Carrot cakejes met cashewfrosting

Carrot cakejes met cashewfrosting

door | apr 25, 2018 | Desserts, Recepten, Tussendoor, Zoetigheden | 8 reacties

Carrot cakejes met cashewfrosting, Glutenvrije bakrecepten, Gezonde tussendoortjes, Suikervrij bakken, Glutenvrije bakken, Beaufood recepten, Gezonde fooblogs, Gezonde traktaties kinderen

Morgen is het Koningsdag en om een beetje in de stemming te komen ging ik aan de slag met een oranje bakrecept. Bij oranje dacht ik meteen aan wortels en wat kun je nu beter maken van wortels dan een heeeerlijke carrot cake. Kleine carrot cakejes in dit geval, voor bij de koffie of als gezond tussendoortje. Ze zijn namelijk gezoet met honing en dadels en dus zonder bergen geraffineerde suiker. Omdat ik niet zo lekker ga op gluten gebruikte ik glutenvrij bakmeel, maar wanneer je hier niet gevoelig voor bent kun je ook gewoon meel gebruiken. Laat de cashewfrosting niet achterwege want dit maakt de cakejes echt helemaal af. Je maakt hem simpelweg van geweekte rauwe cashews en hij smaakt ook fantastisch op deze pindakaas vanille cake!

Het recept voor de frosting is voor twee porties. Vries de tweede helft in zodat je een voorraadje hebt voor het volgende bakrecept.

Carrot cakejes met cashewfrosting, Glutenvrije bakrecepten, Gezonde tussendoortjes, Suikervrij bakken, Glutenvrije bakken, Beaufood recepten, Gezonde fooblogs, Gezonde traktaties kinderen

Carrot cakejes met cashewfrosting, Glutenvrije bakrecepten, Gezonde tussendoortjes, Suikervrij bakken, Glutenvrije bakken, Beaufood recepten, Gezonde fooblogs, Gezonde traktaties kinderen

Carrot cakejes met cashewfrosting, Glutenvrije bakrecepten, Gezonde tussendoortjes, Suikervrij bakken, Glutenvrije bakken, Beaufood recepten, Gezonde fooblogs, Gezonde traktaties kinderen

Dit heb je nodig voor deze carrot cakejes met cashewfrosting / 8 stuks

  • 200 gr glutenvrij meel
  • 200 gr bospeentjes
  • 3 eieren
  • 75 ml amandelmelk – of ander soort melk
  • 50 ml kokosvet
  • 40 ml honing
  • flinke tl kaneel
  • 1 el bakpoeder
  • vanillemerg van 1 vanillestokje

Voor de cashewfrosting / 2 porties

  • 170 gr rauwe cashewnoten – minimaal vier uur geweekt, liefst een nacht
  • 3 grote zachte dadels – ontpit
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 el kokosolie

 

Carrot cakejes met cashewfrosting, Glutenvrije bakrecepten, Gezonde tussendoortjes, Suikervrij bakken, Glutenvrije bakken, Beaufood recepten, Gezonde fooblogs, Gezonde traktaties kinderen

 

Zo maak je het

Begin met de cakejes. Verwarm je oven voor op 180 graden en vet een muffinvorm met minimaal 8 holtes in.

Was de bospeentjes en rasp ze fijn. Spatel in een grote kom de eieren, amandelmelk en honing door elkaar. Smelt in een pannetje het kokosvet om tot olie en schep dit er ook doorheen. Spatel nu de geraspte wortel, het meel, vanillemerg, bakpoeder en kaneel erdoor. Roer even goed door en verdeel het beslag over de muffinvorm.

Bak de muffins in 30 tot 40 minuten gaar in het midden van de oven.

Maak ondertussen de frosting. Stop de cashewnoten, dadels, citroensap en kokosvet in een krachtige keukenmachine of blender en laat hem draaien totdat je een egale massa hebt. Dit zal zo’n drie minuten duren. Zet de keukenmachine af en toe uit en schraap met een spatel de zijkanten schoon.

Schep de frosting in een plastic spuitzak zodat je straks mooie toeven op de cakejes kunt maken.

Haal de cakejes uit de oven en laat even afkoelen. Haal ze uit de vorm en maak af met cashewfrosting!

 

Carrot cakejes met cashewfrosting, Glutenvrije bakrecepten, Gezonde tussendoortjes, Suikervrij bakken, Glutenvrije bakken, Beaufood recepten, Gezonde fooblogs, Gezonde traktaties kinderen

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Watermeloenijs (slush puppy)

Watermeloenijs (slush puppy)

Als ik aan de zomer denk, dan denk ik aan watermeloen en aan ijs. Twee ingrediënten die zon, zee, strand schrééuwen. Een combinatie van die twee kan niet ontbreken op Beaufood, dus zie hier: een heerlijk recept voor watermeloenijs! Maar dan een beetje leuker, want ik...

Lees meer
Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Huh, een lasagneschotel midden in de zomer? Oh jazeker. Sterker nog: ik maakte 'm toen de mussen van het dak vielen en de thermometer in de tuin bijna 40 graden aantikte. En daar smaakten deze lasagnerolletjes absoluut niet minder om! In de winter is zo'n goedgevulde,...

Lees meer
Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Iedereen heeft wel eens zin in een ultraromig, koud en smaakvol ijsje. Wat niet iedereen heeft: een ijsmachine. Maarrrr dat hoeft de pret niet te bederven deze zomer! Ik heb laatst namelijk een bak ijs gemaakt die niet onder doet voor the real deal. Aardbeienijs...

Lees meer

8 Comments

8 Reacties

  1. Charlotte Schriks

    Hee Bo,
    Wat is het verschil tussen kokosolie en kokosvet?

    Antwoord
    • Bo

      Kokosolie is gewoon gesmolten kokosvet :D

      Antwoord
  2. Klara van den doorn

    Kan je ook gewoon bloem gebruiken in plaats van glutenvrij meel?

    Antwoord
  3. Jolanda van Keulen

    Kun je de frosting er al op doen als je ze bijv. ‘s middags al maakt (als toetje) of beter kort van tevoren?

    Antwoord
    • Bo

      De frosting kun je er prima ’s ochtends al op doen :)

      Antwoord
  4. Barbara

    Hi Bo!

    Lijken me heerlijke cakejes! Kan ik ook backing soda gebruiken ipv bakpoeder? Ik weet wel dat je er dan minder van moet gebruiken. En kan ik meel vervangen door havenmoutmeel en/of kokosmeel?

    En kan de frosting ook gemaakt worden van walnoten ipv cashewnoten?

    Alvast bedankt voor je reactie!

    Antwoord
    • Bo

      Hooi Barbara, je kunt het bakpoeder ook vervangen door backing soda en dan inderdaad wel met een kleinere hoeveelheid. Het meel kun je vervangen door havermeel maar dan worden de cakejes droger en minder luchtig. Kokosmeel zou ik niet gebruiken, dat is best een lastig meel om mee te bakken. Verder heb ik de frosting nog nooit gemaakt met walnoten, maar dit zou in theorie natuurlijk wel kunnen. Ik gok alleen dat de frosting dan iets bitter zal worden.. Liefs, Bo

      PS. indien je nog wat kokosmeel in huis hebt, dan kun je daar bijvoorbeeld deze yoghurtcake mee maken :) https://beaufood.nl/glutenvrije-yoghurt-kokos-cake/

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.