In de tijd dat ik nog rondliep met buikpijn, klaagde over de paar kilo’s die ik eraf wilde hebben en niet erg nadacht over wat ik at was ik gék op pasta. Het stond zeker twee keer per week op tafel inclusief roomsaus en spekjes. Wel met een plukje sla of wat doperwten om toch het idee te hebben iets gezonds te eten. Toen ik mijn eetpatroon omgooide gingen de zakken pasta en de roomsaus als eerste over boord. Door het skippen van pasta en brood kwam ik erachter dat ik een lichte overgevoeligheid heb voor tarwe. Naast dat ik gewicht verloor door pasta te vervangen door iets gezonders, was ik ook nog eens van mijn buikpijn af had ik stukken meer energie. Super fijn! En dat allemaal door een stelletje gluten. Ik eet niet voor 100 % glutenvrij, maar bruine bollen en pasta komen er bij mij niet meer in.
Maar wat als je pasta nou echt heel erg lekker vindt? Dan zijn er gelukkig een hoop gezonde varianten. Glutenvrije pasta is tegenwoordig bij de meeste supermarkten te verkrijgen, maar deze bevatten vaak nog het een en ander aan emulgatoren. Niet dat dat súper slecht voor je is maar waarom zou je het eten als het ook zonder kan? Bruine rijstpasta is enkel en alleen gemaakt van rijstmeel. Bizar he? En het smaakt gewoon net zoals gewone pasta. De bruine rijst pasta die ik kocht is vrij van tarwe en gluten, melk en lactose, pinda’s, noten én soja. Met als enige ingrediënt bruine rijst. Ik kocht het bij Utrechtse Notenhandel maar het is ook verkrijgbaar bij de biowinkel of online bij de meeste supermarkten.
Maak van deze pasta een gezonde maaltijd door zelf een snelle tomatensaus met zongedroogde tomaten en courgette te maken. En met deze saus heb je ook meteen twee ons groente binnen, yay!
Dit heb je nodig voor twee personen
- 200 gr bruine rijstpasta
- 1 grote courgette
- 400 gr gepelde tomaten
- 100 gr zongedroogde tomaten
- 1 el tomatenpuree
- 1 el Italiaanse kruiden
- teentje knoflook
- verse basilicum voor eroverheen
Zo maak je het
Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de pasta gaar volgens de bereidingswijze.
Verhit wat olie in een koekenpan. Snijd de courgette in bokjes en pers de knoflook uit. Snijd de zongedroogde tomaten in kleine reepjes. Doe alles in de koekenpan en bak even aan. De gepelde tomaten zijn heel maar die kun je heel gemakkelijk met een houten spatel uit elkaar duwen.
Voeg de tomatenpuree toe aan de koekenpan samen met de Italiaanse kruiden. Proef even en voeg naar smaak wat peper en zout toe. Kijk uit met het zout want de zongedroogde tomaatjes geven al veel smaak af.
Giet de pasta af, verdeel over twee diepe borden en schep de tomatensaus eroverheen. Sluit af met verse basilicum.
Heb je wat van de saus over? Dit kun je in de koelkast bewaren en de volgende dag opeten. Ik maakte er samen met twee eieren en wat geitenkaas super lekkere scrambled eggs van
0 reacties