...

Borrelhapje met kaas en gebakken peer

Borrelhapje met kaas en gebakken peer

door | jan 23, 2023 | Hartige hapjes, Recepten | 0 Reacties

borrelhapje-kaas

Culinaire hapjes die binnen een handomdraai op tafel staan? Laat dat maar aan mij over! De kunst is om met maar een paar ingrediënten die supergoed samen gaan een smaakbommetje te creëren. Neem bijvoorbeeld dit knapperige kuipje gevuld met kaas, gebakken peer in kaneel en honing. Góddelijke combi kan ik je vertellen. Het takje tijm geeft dit borrelhapje met kaas een groene finishing touch en tegelijkertijd heerlijke geur. Dus geef je binnenkort een gezellige borrel? Zet deze borrelhapjes met kaas dan zeker op tafel! 

borrelhapje-kaas

borrelhapje-kaas

Borrelhap met kaas

Wat betreft de kaas, ga ik het liefst voor gorgonzola. Ik ben zo’n diehard kaasfan die helemaal wild wordt van blauwe kaas. Maar mocht je dit iets te pittig vinden dan ga je gewoon voor zachte geitenkaas. Ook heerlijk! En over de tafel gesproken; die kleed je dan natuurlijk ook het liefst helemaal gezellig aan als je een borrel geeft. Dit laat ik graag over aan mijn vrienden van FonQ! Tijdens een gezellige middag in de studio’s van FonQ verzorgde ik de gerechten (waaronder deze borrelhap) en zij organiseerden een práchtige culinaire setting. (Lees vooral even dit artikel met 3x simpele styling tips voor een culinair avondje thuis).

Tafelen en tafelstyling

Je smaakpapillen staan natuurlijk op nummer één, maar het oog wil natuurlijk ook wat. Eten smaakt gewoon nóg beter als je het serveert in een mooie culinaire setting. Denk aan een linnen tafelkleed, mooie glazen (wijn en bubbels), goud bestek, elegant servies, kaarsen (héél) belangrijk en hier en daar wat groen in de vorm van bloemen of takjes verse rozemarijn of tijm op de borden. Die laatste is altijd een winner tijdens mijn etentjes. Het staat leuk én geeft tegelijkertijd een heerlijk subtiel geurtje af. In dit Beaufood X FonQ artikel vind je een aantal van mijn persoonlijke favorieten!

Hieronder vind je mijn recept voor het borrelhapje met kaas en gebakken peer.

Geniet ervan!

borrelhapje-kaas

Heb je deze lekkere borrelhapjes ook al gezien?

 

borrelhapje-kaas

Borrelhapje met kaas en gebakken peer

Borrelhapje met kaas, peer, honing en tijm. Met maar een paar ingrediënten tover jij binnen 10 minuten deze heerlijke borrelhap op tafel!
Nog geen beoordelingen
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Borrelhap
Porties 8 stuks

Ingrediënten
  

  • 150 gr romige kaas - ik ga graag voor gorgonzola, maar je kan ook Roquefort of zachte geitenkaas nemen.
  • 1 flinke peer
  • 1/2 tl kaneelpoeder
  • 1 el kokossuiker - gewone suiker kan ook
  • 1 el roomboter
  • 2 el honing
  • 2 takjes tijm
  • 8 eetbare borrel cupjes - te koop in de supermarkt (bijvoorbeeld deze cups) en vaak te vinden in het schap bij de toastjes!

Instructies
 

  • Snijd de peer in hele kleine blokjes. Je hoeft hem niet eerst te schillen.
  • Verhit de boter in een kleine pan. Voeg de blokjes peer toe samen met de kaneel en kokossuiker. Bak de peer 5 minuten op zacht vuur. Schep af en toe om.
  • Knip 8 kleine takjes van de tijm.
  • Verkruimel de kaas en verdeel deze over de eetbare cups. Schep daarbovenop de gekaramelliseerde peer. Sluit af met wat honing en een klein takje tijm.
Trefwoord Borrelhap, Kaas, Peer, Tijm
Recept gemaakt? Deel hem op Instagram of Facebook@beaufood of gebruik #beaufood

borrelhapje-kaas

Foto credits naar de leukste @ Lars Verkroost Photography

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Geroosterde pompoen met miso roomsaus

Geroosterde pompoen met miso roomsaus

Gezonde avondmaaltijd: geroosterde pompoen met miso roomsaus.. Haal de pompoenen maar in huis lieve mensen, want het is HERFST! Ik hou van de herfst. En dan met name de herfstzon, goudoranje kleuren, rode wijn en alle soorten groenten en fruit die verkrijgbaar zijn in...

Lees meer
Gebakken feta met honing en vijgen uit de oven

Gebakken feta met honing en vijgen uit de oven

Gebakken feta met vijgen en honing uit de oven! Een warme borrelhap met zoutige feta, zoete vijgen, honing en knapperige pistachenoten. De perfécte borrelhap als je het mij vraagt voor op een herfstige namiddag. Lees: een lange wandeling door het bos in de frisse zon...

Lees meer
Stracciatella met geroosterde tomaten en basilicum-salsa

Stracciatella met geroosterde tomaten en basilicum-salsa

Stracciatella kaas met geroosterde tomaten en basilicum-salsa. Ik weet niet wat het is, maar deze nazomerse temperaturen halen de Italiaanse chef in mij naar boven! De zon schijnt, mijn olijfboompjes staan er uiterst tevreden bij en ik heb spontaan zin om een...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept