Carpaccio salade met avocado, balsamico en parmezaanse kaas

Carpaccio salade met avocado, balsamico en parmezaanse kaas

door | aug 30, 2016 | Lunch, Recepten, Vlees, Voorafjes | 1 reactie

Carpaccio salade met avocado, balsamico en parmezaanse kaas

Carpaccio staat veelal bekend als voorgerecht maar je kunt er ook een heerlijke salade van maken. Met wat groen zoals spinazie en avocado, parmezaanse kaas en balsamico maak je er binnen no time een gezonde lunch van. Het lekkerst is als je de slager vraagt om de carpaccio vers voor je af te snijden, maar bij de versafdeling van de supermarkt kunt je ook gewoon terecht. Maar is (rood) vlees nou gezond of niet? Hier zijn de meningen sterk over verdeeld en ik geef je hieronder de mijne.

Ik ben opgegroeid met biefstukjes en zelfgemaakte gehaktballen van goede kwaliteit vlees. Geen kant en klare rommel maar verse, zo min mogelijk bewerkte ingrediënten. Ik heb het niet van een vreemde dus ;) Toen ik mijn healthy lifestyle startte besloot ik minder vlees te eten. Niet omdat ik vlees ongezond vond, maar wel omdat er dan meer ruimte overbleef voor groenten in mijn maaltijd. Ik eet niet veel, maar wel vaak. Als je mij ’s avonds een bord geeft met biefstuk, aardappeltjes en sla – mijn lievelingsgerecht vroeger! – dan zit ik vol. Logisch. Maar als je kijkt naar de hoeveelheid groenten.. Not so much. Dus liet ik het vlees steeds vaker achterwege en begon ik langzaam maar zeker vegetarisch te koken. Dit ging geheel automatisch en ik heb hier niet bewust voor gekozen vanwege dierenleed of dergelijke. Al ben ik wel een ENORME dierenliefhebber, ik ben zo’n persoon die een slak helpt oversteken, maar dat terzijde ;) Door Beaufood en dankzij mijn media bureau Semilo krijg ik de kans om steeds meer te weten te komen over de herkomst van de producten die we eten. Zo was ik bijvoorbeeld een tijd geleden op een event waar we aan de slag gingen met Irish Beef. Wist je dat dieren daar in Ierland gewoon lekker rondscharrelen in het gras en een normaal en fijn leven lijden? Ik vind het dan niet meer dan logisch dat het vlees wat daarvan afkomstig is een stúk lekkerder smaakt dan een genetisch gemanipuleerde gehaktbal. En in mijn ogen ook een stuk gezonder. Kies waar voor je geld en ga een stapje hoger in kwaliteit als je vlees of vis eet, dit proef je namelijk echt. Met bewerkt vlees – zoals kant en klare burgers – doe je je lichaam geen plezier, maar kwalitatief rood vlees zit vol ijzer en vitaminen.

Dus elke dag rood vlees? Nee, helemaal niet nodig.  Eenmaal (of twee keer) per week een lekker biefstukje of een carpaccio? Si! Daar doe je mij een groot plezier mee. Ik ben benieuwd, hoe veel keer per week eten jullie vlees?

 

Dit heb je nodig voor een maaltijdsalade voor een persoon (of voor twee personen als voorgerecht)

 • 100 gr runder carpaccio
 • 1 flinke hand rucola
 • handje verse bladspinazie
 • 1 el balsamico stroop
 • stuk of 4 walnoten
 • 1/2 avocado – in plakjes 
 • 2 el parmezaanse kaas – vlokken

 Carpaccio salade met avocado, balsamico en parmezaanse kaas

 

Zo maak je het

Leg de plakken carpaccio op een groot bord. Strooi er een snuf zout en peper overheen en besprenkel met balsamico. Hussel de spinazie en rucola door elkaar en verdeel over de carpaccio.

Maak af met de avocado, walnoten en parmezaanse kaas.

 

Simple as that :)

 

 

Geef je een etentje? Serveer alle porties carpaccio dan op een groot bord (of een grote ronde houten plank) en en leg er vorkjes bij. Staat super feestelijk en gezellig. Plus het scheelt weer vaat ;)

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Watermeloenijs (slush puppy)

Watermeloenijs (slush puppy)

Als ik aan de zomer denk, dan denk ik aan watermeloen en aan ijs. Twee ingrediënten die zon, zee, strand schrééuwen. Een combinatie van die twee kan niet ontbreken op Beaufood, dus zie hier: een heerlijk recept voor watermeloenijs! Maar dan een beetje leuker, want ik...

Lees meer
Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Huh, een lasagneschotel midden in de zomer? Oh jazeker. Sterker nog: ik maakte 'm toen de mussen van het dak vielen en de thermometer in de tuin bijna 40 graden aantikte. En daar smaakten deze lasagnerolletjes absoluut niet minder om! In de winter is zo'n goedgevulde,...

Lees meer
Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Iedereen heeft wel eens zin in een ultraromig, koud en smaakvol ijsje. Wat niet iedereen heeft: een ijsmachine. Maarrrr dat hoeft de pret niet te bederven deze zomer! Ik heb laatst namelijk een bak ijs gemaakt die niet onder doet voor the real deal. Aardbeienijs...

Lees meer

1 Comments

1 Reactie

 1. Jonna@Burgertrutjes

  Ik eet ook heel vaak carpaccio salade, volgende keer ga ik dit recept maken. Ben ook dol op avocado’s, dus de perfecte combi

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.