Bloody beau mary

Bloody beau mary

door | sep 10, 2016 | Recepten, Smoothies & drankjes | 0 Reacties

Ik vond het altijd super overdreven klinken als ik mensen hoorde zeggen dat katers erger worden naarmate je ouder wordt. MAAR HET IS DUS ECHT ZO. Ik ben 26 en ik kan je vertellen dat de tijd dat ik na drie uur slaap en twee liter wijn weer prima kon functioneren voorbij is. Jammer genoeg. Mijn geheim om mezelf na een avondje stappen net even wat frisser te voelen is een bloody mary. Zónder de wodka overigens.

Een bloody mary is een sapje gemaakt van onder andere tomaten. De kwaliteit van de tomaten die je gebruikt is daarom erg belangrijk. Je kunt je misschien wel voorstellen dat onrijpe kleine tomaten geen volle zoete sap afgeven. Ik nam daarom donker rode cherry tomaatjes die lekker zoet zijn. Samen met vers limoensap, rode paprika voor de extra vitamientjes en eventueel een drupje tabasco maak je er een knaller van een anti kater smoothie van. Het allerbeste is om er een ’s middags te drinken – geef je lichaam de bouwstoffen om de alcohol te overleven – en er een in de ochtend om je lichaam te helpen herstellen.

Je hebt misschien onwijs veel zin om wat vettigs als patat of een burger te eten, maar doe je buik een plezier en geef het een gezonde boost. Ik beloof je dat veel sneller van je kater af bent! Drink daarnaast goed veel water en als je toch zin hebt in een burger of ander comfort food maak dan een van de volgende recepten:

 

Frieten van zoete aardappel uit de oven

Hamburgers van rode linzen 

Gezonde frikandellen (speciaal)

 

Gezonde frikandellen

 

 

Dit heb je nodig voor 2 glazen

  • 300 gr cherry tomaatjes
  • 300 ml water
  • 1/2 rode paprika
  • sap van 1/2 limoen
  • snuf zeezout
  • snuf zwarte peper
  • optioneel: een drupje tabasco

 

Zo maak je het

Stop alle ingrediënten in je blender en voeg 2/3 van het water toe. Blend alles op de hoogste stand van je blender tot een gladde massa. Voeg het overige water toe om te verdunnen.

Schenk alles door een zeef in een beker (in mijn geval een maatbeker) zodat het pulp achterblijft.

Verdeel de bloody beau mary over twee glazen of zet de beker in de koelkast voor een ander moment.

 

 


Bloody beau mary

 

 

Je kunt deze anti kater smoothie de avond van te voren klaarmaken zodat je de volgende morgen alleen nog maar even naar de koelkast hoeft te rollen ;)

 

Print Friendly, PDF & Email

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Biet in zoutkorst met burrata en geroosterde amandelen

Biet in zoutkorst met burrata en geroosterde amandelen

Je weet het: ik maak gráág indruk op mijn gasten. Hoe goed ik ze ook ken (en hoe goed ze mij ook kennen, vooral) - ik ben graag de veroorzaker van openvallende monden tijdens een diner. Eén gerecht waarmee ik altijd punten scoor, is biet in zoutkorst. In theorie is...

Lees meer
Whipped geitenkaasdip met honing-olijven

Whipped geitenkaasdip met honing-olijven

Ik ben gek op borrelen. Toch laat ik het favoriete borrelhapje van de gemiddelde Nederlander meestal achterwege: bittergarnituur is niet aan mij besteed. En niet omdat ik het niet lekker vind (hallo, wie houdt er niet van zo'n gloeiendhete bitterbal of...

Lees meer
Zalm sashimi met hoisinmayonaise

Zalm sashimi met hoisinmayonaise

Zeg je 'ultieme luxe', dan zeg je 'zalm sashimi'. (Of kaviaar, oesters, champagne, oké oké...) Ik vind zalm sashimi zo fantastisch lekker. Zoals ik al zei: het is heel chique en luxueus, maar niet onbereikbaar. Des te leuker! Met een goede zalmfilet en een paar hele...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.