...

Boekweit bieten wraps

Boekweit bieten wraps

door | jan 9, 2019 | Lunch, Ontbijt, Recepten | 7 reacties

Boekweit bieten wraps, Glutenvrije wraps, Lunchen zonder brood, Gezond lunchen, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Groenten verstoppen lunch

Ik vind het ideaal om een voorraadje wraps in de koelkast te hebben. Op zondagavond (of maandagochtend) bak ik er vaak een stuk of vier, die ik dan eet als ontbijt of meeneem als lunch. Wraps zijn ook echt perfect om groenten in te verstoppen. Zo pureerde ik twee rauwe bieten door het beslag voor deze boekweit bieten wraps met als resultaat deze gezonde en gezellig roze wraps. Ik gebruik in dit recept boekweitmeel en daardoor zijn deze wraps glutenvrij. Eet je ze als ontbijt? Voeg dan een flinke snuf kaneel toe aan het beslag. Heerlijk met banaan en pindakaas. Eet je ze liever als lunch, doe dan in plaats van kaneel een snuf vijfkruidenpoeder door het beslag voor hartige wraps. Mega lekker met avocado en Hüttenkäse erin!

Boekweit bieten wraps, Glutenvrije wraps, Lunchen zonder brood, Gezond lunchen, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Groenten verstoppen lunch

Boekweit bieten wraps, Glutenvrije wraps, Lunchen zonder brood, Gezond lunchen, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Groenten verstoppen lunch

Boekweit bieten wraps, Glutenvrije wraps, Lunchen zonder brood, Gezond lunchen, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Groenten verstoppen lunch

Dit heb je nodig voor deze boekweit bieten wraps / 4 grote wraps of 8 kleintjes

  • 2 rauwe bieten – totaal zo’n 220 gr
  • 120 gr boekweitmeel
  • 130 ml havermelk – gewone melk kan ook 
  • 3 eieren
  • Optioneel: kaneel of vijfkruidenpoeder

 

Zo maak je ze

Schil de bieten, snijd ze klein en pureer met de helft van de havermelk tot een egale massa. Dit kan met een staafmixer of in je keukenmachine. Schep het bietenbeslag in een grote kom en meng de rest van de ingrediënten erdoor. Voeg ook een snuf zout toe.

Het beslag moet de dikte hebben van pannenkoekbeslag.

Verhit een klontje kokosvet of beter in een koekenpan. Schenk 1/4 van het beslag in de pan en bak de bietenwrap aan beide kanten gaar. Zet het vuur niet te hoog, hierdoor blijven de wraps mooi roze. Dit is trouwens puur van belang voor het oog, niet voor de smaak ;)

Bewaar de boekweit bieten wraps maximaal drie dagen afgesloten in de koelkast.

Boekweit bieten wraps, Glutenvrije wraps, Lunchen zonder brood, Gezond lunchen, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Groenten verstoppen lunch

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Perfecte Franse citroen madeleines

Perfecte Franse citroen madeleines

Toegegeven: ik ben geen kei in bakken. In koken dan weer wel, maar bij bakken komen de hoeveelheden nogal nauw en ik doe alles liever uit de losse pols ;) Daarom was ik ook zéér verrast toen deze Franse madeleines uit de oven kwamen. Ze waren per-fect gelukt. Heerlijk...

Lees meer
Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue. Ik vind dit altijd zó'n prachtig gerecht voor op de barbecue, zo'n super grote verse zalmfilet op de huid. Door de zalm op de huid te bakken blijft hij zo lekker sappig. Ik maakte er een frisse marinade bij gemaakt van...

Lees meer
Aziatische miso garnalen van de barbecue

Aziatische miso garnalen van de barbecue

Als je bij een van mijn barbecue avondjes belandt, dan zal dit gerecht sowieso op je bord belanden: Aziatische miso garnalen van de barbecue! Zó lekker. Echt een van mijn lievelings barbecue recepten. Gemaakt met een eenvoudige, maar super smaakvolle marinade gemaakt...

Lees meer

7 Comments

7 Reacties

  1. Maryam

    Geachte heer / mevrouw

    Voor uw Boekweit bieten wraps zie ik geen over bieten dat hoeveel gram of hoeveel stukjes gebruiken. In uw ingrediënten dat
    hoeveel gram boekweit, melk en eieren en kruiden gebruiken behalve bieten die u niet geschreven heb.

    Gelooft u mij niet , moet u zelf als kookvrouw of kookman naar uw eigen geschreven recept even controleren.

    Voordat ik mijn eigen recepten publiceren, controleer ik mijn alle recepten dat niet fout worden.

    Fijne dag en succes met uw recepten dat in jullie recepten iets te weinig is.

    Hoogachtend,

    Maryam

    Antwoord
    • Bo

      Hoi Maryam, zie het eerste ingrediënt op het ingrediëntenlijstje, “2 rauwe bieten – totaal zo’n 220 gr”. Veel plezier met koken!

      Antwoord
  2. Coco

    Lijkt me heerlijk! Zijn deze bietenwraps ook in te vriezen?

    Antwoord
  3. Lara

    Hoi, kun je de eieren ook vervangen voor bijvoorbeeld gemalen lijnzaad?

    Antwoord
  4. Chantal

    Wat een leuk recept! Ga het zeker proberen, zou het ook met amandelmelk kunnen?

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *