...

Cavolo nero pesto met tahin

Cavolo nero pesto met tahin

door | feb 20, 2019 | Recepten, Sauzen, dips & spreads | 1 reactie

Cavolo nero pesto met tahin, Gezonde pesto, Pesto zonder pijnboompitten, Cavolo nero rauw eten, Gezond lunchen, gezonde dips, Beaufood recepten

Misschien heb je ze wel eens in de supermarkt zien liggen: die smalle, diepgekleurde koolbladeren. Ook wel palmkool genoemd. Qua smaak vergelijkbaar met boerenkool, maar dan ietsje zoeter. Deze Toscaanse palmkool eet je rauw in salades of kort meegebakken in een roerbak gerecht. Of je maakt er deze lekkere pesto van! Ook nog eens een héle gezonde. Eet de pesto als dip bij vegetarische burgers, gebakken kip, doe een flinke klodder door je pasta of op een lijnzaadcracker met een plak geitenkaas. In plaats van pijnboompitten deed ik er tahin in. Oftewel sesampasta. Daardoor krijgt deze pesto een super lekker, aromatisch smaakje!

Cavolo nero pesto met tahin, Gezonde pesto, Pesto zonder pijnboompitten, Cavolo nero rauw eten, Gezond lunchen, gezonde dips, Beaufood recepten

Cavolo nero pesto met tahin, Gezonde pesto, Pesto zonder pijnboompitten, Cavolo nero rauw eten, Gezond lunchen, gezonde dips, Beaufood recepten

Dit heb je nodig voor deze cavolo nero pesto met tahin / een klein bakje met ongeveer vier porties

  • 125 gr verse cavolo nero
  • klein plantje basilicum – in totaal zo’n 35 gr aan basilicum
  • sap van 1/2 citroen
  • 2 el tahin
  • een (heel) klein teentje knoflook
  • 20 gr parmezaanse kaas
  • flinke scheut olijfolie

 

Cavolo nero pesto met tahin, Gezonde pesto, Pesto zonder pijnboompitten, Cavolo nero rauw eten, Gezond lunchen, gezonde dips, Beaufood recepten

Zo maak je het

Snijd de nerven uit de koolbladeren. Deze zijn een beetje bitter. De steeltjes van de basilicum kun je wel gewoon laten zitten.

Verzamel alle ingrediënten in je keukenmachine en pureer tot een egale, dikke pesto.

Breng het geheel op smaak met een flinke snuf peper en een klein snufje zout. Is de pesto te dik? Voeg dan nog een scheutje olijfolie of water toe.

Bewaar de pesto in een afsluitbaar bakje in de koelkast en consumeer binnen vier dagen.

 

Cavolo nero pesto met tahin, Gezonde pesto, Pesto zonder pijnboompitten, Cavolo nero rauw eten, Gezond lunchen, gezonde dips, Beaufood recepten

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Mijn favoriete gezonde ontbijtrecepten!

Mijn favoriete gezonde ontbijtrecepten!

Gezonde ontbijtrecepten. Love it! Al moet ik héél eerlijk bekennen dat sinds ik moeder ben ik het een iets grotere uitdaging vind om elke ochtend gezond te ontbijten.. (hallo ochtendrun). Maar omdat ik gewoon echt zóveel lekker ga op een voedzaam ontbijt dan op een...

Lees meer
Gezonde appeltaart pannenkoek

Gezonde appeltaart pannenkoek

Appeltaart pannenkoek met rozijnen en kaneel. Een van mijn (en zéker ook die van Louen) favoriete ontbijtrecepten van de laatste tijd. Eigenlijk is het meer een soort zoete omelet. Het beslag bestaat namelijk uit eieren met daarin een flinke eetlepel volkorenmeel....

Lees meer
Loaded eiersalade met avocado en gerookte zalm

Loaded eiersalade met avocado en gerookte zalm

Loaded eiersalade met avocado en gerookte zalm. Een super de luxe gezonde eiersalade met allerlei voedzame toppings. Oké, die gebakken uitjes erop zijn misschien niet súper voedzaam, maar ik ben nog steeds niet over mijn gebakken uitjes verslaving heen ;) Zo'n kruidig...

Lees meer

1 Comments

1 Reactie

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *