Ceasarsalade met gebakken halloumi

Ceasarsalade met gebakken halloumi , Gezonde salades, Beaufood recepten, Gezonde lunch, Gezonde foodblogs, Zelf dressing maken

Caesarsalade is van origine een eenvoudige salade die ooit in ontstaan toen de Italiaanse Caesar Cardini op een dag niets meer in huis had dan een paar ingrediënten als sla, knoflook, parmezaanse kaas en olijfolie. Hij maakte er een salade mee die vandaag de dag nog steeds enorm populair is. In Nederland breiden wij de salade vaak uit met kip en tomaat en ook ik heb mijn eigen variant erop gemaakt. Het succes van deze ceasarsalade met gebakken halloumi zit hem in de dressing. Die maken we namelijk lekker zelf! Geloof mij, dit is een wereld van verschil in smaak. Hij is eenvoudig te maken en je kunt hem vier dagen bewaren in de koelkast. In plaats van kip gebruik ik halloumi. Licht krokant gebakken in de pan. Wat ansjovis erbij, gekleurde tomaatjes en genieten maar!

Een probeersel dat leuk uitpakte: gegrilde baby sla! Ik halveerde de baby romaine sla en grilde ze kort op hoog vuur. Deze sla heeft een knapperige, licht zoete smaak. Perfect voor in een salade als deze.

 

Ceasarsalade met gebakken halloumi , Gezonde salades, Beaufood recepten, Gezonde lunch, Gezonde foodblogs, Zelf dressing maken

Ceasarsalade met gebakken halloumi , Gezonde salades, Beaufood recepten, Gezonde lunch, Gezonde foodblogs, Zelf dressing maken

Ceasarsalade met gebakken halloumi , Gezonde salades, Beaufood recepten, Gezonde lunch, Gezonde foodblogs, Zelf dressing maken

Ceasarsalade met gebakken halloumi , Gezonde salades, Beaufood recepten, Gezonde lunch, Gezonde foodblogs, Zelf dressing maken

Ceasarsalade met gebakken halloumi , Gezonde salades, Beaufood recepten, Gezonde lunch, Gezonde foodblogs, Zelf dressing maken

Dit heb je nodig voor deze ceasarsalade met gebakken halloumi / 2 personen

Voor de salade

  • 4 stuks baby romaine sla
  • 1/2 blikje ansjovis in olijfolie
  • 225 gr halloumi
  • stuk of 12 kleine tomaatjes
  • 2 el parmezaanse kaas – geraspt 
  • 4 takjes verse munt

Voor de dressing

  • 1 teen knoflook – ik gebruikte zwarte knoflook (héél lekker) maar je kunt ook gewone knoflook gebruiken
  • 100 ml olijfolie
  • 1 eidooier
  • 40 ml witte wijnazijn
  • 1 el mosterd
  • 1/2 blikje ansjovis

 

Zo maak je het

Begin met de dressing. Verzamel de knoflook, eidooier, wijnazijn, mosterd en de helft van het blikje ansjovis in een maatbeker en pureer alles glad met een staafmixer. Klop nu druppelsgewijs de olijfolie erdoor tot je een mooie dikke dressing hebt.

Snijd de hallouni klein en verhit een scheutje olie in een koekenpan. Bak de halloumi in drie tot vier minuten op hoog vuur.

Verhit een klein scheutje olie in een andere koekenpan. Was de baby sla, halveer ze en grill ze één minuut op hoog vuur op de platte kan in de pan.

Halveer de tomaatjes en hak de munt.

Verdeel de baby sla over twee borden of schalen en verwijderd de harde kern. Haal de blaadjes een beetje los. Maak de salade af met halloumi. tomaatjes, munt, de andere helft van de ansjovis en als laatste de heerlijke dressing.

Eet smakelijk!

Ceasarsalade met gebakken halloumi , Gezonde salades, Beaufood recepten, Gezonde lunch, Gezonde foodblogs, Zelf dressing maken

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.