Carpaccio van peren, blauwschimmelkaas en vijgen

Carpaccio van peren, blauwschimmelkaas en vijgen

door | nov 10, 2014 | Recepten, Vega, Voorafjes | 0 Reacties

Carpaccio van peren, blauwschimmelkaas en vijgen, Gezonde voorgerechten, Leuke en lekkere voorgerechten, Vegetarische carpaccio recept, Carpaccio recepten, Gezonde foodblogs, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten

Ik plaatste een paar dagen geleden een recept van een bieten carpaccio en daar heb ik veel leuke reacties op gehad, dank jullie wel! Ik houd van carpaccio’s omdat ze eenvoudig klaar zijn te maken en je er verschillende ingrediënten voor kunt gebruiken. Een carpaccio hoeft lang niet meer altijd van dun gesneden vlees te zijn. Dit keer heb ik een lekker recept voor jullie voor carpaccio van peren, blauwschimmelkaas en vijgen. Héérlijke combi die ik ooit eens in een restaurant proefde. Heerlijk als voorgerecht :D

 

Ingrediënten voor twee kleine carpaccio’s van peren, blauwschimmelkaas en vijgen

  • 1 peer
  • 2 el blauwschimmelkaas – geitenkaas is ook erg lekker als je niet zo’n fan bent van blauwschimmel
  • 2 tl honing
  • 2 vijgen
  • 1 hand rucola

 

Zo maak je het

Snijd de peer in dunne plakken. Je hoeft hem niet eerst te schillen. Verdeel de plakjes peer over twee borden.

Snijd daarna de vijgen in parten en maak twee hoopjes van de rucola. Verdeel dit en de rest van de ingrediënten over de twee borden, zoals op de foto.

 

Print Friendly, PDF & Email

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Biet in zoutkorst met burrata en geroosterde amandelen

Biet in zoutkorst met burrata en geroosterde amandelen

Je weet het: ik maak gráág indruk op mijn gasten. Hoe goed ik ze ook ken (en hoe goed ze mij ook kennen, vooral) - ik ben graag de veroorzaker van openvallende monden tijdens een diner. Eén gerecht waarmee ik altijd punten scoor, is biet in zoutkorst. In theorie is...

Lees meer
Whipped geitenkaasdip met honing-olijven

Whipped geitenkaasdip met honing-olijven

Ik ben gek op borrelen. Toch laat ik het favoriete borrelhapje van de gemiddelde Nederlander meestal achterwege: bittergarnituur is niet aan mij besteed. En niet omdat ik het niet lekker vind (hallo, wie houdt er niet van zo'n gloeiendhete bitterbal of...

Lees meer
Zalm sashimi met hoisinmayonaise

Zalm sashimi met hoisinmayonaise

Zeg je 'ultieme luxe', dan zeg je 'zalm sashimi'. (Of kaviaar, oesters, champagne, oké oké...) Ik vind zalm sashimi zo fantastisch lekker. Zoals ik al zei: het is heel chique en luxueus, maar niet onbereikbaar. Des te leuker! Met een goede zalmfilet en een paar hele...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.