...

Bloemkoolpuree met kippendij en feta crumble

Bloemkoolpuree met kippendij en feta crumble

door | nov 6, 2019 | Recepten | 9 reacties

Bloemkoolpuree met kippendij en feta crumble, Gezond avondeten, Beaufood recepten, Inspiratie avondeten, Gezonde foodblogs, Leuke hoofdgerechten, Makkelijke bloemkoolpuree

Hier word je toch vrolijk van na een dag werken? Een groot bord romige bloemkoolpuree met kruidig gebakken kippendijtjes erop en een crumble gemaakt van feta en noten om het af te maken. Maak je het jezelf vooral gemakkelijk en maak een dubbele portie bloemkoolpuree. Dit kun je namelijk prima invriezen. Wanneer je weinig tijd hebt hoef je alleen maar een portie te ontdooien en de kippendijen te bakken. Ik hoor regelmatig dat mijn gerechten er ‘zo lekker culinair uitzien’ en daardoor misschien wat lastig te maken zijn. Niets is minder waar. Het is een kwestie van stapelen lieve mensen! Haha. In plaats de bloemkoolpuree als een hoop op het bord kwakken met kip ernaast, maak ik er gewoon een restaurantwaardig gerechtje van door de puree over het bord te strijken en de kippendij er mooi op te leggen, gevolgd door de feta crumble. Puur voor het oog ;) Dit gerecht heb je binnen no time op tafel staan, promise!

Bloemkoolpuree met kippendij en feta crumble, Gezond avondeten, Beaufood recepten, Inspiratie avondeten, Gezonde foodblogs, Leuke hoofdgerechten, Makkelijke bloemkoolpuree

Bloemkoolpuree met kippendij en feta crumble, Gezond avondeten, Beaufood recepten, Inspiratie avondeten, Gezonde foodblogs, Leuke hoofdgerechten, Makkelijke bloemkoolpuree

Meer zin in een vegetarische maaltijd? Ik maakte dit gerecht laatst met gebakken falafel in plaats van kip. Ook suuuuper lekker!

Bloemkoolpuree met kippendij en feta crumble, Gezond avondeten, Beaufood recepten, Inspiratie avondeten, Gezonde foodblogs, Leuke hoofdgerechten, Makkelijke bloemkoolpuree

Dit heb je nodig voor deze bloemkoolpuree met kippendij en feta crumble / 2 personen

  • 500 gr bloemkool
  • 1 el groente bouillonpoeder
  • 4 biologische kippendijen – zo’n 300 gr totaal 
  • 1/2 ui
  • 1 tl gedroogde oregano
  • een flinke el ricotta

Voor de feta crumble

  • 30 gr ongezouten amandelen
  • 20 gr verse peterselie
  • 45 gr feta

 

Bloemkoolpuree met kippendij en feta crumble, Gezond avondeten, Beaufood recepten, Inspiratie avondeten, Gezonde foodblogs, Leuke hoofdgerechten, Makkelijke bloemkoolpuree

Zo maak je het

Begin met de bloemkoolpuree. Breng 700 ml liter water aan de kook samen met een eetlepel bouillonpoeder. Snijd de bloemkool in roosjes en kook ze in 15 tot 20 minuten zacht.

Verhit een scheutje olie in de pan. Bak de kippendijen aan beide kanten gaar en breng ze op smaak met een snuf peper, zout en oregano. Snipper een halve ui. Voeg in de laatste vijf minuten  de ui toe en bak mee.

Maak ondertussen de feta crumble. Dit kun je op twee manieren doen. Stop de verse peterselie, feta en amandelen in je keukenmachine en blend kort tot je een grove crumble hebt. Of twee: met de hand. Hak de amandelen, snijd de peterselie fijn en verkruimel de feta. Kneed de ingrediënten kort met de hand tot een kruimelachtige substantie.

Giet de bloemkoolroosjes af. Pureer tot een romige puree samen met de ricotta. Verdeel de bloemkoolpuree over twee (diepe) borden, leg de gebakken kippendijen erop en bestrooi het gerecht royaal met de feta crumble.

Eet smakelijk!

Bloemkoolpuree met kippendij en feta crumble, Gezond avondeten, Beaufood recepten, Inspiratie avondeten, Gezonde foodblogs, Leuke hoofdgerechten, Makkelijke bloemkoolpuree

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Chocolade karameltaart met truffelkruidnootjes

Chocolade karameltaart met truffelkruidnootjes

Chocolade karameltaart met truffelkruidnootjes. Een echte winner op tafel tijdens Sinterklaasavond! En ik kan het weten, want deze taart was amper vijf minuten nadat ik hem aansneed verorberd door mijn gasten. Dit jaar vierden we voor het eerst Sinterklaas bij ons...

Lees meer
Sinterklaastoetje: chocolademousse met truffelkruidnoten

Sinterklaastoetje: chocolademousse met truffelkruidnoten

Vandaag deel ik een lekker sinterklaastoetje met jullie want het is weer die tijd van het jaar: de Sint is in het land. Mijn zoontje Louen (2) vindt die man met de lange witte baard vooralsnog doodeng (geef 'm eens ongelijk ;) maar dat mag de pret niet drukken. Op 5...

Lees meer
Italiaanse steak tartaar met basilicummayonaise

Italiaanse steak tartaar met basilicummayonaise

Thuis kook ik eigenlijk bijna alleen maar vegetarisch, zoals je ook wel ziet aan de recepten die hier online komen. Maar buiten de deur maak je me helemaal gelukkig met een goede steak tartaar. Zo'n mooie klassieke, met zure augurk en kappertjes, uitjes en een...

Lees meer

9 Comments

9 Reacties

  1. Narska

    Ik heb het recept vandaag gemaakt. Super makkelijke om te maken en wat was het lekker! Dank voor het recept.

    Antwoord
  2. Gonny

    Hoi Bo,
    Dit recept afgelopen week gemaakt en het was echt verrassend lekker. Mijn man en ik hebben ervan genoten.
    Echter, één ding heb ik anders gedaan. Ik heb de bloemkoolroosjes in mijn stoompan gedaan en de bouillonpoeder eroverheen gestrooid. Dit verdeelt zich onder het stomen vanzelf.
    Wanneer ik mijn mooie biologische bloemkool in een waterbad zou koken weet ik dat ik na twintig minuten alle vitaminen en mineralen door het gootsteenputje weggooi. Het resultaat was geweldig, de puree is dan ook minder nat.

    Antwoord
    • Bo

      Bedankt voor het delen van je tip :D

      Antwoord
      • Gonny

        Graag gedaan Bo, maar wil eerder jou bedanken voor al je heerlijke gezonde recepten en ideeën!!

        Antwoord
  3. Esther

    Hey Beau!
    Mis ik hier de stap hoe je de bloemkoolpuree verder maakt? Krijg je deze met wat kookvocht en de ricotta zo zalvig als op de foto? Ik zie het even nergens staan in de tekst, maar heb zin om het te maken! Liefs en fijne zwangerschap :)

    Antwoord
    • Bo

      Nah, wat gek! Er ontbrak inderdaad een zin :D

      Antwoord
  4. Manon van wezenbeek

    Hee! Hoe maak je verder de bloemkoolpuree?

    Antwoord
  5. annemarie van Herwaarden

    Goedemiddag. Ik heb me ingeschreven om wekelijks recepten te ontvangen. Je manier van koken en materialen spreken me erg aan. ik maak diverse keren een recept klaar. dan zet ik de ipad op de aanrecht en dat gaat wel op deze manier. Nu zag ik dit weekend recept van bloemkool kip en fetacrumble. dat zijn dingen die ik mag eten. ( koolhydraatarm,suikerloos ) dit keer dacht ik dat ga ik uitprinten want deze ingredienten vind ik lekker en voor herhaling vatbaar.
    Ik ben niet zo erg goed met de computer moet k zeggen , ik dacht dat ik een blad vd gebruikswijzing kon uitprinten en raad eens er kwamen 17 blaadjes uit !! met veel foto’s enz. is er misschien een manier dat ik een blad kan uitprinten vd bereiding?
    Ik durf niks meer te printen! groet

    Antwoord
    • Bo

      Hoi Annemarie, leuk om te horen! Wat betreft het printen: je kunt in je printer instellingen kiezen welke pagina’s je wilt afdrukken. Ik kan je hier helaas verder niet bij helpen aangezien dit voor iedere computer anders werkt :) Succes! Liefs, Bo

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *