Bloemkoolsoufflé met geitenkaas

Bloemkoolsoufflé met geitenkaas

door | aug 25, 2017 | Recepten, Vega, Voorafjes | 3 reacties

BLOEMKOOLSOUFFLÉ MET GEITENKAAS

Foodies, Winelife, Delicious, Elle Eten, ik verslind ze allemaal want ik ben gek op elk magazine dat ook maar iets met eten te maken heeft. Voor de laatste restauranttrends en meer culinaire gerechten lees ik het magazine van de Sligro en daar staat echt zooooveel lekkers in.. Mijn handen jeuken altijd enorm om aan de slag te gaan na een paar bladzijdes. In de nieuwste editie genaamd boter, kaas & eieren zag ik een super lekker recept staan voor bloemkoolsoufflé met geitenkaas. Ik ben meteen aan de slag gegaan en dit is het resultaat! Oké, hij is iets minder fluffy geworden maar de smaak was heerlijk ;) Bedankt Sligro voor het recept!

 

Dit heb je nodig voor deze bloemkoolsoufflé met geitenkaas / 4 personen

  • 250 gr bloemkoolroosjes
  • 140 gr zachte geitenkaas
  • 3 eieren + 2 eiwitten
  • 25 gr boter
  • 2 el paneermeel
  • verse nootmuskaat- geraspt

 

Bloemkoolsoufflé met geitenkaas, Leuke voorgerechten, Voorgerechten geitenkaas, Beaufood recepten, Beaufood geitenkaas, Zelf soufflé maken, Gezonde voorgerechten

Bloemkoolsoufflé met geitenkaas, Leuke voorgerechten, Voorgerechten geitenkaas, Beaufood recepten, Beaufood geitenkaas, Zelf soufflé maken, Gezonde voorgerechten

 

Zo maak je het

Vet de soufflé bakjes in met boter en bestrooi ze met paneermeel. Zet ze in de koelkast.

Kook de bloemkoolroosjes in ongeveer vier minuten gaar. Giet af en voeg de kaas, eieren (niet de eiwitten), nootmuskaat en een snuf peper toe. Pureer alles met een staafmixer tot een glad geheel en laat het mengsel afkoelen.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Klop de eiwitten stijf en schep het luchtig door het bloemkool-kaasmengsel. Vul alle bakjes voor 3/4 met het mengsel en bak de soufflés in ongeveer 25 minuten goudbruin.

 

Tip: serveer deze soufflé als voorgerecht met gemengde sla, eetbare bloemen, olijfolie en een drupje frambozenazijn. Extra lekker met geroosterde pistachenootjes erover

Print Friendly, PDF & Email

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Biet in zoutkorst met burrata en geroosterde amandelen

Biet in zoutkorst met burrata en geroosterde amandelen

Je weet het: ik maak gráág indruk op mijn gasten. Hoe goed ik ze ook ken (en hoe goed ze mij ook kennen, vooral) - ik ben graag de veroorzaker van openvallende monden tijdens een diner. Eén gerecht waarmee ik altijd punten scoor, is biet in zoutkorst. In theorie is...

Lees meer
Whipped geitenkaasdip met honing-olijven

Whipped geitenkaasdip met honing-olijven

Ik ben gek op borrelen. Toch laat ik het favoriete borrelhapje van de gemiddelde Nederlander meestal achterwege: bittergarnituur is niet aan mij besteed. En niet omdat ik het niet lekker vind (hallo, wie houdt er niet van zo'n gloeiendhete bitterbal of...

Lees meer
Zalm sashimi met hoisinmayonaise

Zalm sashimi met hoisinmayonaise

Zeg je 'ultieme luxe', dan zeg je 'zalm sashimi'. (Of kaviaar, oesters, champagne, oké oké...) Ik vind zalm sashimi zo fantastisch lekker. Zoals ik al zei: het is heel chique en luxueus, maar niet onbereikbaar. Des te leuker! Met een goede zalmfilet en een paar hele...

Lees meer

3 Comments

3 Reacties

  1. Emma

    Ziet er heerlijk uit! Denk je dat deze zonder kaas (krijg binnenkort eters waarvan helaas iemand geen kaas lust) ook nog lekker is, of is er eventueel een alternatief toe te voegen voor de kaas?

    Antwoord
  2. Esmee

    Verrassend simpel recept, maar ziet er heel erg goed uit! Ik ga hem binnenkort hier eens op tafel introduceren!

    Antwoord
    • Bo

      Leuk Esmee :D

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.