Ik plaatste een paar dagen geleden een recept van een bieten carpaccio en daar heb ik veel leuke reacties op gehad, dank jullie wel! Ik houd van carpaccio’s omdat ze eenvoudig klaar zijn te maken en je er verschillende ingrediënten voor kunt gebruiken. Een carpaccio hoeft lang niet meer altijd van dun gesneden vlees te zijn. Dit keer heb ik een lekker recept voor jullie voor carpaccio van peren, blauwschimmelkaas en vijgen. Héérlijke combi die ik ooit eens in een restaurant proefde. Heerlijk als voorgerecht :D
Ingrediënten voor twee kleine carpaccio’s van peren, blauwschimmelkaas en vijgen
- 1 peer
- 2 el blauwschimmelkaas – geitenkaas is ook erg lekker als je niet zo’n fan bent van blauwschimmel
- 2 tl honing
- 2 vijgen
- 1 hand rucola
Zo maak je het
Snijd de peer in dunne plakken. Je hoeft hem niet eerst te schillen. Verdeel de plakjes peer over twee borden.
Snijd daarna de vijgen in parten en maak twee hoopjes van de rucola. Verdeel dit en de rest van de ingrediënten over de twee borden, zoals op de foto.
0 reacties