Carpaccio van balsamicobiet en geitenkaas

Carpaccio van balsamicobiet en geitenkaas

door | jul 14, 2017 | Recepten, Vega, Voorafjes | 2 reacties

Carpaccio van balsamico biet en geitenkaas, Gezonde voorgerechten, Makkelijke voorgerechten, Glutenvrije voorgerechten, Recepten met biet, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten

Biet, balsamico en geitenkaas gaan onwijs goed samen. Maak van deze drie ingrediënten een heerlijke salade met rucola en nootjes of bijvoorbeeld een carpaccio die je serveert als voorgerecht tijdens een etentje. Dit is een van die gerechten die eigenlijk iedereen lekker vindt en waarvoor je niet al te lang in de keuken hoeft te staan. En met niet al te lang bedoel ik dat hij echt binnen vijf minuten op tafel staat, de tijd waarin de balsamico in de bietjes moet trekken even niet meegerekend. Zelf serveer ik deze carpaccio regelmatig tijdens etentjes en ik hoop dat hij ook bij jouw gasten in de smaak zal vallen. Dit gerechtje is zo onwijs lekker door de verse kruiden, zoete bietjes en zure balsamico. Echt een perfecte smaakcombi!

Dit recept is voor twee grote carpaccio’s, maar je kunt er ook vier kleine carpaccio’s van maken. Het is daarnaast handig als je een keukenmachine in huis hebt waarmee je binnen no time dunne plakjes kunt snijden van de bieten. Heb je geen keukenmachine die dat kan? Probeer de bieten dan met de hand zo dun mogelijk te snijden.

 

Dit heb je nodig voor twee grote (of vier kleine) carpaccio’s van balsamico biet en geitenkaas

  • 4 kleine rode bietjes
  • flinke scheut balsamico azijn
  • 125 gr zachte geitenkaas
  • handje verse kruiden zoals dille, peterselie en bieslook
  • handje walnoten – fijngehakt 

 

Carpaccio van balsamico biet en geitenkaas, Gezonde voorgerechten, Makkelijke voorgerechten, Glutenvrije voorgerechten, Recepten met biet, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten

Carpaccio van balsamico biet en geitenkaas, Gezonde voorgerechten, Makkelijke voorgerechten, Glutenvrije voorgerechten, Recepten met biet, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten

 

Zo maak je het

Snijd de bietjes met de hand of met de keukenmachine in hele dunne plakjes. Doe de plakjes in een grote kom en schenkt er balsamico azijn bij. Zorg dat de bietjes een beetje onderstaan. Laat de bietjes liefst een paar uur, maar minimaal één, trekken in de balsamico. Schep af en toe om.

Neem twee grote of vier kleine borden. Bedek de borden met plakjes biet (kijk uit voor spetters!) en verdeel er vervolgens de geitenkaas over. Breng op smaak met een snuf zout en peper.

Hak de kruiden fijn en strooi dit samen met de walnootjes over de carpaccio.

 

Geniet ervan!

BewarenBewaren

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Watermeloenijs (slush puppy)

Watermeloenijs (slush puppy)

Als ik aan de zomer denk, dan denk ik aan watermeloen en aan ijs. Twee ingrediënten die zon, zee, strand schrééuwen. Een combinatie van die twee kan niet ontbreken op Beaufood, dus zie hier: een heerlijk recept voor watermeloenijs! Maar dan een beetje leuker, want ik...

Lees meer
Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Huh, een lasagneschotel midden in de zomer? Oh jazeker. Sterker nog: ik maakte 'm toen de mussen van het dak vielen en de thermometer in de tuin bijna 40 graden aantikte. En daar smaakten deze lasagnerolletjes absoluut niet minder om! In de winter is zo'n goedgevulde,...

Lees meer
Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Iedereen heeft wel eens zin in een ultraromig, koud en smaakvol ijsje. Wat niet iedereen heeft: een ijsmachine. Maarrrr dat hoeft de pret niet te bederven deze zomer! Ik heb laatst namelijk een bak ijs gemaakt die niet onder doet voor the real deal. Aardbeienijs...

Lees meer

2 Comments

2 Reacties

  1. Manon

    Ziet er heerlijk uit.
    Vraagje… gebruik je voorgekookte bietjes?

    Gr
    Manon

    Antwoord
    • Bo

      Nope, rauwe bietjes! Dat vind ik lekker vanwege de bite, maar je kunt het natuurlijk ook met voorgekookte bietjes doen :)

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.