Boerenkool smoothie met kaki

Boerenkool smoothie met kaki, groene smoothie recepten, Smoothie met kaki, Gezonde smoothies, Gezonde foodblogs

Het is een cliché maar ‘a smoothie a day keeps the doctor away’ is wat mij betreft meer dan waar. Oké, misschien niet zeven dagen lang elke dag maar ik probeer toch wel zeker vier a vijf smoothies of juices per week te maken. Door die grote hoeveelheid vitamines – ik stop er altijd fruit én groente in – sla ik al jaren de griep epidemies en extreme verkoudheden over. Ik kan me niet heugen wanneer ik voor het laatst echt ziek ben geweest en dat heb ik allemaal te danken aan mijn Beaufood eetpatroon :D Ik heb niet bepaald een mega sterk immuunsysteem van mezelf en 300 gram groenten per dag doen dan echt wonderen.

Deze groene smoothie is gemaakt van boerenkool en kaki. Kaki is een super lekkere zoete vrucht en ik vond het daarom overbodig om extra honing toe te voegen, maar doe dit vooral als je dat lekker vindt. Kun je geen kaki vinden? Dan kun je hem ook vervangen door mango.

 

 

Dit heb je nodig voor één glas boerenkool smoothie met kaki

  • 1 hand verse boerenkool
  • 1 kaki
  • 200 ml water
  • optioneel: honing naar smaak

 

Boerenkool smoothie met kaki, groene smoothie recepten, Smoothie met kaki, Gezonde smoothies, Gezonde foodblogs

 

Zo maak je het

Mix alle ingrediënten tot een romige smoothie. Blend de smoothie minimaal één minuut zodat je geen stukjes boerenkool in je smoothie hebt.

Ik vind de smoothie door de kaki zoet genoeg maar je kunt er altijd nog een kleine theelepel honing aan toevoegen als je dit lekker vindt.

 


Heb je dit recept gemaakt? Ik ben súper benieuwd wat je ervan vindt dus laat het mij vooral weten met een reactie hieronder, op Facebook of Instagram met de hashtag #beaufood
Print Friendly, PDF & Email
Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.