Carpaccio van balsamicobiet en geitenkaas

Carpaccio van balsamico biet en geitenkaas, Gezonde voorgerechten, Makkelijke voorgerechten, Glutenvrije voorgerechten, Recepten met biet, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten

Biet, balsamico en geitenkaas gaan onwijs goed samen. Maak van deze drie ingrediënten een heerlijke salade met rucola en nootjes of bijvoorbeeld een carpaccio die je serveert als voorgerecht tijdens een etentje. Dit is een van die gerechten die eigenlijk iedereen lekker vindt en waarvoor je niet al te lang in de keuken hoeft te staan. En met niet al te lang bedoel ik dat hij echt binnen vijf minuten op tafel staat, de tijd waarin de balsamico in de bietjes moet trekken even niet meegerekend. Zelf serveer ik deze carpaccio regelmatig tijdens etentjes en ik hoop dat hij ook bij jouw gasten in de smaak zal vallen. Dit gerechtje is zo onwijs lekker door de verse kruiden, zoete bietjes en zure balsamico. Echt een perfecte smaakcombi!

Dit recept is voor twee grote carpaccio’s, maar je kunt er ook vier kleine carpaccio’s van maken. Het is daarnaast handig als je een keukenmachine in huis hebt waarmee je binnen no time dunne plakjes kunt snijden van de bieten. Heb je geen keukenmachine die dat kan? Probeer de bieten dan met de hand zo dun mogelijk te snijden.

 

Dit heb je nodig voor twee grote (of vier kleine) carpaccio’s van balsamico biet en geitenkaas

  • 4 kleine rode bietjes
  • flinke scheut balsamico azijn
  • 125 gr zachte geitenkaas
  • handje verse kruiden zoals dille, peterselie en bieslook
  • handje walnoten – fijngehakt 

 

Carpaccio van balsamico biet en geitenkaas, Gezonde voorgerechten, Makkelijke voorgerechten, Glutenvrije voorgerechten, Recepten met biet, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten

Carpaccio van balsamico biet en geitenkaas, Gezonde voorgerechten, Makkelijke voorgerechten, Glutenvrije voorgerechten, Recepten met biet, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten

 

Zo maak je het

Snijd de bietjes met de hand of met de keukenmachine in hele dunne plakjes. Doe de plakjes in een grote kom en schenkt er balsamico azijn bij. Zorg dat de bietjes een beetje onderstaan. Laat de bietjes liefst een paar uur, maar minimaal één, trekken in de balsamico. Schep af en toe om.

Neem twee grote of vier kleine borden. Bedek de borden met plakjes biet (kijk uit voor spetters!) en verdeel er vervolgens de geitenkaas over. Breng op smaak met een snuf zout en peper.

Hak de kruiden fijn en strooi dit samen met de walnootjes over de carpaccio.

 

Geniet ervan!

BewarenBewaren

Print Friendly, PDF & Email
2 Comments

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!
Volg Bo op Instagram!
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

KERST RECEPTEN!
Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi-saus

Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus

Deze ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus is echt…

Print Friendly, PDF & Email
Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Het allereerst kerstrecept dit jaar op beaufood.nl is een feit!…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige tompouce a la garnalen cocktail, Originele kerst voorgerechten, Voorgerechten garnalen, leuke voorgerechten, Beaufood recepten

Hartige tompouce a la garnalen cocktail

Eerlijk, hoe culinair zien deze hartige tompouces eruit? Spoiler alert:…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten, Originele kersthapjes, Hapjes uit de oven, Beaufood recepten, Mooie kersthapjes, Bladerdeeg hapjes kerst, Kerstkrans bladerdeeg, Makkelijke kerst recepten

Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten

Daar is hij dan :D Het recept waar ik alleen…

Print Friendly, PDF & Email
Gevulde kerstkalkoen uit de oven met rode wijn-truffelsaus, Beaufood Kerst, Koopeenkalkoen.nl, Kant en klare kerstgerechten, Duurzaam vlees Kerst, Biologisch vlees bestellen

Gevulde kerstkalkoen uit de oven met rode wijn-truffelsaus

Hallo gezellige Kerst, daar ben je alweer bijna! Ik vind…

Print Friendly, PDF & Email
Kabeljauw in parmaham met knolselderij, Gezonde kerstgerechten, Hoofdgerecht vis, Originele kerst recepten, Hoofdgerechten Kerst, Beaufood recepten

Kabeljauw in parmaham met knolselderij

Met maar een paar heerlijke ingrediënten en een beetje creativiteit…

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!