Chocolade avocado taart met choco frosting

Chocolade avocado taart met choco frosting

Dit is denk ik de áller gezondst taart die ik ooit maakte en de meest simpele. Het is niet echt een voor a big birthday, maar wel voor een klein geniet momentje na het eten, bij de koffie of zoals ik; als ontbijt omdat ik me had verslapen dus maar gewoon een stukje als semi ontbijt at. Zo gezond is ie namelijk! En met maar vier ingrediënten. YAY :D

Ik maakte deze chocolade avocado taart af met een choco frosting, maar je kunt er ook voor kiezen  hem te besmeren met kokosslagroom, volle kwark met aardbeien of met plakjes perzik en extra cacao nibs. Doe er wat lekkers mee! Voor dit recept heb je een kleine ronde taartvorm nodig, maar als je dit niet hebt kun je ook een kleine ovenschaal of iets dergelijks gebruiken.

 

Dit heb je nodig voor een klein taartje

 • 2 avocado’s – eetrijp
 • 4 kleine eieren
 • 2 flinke el cacao poeder
 • 4 el honing – hoe meer honing, hoe minder bitter de smaak van cacao

voor de chocolade frosting

 • 1 avocado
 • 1 el cacao
 • 1 el honing

 

Chocolade avocado taart met choco frosting

 

Zo maak je hem

Verwarm de oven voor op 180 graden. Neem een kleine ronde taartvorm en bekleed met een stukje pakpapier. Laat het bakpapier niet weg, want de taart is nogal sticky in het begin.

Mix het vruchtvlees van de avocado samen met de eieren, cacao en honing tot een egaal beslag. Proef even en voeg naar smaak nog wat honing toe. Schep het beslag in de vorm en strijk glad met de volle kant van een (vochtige) lepel.

Zet de taart 40 minuten in de oven.

Maak de frosting pas wanneer je de taart gaat eten. Mix het vruchtvlees van de avocado samen met honing en cacao. Smeer uit over de afgekoelde taart en garneer af met extra cacao nibs, perzik ed.

 

 

Chocolade avocado taart met choco frosting

 

 

Laat de taart voordat je hem eet goed afkoelen. Ik at hem warm en ik vond dat er ieeets te veel eismaak aan zat. Maar na een tijdje in de koelkast te hebben gestaan verdween dat

Print Friendly, PDF & Email
12 Comments
 1. Hoi Bo, wat een toffe site!!
  Vraagje: voor de chocolade- avocadotaart gebruik jij cacaopoeder. Maar de welke? Raw cacaopoeder?
  Dank!!

 2. Hallo Bo, ik wil deze taart graag voor een project op school maken en als ik deze wedstrijd win mag ik in de librije koken. Maar ik loop tegen een probleem aan. Hoeveel gram chocolade nibs moeten er in de frosting?

  1. Hooi Sem, wat super leuk! Geweldig om daar te mogen koken dus ik zal heel hard voor je duimen. Wat de cacao nibs betreft, gewoon een klein beetje. Net wat je zelf mooi vindt staan. Ik zou zeggen zo’n 2 eetlepels. Groetjes, Bo

  1. Hoi Ellis, dat raad ik je niet aan. Je zou hem wel eventueel in kunnen vriezen zonder topping en deze er voor het opdienen overheen kunnen doen. Liefs, Bo

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.