Chocolade avocado taart met choco frosting

Chocolade avocado taart met choco frosting

door | mei 29, 2016 | Desserts, Recepten, Zoetigheden | 12 reacties

Chocolade avocado taart met choco frosting

Dit is denk ik de áller gezondst taart die ik ooit maakte en de meest simpele. Het is niet echt een voor a big birthday, maar wel voor een klein geniet momentje na het eten, bij de koffie of zoals ik; als ontbijt omdat ik me had verslapen dus maar gewoon een stukje als semi ontbijt at. Zo gezond is ie namelijk! En met maar vier ingrediënten. YAY :D

Ik maakte deze chocolade avocado taart af met een choco frosting, maar je kunt er ook voor kiezen  hem te besmeren met kokosslagroom, volle kwark met aardbeien of met plakjes perzik en extra cacao nibs. Doe er wat lekkers mee! Voor dit recept heb je een kleine ronde taartvorm nodig, maar als je dit niet hebt kun je ook een kleine ovenschaal of iets dergelijks gebruiken.

 

Dit heb je nodig voor een klein taartje

 • 2 avocado’s – eetrijp
 • 4 kleine eieren
 • 2 flinke el cacao poeder
 • 4 el honing – hoe meer honing, hoe minder bitter de smaak van cacao

voor de chocolade frosting

 • 1 avocado
 • 1 el cacao
 • 1 el honing

 

Chocolade avocado taart met choco frosting

 

Zo maak je hem

Verwarm de oven voor op 180 graden. Neem een kleine ronde taartvorm en bekleed met een stukje pakpapier. Laat het bakpapier niet weg, want de taart is nogal sticky in het begin.

Mix het vruchtvlees van de avocado samen met de eieren, cacao en honing tot een egaal beslag. Proef even en voeg naar smaak nog wat honing toe. Schep het beslag in de vorm en strijk glad met de volle kant van een (vochtige) lepel.

Zet de taart 40 minuten in de oven.

Maak de frosting pas wanneer je de taart gaat eten. Mix het vruchtvlees van de avocado samen met honing en cacao. Smeer uit over de afgekoelde taart en garneer af met extra cacao nibs, perzik ed.

 

 

Chocolade avocado taart met choco frosting

 

 

Laat de taart voordat je hem eet goed afkoelen. Ik at hem warm en ik vond dat er ieeets te veel eismaak aan zat. Maar na een tijdje in de koelkast te hebben gestaan verdween dat

Print Friendly, PDF & Email

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Biet in zoutkorst met burrata en geroosterde amandelen

Biet in zoutkorst met burrata en geroosterde amandelen

Je weet het: ik maak gráág indruk op mijn gasten. Hoe goed ik ze ook ken (en hoe goed ze mij ook kennen, vooral) - ik ben graag de veroorzaker van openvallende monden tijdens een diner. Eén gerecht waarmee ik altijd punten scoor, is biet in zoutkorst. In theorie is...

Lees meer
Whipped geitenkaasdip met honing-olijven

Whipped geitenkaasdip met honing-olijven

Ik ben gek op borrelen. Toch laat ik het favoriete borrelhapje van de gemiddelde Nederlander meestal achterwege: bittergarnituur is niet aan mij besteed. En niet omdat ik het niet lekker vind (hallo, wie houdt er niet van zo'n gloeiendhete bitterbal of...

Lees meer
Zalm sashimi met hoisinmayonaise

Zalm sashimi met hoisinmayonaise

Zeg je 'ultieme luxe', dan zeg je 'zalm sashimi'. (Of kaviaar, oesters, champagne, oké oké...) Ik vind zalm sashimi zo fantastisch lekker. Zoals ik al zei: het is heel chique en luxueus, maar niet onbereikbaar. Des te leuker! Met een goede zalmfilet en een paar hele...

Lees meer

12 Comments

12 Reacties

 1. Hilde

  Hoi Bo, wat een toffe site!!
  Vraagje: voor de chocolade- avocadotaart gebruik jij cacaopoeder. Maar de welke? Raw cacaopoeder?
  Dank!!

  Antwoord
  • Bo

   Yes rauwe cacao poeder! Dus niet de ‘chocolademelk poeder met suiker’ :)

   Antwoord
 2. Esty

  Op hoeveel graden zet je de oven?

  Antwoord
  • Bo

   180 graden Esty. Geniet ervan!

   Antwoord
 3. Sem Weerheijm

  Hallo Bo, ik wil deze taart graag voor een project op school maken en als ik deze wedstrijd win mag ik in de librije koken. Maar ik loop tegen een probleem aan. Hoeveel gram chocolade nibs moeten er in de frosting?

  Antwoord
  • Bo

   Hooi Sem, wat super leuk! Geweldig om daar te mogen koken dus ik zal heel hard voor je duimen. Wat de cacao nibs betreft, gewoon een klein beetje. Net wat je zelf mooi vindt staan. Ik zou zeggen zo’n 2 eetlepels. Groetjes, Bo

   Antwoord
 4. Martine

  Hoi Bo, voor hoeveel personen is de taart ongeveer als toetje? Groet!

  Antwoord
  • Bo

   Ehmm.. Zes personen :)

   Antwoord
 5. Laura | liefdevoorbakken

  Oh my gosh, dit ziet er zo goed uit!! Je zou op het eerste oog niet denken dat ie nog gezond is ook!

  Antwoord
  • Bo

   Maar dat is ie wel, woehoeee!:D

   Antwoord
 6. Ellis

  Hi

  Kan die bewaard worden in de vriezer? Met topping

  Gr

  Antwoord
  • Bo

   Hoi Ellis, dat raad ik je niet aan. Je zou hem wel eventueel in kunnen vriezen zonder topping en deze er voor het opdienen overheen kunnen doen. Liefs, Bo

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.