Kunnen jullie ook zo genieten van pannenkoeken als ontbijt? Een lekker geurtje in de keuken, gezellig aan tafel met een stapel pancakes, dadelstroop en een smoothie. Perfect voor een lange zaterdag of zondagochtend. Al kun je jezelf natuurlijk ook makkelijk op een doordeweekse dag trakteren op deze glutenvrije boekweit pannenkoeken met dadelstroop. Zo gemaakt, super lekker én je kunt ze de avond van te voren maken zodat je ze ‘s ochtends alleen even hoeft op te warmen. Lekker met plakjes banaan en nootjes!
Dit heb je nodig voor deze boekweit pannenkoeken met dadelstroop / 2 personen
- 130 gr boekweitmeel
- 250 ml amandelmelk
- 2 eieren
- snuf kaneel
Voor erop
- handje gemengde noten – grofgehakt
- 1 banaan
- dadelstroop
Zo maak je ze
Maak het beslag door de ingrediënten met een garde door elkaar te kloppen. Voeg aan het beslag ook een snufje zout toe.
Verhit een klontje roomboter of kokosvet in een koekenpan en laat de pan goed heet worden. Schenk een laagje beslag in de pan en draai de pan tot het beslag goed verspreid is.
Bak de pannenkoek aan beide kanten gaar. Boekweitmeel blijft wat bleek tijdens het bakken dus je hoeft niet te wachten tot je een mooie bruine pannenkoek krijgt.
Beleg de pannenkoeken met banaan, nootjes, dadelstroop en eet smakelijk!
Extra lekker: Een tweede banaan in stukjes snijden en dit door het beslag mengen. Zo krijg je kleine stukje gebakken banaan in je pancakes jummm!
0 reacties