Boekweit bieten wraps

Boekweit bieten wraps

door | jan 9, 2019 | Lunch, Ontbijt, Recepten | 5 reacties

Boekweit bieten wraps, Glutenvrije wraps, Lunchen zonder brood, Gezond lunchen, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Groenten verstoppen lunch

Ik vind het ideaal om een voorraadje wraps in de koelkast te hebben. Op zondagavond (of maandagochtend) bak ik er vaak een stuk of vier, die ik dan eet als ontbijt of meeneem als lunch. Wraps zijn ook echt perfect om groenten in te verstoppen. Zo pureerde ik twee rauwe bieten door het beslag voor deze boekweit bieten wraps met als resultaat deze gezonde en gezellig roze wraps. Ik gebruik in dit recept boekweitmeel en daardoor zijn deze wraps glutenvrij. Eet je ze als ontbijt? Voeg dan een flinke snuf kaneel toe aan het beslag. Heerlijk met banaan en pindakaas. Eet je ze liever als lunch, doe dan in plaats van kaneel een snuf vijfkruidenpoeder door het beslag voor hartige wraps. Mega lekker met avocado en Hüttenkäse erin!

Boekweit bieten wraps, Glutenvrije wraps, Lunchen zonder brood, Gezond lunchen, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Groenten verstoppen lunch

Boekweit bieten wraps, Glutenvrije wraps, Lunchen zonder brood, Gezond lunchen, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Groenten verstoppen lunch

Boekweit bieten wraps, Glutenvrije wraps, Lunchen zonder brood, Gezond lunchen, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Groenten verstoppen lunch

Dit heb je nodig voor deze boekweit bieten wraps / 4 grote wraps of 8 kleintjes

  • 2 rauwe bieten – totaal zo’n 220 gr
  • 120 gr boekweitmeel
  • 130 ml havermelk – gewone melk kan ook 
  • 3 eieren
  • Optioneel: kaneel of vijfkruidenpoeder

 

Zo maak je ze

Schil de bieten, snijd ze klein en pureer met de helft van de havermelk tot een egale massa. Dit kan met een staafmixer of in je keukenmachine. Schep het bietenbeslag in een grote kom en meng de rest van de ingrediënten erdoor. Voeg ook een snuf zout toe.

Het beslag moet de dikte hebben van pannenkoekbeslag.

Verhit een klontje kokosvet of beter in een koekenpan. Schenk 1/4 van het beslag in de pan en bak de bietenwrap aan beide kanten gaar. Zet het vuur niet te hoog, hierdoor blijven de wraps mooi roze. Dit is trouwens puur van belang voor het oog, niet voor de smaak ;)

Bewaar de boekweit bieten wraps maximaal drie dagen afgesloten in de koelkast.

Boekweit bieten wraps, Glutenvrije wraps, Lunchen zonder brood, Gezond lunchen, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Groenten verstoppen lunch

Print Friendly, PDF & Email

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Crostini van de barbecue met burrata en biefstuk

Crostini van de barbecue met burrata en biefstuk

Barbecueliefhebbers, eat your heart out! Dit is weer een párel van een barbecuerecept. Bij een barbecue denk je vast al snel aan grote stukken vlees, kipsateetjes, gepofte aardappelen en andere grote gerechten. Maar je kan natuurlijk ook prima borrelhapjes klaarmaken...

Lees meer
Poké bowl met sticky spicy tofu

Poké bowl met sticky spicy tofu

Het zal een jaar of 5, 6 geleden zijn dat poké bowls ineens raaaazend populair werden in Nederland. Daarvoor had ik geen idee wat dat was. Hoeveel ik er sindsdien heb gegeten? VEEL. Heel veel. Soms bestel ik ze, maar nog liever stel ik er zelf eentje samen, zoals deze...

Lees meer
Ananas van de barbecue met dulce de leche

Ananas van de barbecue met dulce de leche

You love it or you hate it: warm fruit. Zeker als het over ananas gaat, zijn er twee kampen. Dus we kunnen nu dus twee dingen doen: we kunnen een eindeloze discussie voeren met argumenten vóór en tegen heen en weer, óf ik ga gewoon dit fan-tas-tische dessert met je...

Lees meer

5 Comments

5 Reacties

  1. Coco

    Lijkt me heerlijk! Zijn deze bietenwraps ook in te vriezen?

    Antwoord
  2. Lara

    Hoi, kun je de eieren ook vervangen voor bijvoorbeeld gemalen lijnzaad?

    Antwoord
  3. Chantal

    Wat een leuk recept! Ga het zeker proberen, zou het ook met amandelmelk kunnen?

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.