Gezonde borrel(nootjes)erwten

Gezonde borrel(nootjes)erwten

door | jul 3, 2015 | Hartige hapjes, Recepten | 0 Reacties

Oké, eigenlijk is de titel een beetje misleidend want het zijn geen borrelnootjes. Maar ze lijken gewoon zo op borrelnootjes! Ze snacken als nootjes en je kunt ze zoet of hartig eten. Het enige verschil (op het nootje na dan) is dat ze een heeel stuk gezonder zijn omdat ze van erwten zijn gemaakt.

Daarnaast is het ingrediëntenlijstje SUPER kort, als in twee ingrediënten. Twee maar! Plus de kruiden voor de smaak van de borrelerwten. En een beetje geduld want ze moeten drogen in de oven tot ze knapperig zijn.

 

Nodig voor een portie

  • 800 gr kikkererwten – niet de harde variant maar die uit pot/blik
  • klein scheutje olijfolie
  • Smaakmaker: je kunt honing toevoegen voor een lekkere zoete snack of kruiden voor een hartige. Ik koos voor hartig en ik nam gerookt paprika poeder (1 tl) en een snuf zout.

 


Zo maak je ze

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Spoel de erwten af en dep ze droog. Verdeel ze over een bakplaat met een stukje bakpapier eronder. Zet in het midden van de oven voor 30-40 minuten (of tot ze knapperig zijn)

Haal de erwten uit de oven, laat ze even afkoelen en doe de kruiden erbij. Schep goed om en geniet van je gezonde borrelerwten!

 

Ook lekker: honing met verse tijm, italiaanse kruiden, kerriepoeder of (een van mijn favo’s) honing met kaneel!

Print Friendly, PDF & Email

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Biet in zoutkorst met burrata en geroosterde amandelen

Biet in zoutkorst met burrata en geroosterde amandelen

Je weet het: ik maak gráág indruk op mijn gasten. Hoe goed ik ze ook ken (en hoe goed ze mij ook kennen, vooral) - ik ben graag de veroorzaker van openvallende monden tijdens een diner. Eén gerecht waarmee ik altijd punten scoor, is biet in zoutkorst. In theorie is...

Lees meer
Whipped geitenkaasdip met honing-olijven

Whipped geitenkaasdip met honing-olijven

Ik ben gek op borrelen. Toch laat ik het favoriete borrelhapje van de gemiddelde Nederlander meestal achterwege: bittergarnituur is niet aan mij besteed. En niet omdat ik het niet lekker vind (hallo, wie houdt er niet van zo'n gloeiendhete bitterbal of...

Lees meer
Zalm sashimi met hoisinmayonaise

Zalm sashimi met hoisinmayonaise

Zeg je 'ultieme luxe', dan zeg je 'zalm sashimi'. (Of kaviaar, oesters, champagne, oké oké...) Ik vind zalm sashimi zo fantastisch lekker. Zoals ik al zei: het is heel chique en luxueus, maar niet onbereikbaar. Des te leuker! Met een goede zalmfilet en een paar hele...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.