Carpaccio van balsamicobiet en geitenkaas

Carpaccio van balsamico biet en geitenkaas, Gezonde voorgerechten, Makkelijke voorgerechten, Glutenvrije voorgerechten, Recepten met biet, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten

Biet, balsamico en geitenkaas gaan onwijs goed samen. Maak van deze drie ingrediënten een heerlijke salade met rucola en nootjes of bijvoorbeeld een carpaccio die je serveert als voorgerecht tijdens een etentje. Dit is een van die gerechten die eigenlijk iedereen lekker vindt en waarvoor je niet al te lang in de keuken hoeft te staan. En met niet al te lang bedoel ik dat hij echt binnen vijf minuten op tafel staat, de tijd waarin de balsamico in de bietjes moet trekken even niet meegerekend. Zelf serveer ik deze carpaccio regelmatig tijdens etentjes en ik hoop dat hij ook bij jouw gasten in de smaak zal vallen. Dit gerechtje is zo onwijs lekker door de verse kruiden, zoete bietjes en zure balsamico. Echt een perfecte smaakcombi!

Dit recept is voor twee grote carpaccio’s, maar je kunt er ook vier kleine carpaccio’s van maken. Het is daarnaast handig als je een keukenmachine in huis hebt waarmee je binnen no time dunne plakjes kunt snijden van de bieten. Heb je geen keukenmachine die dat kan? Probeer de bieten dan met de hand zo dun mogelijk te snijden.

 

Dit heb je nodig voor twee grote (of vier kleine) carpaccio’s van balsamico biet en geitenkaas

  • 4 kleine rode bietjes
  • flinke scheut balsamico azijn
  • 125 gr zachte geitenkaas
  • handje verse kruiden zoals dille, peterselie en bieslook
  • handje walnoten – fijngehakt 

 

Carpaccio van balsamico biet en geitenkaas, Gezonde voorgerechten, Makkelijke voorgerechten, Glutenvrije voorgerechten, Recepten met biet, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten

Carpaccio van balsamico biet en geitenkaas, Gezonde voorgerechten, Makkelijke voorgerechten, Glutenvrije voorgerechten, Recepten met biet, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten

 

Zo maak je het

Snijd de bietjes met de hand of met de keukenmachine in hele dunne plakjes. Doe de plakjes in een grote kom en schenkt er balsamico azijn bij. Zorg dat de bietjes een beetje onderstaan. Laat de bietjes liefst een paar uur, maar minimaal één, trekken in de balsamico. Schep af en toe om.

Neem twee grote of vier kleine borden. Bedek de borden met plakjes biet (kijk uit voor spetters!) en verdeel er vervolgens de geitenkaas over. Breng op smaak met een snuf zout en peper.

Hak de kruiden fijn en strooi dit samen met de walnootjes over de carpaccio.

 

Geniet ervan!

BewarenBewaren

2 Comments

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!

Nieuw: Gezonde weekmenu’s!
Gezond weekmenu 8, Gezond eten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, gezond avondeten, Voedzame hoofdgerechten

Gezond weekmenu #8

Sinds een paar weken publiceer ik elke maandag een vegetarisch…

Gezond en vegetarisch weekmenu, Beaufood recepten, Gezond eten, Vegetarisch avondeten, Gezonde recepten

Gezond en vegetarisch weekmenu #7

Het belooft een zonnige week te worden :D Misschien klinkt…

Gezond en vegetarisch weekmenu #6

Vandaag heb ik weer een nieuw weekmenu voor je. Vol…

Gezond en vegetarisch weekmenu #5

Maandag: Vega burrito’s met falafel en Gruyère We beginnen de…

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start en…

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Alstublieft! Een nieuw en gezond weekmenu vol vegetarische gerechten. Perfect…

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!