Broccoli en courgette, wat een topcombinatie. Deze soep is heerlijk als licht voorgerecht, maar je kunt er ook een maaltijdsoep van maken. En hij staat lekker snel op tafel : ) Wintertip: neem eens een flinke beker soep mee naar je werk. Je hebt speciale soepbekers die niet lekken – koop dan wel een wat duurdere en niet eentje van de Action, want die lekker namelijk wél ;) – die super handig zijn voor onderweg. Warm de soep even op wanneer je op werk bent, haverbroodje erbij en je hebt een heerlijk warme en voedzame maaltijd.
Dit heb je nodig voor deze broccoli courgettesoep met salami en tijm / 2 personen
- 500 gram broccoli, in roosjes gesneden
- 1 courgette, gewassen en in plakken gesneden
- 1 rode ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, geperst
- 750 ml water
- 1 bouillonblokje (tuinkruiden)
- peper en zout
- 50 gram salami, in blokjes gesneden
- een el olie om in te bakken
- een paar takjes verse tijm
Zo maak je het
Zet een grote pan water op het vuur en kook hierin de broccoli 4 minuten.
Maak in een ander pannetje de bouillon klaar samen met 750 ml water.
Verwarm ondertussen in een koekenpan een eetlepel olie en fruit hierin de ui en knoflook even aan. Voeg daarna de courgette toe en bak nog een paar minuutjes mee.
Giet de broccoli af, schep het courgette mengsel over in de grote pan en pureer alles samen met 500 ml bouillon met een staafmixer tot een soep. Vind je hem te dik? Voeg dan nog wat bouillon toe. Breng de soep nog wat op smaak met zout en peper.
Schep de soep in diepe borden en strooi de salami eroverheen. Top af met een paar takjes tijm.
Maak een echte maaltijdsoep door een eitje door de hete soep heen te spatelen. Spatel goed door elkaar en laat nog even twee minuutjes doorpruttelen. Je kunt er wat extra blokjes courgette doorheen doen of wat broccoliroosjes. Extra stevig maak je hem door er een paar eetlepels linzen aan toe te voegen. Aanrader!
0 reacties