...

Broccolisoep met forelfilet en lente ui

Broccolisoep met forelfilet en lente ui

door | nov 11, 2014 | Hoofdgerecht, Lunch, Recepten | 0 Reacties

Ik ben gék op soep. In alle soorten en maten. Je zal mij alleen niet zo snel (zeg maar gerust nooit) een pak of blik kant en klare soep zien kopen. Jullie weten dat die vol zit met alles behalve verse ingrediënten, toch? Dus neem tien minuten meer de tijd en ga voor een echt verse en heerlijke soep! Zoals bijvoorbeeld deze broccolisoep met forelfilet en lente ui.

 

Voor twee personen heb je nodig:

  • 1 stronk broccoli, á 500 gram
  • 1 ei
  • 2 lente uitjes
  • 2 stukjes gerookte forel
  • 1 tuinkruiden bouillonblokje

 

Zo maak je het

Snijd roosjes van de broccoli en de steel in stukken. Kook in 6 minuten gaar.

Giet het kookvocht af, schep de broccoli in de blender en pureer tot een gladde soep. Je kunt de broccoli ook in de pan laten en pureren met een staafmixer, maar de eerste optie ging mij makkelijker af.

Giet de soep terug in de pan en voeg wat water toe om te verdunnen. Ik houd van een wat dikkere soep dus ik schonk er 300 ml bij.

Breng de soep weer aan de kook (niet te hard), samen met het bouillonblokje en spatel het eitje er doorheen met een garde. Goed blijven roeren zodat je geen stukjes krijgt! Voeg naar smaak nog wat peper en/of zout toe.

Schenk de soep in twee kommen, top af met stukjes forel en gesneden lente ui.

Je kunt de soep twee daagjes bewaren in de koelkast.

 

 

Waarom doe ik er een eitje doorheen? Om de soep extra healthy te houden, maar tóch lekker romig en vol

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gezonde appeltaart pannenkoek

Gezonde appeltaart pannenkoek

Appeltaart pannenkoek met rozijnen en kaneel. Een van mijn (en zéker ook die van Louen) favoriete ontbijtrecepten van de laatste tijd. Eigenlijk is het meer een soort zoete omelet. Het beslag bestaat namelijk uit eieren met daarin een flinke eetlepel volkorenmeel....

Lees meer
Loaded eiersalade met avocado en gerookte zalm

Loaded eiersalade met avocado en gerookte zalm

Loaded eiersalade met avocado en gerookte zalm. Een super de luxe gezonde eiersalade met allerlei voedzame toppings. Oké, die gebakken uitjes erop zijn misschien niet súper voedzaam, maar ik ben nog steeds niet over mijn gebakken uitjes verslaving heen ;) Zo'n kruidig...

Lees meer
Gebakken kippendij in spinazie roomsaus

Gebakken kippendij in spinazie roomsaus

Ohhh we hebben er weer eentje hoor.. Gebakken kip in spinazie roomsaus! Een fantastisch lekker eenpansgerecht met kruidige kip in een romige saus van (heel veel) verse spinazie. Een perfect gerecht voor op een doordeweekse avond. Hij staat namelijk lekker snel op...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *