...

Chocolade cake koekjes

Chocolade cake koekjes

door | sep 24, 2017 | Recepten, Tussendoor, Zoetigheden | 0 Reacties

Chocolade cake koekjes, Gezonde tussendoortjes, Suikervrije tussendoortjes, Tussendoortjes havermout, Beaufood recepten, Koekjes van cake, Suikervrije traktaties

Gooi een van mijn twee lievelingstussendoortjes bij elkaar en je krijgt dit geweldige resultaat. Cake + chocolade = chocolade cake koekjes. Oftewel een koekje van cake met een topping van chocolade. Loopt het water je al in de mond? Duik dan meteen de keuken in want je hebt er maar een half uurtje voor nodig. Ennn ze zijn ook nog eens verantwoord want de cakevulling bestaat uit onder andere amandelmeel, havermout en honing. Gebruik voor het chocolade laagje zo puur mogelijke chocolade. Liefst ook met een beetje zeezout erin want dat maakt deze cake koekjes extra lekker!

 

Dit heb je nodig voor deze chocolade cake koekjes / ongeveer 12 stuks

  • 45 gr amandelmeel
  • 100 gr havermeel – vermaal havermout tot meel in je blender of keukenmachine
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 el honing
  • 2 eieren
  • 70 ml room – ongeklopte slagroom, kookroom, haverroom oid
  • 180 gr chocolade – zo puur mogelijk

 

Chocolade cake koekjes, Gezonde tussendoortjes, Suikervrije tussendoortjes, Tussendoortjes havermout, Beaufood recepten, Koekjes van cake, Suikervrije traktaties

Chocolade cake koekjes, Gezonde tussendoortjes, Suikervrije tussendoortjes, Tussendoortjes havermout, Beaufood recepten, Koekjes van cake, Suikervrije traktaties

 

Zo maak je ze

Verwarm je oven voor op 180 graden en vet een vierkante bakvorm in met kokosolie of een beetje boter. Ik gebruikte een bakvorm van 20 centimeter.

Klop de eieren (met een mixer) in drie minuten luchtig. Voeg daarna de havermeel, amandelmeel, bakpoeder, honing en room toe en meng dit erdoorheen. Schenk het beslag in de vorm en schuif deze voor 20 minuutjes in de oven.

Smelt ondertussen de chocolade au bain marie. Haal de cake uit de oven en laat hem eventjes afkoelen. Haal hem uit de vorm en breek hem vervolgens in stukjes (je kunt hem ook in vierkante blokjes snijden maar ik vond het wel gezellig staan, zo’n robuust koekje ;) )

Leg de koekjes op een groot bord. Lepel over elk stukje wat pure chocolade en zorg ervoor dat alle koekjes goed bedekt zijn. Zet het bord voor een half uurtje tot een uur in de koelkast zodat de chocolade kan uitharden. Een kwartiertje in de vriezer kan ook!

Je kunt de cake koekjes ongeveer vier dagen bewaren in een luchtdichte trommel of als het warm is in een idem trommel in de koelkast.

Geniet ervan!

 

Chocolade cake koekjes, Gezonde tussendoortjes, Suikervrije tussendoortjes, Tussendoortjes havermout, Beaufood recepten, Koekjes van cake, Suikervrije traktaties

 

Tip! Je hebt tegenwoordig onwijs veel verschillende soorten chocolade dus varieer er gerust op los qua topping. Neem bijvoorbeeld de nieuwe chocolade van de Appie met aardbei-balsamico of pecan-karamel. Ook suuuper lekker op deze koekjes!

BewarenBewaren

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gebakken feta met honing en vijgen uit de oven

Gebakken feta met honing en vijgen uit de oven

Gebakken feta met vijgen en honing uit de oven! Een warme borrelhap met zoutige feta, zoete vijgen, honing en knapperige pistachenoten. De perfécte borrelhap als je het mij vraagt voor op een herfstige namiddag. Lees: een lange wandeling door het bos in de frisse zon...

Lees meer
Stracciatella met geroosterde tomaten en basilicum-salsa

Stracciatella met geroosterde tomaten en basilicum-salsa

Stracciatella kaas met geroosterde tomaten en basilicum-salsa. Ik weet niet wat het is, maar deze nazomerse temperaturen halen de Italiaanse chef in mij naar boven! De zon schijnt, mijn olijfboompjes staan er uiterst tevreden bij en ik heb spontaan zin om een...

Lees meer
Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus. Zomerser dan dit wordt het vandaag niet lieve mensen! Botermals gebakken kabeljauw, zwemmend in een smaakvolle saus gemaakt van witte wijn, verse basilicum en honingtomaatjes. Of gewoon cherry tomaatjes, maar honingtomaatjes...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *