Culinaire hapjes die binnen een handomdraai op tafel staan? Laat dat maar aan mij over! De kunst is om met maar een paar ingrediënten die supergoed samen gaan een smaakbommetje te creëren. Neem bijvoorbeeld dit knapperige kuipje gevuld met kaas, gebakken peer in kaneel en honing. Góddelijke combi kan ik je vertellen. Het takje tijm geeft dit borrelhapje met kaas een groene finishing touch en tegelijkertijd heerlijke geur. Dus geef je binnenkort een gezellige borrel? Zet deze borrelhapjes met kaas dan zeker op tafel!
Borrelhap met kaas
Wat betreft de kaas, ga ik het liefst voor gorgonzola. Ik ben zo’n diehard kaasfan die helemaal wild wordt van blauwe kaas. Maar mocht je dit iets te pittig vinden dan ga je gewoon voor zachte geitenkaas. Ook heerlijk! En over de tafel gesproken; die kleed je dan natuurlijk ook het liefst helemaal gezellig aan als je een borrel geeft. Dit laat ik graag over aan mijn vrienden van FonQ! Tijdens een gezellige middag in de studio’s van FonQ verzorgde ik de gerechten (waaronder deze borrelhap) en zij organiseerden een práchtige culinaire setting. (Lees vooral even dit artikel met 3x simpele styling tips voor een culinair avondje thuis).
Tafelen en tafelstyling
Je smaakpapillen staan natuurlijk op nummer één, maar het oog wil natuurlijk ook wat. Eten smaakt gewoon nóg beter als je het serveert in een mooie culinaire setting. Denk aan een linnen tafelkleed, mooie glazen (wijn en bubbels), goud bestek, elegant servies, kaarsen (héél) belangrijk en hier en daar wat groen in de vorm van bloemen of takjes verse rozemarijn of tijm op de borden. Die laatste is altijd een winner tijdens mijn etentjes. Het staat leuk én geeft tegelijkertijd een heerlijk subtiel geurtje af. In dit Beaufood X FonQ artikel vind je een aantal van mijn persoonlijke favorieten!
Hieronder vind je mijn recept voor het borrelhapje met kaas en gebakken peer.
Geniet ervan!
Heb je deze lekkere borrelhapjes ook al gezien?
- Toastjes van roggebrood met mousse van kabeljauwlever
- Geitenkaasvlinders uit de oven met gekaramelliseerde ui
- Borrelhapje met geitenkaas, abrikoos en walnoot
- Aziatische gehaktballetjes met pindasaus

Borrelhapje met kaas en gebakken peer
Ingrediënten
- 150 gr romige kaas - ik ga graag voor gorgonzola, maar je kan ook Roquefort of zachte geitenkaas nemen.
- 1 flinke peer
- 1/2 tl kaneelpoeder
- 1 el kokossuiker - gewone suiker kan ook
- 1 el roomboter
- 2 el honing
- 2 takjes tijm
- 8 eetbare borrel cupjes - te koop in de supermarkt (bijvoorbeeld deze cups) en vaak te vinden in het schap bij de toastjes!
Instructies
- Snijd de peer in hele kleine blokjes. Je hoeft hem niet eerst te schillen.
- Verhit de boter in een kleine pan. Voeg de blokjes peer toe samen met de kaneel en kokossuiker. Bak de peer 5 minuten op zacht vuur. Schep af en toe om.
- Knip 8 kleine takjes van de tijm.
- Verkruimel de kaas en verdeel deze over de eetbare cups. Schep daarbovenop de gekaramelliseerde peer. Sluit af met wat honing en een klein takje tijm.
Foto credits naar de leukste @ Lars Verkroost Photography
0 reacties