...

Cashew bowl met boekweitgrutten en rood fruit

Cashew bowl met boekweitgrutten en rood fruit

door | mei 21, 2019 | Lunch, Ontbijt, Recepten | 4 reacties

Cashew bowl met boekweitgrutten en rood fruit, Gezond ontbijten, Glutenvrij ontbijten, Koolhydraatarm ontbijten, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Leuke recepten blogs, vegan ontbijten

Deze cashew bowl met boekweitgrutten en rood fruit is alles wat je wil van een ontbijt. Gezond, voedzaam en lekker. Héél heel erg lekker in dit geval, want wat is deze bowl heerlijk zeg! Ik was vorige week op persreis naar Helsinki voor de lancering van een nieuw product, pulled oats om precies te zijn maar daarover later meer, toen Lieske mij vertelde over een van haar lievelingsontbijtjes. Romige pap van cashews, plantaardige melk en boekweit grutten met daaroverheen warm rood fruit met vanille. Lieske heeft geen woord teveel gezegd want ik denk dat ik de rest van het jaar ook ontbijt met deze bowl, echt JUM. Het recept hieronder is voor een persoon, maar het is best een flinke portie. Houd je wat over? Neem dat dan mee als tussendoortje of bewaar het voor de volgende ochtend.

Geniet ervan :D

 

Cashew bowl met boekweitgrutten en rood fruit, Gezond ontbijten, Glutenvrij ontbijten, Koolhydraatarm ontbijten, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Leuke recepten blogs, vegan ontbijten

Cashew bowl met boekweitgrutten en rood fruit, Gezond ontbijten, Glutenvrij ontbijten, Koolhydraatarm ontbijten, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Leuke recepten blogs, vegan ontbijten

Cashew bowl met boekweitgrutten en rood fruit, Gezond ontbijten, Glutenvrij ontbijten, Koolhydraatarm ontbijten, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Leuke recepten blogs, vegan ontbijten

 

Dit heb je nodig voor deze cashew bowl met boekweitgrutten en rood fruit / een flinke portie voor één persoon

  • 40 gr rauwe cashews
  • 150 ml havermelk – ik probeer bijna elke week een nieuwe plantaardige melk variant uit en ben op dit moment fan van de havermelk van Oat Dream. Hij is lekker romig en bevat geen suiker oid. Geen reclame, gewoon een tip ;) 
  • 60 gr boekweit grutten
  • 1/2 tl vanille
  • klein snufje kaneel
  • 50 tot 100 ml water
  • 1 tl honing – voor een vegan ontbijt vervang je de honing door bijvoorbeeld ahornsiroop of dadelstroop 
  • 100 gr gemengd zomerfruit – vers of uit de diepvries

 

Cashew bowl met boekweitgrutten en rood fruit, Gezond ontbijten, Glutenvrij ontbijten, Koolhydraatarm ontbijten, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Leuke recepten blogs, vegan ontbijten

Zo maak je het

Week de cashews (het liefst een uurtje) in de 150 ml havermelk. Blend ze daarna in je blender, keukenmachine of met behulp van een staafmixer samen met de boekweit grutten, vanille en kaneel tot een romige pap.

Doe het zomerfruit in een kleine pan en voeg 50 ml water toe. Breng aan de kook en laat het fruit zo’n vijf minuten pruttelen. Voeg nog een scheutje water toe als het fruit droog komt te staan. Roer de honing erdoor.

Schep de cashewpap in een bowl en roer het warme rode fruit erdoor.

Genieten maaaar :D

Cashew bowl met boekweitgrutten en rood fruit, Gezond ontbijten, Glutenvrij ontbijten, Koolhydraatarm ontbijten, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Leuke recepten blogs, vegan ontbijten

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Italiaanse steak tartaar met basilicummayonaise

Italiaanse steak tartaar met basilicummayonaise

Thuis kook ik eigenlijk bijna alleen maar vegetarisch, zoals je ook wel ziet aan de recepten die hier online komen. Maar buiten de deur maak je me helemaal gelukkig met een goede steak tartaar. Zo'n mooie klassieke, met zure augurk en kappertjes, uitjes en een...

Lees meer
Gebakken kabeljauw met venkel en karnemelk-dillesaus

Gebakken kabeljauw met venkel en karnemelk-dillesaus

Oké oké, het duurt nog even maar we gaan toch echt héél langzaam richting de feestdagen. Culinair gezien by far mijn lievelingstijd van het jaar! Bij de feestelijke diners tijdens de donkere wintermaanden mag alles toch een stuk spectaculairder en luxueuzer. I love...

Lees meer
Boerenkoolsalade met spicy tahindressing

Boerenkoolsalade met spicy tahindressing

Ik ging weer eens uit lunchen en jullie weten wat dat betekent: ik had meteen weer inspiratie voor een vét lekker recept! Als ik buiten de deur, in een restaurant, iets bestel waar ik écht over te spreken ben, maak ik eigenlijk meteen mentale notities. Voor thuis,...

Lees meer

4 Comments

4 Reacties

  1. Eva

    Het ziet er heerlijk uit, ik ga het zelf ook proberen te maken. Maar 1 vraagje, wat voor vanille gebruik je? Bedoel je dan stokjes of een vanille extract? Dank!

    Antwoord
    • Bo

      Vanille extract :) Al kun je natuurlijk ook een vanille stokje gebruiken.

      Antwoord
  2. Rachel

    Dit ziet er echt heerlijk uit zeg

    Antwoord
    • Leybra

      Wat was het super lekker….. alleen iets aangepast,
      Oeps ik dacht boekweitgrutten in huis te hebben, helaas niet….

      Vervangen door 2 el havermeel, 2 el gebroken lijnzaad en 1,5 el chiazaad. De cashewnoten heb ik eerst tot meel gemalen in een elektrische koffiemolen dan hoeven ze niet te weken.

      Ik heb gesmuld, dank je wel

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *