben je van plan om binnenkort naar Bali te gaan? Houd Beaufood dan zeker in de gaten!

Hieronder vind je een recept van een van mijn lieve collega foodies. Ik laat jullie natuurlijk niet zonder lekkere en gezonde recepten zitter terwijl ik op vakantie ben. Suzanne heeft een heerlijke foodblog vol gezonde en veelal vegetarische recepten. Daarnaast is ze net als ik op cakes en koekjes en ik ben daarom súper blij dat ze haar chocolade dadelcake recept hier deelt :D

Suzanne: Terwijl Bo geniet van een heerlijke vakantie op Bali deel ik vandaag een recept voor een heerlijke chocolade dadelcake met jullie. Dit recept is een van de allereerste recepten op mijn blog Puur Suzanne en is nog steeds favoriet bij mij thuis. Deze chocolade dadelcake is zoals de naam al zegt gezoet met dadels, verder heb je echt geen suiker nodig. De basis van deze cake zijn amandelen en dadels. Er is verder geen meel gebruikt en hij is daarom glutenvrij.  Oooh deze cake is zó lekker bij de koffie of thee, maar is ook erg lekker als toetje met ijs en wat aardbeien. Ik maak deze cake meestal in cakevorm maar je kan het ook maken in muffinvormpjes. Je hebt dan 8 muffinvormpjes nodig. Je kunt de cake prima invriezen maar meestal is de cake hier na 3 dagen op..

 

chocolade dadelcake, Gezonde cake recepten, Glutenvrije cakes, Cakes zonder bloem bakken, Gezonde chocolade cake, Puur Suzanne recepten, Dadels cake recepten

 

Dit heb je nodig voor deze chocolade dadelcake

  • 250 gr ontpitte dadels
  • 120 gr amandelen, zonder vlies
  • 3  eetlepels cacao poeder
  • 4  biologische eieren
  • 2 tl kaneel
  • 1 tl vanille extract of de merg van een half vanille stokje
  • 1 tl baking soda
  • twee tl citroensap
  • roomboter of kokosolie om het cake blik in te vetten, bakpapier kan natuurlijk ook.

 

Zo maak je hem 

Verwarm de oven voor op 170 graden en vet het cakeblik in met boter of doe er een stuk bak papier in het bakblik.

Doe de dadels, cacao, kaneel, vanillepoeder en de amandelen in de keukenmachine. Maal het fijn dat het de structuur van broodkruimels heeft.

Mix de 4 eieren in een mengkom tot een luchtig geheel.

Voeg de eieren, de baking soda en het citroensap toe aan het dadelmengsel. Meng het in de keukenmachine nogmaals totdat alles goed gemengd is. Het beslag hoeft niet helemaal glad te zijn.

Nu is het tijd om het beslag in het cakeblik te gieten. Zorg dat je het beslag gelijkmatig verdeelt. Plaats het cakeblik in de oven, voor ongeveer 35 minuten. Laat de cake daarna goed afkoelen.

Geniet ervan!

 


Heb je dit recept gemaakt? Ik ben súper benieuwd naar wat je ervan vindt dus laat het mij vooral weten met een reactie hieronder, op Facebook of Instagram met de hashtag #beaufood

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade. Hoera, het is weer een uurtje langer licht! En dat betekend dat als ik gehéél onverwacht een knaller van een gerecht op tafel tover, ik er nog snel een foto van kan maken voor hier op de blog.. Want wauw, wat was deze...

Lees meer
Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Daar gaan we dan. Voor het eerst in mijn leven (moet ik me als foodblogger schamen als ik dit zeg?) ga ik zelf een paasstol maken! En geen gewone paasstol, maar een hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter, gevuld met gekaramelliseerde sjalot.. Het...

Lees meer
Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (oftewel een hartige Japanse pannenkoek), waar was je heel mijn leven. Althans in mijn eigen keuken dan, want in restaurants eet ik okonomiyaki regelmatig. Alleen zelf maken had ik nog nooit gedaan, tot afgelopen weekend! Mike en ik vind het heerlijk om op...

Lees meer

4 Comments

4 Reacties

  1. Anneke

    Hei Bo, na enkele weken watertanden eindelijk de tijd gemaakt om hem uit te proberen. Super lekker! wow echt een geweldig alternatief voor chocolade cake. Ik vind hem zelfs ook op frangipane lijken door het amandelmeel denk ik. Geweldige combinatie. Bedankt voor het recept (en al die andere heerlijke recepten)!

    Antwoord
    • Bo

      Heel graag gedaan Anneke, leuk om te horen :D

      Antwoord
  2. Tina

    Hey ,

    Kan het amandelmeel ook vervangen worden ?

    Xxx

    Antwoord
    • Bo

      In theorie zou dat kunnen maar ik raad je aan gewoon amandelmeel te gebruiken. Dit is het lekkerst voor de smaak en structuur :) Liefs

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *