...

Boerenkool smoothie met kaki

Boerenkool smoothie met kaki

door | jan 16, 2017 | Recepten, Smoothies & drankjes | 0 Reacties

Boerenkool smoothie met kaki, groene smoothie recepten, Smoothie met kaki, Gezonde smoothies, Gezonde foodblogs

Het is een cliché maar ‘a smoothie a day keeps the doctor away’ is wat mij betreft meer dan waar. Oké misschien niet alle zeven dagen van de week, maar ik probeer toch wel zeker vier a vijf smoothies of juices per week te maken. Door die grote hoeveelheid vitamines (ik stop er altijd fruit én groenten in) sla ik al jaren de griep epidemies en extreme verkoudheden over. Ik kan me niet heugen wanneer ik voor het laatst echt ziek ben geweest en dat heb ik allemaal te danken aan mijn Beaufood eetpatroon. Hierin volg ik de 80/20 regel, waarbij is 80% van de tijd zo gezond en voedzaam mogelijk eet en de overige 20% geniet van minder gezond eten. Wijn bijvoorbeeld ;) Of een berg kaas, een zak raspatat, een bord pasta met extra veel romige saus..

Afijn, even terug naar deze smoothie. Deze groene smoothie is gemaakt van boerenkool en kaki fruit. Kaki fruit is een súper lekkere zoete vrucht en ik vond het daarom overbodig om extra honing toe te voegen aan deze smoothie, maar doe dit vooral als je dat lekker vindt. Kun je geen kaki vinden? Dan kun je hem ook vervangen door mango.

Geniet ervan!

Boerenkool smoothie met kaki, groene smoothie recepten, Smoothie met kaki, Gezonde smoothies, Gezonde foodblogs

 

Dit heb je nodig voor deze boerenkool smoothie met kaki / één glas

  • 1 hand verse boerenkool
  • 1 stuks kaki fruit
  • 200 ml water of plantaardige melk als haver- of amandelmelk
  • optioneel: honing naar smaak

 

Zo maak je het

Mix alle ingrediënten tot een romige smoothie. Blend de smoothie minimaal één minuut zodat je geen stukjes boerenkool in je smoothie hebt.

Ik vind de smoothie door de kaki zoet genoeg maar je kunt er altijd nog een kleine theelepel honing aan toevoegen als je dit lekker vindt.

 


Heb je dit recept gemaakt? Ik ben súper benieuwd wat je ervan vindt dus laat het mij vooral weten met een reactie hieronder, op Facebook of Instagram met de hashtag #beaufood

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Zelf citroen gember shots maken (zonder slowjuicer!)

Zelf citroen gember shots maken (zonder slowjuicer!)

Citroen gember shots! Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben echt al wéken verkouden. Hoog tijd om mijn immuunsysteem een flinke boost te geven. Dit doe ik door gezond te eten (veel biologische groenten, fruit, peulvruchten, noten), tussen het werken door...

Lees meer
Vongole (of kokkels) met witte wijn en parmezaanse kaas

Vongole (of kokkels) met witte wijn en parmezaanse kaas

Ik heb vandaag een echte Beaufood klassieker voor je. Daarmee bedoel ik zo'n gerecht wat zéér regelmatig bij ons op tafel staat. Mijn favoriete vongole recept! Een pannetje vol heerlijke vongole met witte wijn en parmezaanse kaas. Als ik vongole tegenkom kan ik het...

Lees meer
Gegratineerde oesters uit de oven

Gegratineerde oesters uit de oven

Luxer en smaakvoller wordt het vandaag niet lieve mensen. Gegratineerde oesters uit de oven! Mijn favoriete borrelhap. Het zacht zilte van een mooie oester in combinatie met gesmolten kaas, verse peterselie en een frisse citroen is werkelijk hemels. Toch moet ik...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *