...

Caprese salade met kikkererwten

Caprese salade met kikkererwten

door | nov 21, 2014 | Lunch, Recepten, Vega | 0 Reacties

Dit is misschien wel een van mijn favoriete lunchgerechten. Ik kan je verklappen dat ik deze caprese salade met kikkererwten op dit moment zelfs aan het eten ben terwijl ik deze blog typ. Ik snap niet dat ik niet eerder op deze killercombinatie ben gekomen. Pesto en kikkererwten, YUM! Daarbij komt ook nog eens dat je hem binnen twee minuten op tafel hebt staan en hem de avond van te voren klaar kunt maken. Zo trekt de pesto lekker in de erwten en mozzarella.

Tip: door de salade in een goed afsluitbare bak te bewaren kun je hem makkelijk meenemen voor onderweg.

 

Dit heb je nodig voor 2 personen

 

1

 

 

Zo maak je het

Snijd de cherry tomaatjes in parten en de mozzarella in grove stukken.

Meng in een grote kom alle ingrediënten door elkaar. Breng op smaak met een snuf zout. Eet je de salade thuis en wil je hem mooi voorschotelen? Maak de borden dan net op zoals op de foto met een dot pesto in het midden.

 

 

 

Kikkererwten zitten bomvol vezels. Door deze vezels heb je snel een verzadigd gevoel en veel minder snel honger dan wanneer je een boterham eet. Deze erwten zijn daardoor perfect als lunch!

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Chocolade karameltaart met truffelkruidnootjes

Chocolade karameltaart met truffelkruidnootjes

Chocolade karameltaart met truffelkruidnootjes. Een echte winner op tafel tijdens Sinterklaasavond! En ik kan het weten, want deze taart was amper vijf minuten nadat ik hem aansneed verorberd door mijn gasten. Dit jaar vierden we voor het eerst Sinterklaas bij ons...

Lees meer
Sinterklaastoetje: chocolademousse met truffelkruidnoten

Sinterklaastoetje: chocolademousse met truffelkruidnoten

Vandaag deel ik een lekker sinterklaastoetje met jullie want het is weer die tijd van het jaar: de Sint is in het land. Mijn zoontje Louen (2) vindt die man met de lange witte baard vooralsnog doodeng (geef 'm eens ongelijk ;) maar dat mag de pret niet drukken. Op 5...

Lees meer
Italiaanse steak tartaar met basilicummayonaise

Italiaanse steak tartaar met basilicummayonaise

Thuis kook ik eigenlijk bijna alleen maar vegetarisch, zoals je ook wel ziet aan de recepten die hier online komen. Maar buiten de deur maak je me helemaal gelukkig met een goede steak tartaar. Zo'n mooie klassieke, met zure augurk en kappertjes, uitjes en een...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *