Ceviche Papi | Peruaans pop-up restaurant in Utrecht

Ceviche Papi | Peruaans pop up restaurant in Utrecht

Ga jij wel eens naar een pop-up restaurant? Je hebt bijvoorbeeld pop-ups die voor een bepaalde periode een eigen restaurant openen, maar ook chefs die pop-up diners organiseren in bestaande restaurants. Zoals Jean Carlo Chacón Ochoa uit Peru! Deze Peruaanse chef komt van origine uit Peru kookt onder de naam Ceviche Papi. Hij organiseert Peruaanse pop-up diners in Utrecht. Samen met zijn team serveert hij een vast vier gangenmenu. Mega leuk, aangezien ik nog super weinig ervaring heb met de Peruaanse keuken.

Ceviche Papi | Peruaans pop up restaurant in Utrecht

Dit keer vond het diner plaats in restaurant Metro City Kitchen in Utrecht. Voor een vier-gangen diner betaal je een vaste prijs a €39,-. De gerechten worden tegelijkertijd uitgeserveerd en voorafgaand aan ieder gerecht vertelt Jean Carlo waarom hij je dit gerecht laat proeven en waar zijn inspiratie vandaan komt. Ik vond dit een leuke touch aan de avond. Het enige nadeel is dat het best pittig is om zoveel gasten tegelijkertijd te voorzien van hetzelfde gerecht en dat het soms wat lang duurt. Maar oefening baart kunst!

Ceviche Papi | Peruaans pop up restaurant in Utrecht

Ceviche Papi | Peruaans pop up restaurant in Utrecht

Ceviche Papi | Peruaans pop up restaurant in Utrecht

Het menu is geïnspireerd op Lima, de hoofdstad van Peru. We eten ceviche van zeebaars met tijgermelk, zoete aardappel en canchita, een tussengerecht van dun gesneden biefstuk met chimichurrie en het hoofdgerecht is aji de pollo: kip met aji de gallina saus, aardappel en zwarte olijven. De laatste gang is een dessert, waarover Jean Carlo zegt:

We sluiten de avond af met mijn lievelingdessert. Ik hou persoonlijk niet heel veel van zoet, maar el combinado is werkelijk verrukkelijk. Het is een rijstepap met mazamorramorada. Dat is een dikke saus gemaakt van paarse mais en fruit. Deze combinatie is super lekker. Dit is ook een gerecht dat je op straat kan kopen. Voor de deur van de supermarkt stonden bijvoorbeeld altijd vrouwen met twee mega grote pannen vol met arroz con leche en mazamorramorada. Wanneer de deksel van de pan ging, kwam de heerlijke geur van kaneel, suiker en fruit je tegemoet. Het water liep je in de mond en je kon niet anders dan een portie kopen.

Ceviche Papi | Peruaans pop up restaurant in Utrecht

Benieuwd geworden naar het pop up diner van Jean Carlo? Neem hier een kijkje op zijn website. Hier kun je ook meteen tickets reserveren en de eerstvolgende datum checken voor een nieuw pop up diner :D

Print Friendly, PDF & Email
Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.