...

Boekweit bieten wraps

Boekweit bieten wraps

door | jan 9, 2019 | Lunch, Ontbijt, Recepten | 7 reacties

Boekweit bieten wraps, Glutenvrije wraps, Lunchen zonder brood, Gezond lunchen, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Groenten verstoppen lunch

Ik vind het ideaal om een voorraadje wraps in de koelkast te hebben. Op zondagavond (of maandagochtend) bak ik er vaak een stuk of vier, die ik dan eet als ontbijt of meeneem als lunch. Wraps zijn ook echt perfect om groenten in te verstoppen. Zo pureerde ik twee rauwe bieten door het beslag voor deze boekweit bieten wraps met als resultaat deze gezonde en gezellig roze wraps. Ik gebruik in dit recept boekweitmeel en daardoor zijn deze wraps glutenvrij. Eet je ze als ontbijt? Voeg dan een flinke snuf kaneel toe aan het beslag. Heerlijk met banaan en pindakaas. Eet je ze liever als lunch, doe dan in plaats van kaneel een snuf vijfkruidenpoeder door het beslag voor hartige wraps. Mega lekker met avocado en Hüttenkäse erin!

Boekweit bieten wraps, Glutenvrije wraps, Lunchen zonder brood, Gezond lunchen, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Groenten verstoppen lunch

Boekweit bieten wraps, Glutenvrije wraps, Lunchen zonder brood, Gezond lunchen, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Groenten verstoppen lunch

Boekweit bieten wraps, Glutenvrije wraps, Lunchen zonder brood, Gezond lunchen, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Groenten verstoppen lunch

Dit heb je nodig voor deze boekweit bieten wraps / 4 grote wraps of 8 kleintjes

  • 2 rauwe bieten – totaal zo’n 220 gr
  • 120 gr boekweitmeel
  • 130 ml havermelk – gewone melk kan ook 
  • 3 eieren
  • Optioneel: kaneel of vijfkruidenpoeder

 

Zo maak je ze

Schil de bieten, snijd ze klein en pureer met de helft van de havermelk tot een egale massa. Dit kan met een staafmixer of in je keukenmachine. Schep het bietenbeslag in een grote kom en meng de rest van de ingrediënten erdoor. Voeg ook een snuf zout toe.

Het beslag moet de dikte hebben van pannenkoekbeslag.

Verhit een klontje kokosvet of beter in een koekenpan. Schenk 1/4 van het beslag in de pan en bak de bietenwrap aan beide kanten gaar. Zet het vuur niet te hoog, hierdoor blijven de wraps mooi roze. Dit is trouwens puur van belang voor het oog, niet voor de smaak ;)

Bewaar de boekweit bieten wraps maximaal drie dagen afgesloten in de koelkast.

Boekweit bieten wraps, Glutenvrije wraps, Lunchen zonder brood, Gezond lunchen, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Groenten verstoppen lunch

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Zelf citroen gember shots maken (zonder slowjuicer!)

Zelf citroen gember shots maken (zonder slowjuicer!)

Citroen gember shots! Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben echt al wéken verkouden. Hoog tijd om mijn immuunsysteem een flinke boost te geven. Dit doe ik door gezond te eten (veel biologische groenten, fruit, peulvruchten, noten), tussen het werken door...

Lees meer
Vongole (of kokkels) met witte wijn en parmezaanse kaas

Vongole (of kokkels) met witte wijn en parmezaanse kaas

Ik heb vandaag een echte Beaufood klassieker voor je. Daarmee bedoel ik zo'n gerecht wat zéér regelmatig bij ons op tafel staat. Mijn favoriete vongole recept! Een pannetje vol heerlijke vongole met witte wijn en parmezaanse kaas. Als ik vongole tegenkom kan ik het...

Lees meer
Gegratineerde oesters uit de oven

Gegratineerde oesters uit de oven

Luxer en smaakvoller wordt het vandaag niet lieve mensen. Gegratineerde oesters uit de oven! Mijn favoriete borrelhap. Het zacht zilte van een mooie oester in combinatie met gesmolten kaas, verse peterselie en een frisse citroen is werkelijk hemels. Toch moet ik...

Lees meer

7 Comments

7 Reacties

  1. Maryam

    Geachte heer / mevrouw

    Voor uw Boekweit bieten wraps zie ik geen over bieten dat hoeveel gram of hoeveel stukjes gebruiken. In uw ingrediënten dat
    hoeveel gram boekweit, melk en eieren en kruiden gebruiken behalve bieten die u niet geschreven heb.

    Gelooft u mij niet , moet u zelf als kookvrouw of kookman naar uw eigen geschreven recept even controleren.

    Voordat ik mijn eigen recepten publiceren, controleer ik mijn alle recepten dat niet fout worden.

    Fijne dag en succes met uw recepten dat in jullie recepten iets te weinig is.

    Hoogachtend,

    Maryam

    Antwoord
    • Bo

      Hoi Maryam, zie het eerste ingrediënt op het ingrediëntenlijstje, “2 rauwe bieten – totaal zo’n 220 gr”. Veel plezier met koken!

      Antwoord
  2. Coco

    Lijkt me heerlijk! Zijn deze bietenwraps ook in te vriezen?

    Antwoord
  3. Lara

    Hoi, kun je de eieren ook vervangen voor bijvoorbeeld gemalen lijnzaad?

    Antwoord
  4. Chantal

    Wat een leuk recept! Ga het zeker proberen, zou het ook met amandelmelk kunnen?

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *