Oké, eigenlijk is de titel een beetje misleidend want het zijn geen borrelnootjes. Maar ze lijken gewoon zo op borrelnootjes! Ze snacken als nootjes en je kunt ze zoet of hartig eten. Het enige verschil (op het nootje na dan) is dat ze een heeel stuk gezonder zijn omdat ze van erwten zijn gemaakt.
Daarnaast is het ingrediëntenlijstje SUPER kort, als in twee ingrediënten. Twee maar! Plus de kruiden voor de smaak van de borrelerwten. En een beetje geduld want ze moeten drogen in de oven tot ze knapperig zijn.
Nodig voor een portie
- 800 gr kikkererwten – niet de harde variant maar die uit pot/blik
- klein scheutje olijfolie
- Smaakmaker: je kunt honing toevoegen voor een lekkere zoete snack of kruiden voor een hartige. Ik koos voor hartig en ik nam gerookt paprika poeder (1 tl) en een snuf zout.
Zo maak je ze
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Spoel de erwten af en dep ze droog. Verdeel ze over een bakplaat met een stukje bakpapier eronder. Zet in het midden van de oven voor 30-40 minuten (of tot ze knapperig zijn)
Haal de erwten uit de oven, laat ze even afkoelen en doe de kruiden erbij. Schep goed om en geniet van je gezonde borrelerwten!
Ook lekker: honing met verse tijm, italiaanse kruiden, kerriepoeder of (een van mijn favo’s) honing met kaneel!
0 reacties