Ceasarsalade met gebakken halloumi

Ceasarsalade met gebakken halloumi , Gezonde salades, Beaufood recepten, Gezonde lunch, Gezonde foodblogs, Zelf dressing maken

Caesarsalade is van origine een eenvoudige salade die ooit in ontstaan toen de Italiaanse Caesar Cardini op een dag niets meer in huis had dan een paar ingrediënten als sla, knoflook, parmezaanse kaas en olijfolie. Hij maakte er een salade mee die vandaag de dag nog steeds enorm populair is. In Nederland breiden wij de salade vaak uit met kip en tomaat en ook ik heb mijn eigen variant erop gemaakt. Het succes van deze ceasarsalade met gebakken halloumi zit hem in de dressing. Die maken we namelijk lekker zelf! Geloof mij, dit is een wereld van verschil in smaak. Hij is eenvoudig te maken en je kunt hem vier dagen bewaren in de koelkast. In plaats van kip gebruik ik halloumi. Licht krokant gebakken in de pan. Wat ansjovis erbij, gekleurde tomaatjes en genieten maar!

Een probeersel dat leuk uitpakte: gegrilde baby sla! Ik halveerde de baby romaine sla en grilde ze kort op hoog vuur. Deze sla heeft een knapperige, licht zoete smaak. Perfect voor in een salade als deze.

 

Ceasarsalade met gebakken halloumi , Gezonde salades, Beaufood recepten, Gezonde lunch, Gezonde foodblogs, Zelf dressing maken

Ceasarsalade met gebakken halloumi , Gezonde salades, Beaufood recepten, Gezonde lunch, Gezonde foodblogs, Zelf dressing maken

Ceasarsalade met gebakken halloumi , Gezonde salades, Beaufood recepten, Gezonde lunch, Gezonde foodblogs, Zelf dressing maken

Ceasarsalade met gebakken halloumi , Gezonde salades, Beaufood recepten, Gezonde lunch, Gezonde foodblogs, Zelf dressing maken

Ceasarsalade met gebakken halloumi , Gezonde salades, Beaufood recepten, Gezonde lunch, Gezonde foodblogs, Zelf dressing maken

Dit heb je nodig voor deze ceasarsalade met gebakken halloumi / 2 personen

Voor de salade

  • 4 stuks baby romaine sla
  • 1/2 blikje ansjovis in olijfolie
  • 225 gr halloumi
  • stuk of 12 kleine tomaatjes
  • 2 el parmezaanse kaas – geraspt 
  • 4 takjes verse munt

Voor de dressing

  • 1 teen knoflook – ik gebruikte zwarte knoflook (héél lekker) maar je kunt ook gewone knoflook gebruiken
  • 100 ml olijfolie
  • 1 eidooier
  • 40 ml witte wijnazijn
  • 1 el mosterd
  • 1/2 blikje ansjovis

 

Zo maak je het

Begin met de dressing. Verzamel de knoflook, eidooier, wijnazijn, mosterd en de helft van het blikje ansjovis in een maatbeker en pureer alles glad met een staafmixer. Klop nu druppelsgewijs de olijfolie erdoor tot je een mooie dikke dressing hebt.

Snijd de hallouni klein en verhit een scheutje olie in een koekenpan. Bak de halloumi in drie tot vier minuten op hoog vuur.

Verhit een klein scheutje olie in een andere koekenpan. Was de baby sla, halveer ze en grill ze één minuut op hoog vuur op de platte kan in de pan.

Halveer de tomaatjes en hak de munt.

Verdeel de baby sla over twee borden of schalen en verwijderd de harde kern. Haal de blaadjes een beetje los. Maak de salade af met halloumi. tomaatjes, munt, de andere helft van de ansjovis en als laatste de heerlijke dressing.

Eet smakelijk!

Ceasarsalade met gebakken halloumi , Gezonde salades, Beaufood recepten, Gezonde lunch, Gezonde foodblogs, Zelf dressing maken

Print Friendly, PDF & Email
Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!
Volg Bo op Instagram!
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

KERST RECEPTEN!
Hasselback gratin

Hasselback gratin

Jullie vroegen massaal om bijgerechten de afgelopen dagen en tot…

Print Friendly, PDF & Email
Kruidig gebakken zalmfilet met honing-mosterdsaus

Kruidig gebakken zalmfilet met honing-mosterdsaus

Lieve mensen, ik heb vandaag wederom een heerlijk kerstrecept voor…

Print Friendly, PDF & Email
Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi-saus

Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus

Deze ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus is echt…

Print Friendly, PDF & Email
Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Het allereerst kerstrecept dit jaar op beaufood.nl is een feit!…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige tompouce a la garnalen cocktail, Originele kerst voorgerechten, Voorgerechten garnalen, leuke voorgerechten, Beaufood recepten

Hartige tompouce a la garnalen cocktail

Eerlijk, hoe culinair zien deze hartige tompouces eruit? Spoiler alert:…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten, Originele kersthapjes, Hapjes uit de oven, Beaufood recepten, Mooie kersthapjes, Bladerdeeg hapjes kerst, Kerstkrans bladerdeeg, Makkelijke kerst recepten

Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten

Daar is hij dan :D Het recept waar ik alleen…

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!