...

Gezonde borrel(nootjes)erwten

Gezonde borrel(nootjes)erwten

door | jul 3, 2015 | Hartige hapjes, Recepten | 0 Reacties

Oké, eigenlijk is de titel een beetje misleidend want het zijn geen borrelnootjes. Maar ze lijken gewoon zo op borrelnootjes! Ze snacken als nootjes en je kunt ze zoet of hartig eten. Het enige verschil (op het nootje na dan) is dat ze een heeel stuk gezonder zijn omdat ze van erwten zijn gemaakt.

Daarnaast is het ingrediëntenlijstje SUPER kort, als in twee ingrediënten. Twee maar! Plus de kruiden voor de smaak van de borrelerwten. En een beetje geduld want ze moeten drogen in de oven tot ze knapperig zijn.

 

Nodig voor een portie

  • 800 gr kikkererwten – niet de harde variant maar die uit pot/blik
  • klein scheutje olijfolie
  • Smaakmaker: je kunt honing toevoegen voor een lekkere zoete snack of kruiden voor een hartige. Ik koos voor hartig en ik nam gerookt paprika poeder (1 tl) en een snuf zout.

 


Zo maak je ze

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Spoel de erwten af en dep ze droog. Verdeel ze over een bakplaat met een stukje bakpapier eronder. Zet in het midden van de oven voor 30-40 minuten (of tot ze knapperig zijn)

Haal de erwten uit de oven, laat ze even afkoelen en doe de kruiden erbij. Schep goed om en geniet van je gezonde borrelerwten!

 

Ook lekker: honing met verse tijm, italiaanse kruiden, kerriepoeder of (een van mijn favo’s) honing met kaneel!

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gebakken feta met honing en vijgen uit de oven

Gebakken feta met honing en vijgen uit de oven

Gebakken feta met vijgen en honing uit de oven! Een warme borrelhap met zoutige feta, zoete vijgen, honing en knapperige pistachenoten. De perfécte borrelhap als je het mij vraagt voor op een herfstige namiddag. Lees: een lange wandeling door het bos in de frisse zon...

Lees meer
Stracciatella met geroosterde tomaten en basilicum-salsa

Stracciatella met geroosterde tomaten en basilicum-salsa

Stracciatella kaas met geroosterde tomaten en basilicum-salsa. Ik weet niet wat het is, maar deze nazomerse temperaturen halen de Italiaanse chef in mij naar boven! De zon schijnt, mijn olijfboompjes staan er uiterst tevreden bij en ik heb spontaan zin om een...

Lees meer
Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus. Zomerser dan dit wordt het vandaag niet lieve mensen! Botermals gebakken kabeljauw, zwemmend in een smaakvolle saus gemaakt van witte wijn, verse basilicum en honingtomaatjes. Of gewoon cherry tomaatjes, maar honingtomaatjes...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *