...

Champagne stoofpeertjes met vlierbloesem

Champagne stoofpeertjes met vlierbloesem

door | dec 17, 2018 | Desserts, Recepten, Voor erbij, Zoetigheden | 1 reactie

Champagne stoofpeertjes met vlierbloesem, Stoofpeertjes zonder rode wijn, Gezonde bijgerechten, Beaufood recepten, Originele kerstrecepten, Glutenvrije desserts

Stoofpeertjes staan al zolang ik het me kan herinneren op tafel met Kerst. Confession: tot een week geleden had ik nog nooit zelf stoofpeertjes gemaakt. Hoog tijd dus om aan de slag te gaan met een Beaufood variant. Iedereen die mij ook maar een beetje kent weet dat ik gek ben op een glas bubbels en daarom besloot ik deze stoofpeertjes in champagne te stoven, in plaats van rode wijn. Je kunt de champagne eventueel ook vervangen door cava. In plaats van suiker zoette ik het geheel met vlierbloesemsiroop en de combi champagne, vlierbloesem en peertjes is me toch een partijtje goddelijk! Wij eten de stoofpeertjes altijd als bijgerecht bij het hoofdgerecht, maar je kunt er ook een heerlijk dessert van maken. Bijvoorbeeld champagne stoofpeertjes op een glutenvrije biscuitbodem met mascarpone.. Maar daarover later deze week meer. Hieronder vind je eerst het recept voor mijn champagne stoofpeertjes met vlierbloesem.

Champagne stoofpeertjes met vlierbloesem, Stoofpeertjes zonder rode wijn, Gezonde bijgerechten, Beaufood recepten, Originele kerstrecepten, Glutenvrije desserts

Champagne stoofpeertjes met vlierbloesem, Stoofpeertjes zonder rode wijn, Gezonde bijgerechten, Beaufood recepten, Originele kerstrecepten, Glutenvrije desserts

Champagne stoofpeertjes met vlierbloesem, Stoofpeertjes zonder rode wijn, Gezonde bijgerechten, Beaufood recepten, Originele kerstrecepten, Glutenvrije desserts

Champagne stoofpeertjes met vlierbloesem, Stoofpeertjes zonder rode wijn, Gezonde bijgerechten, Beaufood recepten, Originele kerstrecepten, Glutenvrije desserts

 

Dit heb je nodig voor deze champagne stoofpeertjes met vlierbloesem / 6 stuks

  • 1 kilo stoofpeertjes
  • 200 ml champagne – cava kan ook
  • 1 kaneelstokje
  • 2 steranijs
  • 75 ml vlierbloesemsiroop
  • 1 tl vanille extract – een vanille stokje kan ook, maar deze smaak is wel een stukje minder intens

 

Zo maak je ze

Schil de peren, maar laat het steeltje eraan zitten. Ik sneed ook een dun laagje van de onderkant af zodat de peertjes straks goed blijven staan.

Ze de peren in een pan die ruim genoeg is en schenk de champagne, vlierbloesem en vanille extract erbij. Voeg ook het kaneelstokje en de steranijs toe aan de pan. Vul de pan verder aan met water tot de peertjes net onder komen te staan.

Breng het geheel aan de kook, zet daarna het vuur laag en doe de deksel op de pan. Stoof de peertjes twee tot tweeënhalf uur.

Haal de peren uit het kookvocht. Van dit vocht kun je nu een heerlijke siroop maken, voor straks over de peren. Hiervoor hoef je alleen het vocht een half uurtje in te koken tot je een mooie siroop hebt. De smaak wordt hierdoor nog geconcentreerder. Ik likte er letterlijk mijn vingers bij af. Zeef de siroop door een vergiet en bewaar tot gebruik in een glazen pot of flesje.

Je kunt de peertjes nu direct eten, maar koud zijn ze ook overheerlijk! Je kunt ze maximaal een week in de koelkast bewaren, dus je kunt ze prima een paar dagen van te voren maken.

Champagne stoofpeertjes met vlierbloesem, Stoofpeertjes zonder rode wijn, Gezonde bijgerechten, Beaufood recepten, Originele kerstrecepten, Glutenvrije desserts

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Chocolade karameltaart met truffelkruidnootjes

Chocolade karameltaart met truffelkruidnootjes

Chocolade karameltaart met truffelkruidnootjes. Een echte winner op tafel tijdens Sinterklaasavond! En ik kan het weten, want deze taart was amper vijf minuten nadat ik hem aansneed verorberd door mijn gasten. Dit jaar vierden we voor het eerst Sinterklaas bij ons...

Lees meer
Sinterklaastoetje: chocolademousse met truffelkruidnoten

Sinterklaastoetje: chocolademousse met truffelkruidnoten

Vandaag deel ik een lekker sinterklaastoetje met jullie want het is weer die tijd van het jaar: de Sint is in het land. Mijn zoontje Louen (2) vindt die man met de lange witte baard vooralsnog doodeng (geef 'm eens ongelijk ;) maar dat mag de pret niet drukken. Op 5...

Lees meer
Italiaanse steak tartaar met basilicummayonaise

Italiaanse steak tartaar met basilicummayonaise

Thuis kook ik eigenlijk bijna alleen maar vegetarisch, zoals je ook wel ziet aan de recepten die hier online komen. Maar buiten de deur maak je me helemaal gelukkig met een goede steak tartaar. Zo'n mooie klassieke, met zure augurk en kappertjes, uitjes en een...

Lees meer

1 Comments

1 Reactie

  1. Anke

    Hi! Mijn peertjes worden niet zo mooi roze/rood. Ook niet naar ruim 4 uur koken. Enig idee waar dit aan zou kunnen liggen?

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *