Broccoli burgers met madras-mayo

Broccoli burgers met madras-mayo , vegetarische burgers, Broccoli recepten, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Slanke avondmaaltijden, Gezond fastfood, Voedzame foodblogs

Jullie vroegen massaal om meer vegetarische burgers (niet gek, want ó wat zijn ze lekker!) dus bij deze een nieuw recept voor een heerlijke en gezonde burger. Dit keer gemaakt van broccoli, kikkererwten en met een pittige mayo on the side. Of erop. Wat jij wil! Eet deze voedzame burger op een broodje als lunch of als avondeten met gebakken zoete aardappelfrieten en een simpele groene salade. Zei ik al dat gezond eten echt héél lekker kan zijn :D

 

Broccoli burgers met madras-mayo , vegetarische burgers, Broccoli recepten, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Slanke avondmaaltijden, Gezond fastfood, Voedzame foodblogs

Broccoli burgers met madras-mayo , vegetarische burgers, Broccoli recepten, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Slanke avondmaaltijden, Gezond fastfood, Voedzame foodblogs

Dit heb je nodig voor deze broccoli burgers met madras-mayo / vier stuks

  • 450 gr broccoli
  • 400 gr kikkererwten – uit blik 
  • 2 lente uien
  • 1 ei
  • 6 el bloem
  • peper & zout

Voor de madras-mayo

  • flinke tl madras currypasta
  • 2 el mayo
  • 1 el yoghurt

 

Zo maak je het

Snijd de broccoli in roosjes en kook de roosjes in een pan met ruim water beetgaar.

Giet de broccoli af. Schenk het vocht uit het blik kikkererwten en spoel na met water. Schep de kikkererwten bij de broccoli en stamp alles fijn met (bijvoorbeeld) een pureestamper. Je kunt hier ook een staafmixer voor gebruiken, maar zorg dat je het mengsel niet te fijn pureert.

Voeg het ei, de bloem en een snuf peper en zout toe. Kneed alles met de hand door elkaar en voeg eventueel nog wat bloem toe als het mengsel te nat is. Je wilt geen droge burgers, maar je moet er wel ballen van kunnen vormen.

Verhit een klontje kokosvet in een grote koekenpan. In mijn pan passen drie burgers, dus pak er als dat nodig is een tweede koekenpan bij. Vorm vier ballen van het broccoli mengsel en druk ze in de pan plat tot burgers, met een dikte van ongeveer 2 tot 3 cm. Bak de burgers aan beide kanten 3 minuten op laag tot medium vuur. Schep ze tussentijds voorzichtig om met een spatel.

Maak ondertussen de madras-mayo door de ingrediënten door elkaar te mengen. Te pittig? Voeg dan nog wat yoghurt toe. Voor meer pittigheid voeg je nog wat currypasta toe.

Serveer de broccoli burgers met de madras-mayo en eet smakelijk!

 

Broccoli burgers met madras-mayo , vegetarische burgers, Broccoli recepten, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Slanke avondmaaltijden, Gezond fastfood, Voedzame foodblogs

 

Deze burgers maak je extra gezond met een flinke pluk kiemen erop

9 Comments
      1. Tnx voor de tips! Ik sta ze nu te maken; we doen er groentepakketjes in bladerdeeg bij hmmmmm! Ik heb de lente-uitjes erdoorheen geprakt .. was dat de bedoeling van de lente-uitjes?

  1. Voor het eerst op jouw blog en val meteen met mijn neus in de burger! Ziet er heerlijk uit.
    De 400 gram kikkererwten is dat een blik van 400 gram of uitgelekt gewicht?
    ze staan meteen voor morgen op het munu ;-)

    1. Hoi Joyce, welkom bij Beaufood :D Ik bedoel inderdaad een blik van 400 gr kikkererwten. Het uitlekgewicht zal dus iets minder dan 400 gr zijn. Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.