...

Broccolisoep met forelfilet en lente ui

Broccolisoep met forelfilet en lente ui

door | nov 11, 2014 | Hoofdgerecht, Lunch, Recepten | 0 Reacties

Ik ben gék op soep. In alle soorten en maten. Je zal mij alleen niet zo snel (zeg maar gerust nooit) een pak of blik kant en klare soep zien kopen. Jullie weten dat die vol zit met alles behalve verse ingrediënten, toch? Dus neem tien minuten meer de tijd en ga voor een echt verse en heerlijke soep! Zoals bijvoorbeeld deze broccolisoep met forelfilet en lente ui.

 

Voor twee personen heb je nodig:

  • 1 stronk broccoli, á 500 gram
  • 1 ei
  • 2 lente uitjes
  • 2 stukjes gerookte forel
  • 1 tuinkruiden bouillonblokje

 

Zo maak je het

Snijd roosjes van de broccoli en de steel in stukken. Kook in 6 minuten gaar.

Giet het kookvocht af, schep de broccoli in de blender en pureer tot een gladde soep. Je kunt de broccoli ook in de pan laten en pureren met een staafmixer, maar de eerste optie ging mij makkelijker af.

Giet de soep terug in de pan en voeg wat water toe om te verdunnen. Ik houd van een wat dikkere soep dus ik schonk er 300 ml bij.

Breng de soep weer aan de kook (niet te hard), samen met het bouillonblokje en spatel het eitje er doorheen met een garde. Goed blijven roeren zodat je geen stukjes krijgt! Voeg naar smaak nog wat peper en/of zout toe.

Schenk de soep in twee kommen, top af met stukjes forel en gesneden lente ui.

Je kunt de soep twee daagjes bewaren in de koelkast.

 

 

Waarom doe ik er een eitje doorheen? Om de soep extra healthy te houden, maar tóch lekker romig en vol

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met gerookte zalm, krokante uitjes en furikake. Oftewel, een overheerlijk Aziatisch gevuld eitje! Een culinaire knipoog naar een klassiek recept. Gevulde eieren blijven een populaire borrelhap dus hoog tijd om daar eens wat mee te variëren. Zo...

Lees meer
Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Op zoek naar een overheerlijk en origineel gerechtje met malse biefstuk? Dan is deze mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise echt wat voor jou. Door een groot focaccia brood in kleine vierkantjes te snijden, krijg je een soort mini broodjes....

Lees meer
Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Crispy gebakken kippendij in balsamico-roomsaus. En ja, dat smaakt nét zo goed als dat het klinkt lieve mensen! Normaliter gebruik ik kippendij zonder vel, maar laatst kocht ik een portie biologische kippendijen mét vel. Door de kip op het vel te bakken krijg je een...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *