...

Broccoli quiche met knoflookgamba’s (en super snelle bodem)

Broccoli quiche met knoflookgamba’s (en super snelle bodem)

door | sep 17, 2015 | Hartige hapjes, Lunch, Recepten, Vis | 7 reacties

Broccoliquiche met knoflookgamba's (met super snelle bodem)

Een quiche maken is erg makkelijk en met de juiste ingrediënten is het een lekkere en gezonde snack of lunch. Ik serveer hem regelmatig bij de borrel in kleine pizzapunten of ik neem een groot stuk mee naar werk. Je kunt hem opwarmen maar koud is hij ook heeel erg lekker. Nu kun je natuurlijk eindeloos variëren met vullingen én met diverse bodems. Kant en klare bodems zijn voor mij natuurlijk not done, dat begrijp je wel ;) Maar ik heb ook niet altijd zin om een gezonde bodem in elkaar te kneden. En daar heb ik een oplossing voor..

En dat is een wrapbodem! Ik vertelde al eerder dat ik altijd een paar wraps in de koelkast heb liggen. Ik rol er een banaan in met pindakaas als snack of ik vul hem met tonijnsalade, rode ui en avocado als lunch. Of ik maak er dus een bodem van. Gebruik elk soort wrap die je maar wilt. Ik maak in dit recept gebruik van (glutenvrije) wraps van boekweit. Klik hier voor het recept.

 

 

Dit heb je nodig voor een kleine quiche

  • 1 grote wrap – klik hier voor het recept of neem een kant en klare
  • 100 gr gamba’s – gegaard 
  • 2 knoflookteentjes
  • scheutje olijfolie
  • 150 gr kwark
  • 50 ml water
  • 3 eieren
  • 200 gr broccoli
  • 1 kleine rode ui
  • snuf peper en zout – versgemalen 

Materiaal

  • een kleine platte quichevorm (tip: van de Action!)

 

 

Broccoliquiche met knoflookgamba's (met super snelle bodem)

 

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Pers de knoflook uit en meng in een schaaltje de gamba’s, knoflook en olie door elkaar. Zet even aan de kant. Meng in een andere schaal het water met de kwark, eieren, peper en zout door elkaar met een garde. Snij de broccoli in hele kleine roosjes en snipper de ui.

Leg de wrap in de vorm. Verspreid de broccoli, ui en gamba’s erover. Giet als laatste het kwarkmengsel eroverheen.

Zet de vorm voor 30 tot 40 minuten in de oven. Check na 25 minuten regelmatig of de quiche gaar is door er licht op de drukken.

 

 

Serveer de quiche op een mooi groot bord in voorgesneden dunne pizzapunten. Leg er gekleurde servetten naast zodat je gasten makkelijk een lekker puntje quiche kunnen pakken

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met gerookte zalm, krokante uitjes en furikake. Oftewel, een overheerlijk Aziatisch gevuld eitje! Een culinaire knipoog naar een klassiek recept. Gevulde eieren blijven een populaire borrelhap dus hoog tijd om daar eens wat mee te variëren. Zo...

Lees meer
Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Op zoek naar een overheerlijk en origineel gerechtje met malse biefstuk? Dan is deze mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise echt wat voor jou. Door een groot focaccia brood in kleine vierkantjes te snijden, krijg je een soort mini broodjes....

Lees meer
Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Crispy gebakken kippendij in balsamico-roomsaus. En ja, dat smaakt nét zo goed als dat het klinkt lieve mensen! Normaliter gebruik ik kippendij zonder vel, maar laatst kocht ik een portie biologische kippendijen mét vel. Door de kip op het vel te bakken krijg je een...

Lees meer

7 Comments

7 Reacties

  1. Mandy

    Dit lijkt me erg lekker! Is,de bodem stevig genoeg?
    Hoe groot is de vorm die je hebt gebruikt?

    Antwoord
    • Bo

      Hooi Mandy, de bodem is niet super stevig omdat hij is gemaakt van een wrap. De quiche in zijn geheel wordt daarnaast wel stevig omdat de vulling opstijft. Stevig genoeg om er mooie punten van te snijden en uit het vuistje te eten :) Ik gebruikte een normale vorm waar je ook appeltaart in kunt bakken.

      Antwoord
  2. Suzan

    Dank je wel! Ik zal de crumble ook alvast een plekje geven morgen of voor ons als de visite weg is hahahaha

    Antwoord
  3. Suzan

    Ik ga hem morgen maken voor de lunch en de verjaarsvisite maar kan je ook yoghurt gebruiken ipv kwark? Top recepten heb je! De havermoutbroodjes worden hier zo vaak gebakken hahahaha

    Antwoord
    • Bo

      Super leuk om te horen Suzan :) Het kan ook met yoghurt maar misschien moet je dan een extra eitje toevoegen voor de stevigheid. Liefs en eet smakelijk!

      Antwoord
  4. Lianne

    Wat een verrassende en inspirerende gerechten, ga zo door!

    Antwoord
    • Bo

      Wat een lief compliment, bedankt!:)

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *