...

Boerenkoolchips uit de oven met zeezout en kurkuma

Boerenkoolchips uit de oven met zeezout en kurkuma

door | nov 11, 2014 | Hartige hapjes, Recepten | 0 Reacties

Soms zie ik gerechten waarvan ik denk, hmm ik weet het nog zo net niet.. Je kan te ver gaan. Boerenkoolchips? Dat kan nooit lekker zijn. Raar maar waar, dat is het dus wel! Wie had dat gedacht. Het leuke aan deze chipsvariant is dat je er werkelijk álle kruiden overheen kunt gooien. Ik heb hem laatst gemaakt met paprikakruiden en dat was ook super lekker. Zoet schijnt ook fantastisch te smaken maar dat heb ik nog niet uitgeprobeerd. Kurkuma en zeezout is tot nu toe mijn lievelings dus hieronder het recept!

 

Je kunt vers gesneden boerenkool bij supermarkt kopen maar dit zijn erg kleine stukjes. Het gevolg hiervan is dat je de chips bijna letterlijk naar binnen kunt lepelen. Koop daarom beter een verse bos ongesneden boerenbool bij de groentenboer en snijd of pluk deze in grotere stukken.

 

Ingredienten voor één plaat. Voor twee platen (kunnen gewoon onder elkaar in de oven) verdubbel je het recept

  • 150 gram verse boerenkool
  • flinke scheut olijfolie
  • 1 theelepel versgemalen zeezout
  • 1 theelepel kurkuma (of andere kuiden naar keuze)

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Meng in een grote kom de boerenkool samen met de overige ingredienten. Kneed alles even goed door elkaar zodat alle kruiden zich verspreiden. Bedek een ovenplaat met bakpapier en verdeel hierover de boerenkool.

Zet weg in de oven voor 15 minuten tot de chips knapperig is. Schep tussendoor een keertje om.

Klaar! Laat de chips even afkoelen en serveer in een leuke schaal met eventueel een stuk bakpapier erin.

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Miso toast met perfect gepocheerde eieren

Miso toast met perfect gepocheerde eieren

Perfect gepocheerde eieren maken? Dat is een fluitje van een cent met deze tips! Ik ben gék op gepocheerde eitjes. Ik heb dan ook braaf véél verschillende tips uitgeprobeerd voor het perfecte resultaat: een stevige buitenkant met daarin een mooie lopende dooier. Die...

Lees meer
Romige burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven

Romige burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven

Ohhhh lieve mensen, ik heb toch wel zó'n overheerlijk burrata recept voor je. En wel in de vorm van een heerlijke borrelhap! Deze burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven is alles wat je wil van een hapje voor bij de borrel. Kruidig, zoet, fris, bomvol smaak...

Lees meer
Pitabroodjes met kipgehaktballetjes en yoghurtsaus

Pitabroodjes met kipgehaktballetjes en yoghurtsaus

Zin in een makkelijke, voedzame en héle lekkere avondmaaltijd? Dan zijn deze pitabroodjes met bimi broccoli, kipgehaktballetjes en yoghurtsaus perféct. Vers afgebakken pitabroodjes met zelfgemaakte sappige kipgehaktballetjes, knapperige bimi met daarbij een romig...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *