Cavolo nero pesto met tahin

Cavolo nero pesto met tahin, Gezonde pesto, Pesto zonder pijnboompitten, Cavolo nero rauw eten, Gezond lunchen, gezonde dips, Beaufood recepten

Misschien heb je ze wel eens in de supermarkt zien liggen: die smalle, diepgekleurde koolbladeren. Ook wel palmkool genoemd. Qua smaak vergelijkbaar met boerenkool, maar dan ietsje zoeter. Deze Toscaanse palmkool eet je rauw in salades of kort meegebakken in een roerbak gerecht. Of je maakt er deze lekkere pesto van! Ook nog eens een héle gezonde. Eet de pesto als dip bij vegetarische burgers, gebakken kip, doe een flinke klodder door je pasta of op een lijnzaadcracker met een plak geitenkaas. In plaats van pijnboompitten deed ik er tahin in. Oftewel sesampasta. Daardoor krijgt deze pesto een super lekker, aromatisch smaakje!

Cavolo nero pesto met tahin, Gezonde pesto, Pesto zonder pijnboompitten, Cavolo nero rauw eten, Gezond lunchen, gezonde dips, Beaufood recepten

Cavolo nero pesto met tahin, Gezonde pesto, Pesto zonder pijnboompitten, Cavolo nero rauw eten, Gezond lunchen, gezonde dips, Beaufood recepten

Dit heb je nodig voor deze cavolo nero pesto met tahin / een klein bakje met ongeveer vier porties

  • 125 gr verse cavolo nero
  • klein plantje basilicum – in totaal zo’n 35 gr aan basilicum
  • sap van 1/2 citroen
  • 2 el tahin
  • een (heel) klein teentje knoflook
  • 20 gr parmezaanse kaas
  • flinke scheut olijfolie

 

Cavolo nero pesto met tahin, Gezonde pesto, Pesto zonder pijnboompitten, Cavolo nero rauw eten, Gezond lunchen, gezonde dips, Beaufood recepten

Zo maak je het

Snijd de nerven uit de koolbladeren. Deze zijn een beetje bitter. De steeltjes van de basilicum kun je wel gewoon laten zitten.

Verzamel alle ingrediënten in je keukenmachine en pureer tot een egale, dikke pesto.

Breng het geheel op smaak met een flinke snuf peper en een klein snufje zout. Is de pesto te dik? Voeg dan nog een scheutje olijfolie of water toe.

Bewaar de pesto in een afsluitbaar bakje in de koelkast en consumeer binnen vier dagen.

 

Cavolo nero pesto met tahin, Gezonde pesto, Pesto zonder pijnboompitten, Cavolo nero rauw eten, Gezond lunchen, gezonde dips, Beaufood recepten

1 Comment

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!

Nieuw: Gezonde weekmenu’s!
Gezond weekmenu 8, Gezond eten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, gezond avondeten, Voedzame hoofdgerechten

Gezond weekmenu #8

Sinds een paar weken publiceer ik elke maandag een vegetarisch…

Gezond en vegetarisch weekmenu, Beaufood recepten, Gezond eten, Vegetarisch avondeten, Gezonde recepten

Gezond en vegetarisch weekmenu #7

Het belooft een zonnige week te worden :D Misschien klinkt…

Gezond en vegetarisch weekmenu #6

Vandaag heb ik weer een nieuw weekmenu voor je. Vol…

Gezond en vegetarisch weekmenu #5

Maandag: Vega burrito’s met falafel en Gruyère We beginnen de…

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start en…

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Alstublieft! Een nieuw en gezond weekmenu vol vegetarische gerechten. Perfect…

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!