Boerenkoolchips uit de oven met zeezout en kurkuma

Soms zie ik gerechten waarvan ik denk, hmm ik weet het nog zo net niet.. Je kan te ver gaan. Boerenkoolchips? Dat kan nooit lekker zijn. Raar maar waar, dat is het dus wel! Wie had dat gedacht. Het leuke aan deze chipsvariant is dat je er werkelijk álle kruiden overheen kunt gooien. Ik heb hem laatst gemaakt met paprikakruiden en dat was ook super lekker. Zoet schijnt ook fantastisch te smaken maar dat heb ik nog niet uitgeprobeerd. Kurkuma en zeezout is tot nu toe mijn lievelings dus hieronder het recept!

 

Je kunt vers gesneden boerenkool bij supermarkt kopen maar dit zijn erg kleine stukjes. Het gevolg hiervan is dat je de chips bijna letterlijk naar binnen kunt lepelen. Koop daarom beter een verse bos ongesneden boerenbool bij de groentenboer en snijd of pluk deze in grotere stukken.

 

Ingredienten voor één plaat. Voor twee platen (kunnen gewoon onder elkaar in de oven) verdubbel je het recept

  • 150 gram verse boerenkool
  • flinke scheut olijfolie
  • 1 theelepel versgemalen zeezout
  • 1 theelepel kurkuma (of andere kuiden naar keuze)

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Meng in een grote kom de boerenkool samen met de overige ingredienten. Kneed alles even goed door elkaar zodat alle kruiden zich verspreiden. Bedek een ovenplaat met bakpapier en verdeel hierover de boerenkool.

Zet weg in de oven voor 15 minuten tot de chips knapperig is. Schep tussendoor een keertje om.

Klaar! Laat de chips even afkoelen en serveer in een leuke schaal met eventueel een stuk bakpapier erin.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!

Nieuw: Gezonde weekmenu’s!
Gezond weekmenu 8, Gezond eten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, gezond avondeten, Voedzame hoofdgerechten

Gezond weekmenu #8

Sinds een paar weken publiceer ik elke maandag een vegetarisch…

Gezond en vegetarisch weekmenu, Beaufood recepten, Gezond eten, Vegetarisch avondeten, Gezonde recepten

Gezond en vegetarisch weekmenu #7

Het belooft een zonnige week te worden :D Misschien klinkt…

Gezond en vegetarisch weekmenu #6

Vandaag heb ik weer een nieuw weekmenu voor je. Vol…

Gezond en vegetarisch weekmenu #5

Maandag: Vega burrito’s met falafel en Gruyère We beginnen de…

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start en…

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Alstublieft! Een nieuw en gezond weekmenu vol vegetarische gerechten. Perfect…

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!