Foodies, Winelife, Delicious, Elle Eten, ik verslind ze allemaal want ik ben gek op elk magazine dat ook maar iets met eten te maken heeft. Voor de laatste restauranttrends en meer culinaire gerechten lees ik het magazine van de Sligro en daar staat echt zooooveel lekkers in.. Mijn handen jeuken altijd enorm om aan de slag te gaan na een paar bladzijdes. In de nieuwste editie genaamd boter, kaas & eieren zag ik een super lekker recept staan voor bloemkoolsoufflé met geitenkaas. Ik ben meteen aan de slag gegaan en dit is het resultaat! Oké, hij is iets minder fluffy geworden maar de smaak was heerlijk ;) Bedankt Sligro voor het recept!
Dit heb je nodig voor deze bloemkoolsoufflé met geitenkaas / 4 personen
- 250 gr bloemkoolroosjes
- 140 gr zachte geitenkaas
- 3 eieren + 2 eiwitten
- 25 gr boter
- 2 el paneermeel
- verse nootmuskaat- geraspt
Zo maak je het
Vet de soufflé bakjes in met boter en bestrooi ze met paneermeel. Zet ze in de koelkast.
Kook de bloemkoolroosjes in ongeveer vier minuten gaar. Giet af en voeg de kaas, eieren (niet de eiwitten), nootmuskaat en een snuf peper toe. Pureer alles met een staafmixer tot een glad geheel en laat het mengsel afkoelen.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Klop de eiwitten stijf en schep het luchtig door het bloemkool-kaasmengsel. Vul alle bakjes voor 3/4 met het mengsel en bak de soufflés in ongeveer 25 minuten goudbruin.
Tip: serveer deze soufflé als voorgerecht met gemengde sla, eetbare bloemen, olijfolie en een drupje frambozenazijn. Extra lekker met geroosterde pistachenootjes erover
Ziet er heerlijk uit! Denk je dat deze zonder kaas (krijg binnenkort eters waarvan helaas iemand geen kaas lust) ook nog lekker is, of is er eventueel een alternatief toe te voegen voor de kaas?
Verrassend simpel recept, maar ziet er heel erg goed uit! Ik ga hem binnenkort hier eens op tafel introduceren!
Leuk Esmee :D