...

Boerenkool smoothie met kaki

Boerenkool smoothie met kaki

door | jan 16, 2017 | Recepten, Smoothies & drankjes | 0 Reacties

Boerenkool smoothie met kaki, groene smoothie recepten, Smoothie met kaki, Gezonde smoothies, Gezonde foodblogs

Het is een cliché maar ‘a smoothie a day keeps the doctor away’ is wat mij betreft meer dan waar. Oké misschien niet alle zeven dagen van de week, maar ik probeer toch wel zeker vier a vijf smoothies of juices per week te maken. Door die grote hoeveelheid vitamines (ik stop er altijd fruit én groenten in) sla ik al jaren de griep epidemies en extreme verkoudheden over. Ik kan me niet heugen wanneer ik voor het laatst echt ziek ben geweest en dat heb ik allemaal te danken aan mijn Beaufood eetpatroon. Hierin volg ik de 80/20 regel, waarbij is 80% van de tijd zo gezond en voedzaam mogelijk eet en de overige 20% geniet van minder gezond eten. Wijn bijvoorbeeld ;) Of een berg kaas, een zak raspatat, een bord pasta met extra veel romige saus..

Afijn, even terug naar deze smoothie. Deze groene smoothie is gemaakt van boerenkool en kaki fruit. Kaki fruit is een súper lekkere zoete vrucht en ik vond het daarom overbodig om extra honing toe te voegen aan deze smoothie, maar doe dit vooral als je dat lekker vindt. Kun je geen kaki vinden? Dan kun je hem ook vervangen door mango.

Geniet ervan!

Boerenkool smoothie met kaki, groene smoothie recepten, Smoothie met kaki, Gezonde smoothies, Gezonde foodblogs

 

Dit heb je nodig voor deze boerenkool smoothie met kaki / één glas

  • 1 hand verse boerenkool
  • 1 stuks kaki fruit
  • 200 ml water of plantaardige melk als haver- of amandelmelk
  • optioneel: honing naar smaak

 

Zo maak je het

Mix alle ingrediënten tot een romige smoothie. Blend de smoothie minimaal één minuut zodat je geen stukjes boerenkool in je smoothie hebt.

Ik vind de smoothie door de kaki zoet genoeg maar je kunt er altijd nog een kleine theelepel honing aan toevoegen als je dit lekker vindt.

 


Heb je dit recept gemaakt? Ik ben súper benieuwd wat je ervan vindt dus laat het mij vooral weten met een reactie hieronder, op Facebook of Instagram met de hashtag #beaufood
Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gezonde appeltaart pannenkoek

Gezonde appeltaart pannenkoek

Appeltaart pannenkoek met rozijnen en kaneel. Een van mijn (en zéker ook die van Louen) favoriete ontbijtrecepten van de laatste tijd. Eigenlijk is het meer een soort zoete omelet. Het beslag bestaat namelijk uit eieren met daarin een flinke eetlepel volkorenmeel....

Lees meer
Loaded eiersalade met avocado en gerookte zalm

Loaded eiersalade met avocado en gerookte zalm

Loaded eiersalade met avocado en gerookte zalm. Een super de luxe gezonde eiersalade met allerlei voedzame toppings. Oké, die gebakken uitjes erop zijn misschien niet súper voedzaam, maar ik ben nog steeds niet over mijn gebakken uitjes verslaving heen ;) Zo'n kruidig...

Lees meer
Gebakken kippendij in spinazie roomsaus

Gebakken kippendij in spinazie roomsaus

Ohhh we hebben er weer eentje hoor.. Gebakken kip in spinazie roomsaus! Een fantastisch lekker eenpansgerecht met kruidige kip in een romige saus van (heel veel) verse spinazie. Een perfect gerecht voor op een doordeweekse avond. Hij staat namelijk lekker snel op...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *