...

Broccoli burgers met madras-mayo

Broccoli burgers met madras-mayo

door | jan 16, 2018 | Hoofdgerecht, Recepten, Vega | 14 reacties

Broccoli burgers met madras-mayo , vegetarische burgers, Broccoli recepten, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Slanke avondmaaltijden, Gezond fastfood, Voedzame foodblogs

Jullie vroegen massaal om meer vegetarische burgers (niet gek, want ó wat zijn ze lekker!) dus bij deze een nieuw recept voor een heerlijke en gezonde burger. Dit keer gemaakt van broccoli, kikkererwten en met een pittige mayo on the side. Of erop. Wat jij wil! Eet deze voedzame burger op een broodje als lunch of als avondeten met gebakken zoete aardappelfrieten en een simpele groene salade. Zei ik al dat gezond eten echt héél lekker kan zijn :D

 

Broccoli burgers met madras-mayo , vegetarische burgers, Broccoli recepten, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Slanke avondmaaltijden, Gezond fastfood, Voedzame foodblogs

Broccoli burgers met madras-mayo , vegetarische burgers, Broccoli recepten, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Slanke avondmaaltijden, Gezond fastfood, Voedzame foodblogs

Dit heb je nodig voor deze broccoli burgers met madras-mayo / vier stuks

  • 450 gr broccoli
  • 400 gr kikkererwten – uit blik, uitlek gewicht 240 gram
  • 2 lente uien
  • 1 ei
  • 6 el bloem
  • peper & zout

Voor de madras-mayo

  • flinke tl madras currypasta
  • 2 el mayo
  • 1 el yoghurt

 

Zo maak je het

Snijd de broccoli in roosjes en kook de roosjes in een pan met ruim water beetgaar.

Giet de broccoli af. Schenk het vocht uit het blik kikkererwten en spoel na met water. Schep de kikkererwten bij de broccoli en stamp alles fijn met (bijvoorbeeld) een pureestamper. Je kunt hier ook een staafmixer voor gebruiken, maar zorg dat je het mengsel niet te fijn pureert.

Voeg het ei, de bloem en een snuf peper en zout toe. Snijd de lente uien klein en meng dit erdoor. Kneed alles met de hand door elkaar en voeg eventueel nog wat bloem toe als het mengsel te nat is. Je wilt geen droge burgers, maar je moet er wel ballen van kunnen vormen.

Verhit een klontje kokosvet in een grote koekenpan. In mijn pan passen drie burgers, dus pak er als dat nodig is een tweede koekenpan bij. Vorm vier ballen van het broccoli mengsel en druk ze in de pan plat tot burgers, met een dikte van ongeveer 2 tot 3 cm. Bak de burgers aan beide kanten 3 minuten op laag tot medium vuur. Schep ze tussentijds voorzichtig om met een spatel.

Maak ondertussen de madras-mayo door de ingrediënten door elkaar te mengen. Te pittig? Voeg dan nog wat yoghurt toe. Voor meer pittigheid voeg je nog wat currypasta toe.

Serveer de broccoli burgers met de madras-mayo en eet smakelijk!

 

Broccoli burgers met madras-mayo , vegetarische burgers, Broccoli recepten, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Slanke avondmaaltijden, Gezond fastfood, Voedzame foodblogs

Deze burgers maak je extra gezond met een flinke pluk kiemen erop

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met gerookte zalm, krokante uitjes en furikake. Oftewel, een overheerlijk Aziatisch gevuld eitje! Een culinaire knipoog naar een klassiek recept. Gevulde eieren blijven een populaire borrelhap dus hoog tijd om daar eens wat mee te variëren. Zo...

Lees meer
Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Op zoek naar een overheerlijk en origineel gerechtje met malse biefstuk? Dan is deze mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise echt wat voor jou. Door een groot focaccia brood in kleine vierkantjes te snijden, krijg je een soort mini broodjes....

Lees meer
Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Crispy gebakken kippendij in balsamico-roomsaus. En ja, dat smaakt nét zo goed als dat het klinkt lieve mensen! Normaliter gebruik ik kippendij zonder vel, maar laatst kocht ik een portie biologische kippendijen mét vel. Door de kip op het vel te bakken krijg je een...

Lees meer

14 Comments

14 Reacties

  1. Afra

    Erg lekker. Ik had de opmerkingen pas na het maken gelezen. 1 blik kikkertwen uitgelekt is 240g. Ik had het verkeer begrepen en dus 2 blik gepakt. Ook lekker, maar volgende keer ga ik het toch met minder proberen. Misschien handig om in het recept wat duidelijker bij te zetten :-) Ik heb de broccoli gestoomd. Was te stug om te stampen maar alle ingrediënten tegelijkertijd kort in de keukenmachine mengen werkte prima. Daarnaast heb ik nog snuf komijn, knoflookpoeder en chili flakes erbij gedaan. Dank!!

    Antwoord
  2. marjo

    Hoeveel kcal. zou zo’n burger zijn zonder de saus?

    Antwoord
  3. Abigail

    Echt super lekker!!

    Antwoord
    • Miranda

      Ik heb ze net gemaakt echter heb ik nog veel over. Zou je ze kunnen invriezen?

      Antwoord
      • Bo

        Ja hoor! Na het bakken even laten afkoelen en dan invriezen :)

        Antwoord
  4. Fenna

    Gisteren gemaakt, heb wat extra kruiden toegevoegd.
    Koriander en komijn.
    Het was heerlijk!

    Antwoord
    • Bo

      Jeeej leuk om te horen :D

      Antwoord
  5. Melanie

    Heeeerlijk…!! Wat zullen we erbij eten? Bij ons ook voor morgen op het menu! ;-)

    Antwoord
    • Bo

      Gebakken aardappeltjes of gestoomde groenten? Een portie notenrijst met salade erbij is ook lekker :)

      Antwoord
      • Melanie

        Tnx voor de tips! Ik sta ze nu te maken; we doen er groentepakketjes in bladerdeeg bij hmmmmm! Ik heb de lente-uitjes erdoorheen geprakt .. was dat de bedoeling van de lente-uitjes?

        Antwoord
    • MArion

      Lees ik ergens overheen? Wat doe ik met de lente-ui?

      Antwoord
  6. Joyce

    Voor het eerst op jouw blog en val meteen met mijn neus in de burger! Ziet er heerlijk uit.
    De 400 gram kikkererwten is dat een blik van 400 gram of uitgelekt gewicht?
    ze staan meteen voor morgen op het munu ;-)

    Antwoord
    • Bo

      Hoi Joyce, welkom bij Beaufood :D Ik bedoel inderdaad een blik van 400 gr kikkererwten. Het uitlekgewicht zal dus iets minder dan 400 gr zijn. Eet smakelijk!

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *