Broccolisoep met forelfilet en lente ui

Ik ben gék op soep. In alle soorten en maten. Je zal mij alleen niet zo snel (zeg maar gerust nooit) een pak of blik kant en klare soep zien kopen. Jullie weten dat die vol zit met alles behalve verse ingrediënten, toch? Dus neem tien minuten meer de tijd en ga voor een echt verse en heerlijke soep! Zoals bijvoorbeeld deze broccolisoep met forelfilet en lente ui.

 

Voor twee personen heb je nodig:

  • 1 stronk broccoli, á 500 gram
  • 1 ei
  • 2 lente uitjes
  • 2 stukjes gerookte forel
  • 1 tuinkruiden bouillonblokje

 

Zo maak je het

Snijd roosjes van de broccoli en de steel in stukken. Kook in 6 minuten gaar.

Giet het kookvocht af, schep de broccoli in de blender en pureer tot een gladde soep. Je kunt de broccoli ook in de pan laten en pureren met een staafmixer, maar de eerste optie ging mij makkelijker af.

Giet de soep terug in de pan en voeg wat water toe om te verdunnen. Ik houd van een wat dikkere soep dus ik schonk er 300 ml bij.

Breng de soep weer aan de kook (niet te hard), samen met het bouillonblokje en spatel het eitje er doorheen met een garde. Goed blijven roeren zodat je geen stukjes krijgt! Voeg naar smaak nog wat peper en/of zout toe.

Schenk de soep in twee kommen, top af met stukjes forel en gesneden lente ui.

Je kunt de soep twee daagjes bewaren in de koelkast.

 

 

Waarom doe ik er een eitje doorheen? Om de soep extra healthy te houden, maar tóch lekker romig en vol

Print Friendly, PDF & Email
Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.