...

Gezonde borrel(nootjes)erwten

Gezonde borrel(nootjes)erwten

door | jul 3, 2015 | Hartige hapjes, Recepten | 0 Reacties

Oké, eigenlijk is de titel een beetje misleidend want het zijn geen borrelnootjes. Maar ze lijken gewoon zo op borrelnootjes! Ze snacken als nootjes en je kunt ze zoet of hartig eten. Het enige verschil (op het nootje na dan) is dat ze een heeel stuk gezonder zijn omdat ze van erwten zijn gemaakt.

Daarnaast is het ingrediëntenlijstje SUPER kort, als in twee ingrediënten. Twee maar! Plus de kruiden voor de smaak van de borrelerwten. En een beetje geduld want ze moeten drogen in de oven tot ze knapperig zijn.

 

Nodig voor een portie

  • 800 gr kikkererwten – niet de harde variant maar die uit pot/blik
  • klein scheutje olijfolie
  • Smaakmaker: je kunt honing toevoegen voor een lekkere zoete snack of kruiden voor een hartige. Ik koos voor hartig en ik nam gerookt paprika poeder (1 tl) en een snuf zout.

 


Zo maak je ze

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Spoel de erwten af en dep ze droog. Verdeel ze over een bakplaat met een stukje bakpapier eronder. Zet in het midden van de oven voor 30-40 minuten (of tot ze knapperig zijn)

Haal de erwten uit de oven, laat ze even afkoelen en doe de kruiden erbij. Schep goed om en geniet van je gezonde borrelerwten!

 

Ook lekker: honing met verse tijm, italiaanse kruiden, kerriepoeder of (een van mijn favo’s) honing met kaneel!

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade. Hoera, het is weer een uurtje langer licht! En dat betekend dat als ik gehéél onverwacht een knaller van een gerecht op tafel tover, ik er nog snel een foto van kan maken voor hier op de blog.. Want wauw, wat was deze...

Lees meer
Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Daar gaan we dan. Voor het eerst in mijn leven (moet ik me als foodblogger schamen als ik dit zeg?) ga ik zelf een paasstol maken! En geen gewone paasstol, maar een hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter, gevuld met gekaramelliseerde sjalot.. Het...

Lees meer
Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (oftewel een hartige Japanse pannenkoek), waar was je heel mijn leven. Althans in mijn eigen keuken dan, want in restaurants eet ik okonomiyaki regelmatig. Alleen zelf maken had ik nog nooit gedaan, tot afgelopen weekend! Mike en ik vind het heerlijk om op...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *