...

Boekweit pannenkoeken met dadelstroop

Boekweit pannenkoeken met dadelstroop

door | jul 28, 2017 | Ontbijt, Recepten | 0 Reacties

Beaufood recepten, Boekweit pannenkoeken met dadelstroop, Gezonde foodblogs, Gezonde ontbijtjes, Gezonde pannenkoeken, Glutenvrije ontbijtjes, Glutenvrije pannenkoeken

Kunnen jullie ook zo genieten van pannenkoeken als ontbijt? Een lekker geurtje in de keuken, gezellig aan tafel met een stapel pancakes, dadelstroop en een smoothie. Perfect voor een lange zaterdag of zondagochtend. Al kun je jezelf natuurlijk ook makkelijk op een doordeweekse dag trakteren op deze glutenvrije boekweit pannenkoeken met dadelstroop. Zo gemaakt, super lekker én je kunt ze de avond van te voren maken zodat je ze ‘s ochtends alleen even hoeft op te warmen. Lekker met plakjes banaan en nootjes!

 

Dit heb je nodig voor deze boekweit pannenkoeken met dadelstroop / 2 personen

  • 130 gr boekweitmeel
  • 250 ml amandelmelk
  • 2 eieren
  • snuf kaneel

Voor erop

  • handje gemengde noten – grofgehakt
  • 1 banaan
  • dadelstroop

 

Boekweit pannenkoeken met dadelstroop, Glutenvrije pannenkoeken, Gezonde pannenkoeken, Gezonde ontbijtjes, Glutenvrije ontbijtjes, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten

Boekweit pannenkoeken met dadelstroop, Glutenvrije pannenkoeken, Gezonde pannenkoeken, Gezonde ontbijtjes, Glutenvrije ontbijtjes, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten

 

Zo maak je ze

Maak het beslag door de ingrediënten met een garde door elkaar te kloppen. Voeg aan het beslag ook een snufje zout toe.

Verhit een klontje roomboter of kokosvet in een koekenpan en laat de pan goed heet worden. Schenk een laagje beslag in de pan en draai de pan tot het beslag goed verspreid is.

Bak de pannenkoek aan beide kanten gaar. Boekweitmeel blijft wat bleek tijdens het bakken dus je hoeft niet te wachten tot je een mooie bruine pannenkoek krijgt.

Beleg de pannenkoeken met banaan, nootjes, dadelstroop en eet smakelijk!

 

Extra lekker: Een tweede banaan in stukjes snijden en dit door het beslag mengen. Zo krijg je kleine stukje gebakken banaan in je pancakes jummm!

 

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus. Zomerser dan dit wordt het vandaag niet lieve mensen! Botermals gebakken kabeljauw, zwemmend in een smaakvolle saus gemaakt van witte wijn, verse basilicum en honingtomaatjes. Of gewoon cherry tomaatjes, maar honingtomaatjes...

Lees meer
Tonijn tataki met hoisinsaus

Tonijn tataki met hoisinsaus

Tonijn tataki met hoisinsaus. Heerlijk als side dish bij sushi, als luxe borrelhap óf gewoon lekker als gezonde avondmaaltijd met een portie rijst en gestoomde broccoli erbij! Tataki is een bereidingswijze waarbij je tonijn (of een ander soort vis of vlees) kort...

Lees meer
Prei van de barbecue met ansjovis en hüttenkäse

Prei van de barbecue met ansjovis en hüttenkäse

Ik heb weer een barbecue topper hoor lieve mensen! Ik ben enorm fan van makkelijk te bereiden barbecue gerechten die er tóch lekker culinair uitzien. Vaak is het een kwestie van het gerecht een beetje gezellig opmaken en het combineren van een paar eenvoudige...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *