Cavolo nero pesto met tahin

Cavolo nero pesto met tahin

door | feb 20, 2019 | Recepten, Sauzen, dips & spreads | 1 reactie

Cavolo nero pesto met tahin, Gezonde pesto, Pesto zonder pijnboompitten, Cavolo nero rauw eten, Gezond lunchen, gezonde dips, Beaufood recepten

Misschien heb je ze wel eens in de supermarkt zien liggen: die smalle, diepgekleurde koolbladeren. Ook wel palmkool genoemd. Qua smaak vergelijkbaar met boerenkool, maar dan ietsje zoeter. Deze Toscaanse palmkool eet je rauw in salades of kort meegebakken in een roerbak gerecht. Of je maakt er deze lekkere pesto van! Ook nog eens een héle gezonde. Eet de pesto als dip bij vegetarische burgers, gebakken kip, doe een flinke klodder door je pasta of op een lijnzaadcracker met een plak geitenkaas. In plaats van pijnboompitten deed ik er tahin in. Oftewel sesampasta. Daardoor krijgt deze pesto een super lekker, aromatisch smaakje!

Cavolo nero pesto met tahin, Gezonde pesto, Pesto zonder pijnboompitten, Cavolo nero rauw eten, Gezond lunchen, gezonde dips, Beaufood recepten

Cavolo nero pesto met tahin, Gezonde pesto, Pesto zonder pijnboompitten, Cavolo nero rauw eten, Gezond lunchen, gezonde dips, Beaufood recepten

Dit heb je nodig voor deze cavolo nero pesto met tahin / een klein bakje met ongeveer vier porties

  • 125 gr verse cavolo nero
  • klein plantje basilicum – in totaal zo’n 35 gr aan basilicum
  • sap van 1/2 citroen
  • 2 el tahin
  • een (heel) klein teentje knoflook
  • 20 gr parmezaanse kaas
  • flinke scheut olijfolie

 

Cavolo nero pesto met tahin, Gezonde pesto, Pesto zonder pijnboompitten, Cavolo nero rauw eten, Gezond lunchen, gezonde dips, Beaufood recepten

Zo maak je het

Snijd de nerven uit de koolbladeren. Deze zijn een beetje bitter. De steeltjes van de basilicum kun je wel gewoon laten zitten.

Verzamel alle ingrediënten in je keukenmachine en pureer tot een egale, dikke pesto.

Breng het geheel op smaak met een flinke snuf peper en een klein snufje zout. Is de pesto te dik? Voeg dan nog een scheutje olijfolie of water toe.

Bewaar de pesto in een afsluitbaar bakje in de koelkast en consumeer binnen vier dagen.

 

Cavolo nero pesto met tahin, Gezonde pesto, Pesto zonder pijnboompitten, Cavolo nero rauw eten, Gezond lunchen, gezonde dips, Beaufood recepten

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Watermeloenijs (slush puppy)

Watermeloenijs (slush puppy)

Als ik aan de zomer denk, dan denk ik aan watermeloen en aan ijs. Twee ingrediënten die zon, zee, strand schrééuwen. Een combinatie van die twee kan niet ontbreken op Beaufood, dus zie hier: een heerlijk recept voor watermeloenijs! Maar dan een beetje leuker, want ik...

Lees meer
Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Huh, een lasagneschotel midden in de zomer? Oh jazeker. Sterker nog: ik maakte 'm toen de mussen van het dak vielen en de thermometer in de tuin bijna 40 graden aantikte. En daar smaakten deze lasagnerolletjes absoluut niet minder om! In de winter is zo'n goedgevulde,...

Lees meer
Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Iedereen heeft wel eens zin in een ultraromig, koud en smaakvol ijsje. Wat niet iedereen heeft: een ijsmachine. Maarrrr dat hoeft de pret niet te bederven deze zomer! Ik heb laatst namelijk een bak ijs gemaakt die niet onder doet voor the real deal. Aardbeienijs...

Lees meer

1 Comments

1 Reactie

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.