...

Boekweit blini’s met roomkaas en zalm

Boekweit blini’s met roomkaas en zalm

door | nov 10, 2018 | Hartige hapjes, Recepten | 0 Reacties

Boekweit blini's met roomkaas en zalm, Gezonde hapjes, Glutenvrije blini's, Glutenvrije borrelhapjes, Gezonde foodblogs, Borrelhapjes zalm, Originele borrelhapjes

Hebben jullie mijn glutenvrije wraps van rode linzen voorbij zien komen vorige week? Die voedzame wraps gemaakt van maar één ingrediënt. Mocht je die nog niet hebben geprobeerd, dan raad ik je ten zeerste aan dat alsnog te doen ;) Ik kreeg van een van jullie de tip om de roze linzen eens te vervangen door gedroogde boekweitkorrels. En ja hoor, ook dit lukte ge-wel-dig! Ik besloot er inimini pannenkoekjes van te maken, oftewel blini’s. Doordat we boekweitkorrels gebruiken zijn deze blini’s glutenvrij. Maak de glutenvrije blini’s af met een toef roomkaas en gerookte zalm. Het resultaat is een heerlijk glutenvrij borrelhapje, dat ook nog eens voedzaam is én belachelijk eenvoudig te maken. Kun je ergens roze peperkorrels op de kop tikken? Doe die er dan zeker overheen. Het staat leuk en het voegt een verrassend smaakje toe!

Boekweit blini's met roomkaas en zalm, Gezonde hapjes, Glutenvrije blini's, Glutenvrije borrelhapjes, Gezonde foodblogs, Borrelhapjes zalm, Originele borrelhapjes

Glutenvrije blini’s maken

Zoals ik hierboven al zei gebruiken we boekweit om de glutenvrije blini’s te maken. Geen boekweitmeel, maar ongemalen boekweitkorrels. Tegenwoordig gewoon te koop in de grotere supermarkt en anders slaag je sowieso bij een natuurwinkel. Boekweit bevat minder vezels dan tarwe, maar wel lekker veel eiwitten. Het heeft een licht nootachtige smaak en ik vind het een enorm fijn glutenvrij product om mee te werken in de keuken. Het fijne aan dit recept is dat je de boekweitkorrels alleen maar even hoeft te weken in water en het vervolgens met een staafmixer pureert tot een beslag. Doordat we geen ei gebruiken zijn deze glutenvrije blini’s ook nog eens vegan. Voor een vegan borrelhap zou je vegan roomkaas kunnen gebruiken en een andere topping dan zalm. Denk aan tuinkers en een lepeltje van deze kaviaar gemaakt van mosterd.

Geniet ervan! 

Boekweit blini's met roomkaas en zalm, Gezonde hapjes, Glutenvrije blini's, Glutenvrije borrelhapjes, Gezonde foodblogs, Borrelhapjes zalm, Originele borrelhapjes

Boekweit blini's met roomkaas en zalm, Gezonde hapjes, Glutenvrije blini's, Glutenvrije borrelhapjes, Gezonde foodblogs, Borrelhapjes zalm, Originele borrelhapjes

Nog meer recepten met boekweit

 

Boekweit blini's met roomkaas en zalm, Gezonde hapjes, Glutenvrije blini's, Glutenvrije borrelhapjes, Gezonde foodblogs, Borrelhapjes zalm, Originele borrelhapjes

Boekweit blini's met roomkaas en zalm

Deze glutenvrije blini's zijn gemaakt van boekweit. Heerlijk als hartige borrelhap met roomkaas en gerookte zalm!
5 van 1 stem
Porties 16 stuks

Ingrediënten
  

  • 150 gr boekweitkorrels
  • 150 ml water
  • 200 gr gerookte zalm
  • 150 gr roomkaas
  • 2 el roze peperkorrels - zwarte peper kan ook
  • klein bakje tuinkers

Instructies
 

  • Spoel de boekweitkorrels goed met water. Schenk 150 ml water bij de boekweit en laat anderhalf tot twee uur weken.
  • Pureer het geheel met een staafmixer en breng op smaak met een snufje zout. Het beslag hoort iets dikker dan pannenkoekenbeslag te zijn.
  • Verhit een scheutje olie of kokosvet in een grote koekenpan. Schep een eetlepel van het beslag in de pan en ga door tot de pan gevuld is met kleine pannenkoekjes.
  • Bak de blini's aan beide kanten gaar in zo'n vijf minuten. Ik haalde 16 blini's uit deze hoeveelheid beslag, maar je kunt ze ook wat groter of juist kleiner maken.
  • Roer de roomkaas even door en schep vervolgens in een spuitzakje. Spuit toefjes roomkaas op de afgekoelde blini's en sluit af met gerookte zalm, tuinkers en roze peper. Je kunt de roze peper het best nog even kort vijzelen van te voren.
  • Zo. Dat ziet er fantastisch uit toch? Geniet ervan!
Recept gemaakt? Deel hem op Instagram of Facebook@beaufood of gebruik #beaufood

Boekweit blini's met roomkaas en zalm, Gezonde hapjes, Glutenvrije blini's, Glutenvrije borrelhapjes, Gezonde foodblogs, Borrelhapjes zalm, Originele borrelhapjes

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met gerookte zalm, krokante uitjes en furikake. Oftewel, een overheerlijk Aziatisch gevuld eitje! Een culinaire knipoog naar een klassiek recept. Gevulde eieren blijven een populaire borrelhap dus hoog tijd om daar eens wat mee te variëren. Zo...

Lees meer
Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Op zoek naar een overheerlijk en origineel gerechtje met malse biefstuk? Dan is deze mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise echt wat voor jou. Door een groot focaccia brood in kleine vierkantjes te snijden, krijg je een soort mini broodjes....

Lees meer
Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Crispy gebakken kippendij in balsamico-roomsaus. En ja, dat smaakt nét zo goed als dat het klinkt lieve mensen! Normaliter gebruik ik kippendij zonder vel, maar laatst kocht ik een portie biologische kippendijen mét vel. Door de kip op het vel te bakken krijg je een...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept