Boerenkoolchips uit de oven met zeezout en kurkuma

Boerenkoolchips uit de oven met zeezout en kurkuma

door | nov 11, 2014 | Hartige hapjes, Recepten | 0 Reacties

Soms zie ik gerechten waarvan ik denk, hmm ik weet het nog zo net niet.. Je kan te ver gaan. Boerenkoolchips? Dat kan nooit lekker zijn. Raar maar waar, dat is het dus wel! Wie had dat gedacht. Het leuke aan deze chipsvariant is dat je er werkelijk álle kruiden overheen kunt gooien. Ik heb hem laatst gemaakt met paprikakruiden en dat was ook super lekker. Zoet schijnt ook fantastisch te smaken maar dat heb ik nog niet uitgeprobeerd. Kurkuma en zeezout is tot nu toe mijn lievelings dus hieronder het recept!

 

Je kunt vers gesneden boerenkool bij supermarkt kopen maar dit zijn erg kleine stukjes. Het gevolg hiervan is dat je de chips bijna letterlijk naar binnen kunt lepelen. Koop daarom beter een verse bos ongesneden boerenbool bij de groentenboer en snijd of pluk deze in grotere stukken.

 

Ingredienten voor één plaat. Voor twee platen (kunnen gewoon onder elkaar in de oven) verdubbel je het recept

  • 150 gram verse boerenkool
  • flinke scheut olijfolie
  • 1 theelepel versgemalen zeezout
  • 1 theelepel kurkuma (of andere kuiden naar keuze)

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Meng in een grote kom de boerenkool samen met de overige ingredienten. Kneed alles even goed door elkaar zodat alle kruiden zich verspreiden. Bedek een ovenplaat met bakpapier en verdeel hierover de boerenkool.

Zet weg in de oven voor 15 minuten tot de chips knapperig is. Schep tussendoor een keertje om.

Klaar! Laat de chips even afkoelen en serveer in een leuke schaal met eventueel een stuk bakpapier erin.

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Watermeloenijs (slush puppy)

Watermeloenijs (slush puppy)

Als ik aan de zomer denk, dan denk ik aan watermeloen en aan ijs. Twee ingrediënten die zon, zee, strand schrééuwen. Een combinatie van die twee kan niet ontbreken op Beaufood, dus zie hier: een heerlijk recept voor watermeloenijs! Maar dan een beetje leuker, want ik...

Lees meer
Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Huh, een lasagneschotel midden in de zomer? Oh jazeker. Sterker nog: ik maakte 'm toen de mussen van het dak vielen en de thermometer in de tuin bijna 40 graden aantikte. En daar smaakten deze lasagnerolletjes absoluut niet minder om! In de winter is zo'n goedgevulde,...

Lees meer
Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Iedereen heeft wel eens zin in een ultraromig, koud en smaakvol ijsje. Wat niet iedereen heeft: een ijsmachine. Maarrrr dat hoeft de pret niet te bederven deze zomer! Ik heb laatst namelijk een bak ijs gemaakt die niet onder doet voor the real deal. Aardbeienijs...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.