...

Cappuccino cake van havermout

Cappuccino cake van havermout

door | okt 19, 2017 | Recepten, Tussendoor, Zoetigheden | 51 reacties

Cappuccino cake van havermout, Glutenvrije cakes, Nespresso KitchenAid review, Cappuccino recepten, Beaufood recepten, Gezonde en lekkere cakes, Glutenvrije tussendoortjes, Tussendoortjes koffie, Havermout cake recepten, Glutenvrije foodblogs

Op mijn aanrecht prijkt sinds kort een gloednieuw Nespresso apparaat. Alhoewel ik niet extreem veel koffie drink vind ik een perfect gezette koffie een must. Ik kan daar echt van genieten. Voor een energieboost ga ik voor een kopje espresso en voor een genietmomentje ga ik voor een cappuccino met een romige laag opgeklopte melk. Het pannetje waarin ik voorheen de melk opklopte is verleden tijd want naast het Nespresso apparaat prijkt ook een automatische melkklopper. Heeeel chill. En wat maakt mijn koffiemomentje nou helemaal compleet? Juist. Een heerlijk tussendoortje ernaast. Omdat ik in de koffiesferen zat maakte ik er daarom een heerlijke cappuccino cake van havermout bij. Het is een smeuïge cake vol met goede vezels. Lekker, voedzaam en eenvoudig te maken!

Nespresso by KitchenAid

Wanneer twee topmerken de handen in één slaan krijg je als resultaat een prachtige machine die doet waar hij goed in is. In dit geval is dat het zetten van een heerlijke bak koffie. De Nespresso by KitchenAid past ontzettend mooi in mijn keuken door zijn zwarte uiterlijk en metalen behuizing. Verder geen ingewikkelde poespas, maar wel met zes voorgeprogrammeerde kopgroottes en verschillende sterktes. Handig, want mijn lover heeft zijn koffie graag mega sterk en ik drink hem het liefst een tikkeltje minder. Het opzetstuk voor de kopjes is verstelbaar dus ik hoef mijn glas niet meer schuin onder het apparaat te houden, maar ik verstel het kopjesrooster gewoon wanneer ik een latte macchiato wil maken. Ik ben er onwijs blij mee dus ben jij op zoek naar een mooie en kwalitatief goede Nespresso machine? Dat is dit zeker een aanrader.

 

Cappuccino cake van havermout, Glutenvrije cakes, Nespresso KitchenAid review, Cappuccino recepten, Beaufood recepten, Gezonde en lekkere cakes, Glutenvrije tussendoortjes, Tussendoortjes koffie, Havermout cake recepten, Glutenvrije foodblogs

Cappuccino cake van havermout, Glutenvrije cakes, Nespresso KitchenAid review, Cappuccino recepten, Beaufood recepten, Gezonde en lekkere cakes, Glutenvrije tussendoortjes, Tussendoortjes koffie, Havermout cake recepten, Glutenvrije foodblogs

Cappuccino cake van havermout, Glutenvrije cakes, Nespresso KitchenAid review, Cappuccino recepten, Beaufood recepten, Gezonde en lekkere cakes, Glutenvrije tussendoortjes, Tussendoortjes koffie, Havermout cake recepten, Glutenvrije foodblogs

 

Dit heb je nodig voor deze cappuccino cake van havermout

 • 150 gr zelfrijzend bakmeel – gebruik glutenvrij voor een glutenvrije cake
 • 100 gr havermout – glutenvrije havermout voor een glutenvrije cake
 • 150 ml koffie
 • 4 eieren
 • 1 tl bakpoeder
 • 100 ml (plantaardige) melk
 • 1 flinke tl cacaopoeder + iets extra
 • honing naar smaak – ik gebruikte zo’n 4 el

Voor de topping

 • 120 gr ricotta
 • 1.5 el honing

 

Zo maak je hem

Verwarm je oven voor op 175 graden en vet een bakvorm in.

Zet 150 ml koffie (een goede kop) en laat even afkoelen. Mix vervolgens de koffie, honing, eieren en melk door elkaar met een mixer. Voeg de havermout, bakpoeder, cacao en zelfrijzend bakmeel toe. Klop alles op de hoogste stand twee minuten en schep het beslag in de cakevorm.

Schuif de vorm voor 50 tot 60 minuten in de oven. De cake is klaar als je er een satéprikker in steekt die er redelijk schoon uit komt.

Het is belangrijk dat je de cake even de tijd geeft om af te koelen alvorens je hem aansnijdt. Nu kun je twee dingen doen:

Serveer je de cake tijdens de koffie aan meerdere mensen? Roer de honing dan door de ricotta en smeer dit over de cake als een romige melklaag op een cappuccino. Snijd hem vervolgens in plakken.

Indien je gewoon lekker zelf van een plakje wil genieten besmeer je niet de hele cake met de ricotta, maar alleen het plakje voor jezelf. Anders trekt de ricotta in de cake en dat is niet zo lekker ;)

Garneer met een snuf cacaopoeder, zet er een lekkere kop koffie bij en genieten maar!

 

Cappuccino cake van havermout, Glutenvrije cakes, Nespresso KitchenAid review, Cappuccino recepten, Beaufood recepten, Gezonde en lekkere cakes, Glutenvrije tussendoortjes, Tussendoortjes koffie, Havermout cake recepten, Glutenvrije foodblogs

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue. Ik vind dit altijd zó'n prachtig gerecht voor op de barbecue, zo'n super grote verse zalmfilet op de huid. Door de zalm op de huid te bakken blijft hij zo lekker sappig. Ik maakte er een frisse marinade bij gemaakt van...

Lees meer
Aziatische miso garnalen van de barbecue

Aziatische miso garnalen van de barbecue

Als je bij een van mijn barbecue avondjes belandt, dan zal dit gerecht sowieso op je bord belanden: Aziatische miso garnalen van de barbecue! Zó lekker. Echt een van mijn lievelings barbecue recepten. Gemaakt met een eenvoudige, maar super smaakvolle marinade gemaakt...

Lees meer
Griekse borrelbroodjes van croissantdeeg

Griekse borrelbroodjes van croissantdeeg

Vandaag heb ik een súper lekker en makkelijk recept voor je voor bij je eerstvolgende borrel: Griekse borrelbroodjes van croissantdeeg! Vorige week hadden we een basisschool speeltuinborrel met alle ouders van Louen (4) zijn klas. En ik zou mezelf natuurlijk niet zijn...

Lees meer

51 Comments

51 Reacties

 1. Diaan

  Deze cake lijkt me heerlijk. Met een notenallergie ( en ook amandelmeel) is het soms lastig om het juiste recept te vinden. Deze lijkt met top!

  Antwoord
 2. Jannie

  kan je deze cake invriezen?

  Antwoord
 3. Patricia

  Heb m gemaakt maar na 75min nog altijd klef. En vond m smaakloos. Wat doe ik verkeerd???

  Antwoord
  • Bo

   Ik ben gewend zo min mogelijk suiker te eten Patricia, dus als je hem smakeloos vindt raad ik je aan het beslag volgende keer even voor te proeven en naar wens wat meer zoet toe te voegen :) Liefs! Bo

   Antwoord
  • Daohne

   Partricia ik had precies het zelfde :( ben ook benieuwd…

   Antwoord
 4. Aletta

  Wat een leuke gezonde en lekkere recepten! Ik ga er zeker een aantal uitproberen ; oa de cappucino-cake.
  En helemaal super zou t zijn als ik de koffie uit prachtige kitchen- aid apparaat kan maken??

  Antwoord
 5. Lisa

  Ooh deze zou ik heel graag willen winnen voor mijn vriend, hij houdt van (sterke) koffie. Van hem heb ik laatst de staafmixer gekregen van KitchenAid. Zou heel graag deze prachtige nespresso aan hem willen geven? En wat een heerlijk recept weer!!

  Antwoord
  • Bo

   Dat zou een mooie ruil zijn Lisa, leuk dat je mee doet :D

   Antwoord
 6. Sanne Buren

  Ooehhh deze cake ga ik snel een keer maken en ik wil deze Kitchenaid heel graag aan mijn zusje geven! Zij en haar aanstaande man zijn aan het sparen voor hun bruiloft. Ze zijn allebei zzp’er dus sparen gaat een stuk langzamer. Nu is hun koffiemachine kapot gegaan maar er komt geen nieuwe tot na de bruiloft….en wie kan er nou zonder koffie??!!

  Antwoord
  • Bo

   Heeelemaal niemand Sanne haha, dus lief dat je mee doet voor je zusje!

   Antwoord
 7. Sharon

  M’n vriend en ik gaan straks beide afstuderen, dan is lekkere koffie natuurlijk heel hard nodig om dat halfjaar door te komen! En nu al zin om deze cake als verjaardagsontbijt te gaan maken over 1,5 week <3

  Antwoord
  • Bo

   Oehh ja dat kun je wel een lekkere bak koffie gebruiken. Ik lééfde ook echt op koffie tijdens mijn afstuderen!

   Antwoord
 8. Christina

  Wauw, ik zou dit mooie koffiezetapparaat graag willen winnen! Ik woon nu sinds kort op kamers in Amsterdam (zonder koffiezetapparaat :( ), maar mijn ouders wonen in België. Wanneer mijn moeder dan de lange rit maakt om een keertje op bezoek te komen, zou ik haar graag een lekkere cappuchino geven aangezien dit voor haar een ultiem relaxmomentje is. Het ziet er trouwens ook een heerlijk receptje uit! Ga ik snel eens proberen :)

  Antwoord
  • Bo

   Leuk dat je mee doet Christina!

   Antwoord
 9. Maartje

  Na een week lang in de verbouwing gezeten te hebben en nog een paar dagen om alle rommel weer op te ruimen, nu eindelijk tijd van mn nieuwe keuken te genieten. En wat past er nou beter op het aanrecht dan een prachtige koffiemachine!?!? Lekkere cake erbij maken en laat de herfst dan maar komen.

  Antwoord
  • Bo

   Wat heerlijk Maartje, een nieuwe keuken! Geniet ervan.

   Antwoord
 10. Janet

  Die cake ziet er echt mega lekker uit! Mijn vriend en ik gaan binnenkort samenwonen en dit koffiezetapparaat zou ontzettend mooi staan in onze nieuwe keuken! We zijn beide grote koffieleuten, dus ik ga heel hard duimen. En die cake morgen maken!

  Antwoord
  • Bo

   En, hoe smaakte de cake? Ik hoop lekker en alvast veel plezier met samenwonen :D

   Antwoord
 11. Beau

  Yesss alle ingrediënten standaard op voorraad! Ideaal als ik weer is onverwacht in de bakmodus zit.
  Hoewel we al blij zijn met ons huidige koffiezetapparaat zou deze wel heel erg van pas komen vanwege de verschillende sterktes.

  Antwoord
  • Bo

   Ohh dat vind ik ook altijd fijn, als ik een leuk recept zie en ook nog eens alle ingrediënten in huis heb :)

   Antwoord
 12. Cheryl

  Wauw twee top combinaties! Liefde voor koffie en bakken dat zou echt fantastisch zijn✨ Wat zou het toch leuk zijn om dat ook te kunnen proberen en jouw cake ga ik binnenkort ook zeker maken!

  Antwoord
  • Bo

   Leuk dat je mee doet Cheryl :)

   Antwoord
 13. Vanes

  Jaaaaa OMG wij zoeken al heel lang naar een nieuw koffiezetapparaat en misschien leuk om de BF blij te maken met een keer iets voor hem waar hij helemaal blij van gaat worden!! Want he loves him some coffeeeee ? All day errrrdaaay

  Antwoord
  • Bo

   Leuk dat je mee doet Vanes :D En heeel lief dat je hem aan je hubby cadeau wilt doen.

   Antwoord
 14. Kiki

  Oee ook twee van mijn twee favoriete dingen samen, ik ben as I speak deze cake aan het maken, ben benieuwd! Vrees dat ie zo op is.. en nu ik toch een reactie typ kan ik net zo goed meedoen met de win actie! Koffie was nooit zo mijn ding maar sinds ik een klein baby’tje heb is koffie mijn lifesaver :) de geur is zoo lekker. En met mijn liefde voor interieur en strakke spullen zou dit pareltje van een koffie goed tot zijn recht komen in onze keuken. Want koffie smaakt toch net iets lekkerder als het uit een mooi apparaat komt, toch? Liefs, Kiki

  Antwoord
  • Bo

   Dat ben ik helemaal met je eens Kiki :D En gefeliciteerd nog met de geboortje van je kleine.

   Antwoord
 15. Wies

  Een fantastisch koffie apparaat heb ik al ? Maar die cake! die ga ik vanmiddag meteen maken!!

  Antwoord
  • Bo

   Leuk Wies :D Ik hoop dat hij je lekker heeft gesmaakt. Liefs, Bo

   Antwoord
 16. Dianne

  Hi Bo,

  De cake staat hier in de oven, ik ben heel benieuwd! Vraagje; de 4el honing komen niet terug in het recept, maar neem aan dat die wel in de cake horen toch?
  En nu de cake al in huis is, willen wij als echte koffie addicts ook heel graag mee doen om deze beauty van een nespresso apparaat te winnen! :)

  Antwoord
  • Bo

   De honing mist inderdaad in de beschrijving haha, oeps! Heb het meteen rechtgezet. Leuk dat jullie mee doen met de winactie! Liefs, Bo

   Antwoord
 17. Jp

  Ik zou deze graag aan mijn lief vrouwke schenken, om te bedanken voor al het lekkere en vooral gezonde eten dat ze maakt. En zo kunnen we elke maaltijd samen afsluiten, met een lekkere koffie :-)

  Antwoord
  • Bo

   Ahhhh, dat vind ik super lief!!

   Antwoord
 18. Irene

  Jeetje wat een plaatje! Ik vind het heerlijk om te bakken, probeer graag nieuwe dingen uit en heb een grote liefde voor koffie, beter kan dus niet! Ik ga deze zeker binnenkort eens maken. En het zou fantastisch zijn mijn liefde voor uit te bereiden met zo’n prachtig koffiezetapparaat!

  Antwoord
  • Bo

   Leuk dat je mee doet Irene! Liefs, Bo

   Antwoord
 19. Suzan van Venrooij

  Ik zou hem graag op mijn aanrecht hebben zodat ik door de week in de ochtend ook een lekkere kop koffie kan drinken. Nu moet ik eerst bonen malen voor de percolator en dat kost helaas te veel tijd. Thuis je eerste kop koffie van de dag drinken is toch leuker dan op het werk. Groetjes suus

  Antwoord
  • Bo

   Jaaa dat zeker Suus. Wel heel leuk dat je een percolator gebruikt! In plaats van bonen malen kun je ook kant en klaar gemalen bonen kopen eventueel? Liefs, Bo

   Antwoord
 20. Marieke de Boer

  Wauw, die zou ik ook wel op mijn aanrecht willen! Echt een beauty! Ik maak koffie voor mijn moeder en zus, gewoon omdat ik het jammer vind dat we elkaar niet vaker zien. Dus als ze er dan zijn verdienen ze extra lekkere koffie met een heerlijke plak cake. ??

  Antwoord
  • Bo

   Lief van jou Marieke :D

   Antwoord
 21. Lisa

  Ik zou hem super graag willen winnen! Dan geef ik hem als cadeau aan mijn ouders, omdat ze mij altijd steunen. ?

  Antwoord
  • Bo

   Heeel lief van jou, leuk dat je mee doet :)

   Antwoord
 22. Gea

  Lijk me zooo gaaf en lekkere koffie natuurlijk….ik doe graag mee?

  Antwoord
  • Bo

   Leuk dat je mee doet!

   Antwoord
 23. Maaike van Kester

  Dit ga ik uitproberen komend weekend voor mijn lief Edgar, die na heftige tijd gezellig bij is komen wonen en eindelijk rust verdiend. Ondanks dat ik nog bezig ben mijn ‘volwassen’ huis vorm te geven hoop ik dat hij zich er thuis gaat voelen! Hij is een echte koffieliefhebber en hij moet het nu stellen zonder zijn mooie fancy koffieapparaat, maar met mijn good old filterapparaat… Deze mooie Nespresso zou perfect cadeautje zijn voor ons, waar veel gebruik van gemaakt zal worden en de spullen van Kitchenaid zijn al kunstwerk op zich op het aanrecht! Fingers crossed dus :-)

  Antwoord
  • Bo

   Veel sterkte voor Edgar en leuk dat je mee doet Maaike :)

   Antwoord
 24. Esther Neelis

  Wauw, wat een mooi apparaat! Ik zou het heel goed kunnen gebruiken tijdens het afronden van mijn promotie onderzoek binnenkort, wel wat koffie bij nodig! ;-) En natuurlijk voor alle bakjes koffie met m’n zusje die mij op komt zoeken in Rotterdam :-)

  Antwoord
  • Bo

   Oehhhh spannend :D

   Antwoord
 25. Fleur

  Oh Supergaaf! Die zou prachtig staan op mijn aanrecht! Om mezelf en mijn gezin lekker te verwennen met de heerlijke recepten en mezelf nog eens te trakteren op een heerlijke kop koffie!

  Antwoord
 26. Emma

  Ziet er weer uit om te smikkelen! Ik ben sinds kort gaan samenwonen met mijn vriend, en ik zou hem graag elke dag willen verwennen met een echt lekker bankje koffie, omdat hij ontzettend hard werkt en ook nog naar school gaat, en daarnaast tijd vrij maakt om met mij te zijn! Ik ben enorm trots op hem

  Antwoord
  • Bo

   Daar mag je ook trots op zijn Emma, leuk dat je mee doet!

   Antwoord
 27. Linda Tegelaar

  Hi, dit recept gaat direct op Pinterest om het dit weekend te maken. Heerlijk lijkt mij <3

  Antwoord
  • Bo

   Jaaa Pinterest! Love Pinterest :)

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *