Boekweit blini’s met roomkaas en zalm

Boekweit blini's met roomkaas en zalm, Gezonde hapjes, Glutenvrije blini's, Glutenvrije borrelhapjes, Gezonde foodblogs, Borrelhapjes zalm, Originele borrelhapjes

Hebben jullie mijn rode linzen wraps voorbij zien komen vorige week? Je weet wel, die wraps met maar één ingrediënt. Ik kreeg van een van jullie de tip om de roze linzen eens te vervangen door gedroogde boekweitkorrels. En ja hoor, ook dit lukte geweldig! Ik besloot er inimini pannenkoekjes van te maken, oftewel blini’s. Doordat ik boekweit gebruik zijn deze blini’s glutenvrij. Maak de blini’s af met roomkaas en gerookte zalm. Het resultaat is een super lekker borrelhapje dat ook nog eens verantwoord is én belachelijk simpel te maken. Kun je ergens roze peperkorrels op de kop tikken? Doe die er dan zeker overheen. Het staat leuk en het voegt een verrassend smaakje toe!

Boekweit blini's met roomkaas en zalm, Gezonde hapjes, Glutenvrije blini's, Glutenvrije borrelhapjes, Gezonde foodblogs, Borrelhapjes zalm, Originele borrelhapjes

Boekweit blini's met roomkaas en zalm, Gezonde hapjes, Glutenvrije blini's, Glutenvrije borrelhapjes, Gezonde foodblogs, Borrelhapjes zalm, Originele borrelhapjes

Boekweit blini's met roomkaas en zalm, Gezonde hapjes, Glutenvrije blini's, Glutenvrije borrelhapjes, Gezonde foodblogs, Borrelhapjes zalm, Originele borrelhapjes

Dit heb je nodig voor deze koekweit blini’s met roomkaas en zalm / 16 stuks

  • 150 gr boekweitkorrels
  • 150 ml water
  • 200 gr gerookte zalm
  • 150 gr roomkaas
  • 2 el roze peperkorrels – gewoon zwarte peper kan ook
  • klein bakje tuinkers

 

Boekweit blini's met roomkaas en zalm, Gezonde hapjes, Glutenvrije blini's, Glutenvrije borrelhapjes, Gezonde foodblogs, Borrelhapjes zalm, Originele borrelhapjes

Boekweit blini's met roomkaas en zalm, Gezonde hapjes, Glutenvrije blini's, Glutenvrije borrelhapjes, Gezonde foodblogs, Borrelhapjes zalm, Originele borrelhapjes

Zo maak je het

Spoel de boekweitkorrels goed met water. Schenk 150 ml water bij de boekweit en laat anderhalf tot twee uur weken.

Pureer het geheel met een staafmixer en breng op smaak met een snufje zout. Het beslag hoort iets dikker dan pannenkoekenbeslag te zijn.

Verhit een scheutje olie of kokosvet in een grote koekenpan. Schep een eetlepel van het beslag in de pan en ga door tot de pan gevuld is met kleine pannenkoekjes. Bak de blini’s aan beide kanten gaar in zo’n vijf minuten. Ik haalde 16 blini’s uit deze hoeveelheid beslag, maar je kunt ze ook wat groter of juist kleiner maken.

Roer de roomkaas even door en schep het vervolgens in een spuitzakje. Spuit toefjes roomkaas op de afgekoelde blini’s en sluit af met gerookte zalm, tuinkers en roze peper. Je kunt de roze peper het best nog even kort vijzelen van te voren.

Zo. Dat ziet er fantastisch uit toch? Geniet ervan!

Boekweit blini's met roomkaas en zalm, Gezonde hapjes, Glutenvrije blini's, Glutenvrije borrelhapjes, Gezonde foodblogs, Borrelhapjes zalm, Originele borrelhapjes

Boekweit blini's met roomkaas en zalm, Gezonde hapjes, Glutenvrije blini's, Glutenvrije borrelhapjes, Gezonde foodblogs, Borrelhapjes zalm, Originele borrelhapjes

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.