...

Carpaccio van tonijn met sojadressing

Carpaccio van tonijn met sojadressing

door | dec 11, 2015 | Recepten, Vis, Voorafjes | 0 Reacties

Carpaccio van tonijn met sojadressing

Ik begin al helemaal in de kerststemming te komen. Gister heb ik een aantal recepten uitgeprobeerd, waaronder deze carpaccio van tonijn met sojadressing, en ze zijn allemaal christmas proof! Helaas liet het daglicht het een beetje afweten dus ik kon alleen de eerste helft fotograferen. En oké, ik was zelf ook een beetje traag. Ik moet gewoon geen 24 Kitchen kijken ondertussen want voordat ik het weet sta ik een uur naar de tv te staren met een pan in mijn hand. Maaar dat maakt helemaal niets uit want dan maak ik die lekkere cheesecake die belachelijk goed gelukt is gewoon nog een keer. Na lang zwoegen, uitproberen en testen heb ik dan ein-de-lijk de perfecte bodem gevonden. Het resultaat was een gruwelijk lekkere gluten en geraffineerde suikervrije cheesecake. Ik weet pas zeker dat hij echt lekker is als Mike hem goedkeurt, aangezien ik al snel iets zoet vind als suikerloos persoon, and he did! Ik zal hem zo snel mogelijk online zetten..

Vandaag heb ik een lekker en snel recept voor jullie waarmee je zeker vrienden zult maken wanneer je hem voorschotelt als voorgerecht tijdens een gezellig diner. En komen er meer mensen eten? Dan is deze carpaccio van tonijn zéker aan aanrader, omdat hij zo weinig tijd in beslag neemt en er toch culinair uitziet. En dat willen we tijdens een etentje toch? Ik raad je aan om de tonijn bij de visboer te kopen en als je lief knippert wil de beste man de tonijn misschien wel alvast in dunne plakjes snijden voor je.. Scheelt ook weer :)

 

Nodig voor 2 personen

  • 2 tonijn carpaccio’s – of een stuk verse tonijn die je zelf in dunne plakken kunt snijden
  • 1 avocado
  • 1/2 rode ui
  • handje veldsla
  • voor de soja dressing: 1 el mayo, 1,5 el sojasaus

 

Zo maak je hem

Snij de tonijn in dunne plakken of leg de voorgesneden plakken op een mooi bord.

Snij de ui in dunne ringen en de avocado in blokjes. Verdeel over de carpaccio. Maak vervolgens de dressing door de soja met de mayo te mengen en lepel dit daarna over de tonijn.

Sluit af met een hoopje veld sla.

 

Serveer er nog wat soja saus naast voor de liefhebber. En zie je die zwarte korreltjes langs de zijkant van de carpaccio? Dat is zwart zeezout. Dit is niet overal te vinden en je kunt het gewoon weg laten. Maar mocht je het in huis hebben, strooi het er dan vooral overheen want het maakt dit gerecht net even wat boeiender

 

 

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade. Hoera, het is weer een uurtje langer licht! En dat betekend dat als ik gehéél onverwacht een knaller van een gerecht op tafel tover, ik er nog snel een foto van kan maken voor hier op de blog.. Want wauw, wat was deze...

Lees meer
Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Daar gaan we dan. Voor het eerst in mijn leven (moet ik me als foodblogger schamen als ik dit zeg?) ga ik zelf een paasstol maken! En geen gewone paasstol, maar een hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter, gevuld met gekaramelliseerde sjalot.. Het...

Lees meer
Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (oftewel een hartige Japanse pannenkoek), waar was je heel mijn leven. Althans in mijn eigen keuken dan, want in restaurants eet ik okonomiyaki regelmatig. Alleen zelf maken had ik nog nooit gedaan, tot afgelopen weekend! Mike en ik vind het heerlijk om op...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *