Carrot cakejes met cashewfrosting

Carrot cakejes met cashewfrosting, Glutenvrije bakrecepten, Gezonde tussendoortjes, Suikervrij bakken, Glutenvrije bakken, Beaufood recepten, Gezonde fooblogs, Gezonde traktaties kinderen

Morgen is het Koningsdag en om een beetje in de stemming te komen ging ik aan de slag met een oranje bakrecept. Bij oranje dacht ik meteen aan wortels en wat kun je nu beter maken van wortels dan een heeeerlijke carrot cake. Kleine carrot cakejes in dit geval, voor bij de koffie of als gezond tussendoortje. Ze zijn namelijk gezoet met honing en dadels en dus zonder bergen geraffineerde suiker. Omdat ik niet zo lekker ga op gluten gebruikte ik glutenvrij bakmeel, maar wanneer je hier niet gevoelig voor bent kun je ook gewoon meel gebruiken. Laat de cashewfrosting niet achterwege want dit maakt de cakejes echt helemaal af. Je maakt hem simpelweg van geweekte rauwe cashews en hij smaakt ook fantastisch op deze pindakaas vanille cake!

Het recept voor de frosting is voor twee porties. Vries de tweede helft in zodat je een voorraadje hebt voor het volgende bakrecept.

Carrot cakejes met cashewfrosting, Glutenvrije bakrecepten, Gezonde tussendoortjes, Suikervrij bakken, Glutenvrije bakken, Beaufood recepten, Gezonde fooblogs, Gezonde traktaties kinderen

Carrot cakejes met cashewfrosting, Glutenvrije bakrecepten, Gezonde tussendoortjes, Suikervrij bakken, Glutenvrije bakken, Beaufood recepten, Gezonde fooblogs, Gezonde traktaties kinderen

Carrot cakejes met cashewfrosting, Glutenvrije bakrecepten, Gezonde tussendoortjes, Suikervrij bakken, Glutenvrije bakken, Beaufood recepten, Gezonde fooblogs, Gezonde traktaties kinderen

Dit heb je nodig voor deze carrot cakejes met cashewfrosting / 8 stuks

  • 200 gr glutenvrij meel
  • 200 gr bospeentjes
  • 3 eieren
  • 75 ml amandelmelk – of ander soort melk
  • 50 ml kokosvet
  • 40 ml honing
  • flinke tl kaneel
  • 1 el bakpoeder
  • vanillemerg van 1 vanillestokje

Voor de cashewfrosting / 2 porties

  • 170 gr rauwe cashewnoten – minimaal vier uur geweekt, liefst een nacht
  • 3 grote zachte dadels – ontpit
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 el kokosolie

 

Carrot cakejes met cashewfrosting, Glutenvrije bakrecepten, Gezonde tussendoortjes, Suikervrij bakken, Glutenvrije bakken, Beaufood recepten, Gezonde fooblogs, Gezonde traktaties kinderen

 

Zo maak je het

Begin met de cakejes. Verwarm je oven voor op 180 graden en vet een muffinvorm met minimaal 8 holtes in.

Was de bospeentjes en rasp ze fijn. Spatel in een grote kom de eieren, amandelmelk en honing door elkaar. Smelt in een pannetje het kokosvet om tot olie en schep dit er ook doorheen. Spatel nu de geraspte wortel, het meel, vanillemerg, bakpoeder en kaneel erdoor. Roer even goed door en verdeel het beslag over de muffinvorm.

Bak de muffins in 30 tot 40 minuten gaar in het midden van de oven.

Maak ondertussen de frosting. Stop de cashewnoten, dadels, citroensap en kokosvet in een krachtige keukenmachine of blender en laat hem draaien totdat je een egale massa hebt. Dit zal zo’n drie minuten duren. Zet de keukenmachine af en toe uit en schraap met een spatel de zijkanten schoon.

Schep de frosting in een plastic spuitzak zodat je straks mooie toeven op de cakejes kunt maken.

Haal de cakejes uit de oven en laat even afkoelen. Haal ze uit de vorm en maak af met cashewfrosting!

 

Carrot cakejes met cashewfrosting, Glutenvrije bakrecepten, Gezonde tussendoortjes, Suikervrij bakken, Glutenvrije bakken, Beaufood recepten, Gezonde fooblogs, Gezonde traktaties kinderen

8 Comments
  1. Hi Bo!

    Lijken me heerlijke cakejes! Kan ik ook backing soda gebruiken ipv bakpoeder? Ik weet wel dat je er dan minder van moet gebruiken. En kan ik meel vervangen door havenmoutmeel en/of kokosmeel?

    En kan de frosting ook gemaakt worden van walnoten ipv cashewnoten?

    Alvast bedankt voor je reactie!

    1. Hooi Barbara, je kunt het bakpoeder ook vervangen door backing soda en dan inderdaad wel met een kleinere hoeveelheid. Het meel kun je vervangen door havermeel maar dan worden de cakejes droger en minder luchtig. Kokosmeel zou ik niet gebruiken, dat is best een lastig meel om mee te bakken. Verder heb ik de frosting nog nooit gemaakt met walnoten, maar dit zou in theorie natuurlijk wel kunnen. Ik gok alleen dat de frosting dan iets bitter zal worden.. Liefs, Bo

      PS. indien je nog wat kokosmeel in huis hebt, dan kun je daar bijvoorbeeld deze yoghurtcake mee maken :) https://beaufood.nl/glutenvrije-yoghurt-kokos-cake/

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg je mij al op Youtube?

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!