Champagne stoofpeertjes met vlierbloesem

Champagne stoofpeertjes met vlierbloesem, Stoofpeertjes zonder rode wijn, Gezonde bijgerechten, Beaufood recepten, Originele kerstrecepten, Glutenvrije desserts

Stoofpeertjes staan al zolang ik het me kan herinneren op tafel met Kerst. Confession: tot een week geleden had ik nog nooit zelf stoofpeertjes gemaakt. Hoog tijd dus om aan de slag te gaan met een Beaufood variant. Iedereen die mij ook maar een beetje kent weet dat ik gek ben op een glas bubbels en daarom besloot ik deze stoofpeertjes in champagne te stoven, in plaats van rode wijn. Je kunt de champagne eventueel ook vervangen door cava. In plaats van suiker zoette ik het geheel met vlierbloesemsiroop en de combi champagne, vlierbloesem en peertjes is me toch een partijtje goddelijk! Wij eten de stoofpeertjes altijd als bijgerecht bij het hoofdgerecht, maar je kunt er ook een heerlijk dessert van maken. Bijvoorbeeld champagne stoofpeertjes op een glutenvrije biscuitbodem met mascarpone.. Maar daarover later deze week meer. Hieronder vind je eerst het recept voor mijn champagne stoofpeertjes met vlierbloesem.

Champagne stoofpeertjes met vlierbloesem, Stoofpeertjes zonder rode wijn, Gezonde bijgerechten, Beaufood recepten, Originele kerstrecepten, Glutenvrije desserts

Champagne stoofpeertjes met vlierbloesem, Stoofpeertjes zonder rode wijn, Gezonde bijgerechten, Beaufood recepten, Originele kerstrecepten, Glutenvrije desserts

Champagne stoofpeertjes met vlierbloesem, Stoofpeertjes zonder rode wijn, Gezonde bijgerechten, Beaufood recepten, Originele kerstrecepten, Glutenvrije desserts

Champagne stoofpeertjes met vlierbloesem, Stoofpeertjes zonder rode wijn, Gezonde bijgerechten, Beaufood recepten, Originele kerstrecepten, Glutenvrije desserts

 

Dit heb je nodig voor deze champagne stoofpeertjes met vlierbloesem / 6 stuks

  • 1 kilo stoofpeertjes
  • 200 ml champagne – cava kan ook
  • 1 kaneelstokje
  • 2 steranijs
  • 75 ml vlierbloesemsiroop
  • 1 tl vanille extract – een vanille stokje kan ook, maar deze smaak is wel een stukje minder intens

 

Zo maak je ze

Schil de peren, maar laat het steeltje eraan zitten. Ik sneed ook een dun laagje van de onderkant af zodat de peertjes straks goed blijven staan.

Ze de peren in een pan die ruim genoeg is en schenk de champagne, vlierbloesem en vanille extract erbij. Voeg ook het kaneelstokje en de steranijs toe aan de pan. Vul de pan verder aan met water tot de peertjes net onder komen te staan.

Breng het geheel aan de kook, zet daarna het vuur laag en doe de deksel op de pan. Stoof de peertjes twee tot tweeënhalf uur.

Haal de peren uit het kookvocht. Van dit vocht kun je nu een heerlijke siroop maken, voor straks over de peren. Hiervoor hoef je alleen het vocht een half uurtje in te koken tot je een mooie siroop hebt. De smaak wordt hierdoor nog geconcentreerder. Ik likte er letterlijk mijn vingers bij af. Zeef de siroop door een vergiet en bewaar tot gebruik in een glazen pot of flesje.

Je kunt de peertjes nu direct eten, maar koud zijn ze ook overheerlijk! Je kunt ze maximaal een week in de koelkast bewaren, dus je kunt ze prima een paar dagen van te voren maken.

Champagne stoofpeertjes met vlierbloesem, Stoofpeertjes zonder rode wijn, Gezonde bijgerechten, Beaufood recepten, Originele kerstrecepten, Glutenvrije desserts

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.