The Green Kitchen

Het is vast geen verrassing dat ik gek ben op kookboeken. Op álle soorten kookboeken wel te verstaan. Aziatisch, Italiaans, Hollandse pot, zoete baksels, smoothies en sapjes, vis, vlees, vegetarisch en ga zo maar door. Maar een van mijn mooiste kookboeken kreeg ik in december voor mijn verjaardag. Het prachtige The Green Kitchen, geschreven door David en Louise.

David en Louise bloggen al jarenlang over hun vegetarische recepten en bevindingen van over de hele wereld op hun blog Green Kitchen Stories. En vorig jaar kwam er dan eindelijk een kookboek!

Het is een fijn en ‘knus’ kookboek vol met lekkere vegetarische recepten. De recepten worden begeleid door een persoonlijk verhaal en een mooie foto. Het boek neemt je mee naar diverse landen, waar dit koppel samen met hun dochtertje Elsa is geweest. De inspiratie die zij daar hebben opgedaan vertalen zij naar eigen mooie gerechten. Het is een kookboek met een verhaal en ik vind het leuk hoe ze de sfeer bij de gerechten beschrijven. Een voorbeeld,

 

De enige keren dat we onze tafel gebruiken is als we vrienden of familie te eten hebben. Dan zetten we hem vol borden, bestek en glazen (we gebruiken nooit een tafellaken, de krassen op het tafelblad horen er juist bij). We dimmen het licht in de huiskamer en zetten een cd van Nina Simone op..

 

Eerlijk, jij wil dan toch ook meteen de CD van Nina Simone opzetten? Ik deed dat in ieder geval wel tijdens het koken ;)

Ik vind de beschrijving van de recepten zeer duidelijk en dat nodigt uit om meteen aan de slag te gaan. Negentig procent van de recepten is glutenvrij en sommige recepten zijn ook veganistisch. Dit kookboek bevat daarnaast meer dan alleen recepten. We worden voorzien van basisrecepten, tips voor in de voorraaskast en recepten op maat. Ze hebben gedacht aan handige gerechten voor buiten, maaltijden voor de kleintjes, indrukwekkende gerechten voor tijdens een etentje en natuurlijk ook aan ontbijt, lunch, drankjes en toetjes. This cookbook has it all!

En een zeer belangrijke noot: ik ben geen vegetarier. Maar deze recepten zijn zo volledig en goed samengesteld dat je geen vlees of vis mist. Probeer het en je zult proeven waar ik het over heb :)
Wil jij dit mooie (hardcover) kookboek ook in de keuken? Hij kost 19.95 en is verkrijgbaar in de meeste boekwinkels en via internet.

 

Print Friendly, PDF & Email
Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.