...

Boekweit pannenkoeken met dadelstroop

Boekweit pannenkoeken met dadelstroop

door | jul 28, 2017 | Ontbijt, Recepten | 0 Reacties

Beaufood recepten, Boekweit pannenkoeken met dadelstroop, Gezonde foodblogs, Gezonde ontbijtjes, Gezonde pannenkoeken, Glutenvrije ontbijtjes, Glutenvrije pannenkoeken

Kunnen jullie ook zo genieten van pannenkoeken als ontbijt? Een lekker geurtje in de keuken, gezellig aan tafel met een stapel pancakes, dadelstroop en een smoothie. Perfect voor een lange zaterdag of zondagochtend. Al kun je jezelf natuurlijk ook makkelijk op een doordeweekse dag trakteren op deze glutenvrije boekweit pannenkoeken met dadelstroop. Zo gemaakt, super lekker én je kunt ze de avond van te voren maken zodat je ze ‘s ochtends alleen even hoeft op te warmen. Lekker met plakjes banaan en nootjes!

 

Dit heb je nodig voor deze boekweit pannenkoeken met dadelstroop / 2 personen

  • 130 gr boekweitmeel
  • 250 ml amandelmelk
  • 2 eieren
  • snuf kaneel

Voor erop

  • handje gemengde noten – grofgehakt
  • 1 banaan
  • dadelstroop

 

Boekweit pannenkoeken met dadelstroop, Glutenvrije pannenkoeken, Gezonde pannenkoeken, Gezonde ontbijtjes, Glutenvrije ontbijtjes, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten

Boekweit pannenkoeken met dadelstroop, Glutenvrije pannenkoeken, Gezonde pannenkoeken, Gezonde ontbijtjes, Glutenvrije ontbijtjes, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten

 

Zo maak je ze

Maak het beslag door de ingrediënten met een garde door elkaar te kloppen. Voeg aan het beslag ook een snufje zout toe.

Verhit een klontje roomboter of kokosvet in een koekenpan en laat de pan goed heet worden. Schenk een laagje beslag in de pan en draai de pan tot het beslag goed verspreid is.

Bak de pannenkoek aan beide kanten gaar. Boekweitmeel blijft wat bleek tijdens het bakken dus je hoeft niet te wachten tot je een mooie bruine pannenkoek krijgt.

Beleg de pannenkoeken met banaan, nootjes, dadelstroop en eet smakelijk!

 

Extra lekker: Een tweede banaan in stukjes snijden en dit door het beslag mengen. Zo krijg je kleine stukje gebakken banaan in je pancakes jummm!

 

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade. Hoera, het is weer een uurtje langer licht! En dat betekend dat als ik gehéél onverwacht een knaller van een gerecht op tafel tover, ik er nog snel een foto van kan maken voor hier op de blog.. Want wauw, wat was deze...

Lees meer
Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Daar gaan we dan. Voor het eerst in mijn leven (moet ik me als foodblogger schamen als ik dit zeg?) ga ik zelf een paasstol maken! En geen gewone paasstol, maar een hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter, gevuld met gekaramelliseerde sjalot.. Het...

Lees meer
Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (oftewel een hartige Japanse pannenkoek), waar was je heel mijn leven. Althans in mijn eigen keuken dan, want in restaurants eet ik okonomiyaki regelmatig. Alleen zelf maken had ik nog nooit gedaan, tot afgelopen weekend! Mike en ik vind het heerlijk om op...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *