...

Carpaccio salade met avocado, balsamico en parmezaanse kaas

Carpaccio salade met avocado, balsamico en parmezaanse kaas

door | aug 30, 2016 | Lunch, Recepten, Vlees, Voorafjes | 1 reactie

Carpaccio salade met avocado, balsamico en parmezaanse kaas

Carpaccio staat veelal bekend als voorgerecht maar je kunt er ook een heerlijke salade van maken. Met wat groen zoals spinazie en avocado, parmezaanse kaas en balsamico maak je er binnen no time een gezonde lunch van. Het lekkerst is als je de slager vraagt om de carpaccio vers voor je af te snijden, maar bij de versafdeling van de supermarkt kunt je ook gewoon terecht. Maar is (rood) vlees nou gezond of niet? Hier zijn de meningen sterk over verdeeld en ik geef je hieronder de mijne.

Ik ben opgegroeid met biefstukjes en zelfgemaakte gehaktballen van goede kwaliteit vlees. Geen kant en klare rommel maar verse, zo min mogelijk bewerkte ingrediënten. Ik heb het niet van een vreemde dus ;) Toen ik mijn healthy lifestyle startte besloot ik minder vlees te eten. Niet omdat ik vlees ongezond vond, maar wel omdat er dan meer ruimte overbleef voor groenten in mijn maaltijd. Ik eet niet veel, maar wel vaak. Als je mij ‘s avonds een bord geeft met biefstuk, aardappeltjes en sla – mijn lievelingsgerecht vroeger! – dan zit ik vol. Logisch. Maar als je kijkt naar de hoeveelheid groenten.. Not so much. Dus liet ik het vlees steeds vaker achterwege en begon ik langzaam maar zeker vegetarisch te koken. Dit ging geheel automatisch en ik heb hier niet bewust voor gekozen vanwege dierenleed of dergelijke. Al ben ik wel een ENORME dierenliefhebber, ik ben zo’n persoon die een slak helpt oversteken, maar dat terzijde ;) Door Beaufood en dankzij mijn media bureau Semilo krijg ik de kans om steeds meer te weten te komen over de herkomst van de producten die we eten. Zo was ik bijvoorbeeld een tijd geleden op een event waar we aan de slag gingen met Irish Beef. Wist je dat dieren daar in Ierland gewoon lekker rondscharrelen in het gras en een normaal en fijn leven lijden? Ik vind het dan niet meer dan logisch dat het vlees wat daarvan afkomstig is een stúk lekkerder smaakt dan een genetisch gemanipuleerde gehaktbal. En in mijn ogen ook een stuk gezonder. Kies waar voor je geld en ga een stapje hoger in kwaliteit als je vlees of vis eet, dit proef je namelijk echt. Met bewerkt vlees – zoals kant en klare burgers – doe je je lichaam geen plezier, maar kwalitatief rood vlees zit vol ijzer en vitaminen.

Dus elke dag rood vlees? Nee, helemaal niet nodig.  Eenmaal (of twee keer) per week een lekker biefstukje of een carpaccio? Si! Daar doe je mij een groot plezier mee. Ik ben benieuwd, hoe veel keer per week eten jullie vlees?

 

Dit heb je nodig voor een maaltijdsalade voor een persoon (of voor twee personen als voorgerecht)

 • 100 gr runder carpaccio
 • 1 flinke hand rucola
 • handje verse bladspinazie
 • 1 el balsamico stroop
 • stuk of 4 walnoten
 • 1/2 avocado – in plakjes 
 • 2 el parmezaanse kaas – vlokken

 Carpaccio salade met avocado, balsamico en parmezaanse kaas

 

Zo maak je het

Leg de plakken carpaccio op een groot bord. Strooi er een snuf zout en peper overheen en besprenkel met balsamico. Hussel de spinazie en rucola door elkaar en verdeel over de carpaccio.

Maak af met de avocado, walnoten en parmezaanse kaas.

 

Simple as that :)

 

 

Geef je een etentje? Serveer alle porties carpaccio dan op een groot bord (of een grote ronde houten plank) en en leg er vorkjes bij. Staat super feestelijk en gezellig. Plus het scheelt weer vaat ;)

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue. Ik vind dit altijd zó'n prachtig gerecht voor op de barbecue, zo'n super grote verse zalmfilet op de huid. Door de zalm op de huid te bakken blijft hij zo lekker sappig. Ik maakte er een frisse marinade bij gemaakt van...

Lees meer
Aziatische miso garnalen van de barbecue

Aziatische miso garnalen van de barbecue

Als je bij een van mijn barbecue avondjes belandt, dan zal dit gerecht sowieso op je bord belanden: Aziatische miso garnalen van de barbecue! Zó lekker. Echt een van mijn lievelings barbecue recepten. Gemaakt met een eenvoudige, maar super smaakvolle marinade gemaakt...

Lees meer
Griekse borrelbroodjes van croissantdeeg

Griekse borrelbroodjes van croissantdeeg

Vandaag heb ik een súper lekker en makkelijk recept voor je voor bij je eerstvolgende borrel: Griekse borrelbroodjes van croissantdeeg! Vorige week hadden we een basisschool speeltuinborrel met alle ouders van Louen (4) zijn klas. En ik zou mezelf natuurlijk niet zijn...

Lees meer

1 Comments

1 Reactie

 1. Jonna@Burgertrutjes

  Ik eet ook heel vaak carpaccio salade, volgende keer ga ik dit recept maken. Ben ook dol op avocado’s, dus de perfecte combi

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *