...

Boerenkoolchips uit de oven met zeezout en kurkuma

Boerenkoolchips uit de oven met zeezout en kurkuma

door | nov 11, 2014 | Hartige hapjes, Recepten | 0 Reacties

Soms zie ik gerechten waarvan ik denk, hmm ik weet het nog zo net niet.. Je kan te ver gaan. Boerenkoolchips? Dat kan nooit lekker zijn. Raar maar waar, dat is het dus wel! Wie had dat gedacht. Het leuke aan deze chipsvariant is dat je er werkelijk álle kruiden overheen kunt gooien. Ik heb hem laatst gemaakt met paprikakruiden en dat was ook super lekker. Zoet schijnt ook fantastisch te smaken maar dat heb ik nog niet uitgeprobeerd. Kurkuma en zeezout is tot nu toe mijn lievelings dus hieronder het recept!

 

Je kunt vers gesneden boerenkool bij supermarkt kopen maar dit zijn erg kleine stukjes. Het gevolg hiervan is dat je de chips bijna letterlijk naar binnen kunt lepelen. Koop daarom beter een verse bos ongesneden boerenbool bij de groentenboer en snijd of pluk deze in grotere stukken.

 

Ingredienten voor één plaat. Voor twee platen (kunnen gewoon onder elkaar in de oven) verdubbel je het recept

  • 150 gram verse boerenkool
  • flinke scheut olijfolie
  • 1 theelepel versgemalen zeezout
  • 1 theelepel kurkuma (of andere kuiden naar keuze)

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Meng in een grote kom de boerenkool samen met de overige ingredienten. Kneed alles even goed door elkaar zodat alle kruiden zich verspreiden. Bedek een ovenplaat met bakpapier en verdeel hierover de boerenkool.

Zet weg in de oven voor 15 minuten tot de chips knapperig is. Schep tussendoor een keertje om.

Klaar! Laat de chips even afkoelen en serveer in een leuke schaal met eventueel een stuk bakpapier erin.

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Zelf citroen gember shots maken (zonder slowjuicer!)

Zelf citroen gember shots maken (zonder slowjuicer!)

Citroen gember shots! Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben echt al wéken verkouden. Hoog tijd om mijn immuunsysteem een flinke boost te geven. Dit doe ik door gezond te eten (veel biologische groenten, fruit, peulvruchten, noten), tussen het werken door...

Lees meer
Vongole (of kokkels) met witte wijn en parmezaanse kaas

Vongole (of kokkels) met witte wijn en parmezaanse kaas

Ik heb vandaag een echte Beaufood klassieker voor je. Daarmee bedoel ik zo'n gerecht wat zéér regelmatig bij ons op tafel staat. Mijn favoriete vongole recept! Een pannetje vol heerlijke vongole met witte wijn en parmezaanse kaas. Als ik vongole tegenkom kan ik het...

Lees meer
Gegratineerde oesters uit de oven

Gegratineerde oesters uit de oven

Luxer en smaakvoller wordt het vandaag niet lieve mensen. Gegratineerde oesters uit de oven! Mijn favoriete borrelhap. Het zacht zilte van een mooie oester in combinatie met gesmolten kaas, verse peterselie en een frisse citroen is werkelijk hemels. Toch moet ik...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *