Cava cocktail met licor 43

Cava cocktail met licor 43

door | dec 16, 2016 | Recepten, Smoothies & drankjes | 1 reactie

Cava cocktail met licor 43, Cocktails met cava, Cocktails met 43, Makkelijke cocktail recepten, Cocktails met rozemarijn, Beaufood recepten

Als je mij vraagt wat ik het liefste drink dan is van kinds af aan het antwoord: water! Vroeger zeiden ze altijd ‘goh, lekker goedkoop hoor kind’. Ik heb nooit van frisdrank als cola, sinas of ice tea gehouden. Heel misschien af en toe een appelsapje of een glas water met een beetje aanmaak limonade, maar ik vind alleen water gewoon heel erg lekker. Fijn voordeel ook aangezien het heel gezond is.

Maar als we het hebben over alcoholische drankjes dan zeg ik een goed glas wijn of een cava cocktail met een scheutje licor 43. Tip van de dag: drink niet te veel van dat laatste maar houd het gewoon lekker bij een  glas. Anders ga je kruipend naar huis. Het is het lievelingsdrankje van mij en mijn vriendinnen om mee te beginnen op een verjaardag en deze kerst schenk ik hem als aperitief in deze fantastische glazen van Pip. Zijn ze niet mooi? Het zijn eigenlijk wijnglazen maar ik serveer er lekker deze cava cocktails met licor 43 in. En een takje rozemarijn om het helemaal af te maken.

 

Dit heb je nodig voor 2 glazen cava cocktail met licor 43

  • 200 ml cava
  • klein scheutje licor 43
  • 2 takjes rozemarijn
  • optioneel: ijsblokjes

 

Cava cocktail met licor 43, Cocktails met cava, Cocktails met 43, Makkelijke cocktail recepten, Cocktails met rozemarijn, Beaufood recepten

 

Zo maak je het

Schenk eerst de licor 43 in de glazen gevolgd door de cava. Roer even door en steek als laatste een takje rozemarijn in elk glas.

Proost!

 

 

De glazen waarin ik deze cocktail serveer komen van Pip en je kunt ze hier bestellen!

 

Print Friendly, PDF & Email

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Biet in zoutkorst met burrata en geroosterde amandelen

Biet in zoutkorst met burrata en geroosterde amandelen

Je weet het: ik maak gráág indruk op mijn gasten. Hoe goed ik ze ook ken (en hoe goed ze mij ook kennen, vooral) - ik ben graag de veroorzaker van openvallende monden tijdens een diner. Eén gerecht waarmee ik altijd punten scoor, is biet in zoutkorst. In theorie is...

Lees meer
Whipped geitenkaasdip met honing-olijven

Whipped geitenkaasdip met honing-olijven

Ik ben gek op borrelen. Toch laat ik het favoriete borrelhapje van de gemiddelde Nederlander meestal achterwege: bittergarnituur is niet aan mij besteed. En niet omdat ik het niet lekker vind (hallo, wie houdt er niet van zo'n gloeiendhete bitterbal of...

Lees meer
Zalm sashimi met hoisinmayonaise

Zalm sashimi met hoisinmayonaise

Zeg je 'ultieme luxe', dan zeg je 'zalm sashimi'. (Of kaviaar, oesters, champagne, oké oké...) Ik vind zalm sashimi zo fantastisch lekker. Zoals ik al zei: het is heel chique en luxueus, maar niet onbereikbaar. Des te leuker! Met een goede zalmfilet en een paar hele...

Lees meer

1 Comments

1 Reactie

  1. ENILORAC

    Bedankt om te delen.
    Super lekker!
    Naam?
    Suggestie: quarantaine

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.