Carpaccio van tonijn met sojadressing

Carpaccio van tonijn met sojadressing

door | dec 11, 2015 | Recepten, Vis, Voorafjes | 0 Reacties

Carpaccio van tonijn met sojadressing

Ik begin al helemaal in de kerststemming te komen. Gister heb ik een aantal recepten uitgeprobeerd, waaronder deze carpaccio van tonijn met sojadressing, en ze zijn allemaal christmas proof! Helaas liet het daglicht het een beetje afweten dus ik kon alleen de eerste helft fotograferen. En oké, ik was zelf ook een beetje traag. Ik moet gewoon geen 24 Kitchen kijken ondertussen want voordat ik het weet sta ik een uur naar de tv te staren met een pan in mijn hand. Maaar dat maakt helemaal niets uit want dan maak ik die lekkere cheesecake die belachelijk goed gelukt is gewoon nog een keer. Na lang zwoegen, uitproberen en testen heb ik dan ein-de-lijk de perfecte bodem gevonden. Het resultaat was een gruwelijk lekkere gluten en geraffineerde suikervrije cheesecake. Ik weet pas zeker dat hij echt lekker is als Mike hem goedkeurt, aangezien ik al snel iets zoet vind als suikerloos persoon, and he did! Ik zal hem zo snel mogelijk online zetten..

Vandaag heb ik een lekker en snel recept voor jullie waarmee je zeker vrienden zult maken wanneer je hem voorschotelt als voorgerecht tijdens een gezellig diner. En komen er meer mensen eten? Dan is deze carpaccio van tonijn zéker aan aanrader, omdat hij zo weinig tijd in beslag neemt en er toch culinair uitziet. En dat willen we tijdens een etentje toch? Ik raad je aan om de tonijn bij de visboer te kopen en als je lief knippert wil de beste man de tonijn misschien wel alvast in dunne plakjes snijden voor je.. Scheelt ook weer :)

 

Nodig voor 2 personen

  • 2 tonijn carpaccio’s – of een stuk verse tonijn die je zelf in dunne plakken kunt snijden
  • 1 avocado
  • 1/2 rode ui
  • handje veldsla
  • voor de soja dressing: 1 el mayo, 1,5 el sojasaus

 

Zo maak je hem

Snij de tonijn in dunne plakken of leg de voorgesneden plakken op een mooi bord.

Snij de ui in dunne ringen en de avocado in blokjes. Verdeel over de carpaccio. Maak vervolgens de dressing door de soja met de mayo te mengen en lepel dit daarna over de tonijn.

Sluit af met een hoopje veld sla.

 

Serveer er nog wat soja saus naast voor de liefhebber. En zie je die zwarte korreltjes langs de zijkant van de carpaccio? Dat is zwart zeezout. Dit is niet overal te vinden en je kunt het gewoon weg laten. Maar mocht je het in huis hebben, strooi het er dan vooral overheen want het maakt dit gerecht net even wat boeiender

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Biet in zoutkorst met burrata en geroosterde amandelen

Biet in zoutkorst met burrata en geroosterde amandelen

Je weet het: ik maak gráág indruk op mijn gasten. Hoe goed ik ze ook ken (en hoe goed ze mij ook kennen, vooral) - ik ben graag de veroorzaker van openvallende monden tijdens een diner. Eén gerecht waarmee ik altijd punten scoor, is biet in zoutkorst. In theorie is...

Lees meer
Whipped geitenkaasdip met honing-olijven

Whipped geitenkaasdip met honing-olijven

Ik ben gek op borrelen. Toch laat ik het favoriete borrelhapje van de gemiddelde Nederlander meestal achterwege: bittergarnituur is niet aan mij besteed. En niet omdat ik het niet lekker vind (hallo, wie houdt er niet van zo'n gloeiendhete bitterbal of...

Lees meer
Zalm sashimi met hoisinmayonaise

Zalm sashimi met hoisinmayonaise

Zeg je 'ultieme luxe', dan zeg je 'zalm sashimi'. (Of kaviaar, oesters, champagne, oké oké...) Ik vind zalm sashimi zo fantastisch lekker. Zoals ik al zei: het is heel chique en luxueus, maar niet onbereikbaar. Des te leuker! Met een goede zalmfilet en een paar hele...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.